fredag 11 september 2009

Thomas Ohlsson spelklar

En skadad ljumske har bråkat med Thomas Olsson under landslagsuppehållet. Mittfältaren vann dock kampen. "Jag är spelklar", säger Olsson inför Göteborgs möte med Gefle i helgen.

Thomas Olsson tvingades lämna planen i den senaste matchen mot Elfsborg. Han ådrog sig en bristning i vänster ljumske och har kört rehab under hela landslagsuppehållet. Nu är dock mittfältaren spelklar.

På torsdagen körde han ett sista test inför matchen på söndag och allt kändes bra.

Marcus Berg får nyckelroll i Hamburg

Fotboll, Kval till Europa League, Hamburger SV-Rande

VM-kvaluppehållet blev ingen rolig period för Marcus Bergs tyska klubblag Hamburg. Visserligen blev Berg halvt om halvt matchhjälte för Sverige mot Malta, men två andra Hamburgspelare återvänder från sina respektive landslag med svåra knäskador.

Först skadade namibiske försvararen Collin Benjamin ledbanden i ena knät och natten mot torsdagen var olyckan framme för Bergs anfallskollega Paolo Guerrero.

Den peruanske skytteligaledaren befaras bli borta från fotbollen i flera månader med ett avslitet korsband i vänstra knät.

- Vi har fått ett fax från Peru och man befarar att Paolos korsband är av, säger HSV:s tränare Bruno Labbadia till klubbens hemsida.

Hamburg, som leder Bundesliga efter fyra omgångar, spelar på lördagen mot Stuttgart.

Ferrari får en ny sponsor

Formel 1-stallet Ferrari och den spanska banken Santander har kommit överens om ett sponsoravtal som sträcker sig över fem år, vilket ytterligare kryddar ryktena om att spanjoren FerMotor, F1nando Alonso skulle vara på väg till det italienska storstallet.

Det nya samarbetet presenterades av Ferraris president Luca di Montezemolo och Santanders ordförande Emilio Botin på en presskonferens, men reportrarna på plats var mer intresserade av Alonso-ryktet än själva sponsoravtalet och frågade Santanders Botin om en eventuell Alonso-affär.

- Jag kan anställa ordföranden och direktörer hos Santander men vilka förare som köra är upp till Luca di Montezemolo.

Inte heller Montezemolo ville tala om Alonsos eventuella framtid i Ferrari.

- I dag talar vi om sponsoravtalet. Ferraris förare heter Kimi Raikkönen och Felipe Massa. Jag är mycket glad över de senaste nyheterna om Felipe. Vi vet att han inte bara kommer att göra comeback som förare utan att han kommer att vara i toppform nästa säsong. Jag önskar Fernando lycka till i helgen, avslutar Ferrari-presidenten.

Motorola släpper Google-Mobil

Motorla Dext, eller Cliq som den heter i amerikansk version, är mobiltillverkarens första med Googles operativsystem Android. Motorola nöjer sig dock inte med Androids eget gränssnitt utan har skapat ett eget gränssnitt, Motoblur, som är inriktat på sociala nätverk. På startskärmen samlas informationen från de nätverk och tjänster där man är inloggad och visas i olika widgets.
Enligt webbplatsen Engadget, som kunnat känna på telefonen som hastigast, upplevs den som betydligt snabbare än HTC:s och Samsungs Android-mobiler.
En av styrkorna hos Dext är det faktum att den har ett fysiskt tangentbord, något som annars bara finns hos HTC:s första Android-mobil G1.
Det gör att den blir relativt stor och har ungefär samma dimensioner som G1. Måtten är 114x58x15,6 millimeter och Dext väger 163 gram.
Telefonen har stöd för turbo-3G upp till 7,2 Mbit/s och givetvis finns även Wlan. Agps och rörelsesensor kan också läggas till listan över funktioner.
Skärmen är en pekskärm av det kapacitiva slaget med en upplösning på 320x480 bildpunkter. På baksidan sitter en 5-megapixelkamera med autofokus.
Enligt Motorola kommer operatören Orange att ha exklusiv rätt att sälja Dext i Storbritannien under hösten, men man säger inget om hur lång in i framtiden Oranges ensamrätt sträcker sig.

iPhone 3.1 OS släppt

En funktion som tipsar om applikationer som du kan tänkas gilla hör till nyheter i version 3.1 av Iphone OS.

Genius är en funktion som funnits sen tidigare men då har det handlat om att få förslag på musik baserat på vilka låtar man har i sitt musikbibliotek. Nu har Apple utvidgat funktionen till att även kunna ge råd om applikationer som man kan anta att användaren skulle uppskatta. Rekommendationerna görs med utgångspunkt från vilka applikationer man redan har laddat ned från App Store.
En annan förbättring som 3.1 medför är möjligheten att organisera sina applikationer i Itunes på sin dator. Där kan man flytta applikationerna mellan olika Home Screens, som sedan synkas över till telefonen.
Möjligheten att spara videoklipp som man får skickat till sig via mail eller mms direkt till kamerarullen är också ny. När man redigerar ett videoklipp går det numera också att spara resultatet som ett nytt klipp och på så sätt samtidigt ha kvar originalet.
Apple utlovar också att Wlan och 3G nu ska fungera bättre när det kombineras med bluetooth.

Källa:Mobil