Dagens höjdare: Peter Forsberg har gjort comeback

Ishockey, Välgörenhetsmatch,  BT All Stars - NHL Icebreakers

Tidigare ikväll gjorde Peter Forsberg comeback.

Det är välgörenhetslaget Icebreakers, där förutom Peter Forsberg även stjärnor som Henrik Zetterberg, tvillingarna Sedin och Markus Näslund ingår, som på onsdagskvällen mötte ett danskt all star-lag i Köpenhamn.

Trion dominerade kraftigt - och redan i första bytet presenterade sig nummer 21 då han serverade Nicklas Bäckström med en läcker passning.
Efter sex minuter kom matchens första mål - och "Foppa" var inblandad. Tillsammans med Bäckström spelade han fram Markus Näslund, för dagen på backplats, som gjorde 1-0 till Icebreakers.

"Foppa" spelade hela matchen, gjorde långa byten och såg inte ut att vara besvärad av den fot som krånglat så mycket.
Men han var fåordig om framtiden och en eventuell comeback på riktigt..
- Det kändes okej. Men jag vill inte ta ut något i förskott, säger han efter matchen.
Något mål gjorde Foppa inte, men han fick en andra assist vid Hans Jonssons 9-6 mål.

Det var dagens höjdare. Det stod länge och vägde mellan Celtics vändning i Champions L, och “Foppas” comeback.  Celtic vände underläge 0-1 från första matchen till totalseger 2-1. Matchen avgjordes på stopptid.

Resultat från kvällens Champions L matcher

Champions league herrar, kval, tredje omgången, andra matchen

Slavia Prag-Sheriff Tiraspol, Moldavien 1-1 (1-0)
1-0 Adam Hlousek (15), 1-1 Jose Nadson (90).
Sheriff Tiraspol vidare med 1-1 och fler gjorda bortamål.

Debrecen, Ungern-Levadia Tallinn 1-0 (0-0)
1-0 Adamo Coulibaly (70).
Utv, Levadia Tallinn: Deniss Malov (80).
Debrecen vidare med sammanlagt 2-0.

Levski Sofia-FK Baku, Azerbajdzjan 2-0 (0-0)
1-0 Hristo Jovov (64), 2-0 Georgi Hristov (80).
Levski Sofia vidare med sammanlagt 2-0.

Timisoara, Rumänien-Sjachtar Donetsk 0-0
Timisoara vidare med 2-2 och fler gjorda bortamål.

Dynamo Moskva-Celtic 0-2 (0-1)
0-1 Scott McDonald (45), 0-2 Georgios Samaras (90).
Celtic vidare med sammanlagt 2-1.

Bate Borisov, Vitryssland-Ventspils, Lettland 2-1 (1-1)
0-1 Igor Tigirlas (14), 1-1 Sergej Krivets (43), 2-1 Sergej Krivets (57).
Utv, Ventspils, Lettland: Grigorij Tjirkin (90).
Ventspils vidare med 2-2 och fler gjorda bortamål.

Alberto Aquilani till Liverpool

Det tog bara ett knappt dygn för Liverpool att hitta Xabi Alonsos ersättare. Klubben är nu överens med Roma om en övergångssumma för mittfältaren Alberto Aquilani. "Det är en väldigt bra spelare", säger tränaren Rafael Benitez.

Så sent som på tisdagskvällen sålde Liverpool den spanske mittfältaren Xabi Alonso till Real Madrid. Nu bekräftar klubben att man hittat sin ersättare i italienska Roma.
Klubbarna är överens om en övergångssumma för italienaren Alberto Aquilani. Den 25-årige mittfältaren kostar enligt uppgifter i engelska medier motsvarande drygt 240 miljoner kronor.
- Alberto är en väldigt bra spelare och jag är otroligt glad över att vi kunde komma överens med Roma, säger Liverpools tränare Rafael Benitez till klubbens hemsida.
Spelaren kommer att åka till England inom kort för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.
- Han har stor erfarenhet från spel i italienska ligan och i Champions league. Under en längre tid har Alberto visat att han är en toppspelare, säger Benitez.

Manchester UTD besegrade Valencia

Tidigare ikväll tog Manchester Utd emot Valencia på hemmaplan. Sen
första halvleken bjöd på få målchanser och mycket jämnt spel.
Matchen första heta chans kom efter halvtimme spel, då Valencias
Angulo fick en drömträff från 25-meter. Bollen träffade klockrent i
ribban.
Hemmalagets bästa chans i den första halvleken kom i den 35:e
minuten, Owen kom igenom. Han skott räddades dock av målvakten. Trots att lagen inte skapade många chanser, så var den första halvleken välspelad. Det var på den sista tredje delen som lagen inte kom till.
Den första halvleken slutade 0-0.
Manchester skapade andra halvlekens första chans. Owen kom fri i den 49:e minuten, men avslutade utanför. Två minuter senare nickade Rooney in 1-0 för Man Utd. Danny Simpson svarade för inlägget som Rooney nickade in. Hemmalaget var det bättre laget i inledningen av den andra halvleken. I den 56:e fick Owen nästa läge, men han brännde den. I den 63:e minuten byttes Owen ut. Valencia jämnade ut spelet allteftersom och laget hade ett par bra lägen att kvittera, men skärpan i avsluten saknades. I den 72:a minuten ökade hemmalaget på till 2-0 genom Clawerlay.

Köpenhamn gick vidare efter 0-0

Fotboll, Tippeligan, Stabaek - Viking

FC Köpenhamn fixade 0-0 borta mot Stabaek i svenskmötet i Champions League-kvalet och är vidare till nästa omgång efter 3-1 sammanlagt. Norska mästarlaget Stabaek med Daniel Nannskog i spetsen fick inte hål på FCK i tredje kvalomgången till Champions League. Matchen slutade 0-0 varvid det danska laget är vidare till nästa kvalrunda med 3-1 sammanlagt.

Stabaek pressade på mot slutet men skapade inte de riktigt heta chanserna i en match där det var många svenskar på plan. För Jan Jönssons Stabaek spelade Daniel Nannskog, Pontus Segerström, Fredrik Berglund och Pontus Farnerud från start. Johan Andersson kom in efter 80 minuter.

I FCK startade Mikael Antonsson och Oscar Wendt från start medan ex-allsvenska Ailton och Cesar Santin spelar på topp. Ailton byttes ut efter 68 minuter.

borta laget sin första chans. Broerse fick på ett bra distansskott
som gick i stolpen. Det var bortalaget första avslut mot mål.
Trots spelövertaget hade hemmalaget svårt att skapa klara målchanser.
Ställningen i halvtid var 1-0 till Partizan.
Hemmalaget rivstartade den andra halvleken. I den 49:e minuten var man nära 2-0 efter skott från Ljaljić, men skottet räddades av
målvakten. Partizan fortsatte att skapa chanser. I den 57:e minuten
nickade Moreira i ribban. I och med att laget inte gjorde 2-0 i början
av andra halvleken mattades även offensiven mot Apoels mål. Gästerna jämnade ut spelet i mitten av halvleken. Med två minuter kvar av matchen fick Apoel en man utvisad. Den tunga pressen från hemmalaget uteblev, och gästerna kunde ganska enkelt hålla undan. Trots förlusten tog sig grekerna vidare med sammanlagt 2-1.

Enkel seger för Liverpool

Fotboll, Premier League, Liverpool - Aston Villa

Liverpool vinner enkelt inför en fanatisk norsk publik i en match som fullständigt tappade allt vad intensitet heter efter en timme. Hemmalaget var dock inte ofarligt, och hade bland annat ett skott i stolpen före Liverpools ledningsmål.

Liverpool för matchen mot de norska gästerna och den norska publiken bjuder på ”there's only one Jay Spearing” flera gånger under den inledande fasen av matchen. Liverpool ser dock inte ut att vara hundra procent än på ett tag och utöver ett antal långskott klarar inte Liverpool av att skapa några direkta farligheter.
Det är faktiskt Lyn som skapar matchens första riktigt farliga chans, även detta ett långskott, som Diego Cavalieri får sträcka ut rejält för att klara.
Den spontana känslan efter 20 minuter är att antingen går inte Lyn in helhjärtat i sitt försvarsarbete mot Liverpool eller så är de horribelt dåliga (vilket skulle förklara varför de ligger sist i den norska ligan) när det kommer till att freda det egna målet.
Fasta situationer är ofta något många lyfter fram som nyckelmoment i många matcher, och så här lång imponerar inte Liverpool på detta område. Uselt slagna hörnor, frisparkar som skjuts i muren och frisparksinspel som går rakt i famnen på målvakten. Tur att det bara är försäsong...

Celtic. Den första halvleken dominerades av Celtic, som hade storspelövertag. Laget hade dock svårt att skapa chanser, då hemmalaget försvarade sig väl under den första halvleken. Med tre minuter kvar av den första halvleken nådde ett inlägg fram till McDonald som nickade in 0-1 till Celtic. I anfallet efter var Dynamo nära att kvittera efter en hörna. Bollen kom till Svezhov, som sköt och bollen räddades på mållinjen. I inledningen av den andra halvleken tog hemmalaget över. I den 53:e minuten fick Kombarov ett jätte läge, men hans skott gick strax utanför den vänstra stolpen.
Två minuter senare var Komborov ännu närmare en kvittering. Efter en bra slagen hörna nickade Komborov mot mål, men på mållinjen dök en Celtic spelare upp och räddade sitt lag. Mitt i hemmalagets press stack Celtic upp i en anfall, och McDonald fick på ett bra skott som
smet strax utanför.
I mitten på den andra halvleken jämnade Celtic ut spelet, och
hemmadominansen var inte lika stor.
Sista kvarten tog Celtic över spelet utan att skapa något framåt.
Matchen såg ut att gå till förläggning. I den 91:a minuten fick
Samaras bollen i Dynamos straffområdet. Han tog med sig bollen mot
mitten och med en välplacerad skott överlistade han målvakten.
Den blev även slutresultatet och Celtic slog där med ut Dynamo.

Kvällens matcher

Det är en del Champions L matcher. Jag kommer att i första hand matchen mellan ryska Dinamo Moskow och skotska Celtic. Den matchen börjar 18.00 och Dinamo vann den första mötet med 1-0.

20.45 börjar matchen mellan Stabäck och FC Köpenhamn. Den matchen vann Köpenhamn med 3-1. En mycket intressant match på förhand.

Som sagt det går flera matcher under kvällen. Även en del träningsmatcher spelas. Valencia möter exempelvis Manchester Utd.

Återkommer under kvällen med rapporter från matcherna.

Bevakning och svar på frågor

Idag kommer jag att bevaka kval till Champions L. I skrivande stund
vet Jag inte vilka matcher jag kommer att se. Be att få återkomma
till det under dagen. På torsdag kommer jag att se Superettan och
matchen mellan Sundsvall och Norrköping. Kommer även att hålla ett öga på våra svenska lag ute i Europa. Mer om torsdagens matcher kommer under kvällen.
Från och med ikväll kommer jag att ta minst en höjdare. Det kommer att vara något jag fastnat för under dagen. Det kommer dock att bli
något om sport eller teknik. (kan även ibland bli något helt annat)
En del mail har kommit med frågan varför jag skriver om andra sporter mer än fotboll. Min stora intresse är just fotboll, men under vintern kommer jag att skriva även om hockey. Det kommer att bli en del direktsända matcher (minut för minut) från Elitserien och även från NHL.
Sedan tycker jag att om man skriver om många sporter så tappar man kvalité på det man skriver. Det blir en massa saker men utan rätta kvalité om man säger så.