torsdag 29 oktober 2009

Färjestad slog Skellefteå igen

Monsterspel i målet av Robin Rahm och en vinnande återvändare i Kent McDonell. Då blev det Färjestad som vann toppmöteIshockey, elitserien, Färjestad - Skellefteåt mot Skellefteå med 4-0 på bortaplan. " Vi spelade enkelt i kväll, gjorde det tråkigt för dem", sade McDonell.

Och att möta Färjestad är förmodligen det tråkigaste Skellefteå vet.
Förra säsongen var Kent McDonell själv med om att i Skellefteås dräkt förlora sex matcher mot värmlänningarna, nu kom den andra förlusten för säsongen mot just Färjestad för annars så hemmastarka Skellefteå.
Det betydde att Färjestad nu tog över andraplatsen i tabellen.
De tre första målen i matchen prickades in av lagets briljanta andrakedja med McDonell, Marcus Paulsson och Anders Bastiansen.
Först spelade McDonell fram Marcus Paulsson till 1-0 efter 10.34 i den första perioden. Sedan prickade han själv in 2-0 på passning från samme Paulsson på en kontring efter 11.00 i mittenperioden.
Och så var det Bastiansens tur att fortsätta målskyttet i numerärt underläge efter 9.20 av den tredje perioden.
Enkelt, kyligt och smart spelade trion hem matchen till sitt lag.
– Tränarna ger oss förtroende och det ger självförtroende, sade Kent McDonell, som var lite vilsen när han klev av bussen i Skellefteå.– Har aldrig varit i det där omklädningsrummet tidigare så jag kände inte igen mig. Men sedan blev det som vilken match som helst-de har ju också en del nya ansikten i laget sedan i fjol.
Ett ansikte som saknades i Skellefteå var lagkaptenen Christoffer Norgren som avstod
matchen efter att två unga släktingar dött i en bilolycka på onsdagskvällen. Kanske bidrog hans frånvaro till Skellefteås tama insats.
Stor del i Färjestads seger hade den 23-årige målvakten Robin Rahm. Han räknas som andremålvakt och har spelat mycket sparsamt, nu var det Rahm som räddade laget när Skellefteå jagade för att få målkontakt.
– Det kändes bra, men så fick jag också hjälp så att jag kunde se pucken hela tiden. Och så rensade de bort returerna åt mig. Det är kul att vara målvakt i sådana matcher, sade Färjestadsmålvakten som höll Monsterklass.
Desto blekare var Skellefteå som bara hade en hemmaförlust förut.
Möjligen hade man drabbats av en tidigare okänd biverkning av vaccination mot svininfluensa: Oförmåga att göra mål.
Större delar av laget fick sin spruta på tisdagskvällen. Kanhända var det en bidragande orsak till alla missade målchanser.
Förutom Robin Rahm i motståndarmålet, förstås.

SSK skrällde mot HV

Ishockey, Elitserien, Södertälje - HV71

Foto:Bildbyrån

Förnedrade senast i 1-8 förlusten mot Linköping borta. Men hemma mot HV71 visade Södertälje moral och vann med 5-3. " Vi offrar oss mer", konstaterar SSK-forwarden Fredric Andersson.

Serieledarna HV71 hade, som oftast, ett väloljat passningsspel och kom till matchen med både dubbelt så många poäng och mer än dubbelt så många mål gjorda som SSK.
Men där HV71 försökte dribbla sig fram till målen, grovarbetade sig SSK till tre poäng.
Inte helt förvånande enligt HV-kaptenen Johan Davidsson.
– Nej det har vi vetat från början att SSK kommer ta poäng med sitt frejdiga spel. De krigar, kämpar, spelar tätt framför egen kasse och är fräcka framåt. De är inte rädda för att göra en kille och sedan dra en extra passning för att göra mål, konstaterar Davidsson besviket.
HV:s eget spel beskriver han som:
– Alldeles för många misstag. Vi vill mer framåt än bakåt, det kostar oss en poäng i dag.
För visst gjorde Martin Thörnberg ett elegant 1-0 mål framspelad av Johan Davidsson som gjorde poäng för sjunde matchen i rad.
Och visst gjorde Per Ledin 2-1 via en påpasslig styrning som gav HV71 ledningen efter första perioden. Lägg därtill att HV kvitterade i tredje till 3-3 genom David Petrasek även han framspelad av Davidsson.
Men det var Södertälje som var elakast, slet hårdast, hade det mest effektiva spelet.
Och vägrade ge upp när gästerna lade in en växel till.
– Det är så det känns i varje match. I stället för att ”nej nu förlorar vi” när de gör 3-3 så tänker vi att ”nu lyfter vi upp spelet och fortsätter anfalla i stället”, säger Fredric Andersson.
Ni är inte nöjda med en poäng eller ängsliga för att tappa alla tre?
– Nej, precis, säger Andersson.
21-åringen fick mest nöta bänk förra säsongen men har fått stort förtroende i höst och spelade 7.24 in i mittperioden först fram till SSK:s 2-2 kvittering för att knappt två minuter senare distinkt göra 3-2.

Han var även någon centimeter
från 4-2 i slutakten men kunde i stället glädja sig åt att lagkompisen Linus Videll forcerade in 4-3 knappt tretton minuter in i tredje och att Yanick Lehoux slet in 5-3.
– Vi har en sådan bra känsla i gruppen och är enormt tajta – vi är som en familj. Då blir det enklare. Alla blir glada oavsett vem som gör mål. Och alla tror på det vi gör. När alla gör det så händer det grejer. Det märks på isen med.

 

Källa:TT

Enkel seger för Linköping

Rögle-Linköping_091029

Foto:Bildbyrån

Hemmakrisen blir allt större för Rögle. Notoriskt svaga bortalaget Linköping hade inga större problem att vinna med 5-1 och ta sin andra bortaseger för säsongen. "Vi är bra med fram till dom gör 2-1. Då blir vi skärrade och går bort oss", säger Rögles andretränare Tommy Sjödin.

Backen Daniel Rahimi är inne på samma linje.
– Vi måste spela desperat – men på rätt sätt. När vi hamnar i underläge med 3-1 är det trots allt långt kvar, säger han.
Förlusten var Rögles fjärde raka hemma i Lindab Arena och laget har bara vunnit två av sju matcher på hemmaplan.
Inte så konstigt. Lagets försvarsspel är svagt och anfallsspelet går på tomgång. Kenny Jönsson saknas verkligen – dags för en övertalning?
Liksom i förra hemmamatchen mot Djurgården fick Rögle bästa tänkbara start.
Efter 2.10 fälldes Eric Beaudoin av Linköpings Joakim Eriksson. Det blev straff och den satte Jakob Johansson.
Rögle spelade till en början med betydligt mer fart och aggressivt än tidigare – det såg ut lite som förra säsongen. Efter hand mattades dock hemmalaget och när skickliga Linköping fick ett power play i slutet av perioden kom inte oväntat kvitteringen.
Poängkungen Tony Mårtensson gled in från hörnet och satte pucken säkert förbi Röglemålvakten Jürgen Penker.
– Vi förväntade oss att Rögle skulle spela med fart och vi hade klara problem med att få ner farten på Rögle. Vi slarvade i passningsspelet och vi ska vara tacksamma över att det stod 1-1 efter första perioden, säger Linköpings tränare Slavomir Lener, som gav sin unge reservmålvakt Christian Engstrand beröm.
Rögle har ett av elitseriens sämsta facit i power play. Laget låg på 15,38 procent före Linköpingsmatchen. Den siffran försämrades. På de tre första numerära överlägena sköt Rögle ett skott på mål.
Rögles anfallsspel över huvud taget hackar betänkligt. Laget har förtvivlat svårt att skapa klara målchanser. Saknaden efter bröderna Cam och Chris Abbott är stor.
– Tycker att vi trots allt skapar en del chanser men vi sätter inte dom. När Linköping i stället går ifrån till 3-1 har vi inte styrkan att resa oss, säger Tommy Sjödin.
Linköping har på papperet ett imponerande lag. På isen ser det inte lika bra ut. Det finns mycket, mycket mer att ta ut.
Tjeckerna Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka gjorde sin andra match för säsongen och visade glimtvis vilken tillgång de båda blir. Hlavac gjorde ett mål och en assists – Hlinka passade till två mål.
– Från den andra perioden och framåt var vi det starkare laget – och jag gillade verkligen hur vi spelade i andra och tredje perioden, säger Lener.
Räkna med Linköping som guldkandidat framåt våren.

 

Källa:TT

HTC TOUCH DIAMOND 2 KAN UPPGRADERAS

HTC förklarade redan vid lanseringen i februari att Touch Diamond 2 skulle kunna uppgraderas till Windows Mobile 6.5. Nu finnas den utlovade uppgraderingen.image

För användare av HTC:s nyare pekskärmsmobiler blir en uppgradering till senaste versionen av Microsofts operativsystem kanske inte någon större omställning. De största skillnaderna jämfört med Windows Mobile 6.1 består nämligen i att man har gjort gränssnittet mer användarvänligt och gjort pekpennan överflödig. Men det ligger nära till hands att misstänka att Microsoft sneglat en hel del på HTC:s eget gränssnitt där HTC delvis redan lyckats med detta.
Men den nya versionen av systemet innehåller också en del nyheter i form av tjänster, så som backup- och synk-tjänsten MyPhone samt tillgång till Microsofts programbutik Market Place.
Uppdateringen hittar du här:


http://www.htc.com/se/SupportViewNews.aspx?dl_id=728&news_id=310

TEST:Sony Vaio X

Sonys senaste skapelse Vaio X är kanske den läckraste dator vi haft den äran att testa. Under den ytterst eleganta huven hittar vi dock i grund och botten välbekant teknik.

Första intrycket av Sony Vaio X är att den är nästan löjligt tunn. Hopfälld ser den mer ut som om någon glömt kvar en dokumentmapp än en hel dator. Bara 15 millimeter tjock, och sobert designad i svart och rostbrunt. Det enda som avslöjar att det är en dator är ett gäng diskreta portar på sidorna och en elegant VAIO-logga i kopparglans mitt i locket.
Det här är utan tvekan det mest slimmade och lättviktiga PCn hittills, och varje detalj är sobert elegant, från det skönt nersänkta tangentbordet och den nästan osynliga musplattan till den utfällbara nätverkskontakten.
Tunn men tuff image
En supertunn konstruktion och en minimal vikt på 764 gram gör att det är lätt att tro att Vaio X också är lika makalöst ömtålig som den är lätt. Men där har man fel, den har ett förvånansvärt stadigt chassi som snarare för tankarna till segheten i rostfritt stål än sladdrigheten i pvc.
Prestandamässigt är nog den mest rättvisa beskrivningen av Vaio X en netbook på steroider. Processorn är en Atom, och grafikkretsen är enklast möjliga Intel GMA 500. Men till detta har Sony kopplat ett större minne på två gigabyte, och en rejäl Solid State-disk som snabbar upp prestanda i många viktiga moment. Medföljande Windows 7 flyter på fint, och så länge man inte överanstränger datorn med för många program igång samtidigt så klarar den sig utmärkt. Taket nås inte förrän du försöker kombinera att ladda tunga Officedokument, ett gäng webbsidor, köra webbströmning och en pdf eller två. 
Bättre än väntat på video
Bildskärmen är en högst ordinär notebookskärm för kontorsbruk, med lite bleka färger och halvdan betraktningsvinkel. Försöker man till exempel titta på film så ser man tydligt att svart inte är svart. Sony ska ha stoppat in en kontrasthöjande teknik här som de kallar för X-black, och det är möjligt att det ger en viss förbättring, men ingenting som direkt överraskar. En positiv sak är punkttätheten som är lite högre än på många liknande datorer. 1366x768 punkter på en elvatumsskärm ser väldigt bra ut.
Bara det faktum att det faktiskt går att titta på film på en dator med den här hårdvaran är beundransvärt. En Atom-processor och en GMA 500-grafikkort brukar innebära att en Xvid-film i dvd-kvalitet går rejält på knäna, men här flyter det på bra. Om det beror på bra grafikhantering i Windows 7 eller den extra gigabyten minne vet vi inte, men faktum är att även om bilden inte är perfekt, så är det riktigt njutbart.
Perfekt för portföljen
Sony Vaio X är en klockren prestigemaskin att hala upp på affärsmötet, och även för den som inte bryr sig om image och design så finns det många goda anledningar att satsa på den. Bara det faktum att det är en fullfjädrad PC, en som till skillnad från tiill exempel Sonys andra minsting Vaio P faktiskt går att jobba med, på under åtta hekto är grymt imponernade. Att den sedan har en utmärkt batteritid på mellan tre och en halv och åtta timmar, enkel och smidig wifi-lösning och inbyggt 3G-modem, gör att den utan tvekan är den bästa resedatorn just nu. Om än inte den mest prisvärda.

 

Perfekt för portföljen
Sony Vaio X är en klockren prestigemaskin att hala upp på affärsmötet, och även för den som inte bryr sig om image och design så finns det många goda anledningar att satsa på den. Bara det faktum att det är en fullfjädrad PC, en som till skillnad från tiill exempel Sonys andra minsting Vaio P faktiskt går att jobba med, på under åtta hekto är grymt imponernade. Att den sedan har en utmärkt batteritid på mellan tre och en halv och åtta timmar, enkel och smidig wifi-lösning och inbyggt 3G-modem, gör att den utan tvekan är den bästa resedatorn just nu. Om än inte den mest prisvärda.
Det enda som egentligen skaver är prislappen, du får tre till fyra bra netbooks för samma pris. Men för en extremslimmad PC med skyhög skrytfaktor, och som fullständigt skriker lyx är faktiskt inte 17 000 kronor alls så fasanfullt dyrt för den som är beredd att betala för sådant. 
Sony Vaio X VPCX11S1E
Kontakt: www.sony.se
Processor: Intel Atom Z540 / 1.86 GHz
Grafik: Intel GMA 500
Minne: 2 GB ddr3
Hårddisk: 128 GB ssd
Optisk enhet: Nej
Anslutningar: 2x usb, lan, vga, hörlur
Trådlöst: 802.11bgn, bluetooth 2.1 + EDR, 3G (hsupa)
Bildskärm: 11,1” lcd led
Operativsystem: Windows 7 Professional
Mått: 27,8x18,8x1,5 cm
Vikt: 0,764 kg
Cirkapris: 17 000 kr
Garanti: 1 år
Plus: Extremt tunn och lätt, bra konstruktion, 3G
Minus: Måttliga prestanda, högt pris

Källa:PcFörAlla

Arsenal besegrade Liverpool





Bendtner visade vägen för ungt Arsenal
Både Arsenal och Liverpool luftade flera unga reserver när Londonlaget vann stormötet i Ligacupen med 2-1. Men det var en välbekant herre som avgjorde. Nicklas Bendtner visade vägen när han satte segermålet i den andra halvleken.
Strax efter paus visade dansken prov på vilja när han samlade upp en boll i straffområdet, fintade sig förbi Martin Skrtel och tryckte upp segerbollen i nättaket bakom en chanslös Diego Cavalieri i bortamålet.

Målet innebar att Arsenal, som likt bortalaget luftade i stort sett hela ungdomsgenerationen, är klart för den femte omgången i Ligacupen. Där kommer lagat att få sällskap av bland annat Manchester United och Chelsea.

Det började annars i ett rasande tempo på Emirates Stadium och den första halvleken bjöd på två riktiga klassmål.

Det hela inleddes i den 19:e minuten när Fran Merida tryckte av ett knallhårt vänsterskott utifrån och satte ledningsmålet högt via stolpen. Men Liverpool - och Emilio Insua - var inte sena med att replikera.

Bara sju minuter senare drog ytterbacken till på halvvolley utanför straffområdet och lobbade elegant in kvitteringen bakom Lukasz Fabianski.

Noterbart var att nyförvärvet Alberto Aquilani, som missat hela säsongsinledningen för Liverpool, gjorde debut när han byttes in i den andra halvleken. För Arsenal gjorde Samir Nasri sina första minuter i höst.

- Skickat med BlogPress från min iPhone