lördag 12 september 2009

Storseger för Bayern München

Inför ögonen på nära 80.000 åskådare krossade Bayern München hemmalaget Borussia Dortmund med 5-1.

Det var emellertid Dortmund som öppnade målskyttet efter tio minuter, genom Mats Hummels. Spelet var stundtals underhållande och målfarlige Mario Gomez kvitterade, med 35 minuter spelade.

Efter pausvila lade Bayern in en  högre växel direkt från avspark och Sebastian Schwinsteigers lednngsmål kom bara fyra minuter in på halvleken. Gästerna malde sedan ner sitt motstånd sakta men säkert. Franck Ribery uttökade ledningen efter 65 minuter, innan Thomas Müller gjorde två mål i följd och faställde slutresultatet till 1-5.

I lördagens svenskmöte i Bundesliga, gick den bänkade mittbacken Per Nilsson segrande ur mötet mot Bochums två svenskar, Andreas Johansson och Matias Concha. Johansson kunde inte göra mycket åt att hemmalaget vann komfortabelt med 3-0. Concha byttes in i samband med den andra halvlekens början och fick därmed äntligen hyfsat med speltid, utan att göra ett kanoninhopp.

Källa:sportal

Nytt mål av Ibrahimović

Två matcher. Två mål. Zlatan Ibrahimović levererar i Barcelona. Svensken gjorde ett mål och spelade läckert fram till det andra när Getafe besegrades med 2-0.

Madridklubben Getafe blev ingen lätt match för Barcelona på lördagskvällen. Hemmalaget var klart bättre i den första halvleken och hade två bollar i målramen.Fotboll, La Liga, Barcelona - Sporting Gijon

I den 12:e minuten träffade Juan Angel Albín ribban med ett vänsterskott och efter en halvtimme sköt Adrian Gonzalez i stolpen.

Barcelona däremot spelade långsamt och utan idéer. Barcas enda chans kom i slutet av halvleken när Ibrahimović frispelades av Jeffrén Suárez. Men hemmamålvakten Oscar Ustari kom ut snabbt och klarade skottet från svensken.

Barcas manager Pep Guardiola startade med Ibrahimović på topp tillsammans med Pedro och Jeffrén Suárez. Lionel Messi fick börja på bänken som också innehöll stjärnor som Thierry Henry och Andrés Iniesta.

Efter 15 minuter av andra halvleken kände sig Guardiola nöd och tvungen att byta ut Pedro och Jeffrenin mot Messi och Iniesta. Den sistnämnde gjorde comeback sedan han blev skadad i Champions league-finalen mot Manchester United i slutet av maj.

Med dessa två på plan ändrades matchbilden. Barca hittade ytor och producerade målchanser. Zlatans ledningsmål kom i den 66:e minuten sedan han fått en lång tå på bollen efter ett inspel från vänster. Bollen gick in vid den vänstra stolpen - helt otagbart för Ustari.

Vid 2-0-målet bjöd Ibrahimović sin anfallskompis Messi på en snygg passning på halvvolley och argentinaren mötte med pannan och nickade bollen i mål.

I den första matchen mot Sporting Gijon gjorde Ibrahimović 3-0-målet.

Sent mål räddade Chelsea

Fotboll, Premier League, Stoke v Chelsea

Stoke var på väg mot en skräll hemma mot Chelsea, men på stopptid gjorde Florent Malouda målet som gav Chelsea seger.

Efter ett misstag av Petr Cech kunde Abdoulaye Faye ge Stoke ledningen.

Stoke såg ut att gå mot ledning i halvtid men i 41:e minuten skadade sig Stokes målvakt Sörensen och strax innan halvtidsvisslan ljöd kvitterade Didier Drogba på passning från Frank Lampard.

Det dröjde sedan till den 93:e minuten innan segermålet kom, och det var Chelsea som gjorde det. Florent Malouda fick bollen i straffområdet och drog till med ett skott som inbytte Steve Simonsen inte kunde stoppa.

Det var Chelseas femte raka seger i ligan.

Fjärde raka för Manchester City

Fotboll, Premier League, Manchester City v Arsena

Manchester City tog sin fjärde raka seger, när man på hemmaplan besegrade Arsenal. En viss Emmanuel Adebayor hamnade i fokus då han firade sitt mål framför Arsenals fansen.

City ägde matchen och i den 20:e minuten tog man rättvist ledningen i matchen. Barry slog en frispark som hittade Micah Richards. Han nådde högst inne i straffområdet, och nickade in ettan. Målet blev omdiskuterad då Richards stod i offside.

I inledningen av den andra halvleken hade både Gallas och Bendtner varsitt läge att kvittera, men Given i målet svarade för ett bra fina räddningar.

I den 63:e minuten kvitterade Arsenal genom Robin van Persie. Rosicky hittade van Persie med ett instick och holländaren gjorde en fantastisk vändning. Han stångade sig fram, la över bollen på högerfoten och skickade iväg ett lågt skott som smiter in i bortre hörnet.

Tolv minuter senare återtog City ledningen i matchen. City ställde snabbt om genom Richards. Richards bröt in och lurade en försvarare innan han serverade Craig Bellamy i sidled. Bellamy skickade sedan bollen i mål.

I 80:e minuten slet sig Adebayor loss centralt och skickade in 3-1-målet med en välriktad nick på ett högerinlägg. Anfallaren, som värvades för en stor summa från Arsenal i somras, sprang sedan över hela planen för att fira målet framför sina gamla supportrar, som uppenbarligen inte gillade initiativet.

Adebayor, som fick gult kort för händelsen, fick sedan se Shaun Wright-Phillips trycka dit 4-1 på ett friläge bara några minuter senare. Arsenal lyckades dock reducera på slutet när inhopparen Tomas Rosicky gjorde 4-2.

I och med segern är Manchester City i delad topp i Premier League med full pott efter fyra omgångar. Det är klubbens bästa start på 48 år, men då handlade det om dåvarande division ett.

Säker seger för Liverpool

Fotboll, Premier League, Liverpool v Blackburn

Liverpool gjorde processen kort med Burnley på hemmaplan. Liverpool vann med klara 3-0 efter tre mål av israelen Benayoun. Första målet för dagen kom i den 27:e minuten. En boll från Johnson nådde fram till Benayoun, som vände bort sin försvarare och lättade bollen i mål med en yttersida.

Med fyra minuter kvar av den första halvleken ökade Kuyt på till 2-0. På en målvaktsretur höll sig Kuyt fram och petade in 2-0.

Liverpool var klart det bättre laget under den första halvleken och laget hade bud på fler mål.

I den 61:a minuten gjorde Liverpool 3-0. Ferrard fick bollen av Torres, och spelade fram Benayoun som rullade in trean i öppen mål.

Med åtta minuter kvar gjorde Benayoun sitt tredje och Liverpools fjärde mål i matchen.

Rafael Benítez kan nu ta med sig en hel del positivt in till Champions Leaguepremiären på onsdag.

Viktig seger för Kalmar

Fotboll, Allsvenskan, Trelleborg - Kalmar

Kalmar besegrade Trelleborg på bortaplan med 1-2. Kalmar ledde med 0-1 efter den första halvleken och ledningen var logisk. Trelleborg blev pressade i försvarsspelet och kom inte till offensivt. Ricardo Santos gjorde 0-1 på en bjudning av Peter Abelsson i den 18:e minuten. Daniel Mendes hade sedan flertalet chanser att utöka ledningen men hade ingen vidare skärpa i sina avslut.

Kalmar började även den andra halvleken bra, och Daniel Sobralense var nära att öka på till 0-2 i den 48:e minuten.

Istället kvitterade hemmalaget sex minuter in i den andra halvleken. Jensen slog en bra passning där Andreas Wihlborg nickade bollen i marken och i en båge över Wastå i målet.

Kalmars segermål kom i den 58:e minuten. Kalmar kontrade genom Abiola Daudam som till höger i straffområdet stänkte bollen rakt upp i krysset.

Kalmar var sedan närmare 1-3, än Trelleborg 2-2.

Oavgjort för Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Elfsborg - Gais

Det blev bara 2-2 för Elfsborg på hemmaplan mot GAIS. Där med tappade Elfsborg viktiga poäng i toppstriden, men GAIS tog en viktigt poäng i bottenstriden.

Elfsborg hade mest boll i den första halvleken, men GAIS skapade lika många lägen som hemmalaget. I den 36:e minuten gjorde GAIS 0-1, men domartrio hittade en offside, som var mycket märklig.

Fyra minuter senare gav Anders Svensson hemmalaget ledningen. En högerhörna skruvades utåt något till Svensson som direkt på volley slog in bollen i mål. Behärskat i bortre krysset och mycket vackert.

I den 43:e minuten kvitterade GAIS genom Wanderson. Wanderson sköt från 16-17-meter en boll som studsade förbi Ante Cović.

I andra halvlek blev det mer och mer Elfsborg som gjorde offensiva byten och flyttade fram spelare. Sedvanlig ineffektivitet i kombination med en het Dime Jankulovski gjorde att det oavgjorda resultatet såg ut att stå sig matchen ut.

I den 64:e minuten fick hemmalaget ett jätteläge där bollen kom till Deni Avdić, som sköt mot öppet mål. Dime Jankulovski kom från ingenstans, och gjorde en kanon räddning.

Med fyra minuter kvar av matchen gjorde Amadou Jawo 2-1, som fri med Jankulovski satte dit 2-1. Trots det sena målet gav inte GAIS upp, utan laget kom tillbaka.

GAIS lyfte upp spelet och i den 90:e minuten kom det rättvisa kvitteringen. Kenneth Gustafsson sköt och Cović lämnade en retur som Eyólfur Hédinsson dundrade i mål.

2-2 blev slutresultatet.

Messi bänkas idag

Lionel Messi har haft en tung landslagsvecka med Argentina och uppges vara nedslagen och sliten. Enligt El Mundo Deportivo får han starta dagens match mot Getafe på bänken.
- Han är lite nere, men han är okej, säger Pep Guardiola till tidningen.

Argentina förlorade mot ärkerivalen Brasilien och mot Paraguay i VM-kvalet och riskerar att missa VM. Två förluster på fem dagar uppges vara för mycket för Barcelonas världsstärna Messi och nu ska han inte starta i kväll.

Men världsstjärnan är uttagen i truppen och tränare Guardiola menar att han är mentalt stark och kommer över besvikelsen med landslaget.

- Messi är i truppen för han är fysiskt fit. Han är lite nere men han är okej, säger han till El Mundo Deportivo.

Guardiola säger dock att spela matcher är precis den rätta medicinen för att komma tillbaka igen.

- Han älskar sitt land väldigt mycket och vill spela VM med Argentina. En sådan tragedi (om man missar VM) skulle påverka honom, men Messis starkaste egenskap är hans mentala styrka. Fotboll ger alltid nya möjligheter och vi får se hur han spelar imorgon (läs idag), säger Guardiola.

Johan Elmander missar match

Den svenske landslagsanfallaren Johan Elmander kommer inte till spel i lördagens match mot Portsmouth.

Det var i onsdagens VM-kvalmatch mot Malta som Johan Elmander fick ta emot flera smällar mot skenbenet - där han sedan tidigare hade haft ont. Nu får Bolton-anfallaren vila när laget möter Portsmouth.