lördag 26 september 2009

Göteborg tappade i toppstriden

I förra omgången missade AIK chansen att rycka i den allsvenska tabelltoppen. Nu var det Göteborgs tur att darra – och plötslFotboll, allsvenskan, Kalmar - IFK Göteborgigt är Kalmar, som hemmavann mot Blåvitt med 2-1 - med i guldstriden igen.

Första halvlek var ett riktigt lågvattenmärke från IFK:s sida. Kalmar spelade inte direkt champagnefotboll men tilläts skapa chanser och när isländska försvararen Hjalmar Jónsson, klart störd av Kalmaranfallaren Abiola Dauda, sparkade hål i luften istället för att rensa bort Daniel Mendes passning mot bortre delen av straffområdet hade plötsligt Dauda fixat 1-0 till KFF.

– Han är på mig precis innan jag ska sparka bort bollen så jag kommer helt fel till den. Det ser ju löjligt ut när jag missar men han träffar mig högt upp på foten eller om det är på smalbenet och det erkänner han själv också. Jag tycker det är dåligt av domaren att inte uppfatta vad som händer, säger Jonsson.

Efter paus spelade IFK upp sig betydligt. Sebastian Eriksson fick efter 73 minuter sitt andra gula kort av domaren Martin Ingvarsson när han försökte filma sig till en frispark, men trots mittfältarens utvisning ökade IFK pressen och till slut lyckades succélånet från Qviding Hannes Stiller kvittera när han gjorde sitt sjätte blåvita mål fint framspelad av Theodor Bjarnason.

Men till slut vann ändå Kalmar. Daniel Mendes, matchens bäste spelare, jobbade fram en hörna och med fem minuter kvar att spela kunde inhopparen Ricardo Santos nicka in 2-1.
Segern var Kalmars första hemma mot IFK Göteborg på 22 år. 28 augusti 1977 vann KFF med 5-1 men sedan dess har IFK varit ett spöke på Fredriksskans.

Nu ligger Kalmar bara två poäng efter serieledande IFK i tabelltoppen. På måndag har AIK chansen att rycka åt sig ledningen om man tar poäng i derbyt mot Djurgården.
Både Kalmar och IFK Göteborg drabbades av tunga avbräck inför nästa omgång. IFK har Sebastian Eriksson och Theodor Bjarnasson avstängda i nästa omgång. Dessutom går ju skyttekungen Tobias Hysén skadad.

I Kalmar är lagkaptenen Henrik Rydström avstängd i bortamatchen mot Örgryte. Dessutom får KFF troligen klara sig utan Daniel Mendes som skadades i slutet av matchen.

– Han har problem med ljumsken men vi får avvakta någon dag innan vi vet hur allvarligt det är. Kanske fick han kramp, kanske handlar det om en bristning, säger Kalmars assisterande tränare Gilles Stille.

– Vi har ju egentligen en för liten trupp nu efter att bröderna Elm lämnat oss, men det finns spelare som kan kliva in. Ricardo Santos tillför till exempel mycket energi när han kommer in idag.

Nytt mål av Zlatan Ibrahimović

Fotboll, La Liga, Malaga - Barcelona

Det var tänkt att Zlatan Ibrahimović skulle vila sin stukade fot. I stället blev han tidigt inbytt och gjorde mål för femte matchen i rad drygt tio minuter senare. Barcelona slog till slut Malaga med 2-0.

Efter skadan i matchen mot Santander tisdags, då Zlatan Ibrahimović fick linka av planen med en stukad fot, började den svenske landslagsanfallaren på Barcelonas bänk i lördagens ligamatch mot Malaga.

Ett beslut som tränaren Pep Guardiola säkerligen fattade med Champions league-mötet mot Dynamo Kiev i nästa vecka i bakhuvudet.

För när Ibrahimović väl kom in på planen märktes inte mycket av skadan. Redan i 28:e minuten fick Ibrahimović ta av sig överdragskläderna, sedan Thierry Henry tvingats lämna planen.

Svensken fick ett bra läge nästan direkt, men vinkades av för offside. Efter ett par halvchanser till kom dock i 39:e minuten nästa fullträff i samarbetet Lionel Messi—Zlatan Ibrahimović.

Messi lyfte vackert fram bollen, IbrahiIbrahimović movic fick fram foten och petade in ännu ett mål i Barcelonatröjan.

I tisdags hann Ibrahimović före fotskadan bli historisk som förste nykomling i ett spanskt ligalag att göra mål i sina fyra första matcher. Nu har han gjort fem.

Malaga spelade fult och gick hårt åt framför allt Lionel Messi i ett försök att stoppa storlagets framfart. Men Barcelona har en bredare trupp än så och vann ändå komfortabelt.

Det andra målet kom efter att en frispark från Xavi nått Gerard Piqué.

Segern innebär att Barcelona får finna sig i att ligga "bara" tvåa i tabellen, eftersom likaså obesegrade Real Madrid tidigare på kvällen slog Teneriffa med 3—0 och därmed leder på bättre målskillnad.

Luleå körde över SSK

Lagbygget Luleå imponerade stort när Södertälje utklassades med 8-2. Nye målvakten visade klass, nyförvärven gjorde mål, powerplayspelet fungerade och försvaret var stabilt som Bodens fästning.

Lagbygget Luleå imponerade stort när Södertälje utklassades med 8-2.
Nye målvakten visade klass, nyförvärven gjorde mål, powerplayspelet fungerade och försvaret var stabilt som Bodens fästning.
Sportchefen, tillika lagets guldtränare 1996, Lars "Osten" Bergström, myste.
-Jag tycker vi gör en riktigt bra match i dag.

Södertälje hade inte mycket att sätta emot när den norrbottniska lagmaskinen rivstartade i sin nyrenoverade och utbyggda hemmaarena för första gången.
Pär Arlbrandt och Niklas Olausson, poängkungar i allsvenska Västerås förra säsongen, visade sig hålla måttet även i elitserien, med två respektive ett mål var mot Södertälje.

-Riktigt kul att de fick utdelning och visar hur vassa de kan vara i powerplay. De var ju ruskigt effektiva i allsvenskan, och vi hoppades att de skulle kunna ta det med sig till elitserien, sade Roger Kyrö, Luleås tränare efteråt.

Niklas Olaussons 3-0 mål i första perioden var en riktig delikatess i numerärt överläge. Pär Arlbrandt laddade med ett slagskott på distans, pucken gick via Anders Burströms klubba till Olausson som direktsköt vid Björn Bjurlings vänstra stolpe.

-Det var grymt att ha publikstödet i ryggen. Det är bättre tryck här än i Södertälje, säger Pär Arlbrandt som har en säsong i kringelklubben bakom sig tidigare.

I Södertälje blev det bara ett mål för 26-åringen från Småland.

-Och nu har jag redan överträffat det här, konstaterar Arlbrandt.

Kanadensiska tvillingarna Chris och Cam Abbot gjorde ett respektive två mål mot Södertälje. Mindre väntat var kanske att återvändande backen Johan Fransson, från Linköping, gjorde två mål.

Peter Popovic, Södertäljes tränare, kliade sig i skäggstubben efter matchen för att försöka förstå vad som gick snett för laget.
Blev överkörda

-Det är svårt att svara på det. Men vi fick ingen vidare start i dag. Vi blev överkörda av tåget. Allt det vi gjorde bra mot Linköping gjorde vi dåligt här, sade han.

-Vi hade pratat om att kriga. I stället blev det hängskalle efter några baklängesmål. Vi visade mycket hjärta mot Linköping, här fanns inget av det.
Luleå möter Linköping hemma på måndag.

-Då ska vi fortsätta på samma sätt som i dag, säger Pär Arlbrandt.

Forsberg avgjorde för Modo

Djurgården-Modo_090926

Utvisad, utbuad, en magisk passning fram till 1–1-målet och ett avgörande 2–1-mål i förlängningen. Peter Forsberg är tillbaka på allvar efter alla skador. Den svenska superstjärnan var kung på Hovet när Modo besegrade Djurgården med 2-1.

Han satt utvisad när Djurgården tog ledningen och han blev utvisad ytterligare en gång under de inledande 20 minuterna. Foppa” var märkbart irriterad och förbannad. Deär då han brukar leverera som bäst.

Det gjorde han nu. Passningen fram till Magnus Häggströms 1–1 kvittering var genial.
”Foppa” gjorde en så kallad pausfint. Grundlurade både backveteranen Nichlas Falk och målvakten Gustaf Wesslau. Häggström fick öppet mål.

Det blev en härlig hockeymatch i ett rasande tempo där två stora klackar skapade än i det närmast elektrisk stämning på Hovet. Djurgården fick en drömstart och tog ledningen genom Andreas Engqvist som i powerplay lyckades spräcka Modomålvakten Roman Maleks nolla. Passningen kom från stjärnskottet Marcus Krüger följde fem poäng från premiären mot HV71 torsdags med ytterligare en poäng.

Djurgården pumpade på efter 1–0 och ytterligare ett mål hängde i luften. Hemmalaget hade två rungande stolpskott och Djurgården var heta som järnkaminer. Djurgårdens offensiv mattades dock och Modo fick allt mer att säga till om. Och efter 14,08 satt kviteringen som bar Peter Forsbergs signum. ”Foppa” såg riktig pigg ut och gjorde en betydligt bättre match nu än den i premiären mot Frölunda.

I den andra perioden hade Modo bästa chanser, men matchen tappade något i intensitet. Inte undra på det efter urladdningen i den första. I sista perioden bevakade lagen säsongens första poäng och såg fram mot förlängningen. Där blev Peter Forsberg utvisad för tredje gången i matchen. Nu efter lite smågruff med Djurgårdens lagkapten Marcus Ragnarsson.

Men Foppa fick sista ordet.  Tillbaka på isen satte han det matchavgörandet målet.
”Peter Forsberg går på vatten” sjöng Modoklacken efter matchen. Med all rätt.

Brynäs föll mot Skellefteå

Ishockey, Elitserien, Brynäs - Skellefteå

Se upp för Skellefteå den här säsongen.
Särskilt när laget spelar i numerärt överläge.

- Med de här unga puckskickliga backarna i laget har det öppnat sig helt andra spelvägar, säger tränaren Hans Särkijärvi.

Två nya power play-mål kom i 2-1-segern mot Brynäs.

-Med de här unga puckskickliga backarna i laget har det öppnat sig helt andra spelvägar. Det är riktigt roligt att konstatera, sade Skellefteås tränare Hans Särkijärvi belåtet efter en ny seger.

Totalt har nu Skellefteå gjort fyra av sina totalt sju mål i power play.

-Det är tryggt även om vi inte ska glömma att vi bara spelat tre omgångar än så länge, fortsatte Särkijärvi.

Men det började inte särskilt lovande för gästerna. Brynäs öppnade i ett högt tempo och var både hetare och vassare i det mesta och när Lasse Jonsson gjorde 1-0 efter tre minuter var det inte helt ologiskt. Hemmalaget var dessutom bara ett ribbskott ifrån att göra 2-0 mitt i anstormningen också när Jörgen Sundqvist kom helt fri.

-Vi var lite illa ute där men kom starkt tillbaka. Sedan var det Brynäs som hade svårt att hänga med och fick ta några utvisningar, sade Skellefteås tränare.

Det var då som vändningen kom. Johan Forsberg kvitterade på Brad Morans lysande diagonalpassning när både Jonathan Granström och Lasse Jonsson satt utvisade.
1-1 inför sista perioden och det var nu Brynäs anstormning skulle börja. Det blev tvärtom.

Hemmalaget mäktade med usla tre skott på mål i sista perioden när jakten på en kvittering skulle sättas in. Då hade redan Christian Söderström gjort 2-1 på returen efter Fredrik Wargs fina uppåkning och avslut. Naturligtvis i numerärt överläge.

Tim Erixon, Adam Larsson och David Rundblad får ett stort förtroende och spelar mycket. Mot Brynäs gjorde de unga backarna det mycket bra. Även Mathias Månsson, Brad Mora och Christian Söderström var duktiga.

I Brynäs började matchen i dur men slutade i moll.

-Vi hade en liknande matchutveckling mot Timrå i premiären. Då tappade vi också spelet i andra perioden efter en mycket bra inledning. Skillnaden då var att vi kunde svänga tillbaka den matchbilden. Det klarade vi inte av nu, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Brynäs har förtvivlat svårt att göra mål. Hittills har laget bara mäktat med två fullträffar på två matcher och nyförvärv som Eero Somervouri och Magnus Kahnberg känns än så länge inte speciellt heta.

Men Czarnecki känner ändå ingen oro.
-Det har bara gått två omgångar och lite mera tålamod måste vi ha.

Försvarsmässigt är det däremot okej och Jacob Markström har öppnat säsongen riktigt bra. Han var Brynäs bästa spelare mot Skellefteå.

Seger för Frölunda

Ishockey, Elitserien, Frölunda - Timrå

Frölunda vann hemmapremiären i Scandinavium över Timrå med 3-1
En klart bidragande orsak till segern var Johan Holmqvist i målet.

Frölunda fick sämsta tänkbara start på matchen. Redan efter 15 sekunder visades backen Janne Niskala ut för tripping. Timrå lyckades visserligen inte utnyttja överläget, men det blev slitsamt för Frölunda.

Nästa bakslag kom drygt tre minuter senare när Timrå tog ledningen genom Magnus Pääjärvi-Svensson. Han sköt ett högt skott på Johan Holmqvists plockhandsida som ställde Frölundamålvakten helt.
Uppförsbacken blev dock inte så lång. Den nya länken mellan Niklas Andersson och Tomi Kallio, Andreas Karlsson, kunde i mitten av inledningsperioden kvittera.

-Det var mycket nerver i vår hemmapremiär - speciellt i inledningen. Jag tycker vi ska vara tacksamma för 1-1 efter första perioden, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Frölundas problem från de senaste säsongerna med spel i numerärt överläge fortsatte i den första perioden. På tre försök lyckades man i stort sett inte åstadkomma några farligheter.
Nu blev det i stället utdelning på det första överläget i andra perioden, när Mathis Olimb gav hemmalaget ledningen efter drygt fyra minuter.

Frölundas något trevande spel från den första perioden försvann i den andra perioden. Man fick längre anfall och pressade tillbaka gästerna. Timrå som fått en sådan smakstart fick koncentrera sig på försvarsspel och satsa på kontringar.

-Där fick Frölunda ordentlig press på oss och vi tvingades till dumma utvisningar och sjönk tillbaka i egen zon, sade Timrås tränare Charles Berglund.

Frölundas hemvändare Per-Johan Axelsson visade också sin gamla hemmapublik att han fortfarande har mycket att ge, även om han inte helt har anpassat sig till de stora ytorna på isen. Han drog ner många applåder. Kampen mot lillebror Anton i Timrå vann han klart.

I inledningen av slutperioden återföll Frölunda till spelet från första perioden och tränaren Ulf Dahlén tvingades ta en timeout. Fram tills dess hade Timrå trummat på mot Frölundas mål.
Taktiken lyckades. Laget tog sig samman och Fredrik Pettersson kunde efter drygt halva slutperioden på en fladderpuck öka ledningen till 3-1.
Efter det snöpliga inledningsmålet spelade Johan Holmqvist upp sig och agerade vägg i målet resten av matchen.

-Honken var mycket bra i målet, sade Dahlén och fick medhåll av Berglund.
Trots hård Timråpress kunde Frölunda hålla tätt i slutet av matchen.

Första seger för LHC

3-8 efter två omgångar och jumboplats för Linköping.
Då krävdes att någon av klubbens största stjärnor fixade en vändning mot Färjestad.
Svaret blev - backdoldisen Robin Persson, segerskytten till 3-2.

Ett mer perfekt tillfälle att göra sitt första elitseriemål någonsin än under lördagen, får man leta efter.
Guldtippade Linköping hade fått en mardrömsstart med totalt 3-8 på två omgångar mot HV 71 och Södertälje.
Dessutom hade man tappat 2-0 till 2-2 mot Färjestad, som precis också träffat klockrent i stolpen.

Supportrarna förväntade sig att någon av de största stjärnorna som Tony Mårtensson eller Patrik Zackrisson skulle leverera framåt.
Men när det var som tyngst smällde Robin Persson in 3-2 i nättaket - ett mål som blev avgörande.

-Hur skönt som helst, när de andra missar får jag väl se till att trycka in den i stället, säger 23-åringen med ett stort skratt.

Mattias Carlsson jobbade fram pucken och frispelade Persson - som svarade för sitt livs viktigaste fullträff.

-Det finns i och för sig inte så många att välja mellan, jag har som mest gjort tre-fyra mål i allsvenskan med Oskarshamn, ler han.

Där var det länge tänkt att Robin skulle spela i vinter. Linköping lånade backen tretton matcher förra säsongen, men han återvände och tränade med Oskarshamn under hela våren.

-LHC hörde av sig i juni med ett kontraktserbjudande och då gick det väldigt snabbt. Klart att jag helst av allt vill spela i elitserien.

Något varken Linköping eller Persson garanterat ångrar efter mötet mot Färjestad.

-Det hade varit väldigt tungt med en ny förlust, tre poäng ger oss arbetsro. Du behöver inte gå runt och fundera på samma sätt. Vi vill vara med i toppen och då krävs att vi börjar vinna.
En stor skillnad mot tidigare var att laget inte drog på sig lika många utvisningar. Den här gången var det bara tre stycken.

Trots en del slarv och darrigt uppträdande i den andra perioden, var ändå defensiven bättre än i de två första matcherna.
Dessutom svarade Fredrik Norrena för några högklassiga räddningar i kassen - inte minst paraden på Kent McDonells friläge i sista perioden.

-Vi kämpar oss tillbaka i matchen och jag är nöjd med prestationen, tycker faktiskt att vi borde ha fått med oss minst en poäng, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Robin Persson får se till att förvara segerpucken på något bra ställe hemma.

-Förhoppningsvis var det inte mitt sista mål, det kanske lossnar för mig framåt nu, skrattar han.

Ny seger för HV 71

Ishockey, Elitserien, Rögle - Hv71

Rögles energi mot HV 71:s spelstyrka och stabilitet.
Men energi kan ta slut och gjorde det också när Rögle förlorade hemmapremiären med 2-4.

Sista målet satte Johan Davidsson i öppen kasse när Rögle tagit ut målvakten för att få till en kvittering.

Landslagsanfallaren jämförde årets och fjolårets Rögle:

-De är precis lika bra och svårspelade. Det var oerhört tufft här och så gör Liv (Stefan) avgörande räddningar som håller oss kvar. Plus att de har sin publik som stöttar dem hela tiden, sade Johan Davidsson.

Rögle tippas allmänt att åka ur elitserien.

-Ni har sagt det, inte jag. Det är svårt att dra några slutsatser så här tidigt på säsongen, sade Davidsson.

Guldfavoriten HV 71 blev rejält pressad och kunde legat under med två mål i den första perioden efter Mathias Porselands snabba 1-0.

Om inte Stefan Liv blixtsnabbt vänt runt och fångat pucken som helt frie Eric Beaudoin bara skulle stöta in. Eller Rögle inte allt för enkelt tillåtit Jukka Voutilainen att prickskjuta i krysset och kvittera till 1-1.
Finländaren fyllde på med 2-1 för HV i mittenperioden. Då spelade Rögle fem mot fyra, slarvade i uppspelet och Voutilainen snappade åt sig pucken och soloåkte in ledningsmålet.

-Vi släppte in skitmål, liksom mot Färjestad, sade Rögles tränare Gunnar Persson.

HV åkte på flera utvisningar. Men Rögle var inte effektivt i numerärt överläge. Det saknades en nummer 19 (Kenny Jönsson) som kunde styra upp spelet.

Energi och aggressivitet kan dock räcka långt. Rögle skapade ett enormt tryck, trafiken var intensiv framför Stefan Liv och till slut blev det utdelning när Beaudoin satte 2-2.

HV-målvakten var tänd och neutraliserade flera frilägen.

-Ja, det gick bra. Och vi har fått en skön start på säsongen, fast det är många tuffa matcher kvar, sade Stefan Liv.

Rögles energidepå började sina i den sista perioden och det var ett rent försvarsmisstag när Andreas Falk satte 3-2 för HV 71.
Det blev ingen premiärfest för de över 5 000 åskådarna, som det blev i fjol då Rögle vann mot Färjestad som nykomling.

Mannone ovan matchvinnare

Precis som under fjolårets möten blev det oerhört jämnt när Fulham och Arsenal mätte krafterna.

Om Arsenal åkte hem från dubbelmötet i Manchester med en känsla av att bollen inte studsade lagets väg kompenserades Gunners med råge i dag.

Big Four-klubben hade nämligen ingenting att säga till om när man under eftermiddagen besökte Craven Cottage och ställdes öga mot öga med Roy Hodgsons offervilliga startelva.

Fulham, ledda av eldsjälen Danny Murphy, tog kommandot om den viktiga mittfältskampen redan efter drygt en kvart och den tidigare dynamiska Arsenal-duon Alexnadre Song/Abou Diaby förblev därefter endast bleka kopior av sig själva.

Dem faktiska chanserna var ganska jämt fördelade mellan lagen under den första halvleken. Men medan Arsenal skapade sina möjligheter enbart tack vare individuell skicklighet kunde Fulham systematiskt jobba sig fram till sina och hemmalaget var klart närmast ledningen när spelarna vandrade ut till halvtid.

I början av den andra halvlen hade gästerna från London sin bästa period i matchen. Under femton minuter försvann lagets samtliga problem och Arsenal spelade som Arsenal. Krönte sekvensen gjorde firma Fabregas/Van Perise med ett underbart 1-0 i den 52.a minuten.

Med det psykologiskt tunga 0-1-målet i åtanke trodde i alla fall jag att Fulhams dittills kompromisslösa engagemang skulle få sig en törn, men hemmalget verkade ha gränslöst med krafter i kväll.

Vito Mannone, som redan i första halvlek bjudit på ett par spektakulära räddningar, bombaderades med avslut under den sista halvtimmen, från frustrerade anfallsduon Johnson/Zamora, men inget ville bita på italienaren.

Det spelade ingen roll om avsluten kom på skott långt utifrån eller på nick bara metern framför honom, nollan förblev intakt matchen ut och Wenger får tacka sin tredjekeepern för tre poäng.

Källa: Sportal

Benzema satte två för Real

Karim Benzema gjorde matchens två första mål när Real Madrid tog tag i sitt spel och 3-0-vann mot Tenerife.

Real Madrid fick inte spelet och sin effektivitet att fungera i den första halvleken mot ölaget Tenerife på den tidiga lördagsaftonen. Men efter pausvilan började det hända grejer på Santiago Bernabeu.

Karim Benzemas 1-0-nick var avslutningen på en misslyckad hörna, som Xabi Alonso fiskade upp och spelade in den ånyo i straffområdet till Benzema, som snyggt nickade in bollen lågt bakom en ställd Tenerife-målvakt.

I 58:e minuten höll sig tekniske Benzema framme igen, när gästernas försvar tabbade sig efter kommunikationsproblem på ett högljutt Bernabeu.

Kaka faställde 20 minuter därefter slutresultatet till 3-0 med ett tungt skott från en central position ett fåtal meter utanför offensivt straffområde. Segern sätter press på Barcelona som just nu möter Malaga på bortaplan.

Torres fixade segern

Fotboll, Premier League Liverpool v Hull

Fernando Torres fixade segern till Liverpool. Tack vare sina tre mål kunde Liverpool plocka hem alla tre poängen.

Med sina tre mål fixade han hem alla tre poäng till Liverpool. Efter ett inspel från Albert Riera och på en touch lurade Torres sin markering och kunde enkelt rulla in sitt första. Bara tre minuter efter 1-0-målet kvitterade Hull. Glen Johnson fick inte bort bollen och en obevakad Geovanni kunde skjuta in kvitteringen.

Torres var på målhumör. Torres fintade bort backen och målvakten innan han retfullt rullade in sitt andra. Efter en dryg timme drog Steven Gerrard in 4-1. Mittfältaren slog in ett inlägg som gick rakt in i mål.

Livepools målorgie fortsatte genom mål av Ryan Babel och Albert Riera. Liverpool vann matchen med 6-1 och är på väg mot stormen.

Källa:Sportal

Portsmouths sjunde raka förlust

Everton gjorde matchens enda mål mot Portsmouth och tog därmed sina första bortapoäng.

Anakondan runt Portsmouths manager Paul Hart hals stryper åt allt hårdare, efter lagets sjunde raka förlust i årets Premier League. På lördagen vann gästande Everton med mål av Luis Saha, som också blev matchens enda nätrassel.

Pressade Hart satsade ovanligt friskt mot Everton, då han valde att spela med två anfallare, istället för en ensam dito. Aruna Dindane och Tommy Smith fick dock lämna planen lika mållösa som tröstlösa. Nu är Harts position som manager för ekonomiskt krisartade Portsmouth mer ifrågasatt än någonsin förr.

Sahas segermål kom tre minuter innan pausvilan i dennes 200 Premier League-framträdande. Ett lågt skott efter pass från mittplanen av backen Younes Kaboul, där Portsmouths målvakt David James inte förmådde rädda. Sahas mål var hans femte för säsongen och betydde Everton första bortapinnar denna höst.

Åtvidaberg tappade poäng

Åtvidaberg spelade tidigare idag på hemmaplan mot Ängelholm. Viktiga poäng stod på spel för båda lagen. Åtvidaberg tvingades ändra i sin tänkbara startelva. Johan Niklasson tvingades lämna återbud.

- Det är en muskel som krånglar, och vi vet inte vad det är riktigt. Jag ska undersökas under den kommande veckan, sade Niklasson.

Daniel Hallingström fick spela som högerback, och i övrigt var backlinjen densamma som i den senaste matchen. Kristian Bergström var tillbaka efter sin skada, och började matchen från start. Åtvidaberg valde att spela med två anfallare i form av Oscar Möller och Viktor Prodell.
Åtvidaberg fick en dröm start, när man lite turligt tog ledningen i den 3:e minuten. Pontus Karlsson fick på ett bra skott, som tog på en försvarare och ställde målvakten.
Bara fem minuter senare replikerade gästerna genom Mattias Adelstam.
Ängelholm kom runt på kanten genom Patrik Larsson. Larsson skickade in ett inlägg mot bortre stolpen. Där dök Adelstam upp, och nickade in kvitteringen.
Den första halvleken bjöd på mycket ställningskrig. Att viktiga poäng stod på spel märktes under hela matchen. Båda lagen spelade bra defensivt och få klara målchanser skapades under den första halvleken.
I den 22:a minuten stressade Oscar Möller gästernas försvar, och fick med sig bollen. Han spelade in bollen mot en fristående Pontus Karlsson, men en försvarare hann mellan i sista stund. Den första halvleken bjöd inte på några fler mål.
I den andra halvleken tog hemmalaget över matchen, och skapade en hel del farliga lägen.
I den 51:a minuten kom Möller igenom på kanten, och serverad bollen till Haris Radetinać. Radetinać fick öppet mål, men hans skott räddades på mållinjen av en försvarare. Ängelholm var under långa stunder tillbakapressad i den andra halvleken, men laget var farliga i sina snabba omställningar. Åtvidaberg skapade två bra lägen till innan matchen var över. Den första kom i den 65:e minuten. Jesper Arvidsson slog en frispark, som Daniel Hallingström nickade. Ängelholms målvakt Petter Augustsson gjorde en kanon räddning, och tippade bollen i stolpen. Den andra chansen kom i slutet av matchen när Haris Radetinać spelade fram Bergström som från ett bra läge sköt utanför. Matchen slutade där med 1-1. Imorgon spelas flera intressanta matcher, som har med toppstriden att göra.
Åtvidaberg spelar sin nästa match på bortaplan mot Qviding.