Det blev en spännande när tidskvalen avgjordes till Tysklands GP på Nürburgring. Den andra kvaldelen blev dramatiskt då regnet ställde till det. Lewis Hamilton och Jenson Button tog sig sent vidare till Q3.

Under Q2 öste regnet ned i några korta men intensiva skurar och det rådde full aktivitet i depåerna.

Webber hyllade sitt team Red Bull.

-Det var kaotiskt med alla däcksbyten men stallet gjorde ett jättejobb.

Jenson Button, Kovalainen och Lewis Hamilton var nära att slås ut men bytte till torrdäck sista minuten och alla tre tog sig därmed vidare till Q3.

Hamilton var snabbast till sista minuten då Webber slog till med snabbaste varv. Sebastian Vettel såg till att det blev dubbelt Red Bull i topp men den glädjen blev kortvarig.Rubens Barrichello och Jenson Button körde in på andra respektive tredje plats.

Det går fortsatt tungt för Ferrari. Felipe Massa kvalade in som åtta och Kimi Räikkönen som nia.

Loppet avgörs imorgon.

Tour de France: Leon Sanchez vann dagens etapp

Dagens etapp i Tour de France inleddes med en stingning. I den första stigningen attackerade Cadel Evans, en av favoriterna, och lyckades skapa en utbrytning med bland andra Fabian Cancellara. De höll ut ett bra tag men fick aldrig en större lucka än två minuter till klungan, som anfördes av Astana stallet.

I etappens andra stigning, Col de Port, utkristalliserade sig en stor utbrytargrupp av elva cyklister. Men när gruppen nådde toppen av den sista stigningen över Col d'Agnes var bara Luis León Sánchez, Sandy Casar, Mikel Astarloza och Vladimir Efimkin kvar.

För andra dagen i rad höll en utbrytning hela vägen. Etappen avgjordes i en spurt mellan fyra cyklister där Luis Leon Sanchez var starkast. Fransmannen Sandy Casar drog igång, men spanjoren gick enkelt förbi och kunde korsa mållinjen med höjda armar.

I totalen blev det inga ändringar.

Allsvenskan: Kalmar krossade Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Djurgården

Förra året föll Djurgården mot Kalmar på bortaplan med 1-5. Idag blev det 1-6. Hemmalaget Kalmar inledde matchen bäst, och i den 9:e minuten knorrade Rasmus Elm in en frispark. Elm sköt frisparken över muren och via stolpen in i mål. Kalmar var det klart det bättre laget, och skapade en hel del chanser, men det var Djurgården som gjorde nästa mål.

I den 36:e minuten kontrade Djurgården genom Daniel Sjölund som drev upp bollen upp på offensiv planhalva innan han spelade fram Mattias Jonsson som chippade bollen över Wastå i målet.

1-1 var resultatet i halvtid. Matchbilden jämnade ut sig efter 1-1-målet och inför den andra halvleken kändes matchen öppen.

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - DjurgårdenFOTO:Bildbyrån

Det blev dock aldrig spännande i den andra halvleken. Djurgården började för visso ganska bra, men i den 53:e minuten tog Kalmar ledningen på nytt. Efter en hörnvariant hamnade bollen hos Rasmus Elm som klippte till på Volley. Pa Dembo Touray i målet var chanslös. Efter det tog hemmalaget över matchen. Tre minuter efter 2-1 ökade Kalmar på till 3-1. Tobias Eriksson fick bollen vid straffområdets gränsen och pangade in trean. Efter det var Djurgården ett slaget lag.

I den 63:e minuten nickade David Elm 4-1 efter fint vänsterinlägg från Mendes. I slutet av matchen gjorde Kalmar ytligare två mål. Tobias Eriksson gjorde 5-1 med tre minuter kvar, och Abiola Dauda satte slutresultatet i den 89:e minuten.

Kalmar fick där med en rejäl dos av gott självförtroende inför stundande Champions League-kval på onsdag borta mot det ungerska laget Debrecen. Djurgården får däremot ett rejält stukat självförtroende efter att det senast såg positivt ut efter vinst mot Helsingborg men här togs allt det positiva ifrån dem den sista halvtimmen.

Hockey: AIK behåller elitlicensen

Ishockey, Riksserien, AIK-Leksand

AIK meddelar på sin officiella hemsidan att klubben får behålla elitlicensen, och där med är laget klart för spel i hockeyallsvenskan nästa säsong. AIK hade gjort en förlust på 8 miljoner kronor förra året, och riskerade att mista sin elitlicens. Allsvenska nämnden meddelade att AIK-s licens inte är i fara.

Nämnden konstaterar att AIK har ett negativt eget kapital per den 30 april 2009 och att detta måste återställas under kommande säsong och måste vara positivt 30 april 2010”, skriver AIK på klubbens hemsida.

Allsvenskan:Inför Kalmar - Djurgården

Kalmar FF tar emot DIF imorgon, alla hoppas vi väl på en repris av förra årets utklassning!

Då var det dags för Allsvensk fotboll på Fredriksskans igen. Kalmar FF inledde ju återstarten av Allsvenskan på bästa sätt när man vände ett 0-1 underläge, till seger med 2-1 mot Malmö borta sist. Rasmus Elm´s strålande form håller i sig och han var också den som avgjorde med två klassmål.
Morgondagens motstånd står Djurgården för, ingen lär väl har glömt förra gången Djurgården var på besök i Kalmar och fick se sig utklassade med hela 5-1. Blir det då en repris i år igen?
Det vore förstås ingen omöjlighet, även om oddsen lär vara ganska små. Djurgården har ju defenitivt inte rosat marknaden i år, och har haft en del turbulens med b.la ett tränarbyte.
Man kan heller inte säga annat än att Kalmar ser ut att ha bevarat den fina form man hade innan uppehållet. Dock kan sånt vara ganska svårbedömt efter bara en match, och man måste i ärlighetens namn säga att utan Rasmus Elm hade vi knappast slagit Malmö.
Vi dras ju fortfarande med en hel del skador i framförallt backlinjen, men den backlinje som fick förtroende sist skötte sig till stora delar utan problem.

Charlie Davies lämnar Hammarby för spel i franska Sochaux. Igår blev det klart och Sochaux och Hammarby är överens om en prislapp på Charlie Davies. Så sent som igår var affären nära att spricka, men nu har klubbarna enats.

Affären är den största någonsin för Hammarby fotboll. Prislappen hamnade på strax över 17 miljoner kronor.

Expressen skriver att Hammarby får bara hälften av pengarna, eftersom privatpersoner hjälpte Hammarby att köpa loss Davids. Nu ska investerare ha sina pengar tillbaka.