söndag 23 augusti 2009

Säker seger för Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Elfsborg - Örebro

Elfsborg rivstartade den första halvleken. I den 6:e minuten tog man ledningen. Stefan Ishizaki slog ett inlägg, som Daniel Moback helt omarkerad nickade in bakom Alvbåge. Örebro hängde inte med i hemmalagets tempo. I den 13:e minuten ökade Elfsborg på till 2-0. Efter en hörna nickade Daniel Nordmark tillbaka bollen in i straffområdet där James Keene dröjt sig kvar. Wowoah upphävede offsiden och engelsmannen kom fri mot Alvbåge och tryckte in bollen vid den vänstra stolproten.

Tre minuter senare reducerade Örebro på lagets första anfall. Roni Porokara slog in bollen bakom Elfsborgs backlinje, Martin Andersson lät bollen gå och verkade tro att Ante Covic skulle komma ut. Bakom ryggen på Andersson dök dock Marcus Astvald upp och placerade helt fri in reduceringen.

I den andra halvleken var spelet betydligt mer avvaktande, Elfsborg ville inte riskera sin ledning i jakten på ännu ett mål och Örebro vågade inte ge Elfsborg ytor att döda matchen i jakten på en kvittering. Allt eftersom halvleken led flyttade Örebro högre och högre upp, men var egentligen aldrig riktigt nära att ta poäng.

Viktigt seger för GAIS

Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Gais FOTO:Bildbyrån

GAIS tog tre viktiga poäng i bottenstriden, när man tidigare idag besegrade Helsingborg på bortaplan.

GAIS fick en drömstart på matchen. Redan i den 8:e minuten tog man ledningen. Efter slarv i försvaret fick Pär Eriksson bollen, och
spelade fram Eyóifour Hédinsson. Hédinsson fick sedan på en jätte
skott, och bollen satt uppe i krysset.
Efter det blev Helsingborgs Ólafue Skúlasson utvisad, efter två gula
kort på två minuter.
Den första halvleken var annars en jämn historia. Det blev mycket
kamp, och få klara målchanser.
I inledningen av den andra halvleken var hemmalaget mycket nära att kvittera. Mahlangu fick på ett jätte skott från distans, men Dime
Jankulovski svarade för en kanon räddning.

Även den andra halvleken innehöll mycket kamp, som den första. Trots tio man skapade hemmalaget ett par vassa kvitteringschanser.

I den 78:e minuten var det nära kvittering när Sundin spelade bollen in till Landgren som sköt bollen rakt i högerstolpen och ut.

Tre minuter senare fälldes Erik Sundin inne i GAIS straffområdet. Domaren valde att fria. I den 83:e minuten blev Sundin utvisad efter en idiotisk tackling på Lundén på mittplan. Där med var matchen förlorad för HIF.

Ny seger för Chelsea

Chelsea tog sin tredje raka seger när man tidigare idag besegrade Fulham på bortaplan. I den 39:e minuten gav Didier Drogba laget ledningen, efter en fin framspelning av Anelka. Drogba bjöd tillbaka i den 76:e minuten, när han spelade Anelka, som satte dit tvåan.

Michael Ballack hade även ett jätteläge i slutminuterna att sätta 3-0.

Laget har där med fått en drömstart i ligan. I nästa omgång möter Chelsea skräll laget Burnley.

Tredje raka för Tottenham

I en jämn tillställning drog Redknapps mannar det längsta strået då man lyckades vinna med 2-1 efter mål av Defoe respektive Lennon.

West Ham tog ledningen genom duktige Carlton Cole i början av andra halvlek efter en fin prestation. Carlton Cole fick bollen vid straffområdet, sen vände han upp och avslutade på volley. Bollen satt fint i krysset. Några minuter senare svarade Carlton Cole för en fel passning av den högre klass. Cole hade bollen på egen planhalva, men valde att slå en bakåt passning. Passningen hittade fram perfekt till Jermain Defoe som sköt in kvitteringen.

I den 79:e minuten slarvade Jonathan Spectors i West Hams försvar, och Aaron Lennon satte dit segermålet.

Det var Tottenhams tredje raka seger i årets Premier L.

West Hams Davenports karriär i fara efter kniv dådet

Efter knivöverfallet i fredags kan West Ham-spelaren Calum Davenport karriär vara över. Anhöriga till Davenport fruktar att läkarna måste amputera benen.

- Han kommer aldrig att kunna spela fotboll igen, säger en anhörig till Goal.com.

26-åringen blev huggen upprepade gånger i båda benen och en stor artär skadades.

Davenport vårdas på sjukhus där han har polisskydd. Två män, 19 och 25, har gripits misstänkta för mordförsök.

Bränder sätter stopp för matcher i Grekland

Idag skulle Olof Mellbergs Olympiakos och Daniel Majstorovics AEK Aten stött på varandra i premiären av den grekiska ligan. Matchen kommer dock inte att spelas, då skogsbränder har förstört bostäder i närheten av Aten och nyhetsbyrån AP uppger att tusentals människor har evakuerats.

Även Panionios-APOK har ställts in. Det är ännu oklart när matcherna spelas.