måndag 3 augusti 2009

Allsvenskan: Två självmål räddade Örebro

Örebeo dominerade stort i den första halvleken. Örgryte skapade inte ett ända avslut mot mål. Hemmalaget tog ledningen i den 15:e minuten.
Antonen slog ett inlägg som tog på David Lainae och gick in i mål.
Örebro borde ha gjort något fler mål i den första halvleken.
Direkt i inledningen av den andra halvleken kvitterade ÖIS. Alvaro
Santos gjorde målet och det var lagets första avslut på mål. Tre
minuter senare sköt Marcus Allbäck in 1-2 för ÖIS. I det läget var
det ett mycket orättvis resultat. Örebro presseade sedan för en
kvittering. Med fem minuter kvar lyckades man kvittera. Även den här gången var det ett självmål som frälste Örebro. Med tre minuter
kvar var Porokara nära att avgöra, men han nådde inte fram till
bollen. Matchen slutade oavgjort.

Allsvenskan: Trelleborg besegrade GAIS

Fotboll, allsvenskan, Gais-Trelleborg Foto:Bildbyrån

Den första halvleken var en dålig och tråkigt historia. GAIS var lite bättre i den första halvleken. Halvleken bjöd inte på några mål. Spelet blev bättre i den andra halvleken. Trelleborg tog ledningen i den 64:e minuten. Peter Abelsson nickade in en frispark.

GAIS försökte att lyfta upp spelet, men lyckades så där med det.Det blev mycket spel på mitten, där lagen tog ut varandra.

I slutet av matchen pressade GAIS på, trots att Mattias Lindström blivit utvisad efter en onödig hand, men lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser.

Allsvenskan: Ny tung förlust för Djurgården

Redan i den 5:e minuten tog hemmalaget ledningen. Jonas Lantto sköt in ledningsmålet via Wahlström. Gäfle var klart det bättre laget i inledningen av matchen. I den 12:e minuten bjöd Djurgårdens
försvatet Gefle på 2-0. Wahlström och Toni Kuivasto gick på samma
boll, och Daniel Westli slog in bollen i det öppna målet.
Djurgården lyfte upp spelet något i den andra halvleken, men laget
hade svårt att skapa klara lägen. Djurgården var det laget som
jagade ett reducerings mål, men Gefle spelade mycket bra i försvaret.
Gefle oroade hela tiden, med sina snabba kontringar.

Gefle var fortsatt mycket koncentrerade i sitt försvarsspel och gav inte Dif något gratis. Gefle höll undan och tog sin första seger efter sommaruppehållet och går upp nu på en i skrivande stund sjätte placering i tabellen. Dif däremot inkasserade sin fjärde raka förlust och det ser riktigt mörkt ut för de mesta mästarna på 2000-talet som ligger kvar på kvalplats.

Allsvenskan: Ny förlust för Hammarby

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Helsingborg

Foto:Bildbyrån

Redan efter två minuter hade Hammarby skapat tre farligheter. I den
11:e minuten var Helsingborg mycket nära att ta ledningen. Andreas
Landgren blev frispelad, men Björklund i målet gjorde en kanon
räddning. Direkt efter fick Hammarbys nyförvärv Clàudio ett bra
läge, men han sköt över.
Hammarby var det spelförandelaget i den första halvleken, men som så många gånger förr hade laget svårt att göra mål. I den 35:e
minuten, fick Clàudio ett jätte läge, men han missade öppet mål
från fem- sex meter.Istället tog. Helsingborg ledningen med fyra minuter kvar av den första halvleken. Efter en hörna kom bollen till René Makondelo som sköt på halvvolley, och bollen gick rakt upp i nättaket.
Helsingborg jämnade ut spelet i den andra halvleken, och man tillät
inte Hammrby föra spelet som det var fallet i den första halvleken.
I den 59:e minuten lurade Erik Sundin försvaret när han löpte i
rätt ögonblick. Sundin kom fri med målvakten och lyfte iskallt in
tvåan. I den 65:e reducerade Hammarby genom Andreas Dahl, som skruvade in en frispark från 20-meter. Efter det jagade Hammarby en kvittering, men få klara chanser skapades.
Med två minuter kvar slarvade Hammarbys försvar och det gav Mattias Unkuri friläge, men han sköt över. Hammarby lyfte inlägg efter
inlägg mot Helsingborgs straffområdet. I den 94:e minuten fick Freddy Söderberg ett jätte läge, men hans skott tog klockrent i stolpen.
Där med slutade matchen 1-2.

Allsvenskan: Inför Örebro - Örgryte

Måndagskvällens match på Behrn Arena mellan ÖSK och Örgryte överskuggas av Yunus Ismails strokebesked. Fotbollen känns fjuttig men förhoppningsvis kan spelarna tända till och fixa tre pinnar för Yunus.
Det känns märkligt, svårt och rätt meningslöst att skriva denna införrapport. ÖSK tar emot den allsvenska jumbon och det kommer säkert bli en trevlig kväll på Behrn Arena med mängder av duktiga spelare som Nordin Gerzic, Roni Porokara, Pavel Zavadil och Markus Allbäck. Kanske får vi också se några sköna närkamper, ett par vackra mål och fantomlika målvaktsparader. Gott så.
Men samtidigt ligger en strokedrabbad, utvisningshotad, familjelös, icke kontaktbar Yunus Ismail på neurologkliniken på USÖ. Det går inte att komma från att Yunus tillstånd kommer att sätta sin prägel på matchen. Kubanerna utlovar Yunus-arrangemang, spelarna kommer att göra något slags manifestation och uttrycket "tre poäng för Yunus" kommer säkert att höras både en och annan gång inför, under och, förhoppningsvis, efter matchen.
Således över till det fjuttiga fotbollsmässiga.
Måndagskvällens motståndare från Göteborg har kommit igång lite bättre de senaste matcherna. Fyra (kunde/borde varit sex) poäng på två matcher mot bottenkollegan Hammarby visar att Åge Hareides mannar har börjat växla igång. Även om Örgryte är seriens särklassiga jumbo så är det ingen enkel match som väntar för de svartvita. Spelare som Markus Allbäck, Alvaro Santos och Pavel Zavadil kommer att göra livet surt för ÖSK och någon underskattning, á la den mot Häcken, får det inte bli tal om på nytt. Då kommer tre ytterligare poäng att färdas västerut.

 

Läs mer

Allsvenskan: Inför Gefle – Djurgården

Med tre raka förluster åker Djurgården till Allsvenskans nordligaste lag Gefle och plastgräset på Strömvallen för att nå upp över vattenytan. Fortsätter Djurgården med sitt hyffsade spel och tar tre poäng eller blir det ännu en djupdykning?

Efter U21-EM har Djurgården haft ett minst sagt tufft spelschema (Helsingborg hemma, Kalmar borta, Elfsborg hemma, Elfsborg borta). Resan inledde lovande med tre poäng mot Helsinborg, men direkt efter kom djupdykningen mot Kalmar. Och även mot topplaget Elfsborg blev det noll poäng. Dock stod man flera och långa stunder upp bra mot serieledarna (bortsett från första halvlek i bortamatchen) och var "värda" någon poäng mot de gulsvarta.
Det stundtals tilltalande spelet ger lite förhoppningar om tre poäng och lite andrum och självförtroende. Dessutom sitter det även käppar i hjulet hos hemmalaget Gefle som inte har en vinst på de fem senaste matcherna. Senasten trepoängaren var i omgång 11 mot AIK. Förutom den svaga formkurvan har man även förlorat Allsvenskans kanske mest spännande anfallare just nu, Amadou Jawo, till Elfsborg. Lägg även till att den eviga målmaskinen Hasse Berggren är skadad.

 

Läs mer

Allsvenskan: Tony Gustavsson inför matchen mot Helsingborg

 

Efter den sista matchförberedande träningen på Söderstadion inför måndagens möte med Helsingborg stannade Tony Gustavsson till en stund för ett par frågor inför matchen.

 

Tony, det är tuffa tider, hur mår du?


- Ja, det är tuffa tider det är ju bara att erkänna. Samtidigt, och det har jag sagt tidigare också, att när det är som mest jävligt så är det något som går igång hos mig också. Det är ju inte första gången vi har haft en dålig period. Min känsla är att vi har vänt trender tidigare och är fullt kapabla att göra det igen. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var jobbigt just nu, inte bara för mig utan för hela klubben är det jobbigt. Då är det ju min – och alla andra som sitter i ledande positioner – uppgift att tillföra så mycket energi det bara någonsin är möjligt.


Jag har varit bortrest i tre veckor och gjorde mitt första besök på Årsta igår (lördag) och fick faktiskt en klump i magen efter det besöket. Det kändes som riktig dödgrävarstämning och min magkänsla var inte alls särskilt bra. Jag har dock fått en helt annan känsla efter träningen idag. Jag väljer att tolka det som en helt annan energi och stämning idag än igår, är jag fel ute?


- Faktiskt, det är en bra iakttagelse tycker jag. Det är viktigt för oss att få komma till den här miljön dagen innan match, till Söderstadion, ger känslan av att ”nu är det nära”. Vi ledare har också försökt förmedla än mer tro och beslutsamhet inför den här matchen. Vi hade en genomgång i morse som var väldigt tydlig och väldigt övertygande. Vi har precis genomfört en träning där vi varit väldigt tydliga på vad vi ska göra och fokusera mycket på vårt anfallsspel.

Läs mer

Juventus föll i finalen

Årets första, förhoppningsvis inte den sista, final för Juventus. Även om Peace Cup inte rankas lika högt som Champions League, eller ens Coppa Italia är det fortfarande en värdemätare. Juventus har besegrat de spanska treorna och tvåorna, de koreanska treorna för att slutligen få ta sig an Aston Villa, som slutade på en sjätteplats förra säsongen.
Juventus matchade följande lag:
Buffon; Zebina – Chiellini – Legrottaglie – Molinaro; Camoranesi – Melo – Marchisio; Giovinco; Trezeguet – Iaquinta
Under matchens första tio minuter var spelet väldigt avvaktande, man kände helt enkelt på varandra. Även om Juventus gav intrycket att vara det bättre laget, speciellt när man såg hur mittfältet spelade, det var hela tiden ett eller två tillslag på bollen. Första riktiga chansen kom efter drygt tolv minuter när Felipe Melo försökte sig på ett långskott, ett skott som susade precis utanför Villamålvakten Guzans högra stolpe.
I den 28:e matchen kom en av matchens många superchanser. Felipe Melo slår en, av många fantastiska krossbollar, till Camoranesi som nickar in bollen till Iaquinta som inte behöver göra mycket. Blunda och luta sig lite fram hade räckt, men den gode Iaquinta lyckas missa målet.
Efter drygt 35 minuter börjar Aston Villa pressa mer och mer, man har en sekvens med två-tre hörnor på rad. Dock lyckas man inte skapa några farliga chanser, bortsett från den ständigt farlige Ashley Youngs skott som Buffon gör en makalös räddning på.
Redan i den 40:e minuten kom matchens första byte, Molinaro som landat illa någon minut tidigare klev av planen till förmån för Zdenek Grygera.
Precis innan paus slog Juventus dagens enda lyckade hörna. Bollen landade, återigen, på Iaquintas panna. Dessvärre letade bollen sig över ribban.

Läs mer

Allsvenska: Video från Kalmar - Elfsborg

Allsvenska: Video från Göteborg - Häcken

Allsvenska: Video från BP - Halmstad

Teknik: Skype läggs ner?

En tvist mellan Ebay och de svenska upphovsmännen till Skype hotar tjänstens framtid.

År 2005 köpte Ebay upp Skype från de svenska entreprenörerna Niklas Zennström och Janus Friis för 2,6 miljarder dollar (cirka 19 miljarder kronor). I affären så behöll dock de båda svenskarna rättigheterna till det underliggande protokollet som används av Skype.
Tekniken ägs av ett företag som heter Joltid och licensieras till de nya ägarna av Skype. De båda partnerna har nu blivit osams och Joltid hotar med att säga upp licensavtalet med Skype.
Skulle avtalet upplösas måste tjänsten läggas ned då den inte kan fungera utan den teknik som ägs av Joltid. Ebay uppger att det nu håller på att utveckla en egen teknik som är tänkt att ersätta protokollet från Joltid om de båda parterna inte kan nå en överenskommelse.
PC World