För några dagar sedan dementerade gänget bakom Spotify att Apple inte godkänt programmet till iPhone. Nu kommer nya uppgifter som säger att ryktet stämmer. Applikationen hade skickats till Apple för godkännandet, men något svar enligt Spotifys kommunikationschef Jim Butcher inte kommit.

Dagens matcher

Fredag och det innebär att det inte spelas så många matcher ute i Europa. Kommer dock att se kvällens match i Bundesliga mellan Hoffenheim och Schalke 04.

Under dagens kommer fler rapporter från gårdagens matcher att droppa in här på bloggen.

Oinspirerat Fenerbahce vann på bortaplan

Fenerbahce tog ett steg närmare gruppspelet i Uefa Europa League när man bortaslog FC Sion med 2-0.

Sion genom mål av Andre Santos och Kazim Kazim-Richards. Matchen var seg från start till slut där Fenerbahce var de som kontrollerade händelserna i matchen. Trots spelmässig dominans hade man svårt att komma till avslut. Mycket av detta berodde på oskärpa och nonchalans av Fenerbahcespelarna. Därtill kan man tillägga en Güiza som inte var lika het som i tidigare matcher.
Det var först i slutet av den första halvleken som Fenerbahce genomförde sitt förtsta organiserade anfall och det gick hem omedelbart. Kazim skickade ett inlägg från högerkanten mot Güiza strax utanför straffområdet, som bröstade ned bollen framför Andre Santos som skottsäkert satte bollen i nätet bakom målvakten.
Den andra halvleken var långsammare än den första, men fenerbahce lyckades ändock skapa en handfull chanser men där spelarna tävlade om vem som kunde missa på det mest omöjliga sättet. flera frilägeschanser gick om miste. Åt andra hållet var Sion inte helt ofarliga och hade bland annat ett friläge som turligt nog träffade stolpen och hamnade sedan i Volkans händer.

Efter att ha slagit ut slovakiska Spartak Trnava och Helsingborg så stod rumänska storlaget Cluj för motståndet för dem bosniska representanterna i Europa League kvalen. Gästerna började matchen bäst. I den 19:e minuten gav Dani Cjuj ledningen i matchen.

Efter målet tog Sarajevo över matchen. Efter drygt en halvtimme spel var Sarajevo nära att kvittera, men Hadžićs skott tog i stolpen.

I den andra halvleken var Sarajevo klart det bättre laget. I den 77:e minuten kom den rättvisa kvitteringen. Hadžić kom ensam med målvakten, och rullade in kvitteringen.

Det blev även slutresultatet i matchen.

Dagens höjdare

Dagens höjdare går till Åtvidabergs spelaren Kristian Bergström. Han gjorde ett mål för sitt lag, som besegrade Landskrona med 4-2. Han låg bakom tre av lagens mål. Ett mål och en assist av Bergström. Klart det är en höjdare.

Åtvidaberg vann underhållande match

Åtvidaberg tog tidigare ikväll en viktig seger på hemmaplan. Laget besegrade Landskrona i en mycket underhållande match. Åtvidaberg startade matchen bäst och i den 4:e minuten spelade Bruno Marinho fram Viktor Prodell som kom fri med Peter Karlsson. Karlsson gjorde en mycket fin räddning på Prodells skott.
Tre minuter var det dags för matchens gigant att presentera sig. Efter slarvigt försvarsspel av BoIS kom Kristian Bergström fri med målvakten. Bergström placerade iskallt bollen förbi Karlsson. Åtvidaberg var klart bättre första kvarten, men sedan tog gästerna över matchen.
Åtvidaberg tappade sitt spel på mitten, och BoIS var både etta och tvåa på bollarna. I den 38:e minuten kom den rättvisa kvitteringen. Efter en hörna som var slagen av Jesper Westberg tappade Åtvidaberg markeringen på Johan Persson. Persson fick på en drömträff och skickade in kvitteringen via ribban.
Trots att Landskrona hade mycket boll i slutet av halvleken blev det aldrig riktigt farligt framför Åtbidabergs mål.
Landskrona började den andra halvleken med att chocka publiken på Kopparvallen. I den 47:e minuten spelade Pär Cederqvist fram Fredrik Olsson. Olsson sköt från 14-15-meter mellan ett antal ben, och bollen letade sig i mål.
Efter det så hände det något både på läktarna och på plan. Hemmapubliken skapade tryck och hejade på Åtvidabergs spelarna när det som mest behövdes. På plan började spelarna vinna närkamper. Där med tog Åtvidaberg över spelet. Haris Radetinać som var medioker under den första halvleken började spela fotboll på allvar.
Han utmanade och skapade ytor åt andra. I den 51:a minuten spelade han en fristående Dejan Došlić, som mitt framför mål inte fick till skottet.
Efter det blev det mycket kamp, som hemmaspelarna ofta gick segrande ur. Christoffer Karlsson som var tillbaka efter sin avstägning började dominera på mitten. I den 64:e minuten fick Åtvidaberg en frispark till höger om BoIS målet. Innan frisparken hann slås gjorde Åtvidaberg två byte. Pontus Karlsson och Oscar Möller ersatte Marinho och Prodell.
På den efterföljande frisparken kvitterade hemmalaget. Kristian Bergström slog frisparken mot bortre stolpen, och där vräkte sig Jesper Arvidsson fram och nickade in kvitteringen. I och med bytena fick Åtvidaberg ännu mer fart framåt. Kvitterings mål gav både spelarna och publiken nytt energi, och hopp om tre poäng tändes på nytt.
Fem minuter efter kvitteringen fick Åtvidaberg en ny frispark, och det på nästan exakt samma ställe som den föregående. Bergström slog samma frispark mot samma yta. Den här gången hittade bollen fram till Daniel Hallingström som stötte in 3-2.
Efter det försökte gästerna att skapa något framåt, men utan större framgång.
Istället gjorde hemmalaget 4-2.
Giganten Bergström slog ett inlägg från vänstersidan. Målvakten Karlsson tappade bollen mellan egna ben. Bollen kom till Oscar Möller som rullade in 4-2 i öppet mål. I slutet av matchen hade hemmalaget en chans till, när Möller frispelade inhopparen Amir Suljić. Suljić missade det läget trots öppet mål.
Matchen slutade där med 4-2.
Åtvidaberg visade återigen stor moral, och styrka att vända ett underläge. Senast mot Ljungskile gick det inte, men idag lyckades man.
Som så många gånger förr, föll målen i andra delen av andra
halvleken. Kristian Bergström var magisk ikväll. Hans ett mål och tre assist bäddade för vändningen.
Stor beröm till publiken och inte minst hemmaklacken. När laget hamnade i underläge var det klacken som lyfte laget.
I och med kvällens seger stärkte laget andra platsen. Sundsvall och
Mjällby spelade oavgjort, och det gör att Åtvidaberg har fyra poäng mer än Sundsvall och Assyriska som jagar närmast.
I nästa omgång möter Åtvidaberg, J-Södra på bortaplan. Passa på och anmäl er till resan.

Elfsborg chanslösa mot Lazio

Elfsborg måste stå för ett målfyrverkeri nästa vecka om Europa league-drömmen ska bli verklighet.
0-3 borta mot Lazio var tuffast möjliga inledning.
-Jag ser det inte som en omöjlig uppgift att vända det här, säger Stefan Ishizaki till TT.

Elfsborg spelar för en plats i gruppspelet i Europa league och fick en tuff inledning i kvalmötet med Lazio i Rom. Efter att ha haft ett skott i stolpen signerat Denni Avdic åkte bortalaget på ett baklängesmål i den 23:e minuten. Johan Karlsson misslyckade att täcka Aleksandar Kolarovs skott som seglade över målvakten Ante Covic. Drygt tio minuter senare var det dags igen, 2-0 satte Mauro Matias Zarate i krysset.

I andra halvlek jagade Elfsborg reducering, i den 64:e minuten fick Anders Svensson i väg ett skott som Lazio-målvakten Fernando Muslera gjorde en svettig räddning på. Minuterna senare hade Helgi Danielsson två heta lägen, den första nicken gick strax utanför mål och det andra skottet tippade Muslera över till hörna.
I stället gjorde Stefano Mauri 3-0 sedan svenskförsvaret misslyckat ställa Lazio-mittfältaren offside. Elfsborgs Stefan Ishizaki var ytterst nära att få in den efterlängtade reduceringen, men Muslera räddade på mållinjen. Några fler chanser blev det inte.

-Tråkigt att behöva åka ifrån Olympiastadion med 3-0 när vi inte har varit så mycket sämre än dem. Deras första mål var ett pissmål, deras andra var ett pissmål, säger Ishizaki.

-När det står 2-0 har vi en superchans att göra 2-1 och då blir de stressade. Sen lyckas de trycka in trean och sen har jag ett jättebra läge och Helge har ett jättebra läge. Det är synd, 3-1 hade varit en betydligt mycket lättare uppgift på Borås Arena än 3-0.

Returen spelas om en vecka, på torsdag. Då krävs en seger med minst fyra måls marginal.

-De är stressade och klarade inte av att hålla i bollen. Kan vi spela så bra som vi gjorde i slutet av andra har vi definitivt chans men det är klart att 3-0 är tufft och det är ändå ett bra italienskt lag vi möter och de kommer säkert göra allt för att stänga matchen, säger Ishizaki.

Elfsborgs mittfältsstjärna Emir Bajrami missade matchen mot Lazio på grund av sjukdom men är förhoppningsvis tillbaka till returen. Ishizaki själv stukade till foten men hoppas kunna vara med på söndagens allsvenska match mot Örebro.

TT

Stor seger för Bergs Hamburg

Fotboll, Bundesliga, Hamburger - Borussia Dortmund

Hamburg krossade Guingamp på bortaplan med hela 5-1. Redan i den 7:e minuten tog Hamburg ledningen. Eljero Elia serverade Paolo Guerrero som skickade in ettan. Fyra minuter senare var det dags igen. Mladen Petrić drog på en distansskott som satt bakom målvakten. Innan pausvilan gjorde Hamburg även trean. I den andra halvleken kom Marcus Berg in, och han satte dit fyran.

Matchen slutade som sagt 5-1, och det ser minst sagt ljust ut för Hamburg.