Igår kväll lanserade Adobe version 10.1 av sin Flashspelare och den är anpassade för flera olika smartphones. Utgångspunkten är att alla ska kunna använda Flash var de än är och de smartphonessystem som inkluderas är Symbian, Android, Palms Web OS och Windows Mobile. För dessa system kommer en betaversion av Flash lanseras senare i år eller i början av nästa år. Flera tillverkare har redan sedan tidigare utnyttjat Adobes Flash Lite-teknik, men med den nya versionen blir det Flash i sin fullständiga version som gäller.
Till dessa system kommer Flash att fungera direkt i telefonens webbläsare, men för Iphone har Adobe istället valt en annan väg. Det har talats om Flash för Iphone sedan telefonen lanserades, men nu tycks Adobe tröttnat på Apple och istället löst det på eget sätt.
I webbläsaren Safari i Iphone kommer man inte kunna se Flash-innehåll, men däremot kommer utvecklare kunna skapa vanliga Iphone-applikationer med hjälp av Flash. Då exporterar men helt enkelt sin skapelse, kanske främst spel utvecklade i Flash, så att de blir en applikation som sedan är möjlig att erbjuda kunderna via Apples Appstore.
Redan idag finns flera applikationer i Appstore som skapats med Flash och framöver kan det alltså bli betydligt fler. En betaversion av programmet Flash Professional CS5 ska komma under året och med det programmet ska utvecklare kunna exportera till Iphone, såväl som till andra telefoner och till vanliga datorer. På sin hemsida visar Adobe en video på ett Iphoneprogram skapat med Flash.

Nu kommer fullständig Flash till flera smarta mobiler. För Iphone har dock Adobe tvingats till en liten nödlösning.

Oavgjort för Aston VIlla

Richard Dunne var på vippen att avgöra mötet mellan Aston Villa och Manchester City.

Måndagskvällens möte på Villa Park var speciellt för framförallt två spelare: Richard Dunne, mångårig lagkapten i City, nu i Villa och Villas förre kapten Gareth Barry nu i Manchester Citys tröja.

Av de två spelarna var det framförallt Dunne som märktes och en kvart in i matchen spräckte han målnollan. Dunne kom upp perfekt på en hörna från Stephen Warnock och knoppade in bollen i mål. Mittbacken vägrade därefter fira målet av respekt mot sina forna supportrar.

Villa var det bättre laget i första halvleken, men att Dunnes mål blev halvlekens enda var något märkligt då båda lagen hade gott om möjligheter att öka på.

Den andra halvleken var den första lik i det att tempot var högt och klassen bra, men även här fick vi bara se ett mål.

Efter 20 minuter ställde City om blixtsnabbt och avslutades med att Emmanuel Adebayor hittade Craig Bellamy som kunde trycka in kvitteringen från nära håll. Anfallarnas prestation i all ära, men målet regissör var Stephen Ireland.

Som sagt blev det inte fler mål, och 1-1 var rättvist i det att lagen var jämnbördiga - dock har 2-2 eller kanske till och med 3-3 speglat matchen bättre.

Andra seger för Rögle

Ishockey, Elitserien, Rögle - Timrå

Rögle tog full pott mot Timrå, och vann med 3-2 i en jämn och länge oviss match. Där tillfälligheten avgjorde.

Med tio minuter kvar sköt Mathias Porseland in 3—2, en studspuck som slank förbi Timrå-försvaret.

Så för hemmalaget slutade måndagens insats bra.

- Inte så dumt att se den gå in, sade Porseland.

Efter Andrée Brendhedens tidiga 2—1 gasade Rögle på. Hemma i Lindab arena brukar laget vara starkt i den andra perioden.

Men en tappad klubba i offensiva zonen ledde till en Timråkontring, tre mot två.

Ena Röglebacken var klubb- och hjälplös.

Poängkungen Magnus Pääjärvi-Svensson tryckte in 2—2. Då hade det bara gått 50 sekunder och Timrå hade åter vänt underläge till lika.

Och tog över och hade 14 skott mot Rögles fem. Dessutom också ett tredje mål, som dömdes bort för spelare i målgården.

"Challe" Berglund, Timrås tränare, efterlyste effektivitet:

- Vi skapade chanser men sätter dem inte, vi är för ineffektiva. Starten var risig med deras tidiga mål. Men i andra spelade vi bra, så deras andra mål kom som en liten chock.

- Man måste vara hungrig på andrapucken också. Och störa motståndarnas målvakt mycket mer.

Ordern från Rögle-tränaren Gunnar Persson före nedsläpp var:

"Jag vill se energi och att killarna går ut i krig trots att det återstår 50 matcher i grundserien. Redan nu spelas avgörande matcher".

Rögle visade energi och hade 1—0 (Jeremy Colliton) efter bara två minuter.

Hemmalaget verkade ha full kontroll, och gick inte bort sig förrän det var två minuter kvar av den första perioden.

Då satte Björn Svensson 1—1. Timrå som börjat svagt var inne i matchen.

Tempot ökade i den sista perioden.

Då kom Rögles segermål.

Två jätteräddningar av Cristopher Nihlstorp lite senare, och trepoängaren var i hamn.

Rögles målvakt är inne på fjärde säsongen i nordvästra Skåne. Dit kom han sedan han ratats av Malmö Redhawks.

Nu spelar han i elitserien för andra säsongen, Malmö kämpar för att ta sig upp.

- Ja, och det är kul att stå bakom det här försvaret, det är stabilt. I år är vi mer defensiva, gör klart det defensiva jobbet innan vi går till anfall, sade Nihlstorp.