IDG.se släpper i dag en gratisapplikation som gör nyheter, tester och reportage tillgängliga i ett gränssnitt som är specialbyggt för iPhone.
– Vi hade en idé om att skapa en bättre upplevelse för iPhoneanvändare eftersom de står för en stor del av trafiken på våra webbplatser, säger Pontus Jeppsson, IDGs mobilchef.
Utvecklingen skedde snabbt. Pontus Jeppsson stod för planeringen och utvecklaren Eric Nilsson, som bland annat skapat applikationen Res i Stockholm, för programmeringen.
– Det tog omkring en vecka i effektiv utvecklingstid. Det är ganska enkelt att utveckla för iPhone.
Varför ska man använda applikationen istället för att besöka den vanliga sajten i Safari?
– Det man får är en bättre och snabbare användarupplevelse jämfört med sajten. Dessutom är det snyggare i Apples gränssnitt. Den ser ut och fungerar som man förväntar sig av iPhone, säger Pontus Jeppsson.
Om applikationen blir populär lovar Pontus Jeppsson att den ska vidareutvecklas med mer funktionalitet, och han tar gärna emot tips och synpunkter på vad som kan förbättras.

Jesper Blomqvist fick sparken

Ängelholm - Enköping

Förre landslagsstjärnan Jesper Blomqvist får sparken som tränare för division 1-laget Enköping.

-Vi har försökt att hitta lösningar, men det har inte gått. Men något måste vi göra, och det är trots allt lättare att sparka en tränare än 20-talet spelare, säger Enköping Fotboll AB:s styrelseordförande Gustaf af Jochnick till Aftonbladet.

Enligt tidningen ska Enköping offentliggöra beslutet vid en presskonferens på fredagen. Juniortränaren Per Gidlund tar över tills klubben har hittat en permanent lösning. Enköping ligger på nedflyttningsplats i division 1 norra och har med sex omgångar kvar att spela två poäng upp till en plats ovanför nedflyttningsstrecket.

Bergs HSV krossat

Fotboll, Europa League, Rapid Wien - Hamburg

Rapid Wien var bevisligen allt för bra för Hamburg - med Markus Berg från start.

Hamburg och Celtic är Grupp C:s stora favoriter, men efter första omgången kanske det är ett favoritskap som bör revideras.

HSV gästade Wien och gick ordentligt på pumpen. Steffen Hofman satte 1-0 efter 35 minuter och bara lite senare dubblades skörden på när Nikica Jelavic gav tyskarna en betydligt jobbare pausvila än planerat.

Tyskarna försökte få till en comeback värd namnet i andra halvlek, men i stället för en kvittering ökade österrikarna på minuten efter att Markus Berg bytts ut.

Christopher Drazan satte matchens sista mål (3-0) med en kvart kvar och för Hamburg blir det en jobbig resa hem.

I gruppens andra match vann Hapoel Tel Aviv med 2-1 mot Celtic.

GAIS utklassade Gefle

Fotboll, Allsvenskan, GAIS - Gefle

GAIS besegrade igår Gefle på hemmaplan och tog där med tre viktiga poäng i bottenstriden. Wanderson Do Carmo blev stor matchvinnare med sina tre mål. Redan i den 4:e minuten slog Wanderson till och gav GAIS ledningen. Richard Spong låg bakom ett fint anfall när han passade ut bollen på högerkanten där Mattias Lindström fick två chanser att lägga in mot straffområdet där Wanderson omarkerad kunde styrskjuta in bollen till vänster om Mattias Hugosson.

Gefle skapade inte mycket i den första halvleken, och GAIS ledde rättvist i halvtid.

Två minuter in i den andra halvleken ökade Eyólfur Hédinsson på till 2-0 för GAIS. Hédinsson direktsköt ett högerinlägg till vänster i straffområdet med vänster yttersida och bollen letade sig in under Hugosson.

Efter en timme spel kom 3-0. Wanderson gick upp i delad skytteligaledning med IFK Göteborgs Tobias Hysén när han gjorde sitt tolfte mål för säsongen där han omarkerad inne i straffområdet sköt Erikssons låga högerinlägg otagbart till vänster om Hugosson.

Med fem minuter kvar av matchen gjorde Wanderson sitt tredje mål i matchen när han först snyggt lyfte bollen över Jawo på högerkanten efter Lycéns snäva passning och spelade bollen snett inåt bakåt till Eriksson som inte kom till riktigt men motlägget gick tillbaka till Wanderson som ur dålig vinkel fick in bollen i målet och gick därmed upp i ensam skytteligaledning.

Hemmalaget gjorde en utmärkt insats och gick upp på en elfte plats och säkrare mark medan Gefle ligger kvar på sin åttondeplats.