söndag 25 september 2011

MFF säkrade guldet till HIF

Ingen vinnare på plan.

Men 1-1 mellan Malmö och AIK innebär att Helsingborg är svenskt mästarlag i fotboll.
Tacka Mathias Ranégie för det.
Då Helsingborg hade knäckt Gais med 3-1 var förutsättningarna solklara - AIK var piskat att vinna borta mot Malmö för att hålla guldstriden vid liv.
Inte den lättaste uppgiften då skåningarna kom med en 5-1-seger mot Halmstad i bagaget och jagade en topp fyraplacering i allsvenskan.
Länge såg det ut som matchen skulle sluta mållös efter att främst Malmö bränt flera heta lägen i den första halvleken.
Men de svartklädda visade en enorm vilja och moral. Och i den 84:e minuten slog mittbacken Niklas Backman till efter en tilltrasslad situation. Nils-Eric Johansson nickade in bollen i straffområdet på en lång hörna, där inne vann Helgi Danielsson en nickduell fram till Backman som i sin tur knoppade in bollen förbi Johan Dahlin i målet.
En fullträff som inte bara tystade Malmösupportrarna utan säkerligen även en viss buss längs E6:an. Helsingborgs IF var bara minuter från det efterlängtade SM-guldet.
Då slog Mathias Ranégie till i den 92:a minuten. På ett inlägg av Wilton Figueiredo skallade han in 1-1 - och vips så var Helsingborg återigen mästare.
Gissa om HIF-spelarna kommer skicka ett och annat tack för hjälpen-sms till Ranégie under söndagskvällen.
Spelarna i Helsingborgs IF kan nu titulera sig svenskt mästarlag 2011 med tre omgångar kvar att spela.