lördag 7 november 2009

Megaone.se flyttad

Jag har valt att flytta bloggen från blogspot till wordpress.com. den nya adressen är nyheter24.se/blogg/atvidaberg

Storspel av "Monstret" - räddade 34 skott

Jonas "Monstret" Gustavsson räddade 34 skott när hans Toronto bortaslog Carolina med 3-2 i NHL-ishockeyn natten till lördag.

Carolina, som inte vunnit på de elva senaste matcherna, hade tagit ledningen med 2-0 genom Brandon Sutter och Sergej Samsonov efter första perioden och såg ut att gå mot vinst i matchen mellan ligans två sämsta lag den här säsongen.image

Toronto spelade dock upp sig i andra perioden och efter mål av John Mitchell och Nikolaj Kulemin var det lika inför sista. Med drygt åtta minuter kvar av matchen satte Jason Blake trean för Toronto. Tack vare en rad matchavgörande räddningar från Jonas Gustavsson kunde Toronto ta hem sin andra seger på 14 spelade matcher.

- Vi börjar röra oss i rätt riktning, i kväll gjorde vi en bra insats. Gustavsson gjorde några nyckelräddningar vid rätt tillfällen som var matchavgörande, säger lagkamraten Blake på klubbens hemsida.

Även tränaren Ron Wilson berömde sitt lag.

- Att ligga under med 0-2 och som det har gått för oss i år... jag tycker att det visar stor beslutsamhet. Jag är stolt över killarna att de inte gav upp, säger Wilson.

Ledaren i Southeast Division, Washington Capitals, fortsätter att imponera. Laget besegrade utan större problem Florida med 4-1 och Nicklas Bäckström noterades för en assist.

Nilsson har vaknat

Hammarbys tilltänkte skyttekung Patrik Nilsson vaknade till ordentligt på fredagskvällen och gjorde fyra mål. Bajen klarade trots det bara oavgjort mot Edsbyn.image

Hammarbys tilltänkte skyttekung, Patrik Nilsson, fick spelet att lossna ordentligt när Edsbyn gästade Zinkensdamm på fredagskvällen. Nilsson hade inför matchen bara gjort ett enda mål men satte fyra av Bajens sex mål i matchen.

För Hammarbys del räckte det dock inte till seger den här gången. Laget har fortfarande stora problem med sitt läckande försvar och släppte till sex nya baklängesmål på fredagskvällen. Matchen slutade 6-6 och Hammarby har nu släppt in 18 mål på de tre inledande matcherna.

I skenet av avslöjandet att Haparanda-Torneå kan tvingas betala dryga böter efter att ha missat att registrera ett antal spelare åkte laget på säsongens första förlust när man gästade Broberg-Söderhamn. Matchen slutade 6-3.

Dagens stjärnsmäll åkte Kungälv på när man föll med 1-8 borta mot Bollnäs.

Leverkusen lekte med Frankfurt

Bayer Leverkusen går som tåget i Bundesliga. På fredagskvällen utökade man ledningen efter att ha krossat Eintracht Frankfurt med 4-0.

Bayer Leverkusen är årets trevligaste överraskning i Bundesliga. imageKlubben har fortfarande inte tappat en enda poäng och fortsatte den fina sviten mot mittenlaget Eintracht Frankfurt.

Leverkusen chockstartade och dödade spänningen direkt med tre mål på endast elva minuter. Ett av dem gjordes av Stephan Kiessling som utökade sin skytteligaledning. Matchen slutade 4-0 efter att inhopparen Lars Bender avslutat målskyttet fyra minuter från slutet.

Leverkyusen har med en match mer spelad fyra poäng ned till Werder Bremen i tabelltoppen.

Näthot om hämnd när Blåvitt spelar cupfinal

På lördag har AIK chans att ta dubbeln när cupfinalen avgörs på Råsunda.
Stämningen är hatisk mellan lagens supportrar och på huligansidor hotas vanliga fans.
Polisen: Inte säkert vi kan hindra våldet. image

Efter söndagens guldfinal med AIK som segrare utspelade sig krigsscener vid Göteborgs centralstation. Anhängare från båda sidor drabbade samman och AIK:are attackerades bakifrån med batonger. På lördag riskerar samma våldsspiral att bryta ut igen när uppskattningsvis två tusen blåvita supportrar åker upp till Stockholm för cupfinalen. På en välkänd huligansida hälsas vanliga supportrar från Göteborg med orden: "Vi skonar givetvis kvinnor och barn men resten ligger dåligt till".

Stockholmspolisen räknar med bråk och matchen är högriskklassad.
– Det är inte säkert att vi lyckas hindra allt bråk men vi kommer göra vad vi kan för att det ska bli en lugn tillställning, säger Lars Byström på Stockholmspolisen och insatschef vid matchen.

I söndags stormade AIK:s supportar planen när slutsignalen gick. Något liknande vill inte Stockholmspolisen se i morgon.
– Nej, det är ett lagbrott och om något sådant sker förhindrar vi det, säger Lars Byström.

De blåvita supportrarna åker organiserat upp till Stockholm med 600 personer via tåg.
– Ärligt talat så är det svårt att ladda inför cupfinalen efter förlusten. Men den är oerhört viktig.

Framförallt för att vi inte vill se AIK vinna dubbeln, säger Anders Almgren, Änglarnas ordförande.
På den gulsvarta sidan är stämningen på topp. Johan Höckne från Black Army är säker på vilka som tar hem guldet i morgon.
– Jag räknar kallt med att vi vinner. Vi tar dubbeln och det är extra kul att knäppa Göteborgare på näsan, säger han.

Hittills har runt 18 000 biljetter sålts till matchen. Det är tiotusen mer än cuppens tidigare publikrekord. Avspark 16.00.