måndag 22 juni 2009

Robin vände och vann

Tennis, Wimbledon

Robin Söderling förlorade första set, men vände det hela och vann sedan tre raka set. Andra set vann Söderling med 7-5, och den tredje och fjärde var han överlägsen i. Tredje vann han med 6-1, och fjärde med 6-2. I nästa omgång väntar Marcel Granollers.

Motala nya serieledare

Då var man på väg hem från Motala. Bevittnade en ganska bra match mellan Motala och Torslanda. Det var bortalaget som började bäst och skapade tre vassa lägen första fem minuterna. Hemmalaget hade stora problem I försvaret första kvarten. Trots det så var hemmalaget Nära att ta ledningen I den14:e minuten då Muhammed Abdulrham nickade strax utanför. Torslanda I sin tur var det spelförande laget, men lagets anfall tog ofta slut på den sista tredje delen.

Det blev inga mål I den första halvleken. I den andra halvleken började bortalaget bäst, men skapade inte några heta målchanser. Istället bytte Motala in Martin Leinar, och det ändrade matchbilden helt. Hemmalaget tog över matchen helt. I mitten på den andra halvleken fick Motala straff, och bortalaget en man utvisad. Den efterföljande straffen satte David Leinar säkert i mål. I slutet av matchen serverade Martin David Leinar som placerade in slutresultatet.

Motala – Torslanda 2 - 0

Matchen är slut.

90 min Hemmalaget går mot en seger.

85 min Motala ökar på till 2-0. Martin Leinar drar upp en anfall och han åker slalom mellan Torslanda spelarna. Han spelar sedan David Leinar som placerar in tvåan.

80 min Hemmalaget har en man mer eftersom Torslandas mittback blev utvisad i straffsituationen. Hemmalaget är lite bättre och skapar en del farliga lägen.

70 min Motala tar ledningen genom Daniel Leinar på straff.

65 min Lite mer Torslanda det sista tio minuterna. Hemmalaget är dock livsfarliga i sin kontringar.

55 min Samma match bild som i slutet av den första halvleken. Båda lagen tar ut varandra på mitten.

Andra halvlek har börjat.

45 min Den första halvleken är slut, återkommer med den andra.

40 min Fem minuter kvar av den första halvleken, som har blivit allt jämnare och chansfattigare.

30 min Riktigt fin anfall av hemmalaget där Abdularaham skjuter rakt på målvakt från 2-3 meters håll.

25 min Jämt i matchen nu. Motala har jämnat ut spelet.

15 min Allt mer och mer MAIF i matchen.

11 min Hemmalaget skapar första och bästa chansen hittills i matchen. En högerinlägg kommer till Abdularaham som nickar strax utanför.

10 min Svag öppning av hemmalaget. MAIF slår ifrån sig medan Torslanda sätter press på MAIF högt upp i plan.

5 min Hemmalaget har börjat matchen dåligt, Torslanda har mest boll och är spelförande laget.

1 min Torslanda inleder matchen bäst och skapar två bra lägen redan i första minuten.

Serieledande Motala tar emot Torslanda på Idrottsparken i Motala. Megaone.se finns på plats och direktrapporterar.

Lugn natt i Teheran

stodödandet(Iran)

Det statliga medier i Iran uppger att över 400 personer har gripits sedan i lördags kväll, och minst 10 personer har dödats i oroligheterna. Igår spreds bilder och video på en 27-årig tjej som dog framför kamerorna. Det har upprört många på internet.

Filmen har visats även i traditionella medier under helgen, bland annat i den stora amerikanska nyhetskanalen CNN.

Berättelsen om Neda har gett eko världen över, trots att uppgifterna om hennes död och omständigheterna kring inte gått att få bekräftade. Den arabiska nyhetskanalen Al Jazeera skriver att vare sig denna eller andra rapporter om våld har gått att belägga, på grund av ett officiellt förbud mot oberoende journalistik i den iranska huvudstaden.

Fler och fler bilder sprids på webben med skadad, och en del bilder visar även döda människor. Eftersom de etablerade medier är utslängda från Iran, så är det svårt att få veta vilka bilder som är sanna.

Enligt det statliga radio och tv så förekom inga demonstrationer under gårdagen, något som andra uppgifter visar motsatsen.

Irans oppositionsledare Mir Hossein Mousavi manar dock sina anhängare att fortsätta protesterna.

"Protestera mot lögnerna och (val)fusket det har ni rätt att göra. Fortsätt att visa återhållsamhet i era protester", skrev han på sin hemsida.

En sak är i alla fall klart. Det Iranska regeringen vill inte att bilder och video publiceras på webben. Trots det så finns folk som skickar sina bilder och video från Kaoset.

Wanderson kvar i GAIS?

Fotboll, allsvenskan, GAIS - KalmarFoto:Bildbyrån

Det har gått rykte om att Wandersson do Cormo skulle lämna GAIS under uppehållet. Nu säger klubbdirektören att klubben inte har fått några konkreta förslag. Wanderson har imponerat stort i GAIS under våren, och det sades att fler europeiska klubbar var intresserade av honom. GAIS utesluter dock inte att Wanderson kan komma att flytta. Återstår att se om Wanderson är kvar när Allsvenskan dra igång igen.

Henke skadad?

Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Örgryte Foto:Bildbyrån

På onsdag skulle Henrik Larsson gjort comeback i Helsingborg. Enligt HIF-s ledning kan Larsson missa matchen på onsdag då Larsson har rygg och ljumskproblem.

Henrik Larsson har tränat med laget sedan en tid tillbaka. Han lämnade landslaget efter Danmark matchen, då hans lillebror gick bort.

Italien utslagen-USA vidare

Fotboll, Confederations Cup, Brasilien v Italien

Italien blev utslaget ur Confederations Cup. Brasilien vann med klara 3-0. Italien inledde matchen ganska bra, men i mitten av den första halvleken tog brassarna över. Luis Fabiano tryckte in 1-0 och chippade in 2-0. Därefter gjorde backen Andrea Dossena, symptomatiskt, självmål. Italien jagade sedan mål för att kunna gå vidare på bättre målskillnad men lyckades inte med det.

USA besegrade Egypten i sin match. Charlie Davids inledde målskyttet i den 29:e minuten. Clint Dempsey nickade in den avgörande fullträffen.

Slutet var raffinerat. Om Egypten fått in ett mål hade laget gjort Brasilien sällskap till semin och en farlig nick gick strax över. Nu gick USA vidare tack vare fler gjorda mål än Italien.

27-årig flicka mördades idag i Teheran

iranskflickadödad

Som jag skrev tidigare ikväll så blir det allt svårare att bekräfta uppgifter om vad som händer i Teheran. Samtidigt som de stora medierna har kastats ut, fortsätter bilder och video att spridas över Internet. Bilden ovan är tagen från en facebook sida där många bilder har publicerats under veckan. På Youtube visades upp en video på en ung flicka som kalas för Neda skjuts till döds. Även aftonbladet har visat en del av samma händelse.

Att det är svårt att rapportera från Iran är det ingen tvekan om. De etablerade medierna har blivit utkastade från Teheran, och det tar längre tid att bekräfta bilder och video som sprids på webben. Regeringen vill i allra högsta grad undvika att bilder som den ovan publiceras på internet.

En läkare berättar på sin Facebook sida att han befann sig på platsen och såg vad som hände. En ung kvinna stod vid sidan tillsammans med sin far och tittade på protsterna då hon sköts av en milisman som gömde sig på taket till en privatbostad. Han hade fri sikt till flickan och kunde inte missa henne. Han siktade rakt på hennes hjärta. Eftersom jag är läkare så rusade jag fram för att hjälpa henne. Men kulan hade sprängts inne i hennes bröstkorg och hon var död inom två minuter. Demonstrationerna ägde rum ungefär en kilometer bort på en huvudgata och några av demonstranterna sprang från tårgasen som skjutits mot dem, på väg mot Salehigatan. Filmen togs av en vän som stod intill mig. Snälla låt världen veta."