torsdag 3 september 2009

Yannick Bapupa skadad

Gefle IF:s stjärna Yannick Bapupa missade matchen mot Örebro SK på grund av en magmuskelskada. Nu har mittfältaren fått svar från magnetröntgen. Fotboll, Allsvenskan, Helsingborg - Gefle

- Det är en bristning i magmuskelfästet, och det är troligt att det tar mellan tre och sex veckor att läka den. Den närmaste tiden avgör hur lång konvalescensen blir, säger naprapaten Fredrik Wallström till klubbens officiella hemsida.

Den viktige mittfältaren kan alltså, i värsta fall, bli borta i sex veckor vilket skulle betyda att han blott kan spela fyra matcher till i årets allsvenska.
- Yannick har haft ont hela veckan, med kraftig svullnad och stor ömhet i det skadade området. Vi får försiktigt komma igång med så stor belastning som är möjligt.

Oklart om Zlatan kan spela

Fotboll, Sverige, VM-kval

FOTO:Bildbyrån

Zlatan Ibrahimović tränade tidigare idag med landslaget, och efter träningen var det snack med pressen. Igår kom det uppgifter att Ibrahimović kan missa matchen på lördag, då han har fått en smäll på knät.

- Vi får se hur det känns på lördag. Jag har fått en smäll och jag känner av den när det går snabbt, säger Ibrahimović.

- Jag ska träna i morgon igen. Jag fick en smäll som gör ont, säger Ibrahimovic.

- Jag kände av smärtan när det gick snabbt. Förutom smärtan känns allt bra. Sakta men säkert går allt åt rätt håll. Jag börjar komma in i Barca, målet senast var en bonus.

På dagens presskonferens framgick att det kan vara aktuellt med smärtlindring för att Ibrahimović  ska kunna spela.

Fisichella till Ferrari

Nu är det klart. Trots andraplatsen på SPA väljer Force India att släppa Giancarlo Fisichella till Ferrari för resten av säsongen. "Vi ska inte stå ivägen för honom när han får en sån här chans", säger Force Indias teamchef Vijay Mallya i ett pressmeddelande.

Nu har Ferrari till slut hittat en varaktig lösning på problemet om vem som ska ersätta Felipe Massa under resten av året.

På torsdagseftermiddagen släppte Force India ett pressmeddelande där man bekräftade att veteranen Giancarlo Fisichella släpps till det italienska teamet för resten av säsongen.

- Giancarlo och hans manager kom till mig igår med ett förslag från Ferrari. Alla italienska förare drömmer om att någon gång få köra för Ferrari, och Giancarlo är inget undantag. Ingen ska stå ivägen för det här, säger Force Indias stallchef Vijay Mallya.

Fisichella har de senaste månaderna ryktats vara på väg bort från det indiska stallet trots att han presterat kraftigt förbättrade resultat den senaste tiden. På belgiska SPA i förra helgen slutade han högst oväntat på andra plats bakom Ferraris Kimi Räikkönen.

- Jag är oerhört tacksam för att Vijay Mallya gett mig chansen att få köra för Ferrari. Det är något som jag alltid har velat göra, säger Fisichella i ett pressmeddelande.

KÄLLA: Eurosport.com

TV-rättigheter gav £50M

1 miljard pund i sändningsrättigheter fördelades mellan lagen i England och Liverpool fick en tjugondel av dessa. Samtidigt försöker klubben skära ner på kostnaderna och det innebär bland annat att David Moores inte längre har lika stora förmåner i samband med matcher på Anfield och i Europa.

Sändningsrättigheterna för engelsk fotboll är värda runt 1 miljard pund och dessa splittas mellan lagen i det engelska ligasystemet med tungt fokus på Premier League.
Säsongen 2008/09 fick lagen i Premier League dela på £790M där Manchester United håvade in £51,5M, men Liverpool inte följde långt efter med £50,1M. £51,5M motsvarar ca 20 % av Uniteds totala årliga intäkter och £50,1M utgör en ännu större del av Liverpools intäkter, skriver SportsProMedia.

LÄS MER

Roberto Carlos till Real Madrid?

Den nu 36-åriga Roberto Carlos kan göra en sensationell comeback i Real Madrid enligt AS. Den brasilianska världsstjärnan som tillbringade elva säsonger i Los Blancos lämnade skutan 2007 efter att under Fabio Capellos era spelat hem klubbens 30:e ligatitel.
Turkiska Fenerbahce med Zico som tränare blev ny klubbadress då men Roberto Carlos kommer att lämna Turkiet i januari och då vill Pérez ta brassebacken till Madrid igen. Utöver Real Madrid är brasilianska Santos i täten för att få Carlos signatur.

LÄS MER

Chelsea får inte värva spelare förrän 2011

Fifa meddelade på torsdagen att Chelsea inte får värva spelare förrän 2011. Anledningen: Chelsea påstås ha uppmuntrat Gael Kakuta att bryta sitt kontrakt med Lens för två år sedan.

Sommaren 2007 anslöt den unge anfallaren Gael Kakuta till Chelsea från Lens. Klubbytet skulle visa sig har väldigt stora konsekvenser.
I dag meddelade Fifa nämligen att Chelsea är avstängda från att registrera spelare i de två nästkommande transferfönstrena, vilket innebär att nästa spelarköp eller spelarlån kan ske först i januari 2011.

LÄS MER