lördag 25 juli 2009

Arbeloa till Real Madrid?

Enligt The Sun är Álvaro Arbeloa på väg från Liverpool till Real Madrid.

De spanska giganterna får betala cirka 4,5 miljoner pund, 55 miljoner kronor, för att Liverpool ska släppa honom.
– Diskussioner med Real är inte över och jag förväntar mig en lösning i början av nästa vecka, sa Arbeloas agent, Manuel Garcia Quilon, uppger The Sun. 
Real Madrids sportdirektör Jorge Valdano sade:

– Arbeloa är en grundläggande del av våra planer.

Klart med den preliminära OS-truppen

Mitt i sommar och massa med fotboll, men här kommer lite om hockey. Jag kommer under hösten att skriva mer hockey.

Bengt-Åke Gustafsson har presenterat den preliminära truppen till OS i Vancouver nästa år. Det handlar om 34 spelare.

Målvakter:
Henrik Lundqvist, New York Rangers
Daniel Larsson, Grand Rapids
Jhonas Enroth, Portland
Erik Ersberg, Los Angeles
Jonas Gustavsson, Toronto


Backar:
Niklas Kronwall, Detroit
Nicklas Lidström, Detroit
Jonathan Ericsson, Detroit
Nicklas Grossman, Dallas
Alexander Edler, Vancouver
Tobias Enström, Atlanta
Anton Strålman, Toronto
Jonas Frögren, Toronto
Douglas Murray, San José
Johnny Oduya, New Jersey
Mattias Öhlund, Tampa Bay
Carl Gunnarsson, Toronto
Niklas Hjalmarsson, Chicago

Forwards:
Henrik Zetterberg, Detroit
Tomas Holmström, Detroit
Alexander Steen, St. Louis
Daniel Alfredsson, Ottawa
Per-Johan Axelsson, Boston
Fabian Brunnström, Dallas
Loui Eriksson, Dallas
Tom Wandell, Dallas
Kristian Huselius, Columbus
Fredrik Modin, Columbus
Samuel Påhlsson, Columbus
Patric Hörnqvist, Nashville
Joel Lundqvist, Frölunda
Robert Nilsson, New York Islanders
Michael Nylander, Washington
Rickard Wallin, Toronto

Spurs ordnade oavgjort mot Barças reserver

Fyra nere, fem kvar.

Under fredag eftermiddag meddelade Tottenham att den 19-årige egna produkten Jake Livermore hade skrivit på ett nytt kontrakt. Några timmar senare räddade samme kille Spurs heder mot Barcelona med en lika sen som tjusig kvittering.
Men det började långt ifrån bra. Spurs saknade många spelare och Harry Redknapp visade uppenbar respekt för motståndet genom att ställa upp ett försiktigt 4-1-4-1-elände. Barcelona vilade i stort sett alla stjärnor och kanske säger Pep Guardiolas outfit något om hur allvarligt de tog på mötet. Trots det var det spanjorerna som tidigt tog kontroll över händelserna och första halvlek handlade i stort sett om spel mot ett mål. Efter att ha hotat några gånger kom utdelningen med halvtimmen spelad. Toure visade både kraft och teknik vid en löpning in i boxen, Huddlestone svarade med en bra brytning men först till bollen kom Bojan som enkelt kunde placera in ledningsmålet. Bara fem minuter senare hade Barcelona en ny boll i nät, som dock felaktigt vinkades bort för offside. Spurs enda riktiga farlighet kom då Palacios stack en fin djupledsboll till Modric in i boxen, men kroatens avslut gick olyckligtvis via ribban och ut.
I halvtidsvilan bytte Barca ut h-e-l-a laget (in kom bland andra dos Santos yngre bror) medan Spurs nöjde sig med fyra byten. Andra halvlek bjöd på betydligt bättre takter från hemmalaget (nåja) – om det sedan var Spurs förtjänst eller om det var motståndet som blivit sämre kan man alltid diskutera. Men bortsett från ett tungt Huddlestoneavslut som styrdes undan av en försvarare fanns det inte många målchanser att prata om. Allt eftersom började Redknapp stoppa in ungtuppar i laget och mot slutet av matchen hade Spurs mittfält en snittålder på hela 19 år. Och efter bara några minuter på planen skulle en av de unga alltså bli hjälte. I samband med en hörna hamnade bollen hos Assou-Ekotto som fick till ett mycket bra inlägg, och mellan Barcabackarna kastade sig den kraftfulle Livermore och räddade dagen genom en perfekt träff med huvudet.

 

Läs mer

Juventus slog Sevilla

Juventus besegrade Sevilla med 2-1 i första matchen i Peace Cup. Ciro Ferrara gillade vad han såg.

- Jag är glad. Vi slog ett bra lag som Sevilla. Vi spelade speciellt bra i andra halvlek. I den första låg vi lite för lågt med yttrarna och Amauri blev för isolerad. I andra halvlek blev vi bättre när Iaquinta kom in och lyckades göra ett andra mål.
- Det var en viktig seger för moralen. Vi tänker inte på semifinalen mot Real ännu, vi möter koreanerna först. Det enda som betyder något nu är att vi blir bättre och bättre, sa tränare Ferrara efter matchen.
Ferrara startade med en 4-3-3-uppställning med Del Piero och Camoranesi på falnkerna. Amauri nickade in 1-0 sedan han kommit först på Del Pieros hörna. Ett par meter framför mål tryckte han in bollen förbi en maktlös Palop.

 

Läs mer

Rikard Norling kan ta över Malmö FF

Expressen skriver att Rikard Norling kan vara mannen som tar över Malmö FF. Förra året misslyckades Malmö i Allsvenskan, och inför årets serie satsade Malmö stora pengar. Trots det ligger Malmö på en elfteplats efter 15 spelade omgångar. Malmö har bara fyra poäng ner till Djurgården som ligger på en kvalplats.

Ronald Nilsson säger att det är andra som får bedöma om ett tränarbytet behövs för att klubben ska resa sig.

Enligt uppgifter till expressen så är Rikard Norling en av potentiella ersättare till Ronald Nilsson uppges vara Rikard Norling. 

Så sent som för två veckor sedan var Rikard Norling på plats på Grimsta IP och såg Malmö spela 1- 1 mot Brommapojkarna.

Hammarbys två brassar spelklara

Hammarby är illa ute i Allsvenskan, och på måndagen spelar laget mot Örgryte på bortaplan. Nu är det dock klart med två nya spelare i Hammarby. Det handlar om Rafael Magalhaes och Claudio da Silva.

Den sydamerikanska duon var under flera veckor på provspel med Hammarby, men först när det stod klart att klubben skulle tappa stjärnan Charlie Davies gjorde Hammarby klart med de bägge spelarna. Efter det har pappershanteringen dragit ut på tiden och därför är Rafael Magalhaes och Claudio da Silva spelklara först till bortamatchen mot Örgryte, rapporterar hammarbyfotboll.se

Gerrard friad i rätten

 Fotboll, Premier League, Liverpool - Aston Villa

Rättegången mot Liverpool spelaren Steven Gerrard avslutades igår. Gerrard stod anklagad för störande av allmän ordning. Gerrard erkände att han har slagit dj:n Marcus McGe, men att Gerard har agerat i självförsvar.

Gerrard frias från alla anklagelser.
- Jag är nöjd med domen, säger Gerrard efter rättegången enligt AP.
- Skönt att kunna lägga det här bakom mig. Nu kan jag koncentrera mig fullt på fotbollen och jag ser fram emot säsongen.

Zlatan till Barcelona på Söndag

zlatan01

Barcelona meddelade igår att Zlatan Ibrahimovic anländer till klubben på söndag, för en läkarundersökning. Undersökningen kommer Ibrahimovic att göra med andra spelarna som Barcelona köpt under sommaren.

Barcelona och Ibrahimovic är inte helt överrens, men klubbens president säger att man är nära en överrenskommelse. Zlatan befinner sig just nu i Malmö.