måndag 3 oktober 2011

Svidande förlust mot Assyriska

Ja då har man inkasserat andra raka bortaförlust. Det var fem bussar som rullade från Åtvidaberg mot Södertälje vid halv ett tiden. Resan till Södertälje gick hur bra som helst. Vi var framme på arenan en timme innan matchen skulle starta.

Som vanligt gick jag mot pressläktaren och där gjorde jag mig redo för match. Lite oroväckande var att man hörde spelarna gnälla på underlaget, när dem var på väg in från uppvärmningen. De tyckte att underlaget var hårt och snabbare än hemma på Kopparvallen.

Själva matchen började avvaktande från båda lagen. Vi hade mer boll i inledningen, men hade svårt att skapa några heta målchanser. Första läget kom i den 15:e minuten. Bollen hamnade hos Oscar Möller inne i straffområdet och han klackade fram den till Kristian Bergström som ur friläge sköt rakt på målvakten.

Fan hade vi gjort mål där så hade hela matchen sett annorlunda ut. Nu istället tog Assyriska för sig och började trycka ner oss mer och mer. Det såg stundtals darrigt ut i försvaret. I den 25:e minuten tog Assyriska ledningen efter en hörna. Det var inte alls ologiskt i det här läget av matchen. Jag stod vid sid-linjen och väntade att hemmalaget skulle göra 1-0. Efter det hoppades jag att vi skulle ta tag i det hela, men icke. Vårt anfallsspel gick inte att känna igen. Det var slarvigt och passningsspelet var under all kritik. Det ska sägas att det var närmare 2-0 än 1-1.

Vi började den andra halvleken ganska bra och Oscar Möller fick ett jätte läge, men även den här gången räddade målvakten. Vi hade sedan svårt att skapa målchanser. Det slarviga spelet fortsatte även i den andra halvleken. Det var många spelare som såg frustrerade ut.

När sedan hemmalaget gjorde 2-0 gav vi mer eller mindre upp. Det jag störde mig otroligt mycket på var våra fasta situationer. Vi slog bort alldeles för många hörnor och frisparkar. Det är något som måste bli bättre.

Trots dagens förlust så har vi allt i våra egna händer. Det gäller att glömma dagens insats och lägga fokus på Landskrona matchen.

Resan hem var inte alls lika rolig, men jag roade mig att blogga och redigera bilder och video från matchen.