söndag 26 juli 2009

Underhållande match när Helsingborg vann

Fotboll, Allsvenskan, Helsingborg - Gefle

Den första halvleken bjöd på många chanser och underhållande spel. Båda lagen skapade chanser, men det var hemmalaget som gjorde första målet. I mitten av den första halvleken slog Henrik Larsson till. Henrik Larsson kombinerade snyggt med Skúlason och fick ett utmärkt skottläge vid straffområdesgränsen. Hans skott var inte särskilt välplacerat, men det var tillräckligt hårt för att Hugossons händer inte kunde hålla det och bollen satt i nätet.

Spelet blev lite sämre i den andra halvleken. Lagen skapade inte lika många klara chanser som i den första halvleken. Med tio minuter kvar av matchen fälldes René Makondele och domaren blåste för straff. Marcus Lantz chippade läckert in straffen över Hugosson.

Efter det var matchen över, och Helsingborg tog där med tre nya poäng.

Trelleborg slog Göteborg

Fotboll, Allsvenskan, Trelleborg - Göteborg

Det tog bara en minut och 20 sekunder innan Göteborg tog ledningen i mtahcne. Göteborg bjöd på ett härligt anfall med många passningar inom laget. Stefan Selakovic spelade in bollen lågt i Trelleborgs straffområde, Gustav Svensson fick bollen med sig och från dålig vinkel skickade han bollen i krysset bakom Viktor Noring.

Efter det dominerade Göteborg matchen, och hade bud på flera mål. Trelleborg var utspelade under den första halvleken, och det var inte många som i halvtid trodde att hemmalaget skulle få med sig några poäng. Det tog hela 40 minuter innan hemmalaget hade sitt första skott på mål

I den andra halvleken kom Trelleborg ut som ett nytt lag. I den 51:a minuten kvitterade hemmalaget genom Andreas Drugge.

Marcus Pode fick tillbaka bollen på högersidan och slog ett inlägg som Erik Lund försökete rensa undan, Lund fick dock felträff och slog bollen rakt ut i straffområdet i mitten, precis utanför straffområdet stod Andreas Drugge och fick bollen mer eller mindre på sig, Drugge drog sedan till på halvvolley och dundrade in kvitteringen.

Sju minuter senare tog hemmalaget ledningen i matchen. Efter en snabb omställning gick bollen till Fredrik Jensen som spelade in en låg boll framför Göteborgs mål, där dök Andreas Wihlborg och stötte in 2-1.

Efter det tappade Göteborg sitt fina spel från den första halvleken. Hemmalaget kunde ganska enkelt försvara sig. Trelleborg tog tre viktiga poäng, medan Göteborg tappade serieledningen till Elfsborg.

Elfsborgs två snabba mål knäckte Djurgården

Fotboll, allsvenskan, Elfsborg-Djurgården

Den första halvleken dominerades av hemmalaget. Det var mer eller mindre spel mot ett mål. Djurgårdens. Elfsborg skapade massvis med chanser, men lyckades inte sätta dit bollen i den första halvleken. Mitt i hemmalagets press stack Djurgården upp i en anfall. Hrvoje Milic kom in i straffområdet i den 39:e minuten och fälldes. Domaren blåste för straff. Den efterföljande straffen satte Daniel Sjölund säkert i mål.

Dju leder med 0-1 efter den första halvleken som totalt hade dominerades av ett Elfsborg som radade upp målchanser men hade inte lyckats få in bollen i nät ännu - främst tack vare Pa Dembo Touray som var omutlig men fick olyckligt kliva av skadad i slutet på halvleken.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att pressa tillbaka Djurgården. Djurgården gjorde en bra match, men Deni Avdic byttes in och han ändrade på matchbilden.

I den 79:e minuten hittade Avdic en lucka mellan Wahlströms ben och skickade in kvitteringen.

Bara minuten senare spelade Avdic fram Daniel Nordmark som satte dit 2-1 för Elfsborg. Efter det var Djurgården ett slaget lag.

På stopptid gjorde Petter Gustavsson ett självmål. Det blev även slutresultatet i matchen. Elfsborg gick upp i serieledning eftersom Göteborg förlorade på bortaplan mot Trelleborg.

Tour de France: Alberto Contador vann Touren

Idag avslutades Tour de France och segrare blev Alberto Contador. Triumfen var 26-åringens andra i Tour de France inom loppet av tre år. Den första kom 2007.Spanjoren passerade mållinjen ihop med en större klunga och behöll därmed försprånget (4.11) till Andy Schleck. Lance Armstrong knep tredjeplatsen, amerikanen var 5:24 efter segrande Contador.

Dagens etapp vanns av årets spurtkungen Mark Cavendish som i överlägsen still utklassade alla.

Formel 1: Hamilton vann i Ungern

hamilton

Lewis Hamilton var överlägsen när han tidigare idag vann Ungerns GP. Fernando Alonso som startade från pole tvingades bryta efter sexton körda varv, då han tappade ett hjul.

Finländaren Kimi Räikkönen svarade för sin bästa insats för säsongen när han gick i mål som tvåa. Räikkönen var 11.5 sekunder efter Hamilton i mål, och på tredje plats kom Mark Webber som var nästa 17-sekunder efter Hamilton.

Helgens stora snack var annars Felipe Massas krasch igår. Massa opererades igår kväll. Imorse genomgick massa ett röntgen och uppgifterna säger att läget ett stabilt. Massa har varit nedsövd under gårdagen, men imorse valde man att väcka honom ett kort stund.

Läkarna säger att Massa kommer att vara nedsövd i 48 timmar till och det av säkerhetsskäl.

Linköping – Piteå 5 – 1 Slut

90 min Matchen är över och LFC vinner med klara 5-0. Det ska dock sägas att spelet inte var alls bra. LFC hade en växel till att lägga in, men det såg ut att lagets tankar var på Champions L kval som börjar nästa vecka.

89 min Piteå reducerar efter slarv av hemmalaget. Waara komer igenom och skjuter in reduceringen.

87 min Kosovare Asllani gör sitt fjärde mål, när hon vinner bollen mot sin försvare.

85 min Hemmalaget går mot en säker men ingen imponerade seger.

82 min Hemmalaget kontrollerar matchen, och det är ganska dålig och tråkig match som vi får se just nu.

78 min Borta laget skapar sin bästa chans i matchen när Erika Nilsson-Waara skjuter från nära håll, men hemmamålvakten gör en bra räddning.

75 min I brist på bra spel och målchanser sitter vi på pressläktaren och diskuterar Helsingborgs match mot Sarajevo.

70 min Samma matchbild som förut. Hemmalaget kontrollerar spelet på mitten.

65 min Mycket spel på mitten där lagen turas om att slå fel pass.

57 min 4-0 till hemmalaget. Ett inlägg når fram till Jessica Landström som styr in bollen i mål.

50 min Hemmalaget har bra kontroll på matchen just nu, och Piteå skapar ingenting framåt. Hemmalaget spelar ganska avvaktande i inledningen av den andra halvleken.

Den andra halvleken har börjat…

Första halvleken är över…

45 min Den första halvleken är över, och hemmalaget leder med 3-0 utan att egentligen spela bra. Mellan 20:e och 30:e minuten satte LFC i en högre växel och då hängde inte Piteå med. I övrigt var det mycket slarv i passningsspelet från båda lagen under den första halvleken.

40 min Det händer inte mycket just. Ganska slarvigt passningsspel från båda lagen.

34 min Efter 1-0-målet har hemmalaget tagit över matchen helt. Det kan bli jobbig match för Piteå.

29 min 3-0 för Linköping efter en underbar mål av Asllani. Asllani vände bort sin bevakare och skjuter in trean vid bortre stolpen.

27 min Hemmalaget ökar på till 2-0 och det är återigen Asllani som gör målet, efter ett bra inlägg från högersidan nickar Asllani in tvåan.

24 min Hemmalaget tar ledningen efter en fin anfall där bollen kommer till Asllani som skjuter in etta.

20 min Hemmalaget får ett jätte läge, men Piteås målvakt gör en jätte räddning.

14 min Få klara målchanser skapas, fast det är hemmalaget som har mest boll.

6 min Matchens första chans skapas av hemmalaget, när Kosvare Asllani nickar strax utanför.

5 min spelade och det har inte hänt något än. Inga målchanser har skapats.

Linköping – Piteå Start 13:00

Spelarna är på väg in…

Spelarna håller på och värmer upp…

På väg till Damallsvenskan

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - Malmö

Det var ett tag sen sist, men nu är det dags igen. Match i Linköping i damallsvenskan. Dagens match mellan Linköping och Piteå börjar 13.00 och här på bloggen kan ni följa den matchen. Linköping ligger på en andra plats, medan Piteå ligger nästsist. Undrar om det kan bli en skräll av Piteå.

Contador mot seger i Tour de France

Ingenting skulle kunna stoppa Alberto Contador. Och efter den 20:e etappen av Tour de France är spanjoren ett stort steg närmare totalsegern. "Det enda jag behövde göra var att hålla kolla på Andy Schleck, och det lyckades jag med", säger Contador.

Contador vann Tour de France för första gången 2007. Nu är 26-åringen bara en transportsträcka från att upprepa bedriften. Det stod klart efter att spanjoren slutat fyra uppför Mont Ventoux-berget på lördagen.

- Det har varit en svår och speciell tour, säger spanjoren.

- Det enda jag behövde göra i dag var att hålla kolla på Andy Schleck, och det lyckades jag med. Han försökte attackera många gånger och han var stark. Men det var jag också.

Efter en bra första halvlek orkade BP inte ända in. Kalmar vände på en fem-åring och tog sin femte raka seger i Allsvenskan.

I

BP var Philip Haglund tillbaka efter skada, likaså Nordfeldt i mål. Haglund tog plats på högerkanten, en position han inte haft sedan början av Superettansäsongen 2008. Däremot så var Richard "Papa Richie" Henriksson och Markus Karlsson fortfarande på läktaren, skadade. Den skarpsynte kunde också se att ersättaren i backlinjen Pär Asp var bandagerad på högerhanden, något som dock inte påverkade hans spel.
BP inleder matchen piggt och har ett rejält spelövertag i början, det är bra rull på bollen och man skapar en del halvchanser. Man kan se att Pablo Pinones-Arce är sugen på att göra mål, då han skjuter så ofta han kommer till och tar hand om flera frisparkar.
Efter första tio märker man att det är BP som styr spelet, men att det är en kanske långsam historia. Kanske vägde sommarvärmen in för BP, för Kalmar satt nog CL-kvalet kvar i benen.
I trettonde minuten kommer första riktiga chansen. Strax utanför straffområdet drar Imad Chaddeh iväg ett skott med högern som smiter tätt utanför Wastås vänstra stolpe, riktigt farligt!

Felipe Massa blev svårt skadad igår på kvalet till Ungerns GP. Massa träffades av ett tungt fjäder och kraschade i 290km/h. Massa fördes blodig till sjukhus, och där uppgav läkarna att Massas liv är i faren.

Massa hade ådragit sig skallskador och opererats akut. Han ska genomlida natten nedsövd i en respirator.Massas tillstånd är livshotande men stabilt.