tisdag 28 juli 2009

U21: Åtvidaberg - Sirius 1-0 Slut

Matchen är över.
90 min Nära 2-0 när Dennis Öhrberg kommer fri, men väljer att passa istället för att skjuta. En Sirius spelare slår bollen till en ny hörna.
89 min Amir Suljic kommer runt på kanten och skjuter, men det blir en hörna för hemmalaget.
87 min Åtvidabergs försvar ser mycket starkt ut.
84 min mycket nära 2-0 när Muzlija skjuter från nära håll. Skottet är bra, men målvakten gör åter en bra räddning.
80 min Sirius försöket att skapa tryck, men lyckas inte med det. Laget har knappt haft ett avslut på mål i den andra halvleken.
75 min Hemmalaget har bra kontroll på matchen.
70 min Sirus försöker lyfta upp spelet, men hemma Försvaret ser mycket bra ut.
64 min Hemmalaget tar ledningen genom Albahar Muzlija, som nickar in en hörna.
62 min mycket nära att Åtvidaberg tar ledningen genom Dejan Doslic, men målvakten gör en kanon räddning.
60 min Händer inte mycket i anfallsväg just nu. Lagen turas om att tappa bollen på mitten.
55 min lagen tar ut varandra på mitten, där det mesta av spelet beffiner sig.
50 min Det är samma matchbild som i den första halvleken. Mycket närkamper och mycket spel på mitten.

Den andra halvleken är igång.
45 min den första halvleken är över.
40 min Andersson fick en smäll på handleden och tvingas utgå. Daniel Lyles Bratt kommer in.
38 min Åtvidabergs Fredrik Anderssson åker på en smäll och blir liggande.
33 min Sirius skapar sin bästa chans så här långt i matchen. Det är Eric Hörnell som får på ett bra skott, Bill Halvorsen hör en kanon räddning.
30 min Båda lagen tar och get på mitten. Det deffensiva spelet är mycket bra hos båda lagen.
25 min Åtvidaberg har jämnat ut spelet.
23 min Amir Suljic spelar fram Dejan Doslic som får ett jätte läge, men Sirius målvakt gör en bra räddning. Mycket nära för hemmalaget.
23 min Albahar Muzlija ersätter Swördh.
18 min Sirius är nära att ta ledningen, när Ian Ekstrand skjuter utanför.
17 min hemmalagets Daniel Swärdh åker på en smäll. Han kommer att bytas ut.
15 min spelade och det är bortalaget som för spelet, men skapar ingeting av värdet.
14 min Första riktiga avslut på mål, hemmalaget står för den. Emil Herge provar från distans, men träffen blir inte så bra.

10 min Sirius rullar boll ganska bra, men Åtbidaberg försvarar sig bra.
Fem minuter spelade i serifinalen och det har inte skapats speciellt mycket.

Serifinal

Är på väg till Kopparvallen i Åtvidaberg för att se seriefinalen i U21 serien. Åtvidaberg tar emot Sirius. Återkommer under matchen med lite kommentarer.

Allsvenskan: Video från Halmstad - Malmö

Allsvenskan: Video från AIK - GAIS

Allsvenskan: Video från Örgryte - Hammarby

Allsvenskan: Video från Häcken - Örebro

Formel 1: Felipe Massa på bättringsvägen

Motor, F1

Felipe Massa är på bättringsvägen. Han reagerar på tilltal och kan röra på både händer och ben.

- Han vaknar allt oftare nu och kan kommunicera aktivt, det vill säga att han reagerar på tilltal. Vi är optimistiska och hoppas att han ska bli återställd, sakta men säkert, säger Istvan Bocskai, som är talesman på det ungerska försvarsdepartementet, till ungersk tv.

Ferrari letar nu efter en ersättare till Massa, och det spekuleras om att Michael Schumacher kan vara aktuell att hoppa in. Men det är tveksamt om tysken är intresserad av att köra F1 igen. Enligt hans manager Willi Weber är han ännu inte återställd efter en MC- olyckan, som inträffade i vintras.

Zlatan måste opereras

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona

Igår presenterades Zlatan Ibrahimovic som en ny spelare i Barcelona. Inatt kommer det uppgifter att Ibrahimovic kommer att operaras under dagen. Det handlar om en fraktur som ska behandlas. Ibrahimovic följer med Barcelona på träningsläger till USA på tisdag men missar troligen hela försäsongen.

– Vi har noggrant undersökt skadan på vänsterhanden och upptäckt en fraktur på basen av metacarpus, som vi måste åtgärda så fort som möjligt för att Zlatan Ibrahimovic ska kunna spela, säger Barcelonas chefsläkare Ricardo Pruna till klubbens hemsida.

Barcelonas sportdirektör säger att man inte vill att Ibrahimovic ska spela med smärtor.

Allsvenskan: Uddamålsseger för AIK

Fotboll, Allsvenskan, AIK - GAIS Foto:Bildbyrån

Den blev mållöst i halvtidspausen mellan AIK och GAIS, efter en riktigt stängd historia. Chansfattigt då båda lagen i första hand ser till att låsa motståndarnas anfallsspel och det som uppstår kommer mestadels av felpassningar och tappade bollar. Bästa chansen på frispark genom hårt markskott på Dime Jankulovski av Jos Hooiveld. Så gott som alla avslut har kommit från distans.

Segermålet kom i den 65:e minuten, och det genom mittbacken Nils-Erik Johansson. Bojan Djordjic slog ett inlägg som Johansson nickade in.

Matchen var sämre än den i Göteborg för en vecka sedan men var mindre svajig och något sämre, främst i första halvlek. AK biter sig i och med segern fast i den kvintett som ryckt sig loss och som huserar inom tre poäng, medan Gais som spelat många jämna matcher fortsatt ligger under nedflyttningsstrecket. Detta Gaislag ska helt enkelt inte behöva åka ur.

Allsvenskan: Oavgjort i Göteborg

Fotboll, allsvenskan, Örgryte - Hammarby Foto:Bildbyrån

Det blev 0-0 i bottenmötet mellan Örgryte och Hammarby. Matchen var riktigt jämn och ett oavgjort resultat var ganska rättvist. Örgryte hade matchens två bästa målchanser, Marcus Allbäck i första halvlek som nickade utanför medan Alvaro Santos kom fri med Rami Shaaban i den andra halvleken, men brassens avslut gick utanför.
Örgryte har nu ändå tagit poäng tre matcher i rad medan Hammarby bryter trenden efter två förluster och ändå tar en poäng. Men det var ingen jättematch att skriva hem, båda lagen får nu ta nya tag nästa vecka när nya poäng i bottenstriden står på spel.

Allsvenskan: Äntligen seger för Malmö

Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Malmö Foto:Bildbyrån

Malmö tog efter många om och men sin första seger i Allsvenskan sedan den 10:e maj. Den första halvleken slutade 0-0 och lagen var ungefär jämnstarka. Närmast för hemmalaget var Tim Sparv som fick se sitt stenhårda distansskott räddas av Johan Dahlin och för bortalaget var Daniel Larsson nära att bli målskytt, men Magnus Bahne gjorde en snygg benparad.

I den andra halvleken var spelet andefattigt och det var en jättetavla som skulle spräcka nollan. Wilton Figueiredo lyfte en lös boll mot Magnus Bahne som helt oprovocerad tappade den, Jiloan Hamad höll sig framme och lade alert in bollen i öppet mål. Halmstad var sedan mycket nära att kvittera genom en nick från Emir Kujovic, men Dahlin gjorde en jätteräddning. Mot slutet på matchen kontrade den inbytte Agon Mehmeti in två mål och visade att han är en mycket bra avslutare om läget ges.

Malmö gick nu förbi Halmstad i tabellen och ökade avståndet till de tidigare så hotande nedflyttningsstrecken. Halmstad har i och med förlusten åtta raka matcher utan vinst och får börja snegla mot bottenstriden.