söndag 2 oktober 2011

Förlust i Södertälje

Åtvidaberg åkte på en svidande förlust på bortaplan mot Assyriska. Åtvidaberg började matchen med ganska mycket bollinnehav, men Assyriska försvarade sig bra och Åtvidaberg skapade inte speciellt mycket framåt. Bästa läget fick Kristian Bergström i den 15:e minuten. Oscar Möller spelade fint Bergström som helt fri, sköt rakt på hemmamålvakten.

I mitten på den första halvleken började hemmalaget ta över matchen mer och mer. I den 25:e minuten tog hemmalaget ledningen. Stefan Batan slog en bra hörna. Åtvidabergs försvaret missade markeringen och Kyle Konwea kunde nicka in ledningsmålet.

Resten av halvleken styrde hemmalaget och hade kraftigt spelövertag, som kunde resulterat i flera mål. Åtvidaberg började den andra halvleken ganska bra. Oscar Möller hade ett kanon läge att kvittera, men hemmamålvakten räddade ännu ett friläge.

I den 72:a minuten ökade hemmalaget på till 2-0, efter ännu en hörna. Åtvidabergs försvaret fick inte undan bollen och Mikael Ishak kunde enkelt skjuta in 2-0. Efter det hade Haris Radetinac ett bra läge att reducera, men lyckades inte få någon vidare träff på bollen.

Trots förlusten ligger Åtvidaberg kvar på andra platsen. En poäng bakom Sundsvall, men skall det bli något spel i Allsvenskan, så måste laget prestera betydligt bättre.