Seger för LHC

Första matchen i nya Vida Arena.
Men några poäng blev det inte för nykomlingen Växjö.
Linköping vann med 4-2.
Efter ett fantastiskt orangeblått tifo kunde hockeyfesten i Växjö starta, 25 minuter efter utsatt tid.
Ett inspirerat hemmalag började bäst. Linköpings första chans kom efter åtta minuter - och ledde till mål. Carl Söderberg hittade Erik Andersson på backplats. Andersson sköt i sin tur in pucken framför mål, där Sebastian Karlsson styrde in 0-1.
Den välförtjänta kvitteringen kom efter 12.17. Efter ett långt hemmaanfall lade Mike Iggulden in pucken bakom en liggande Fredrik Norrena i Linköpings mål. Målet följdes av ett enormt jubel bland hemmafansen.
Bortalaget fortsatte att vara effektiva i mittperioden och Andreas Jämtin prickade krysset efter bara 17 sekunders spel. Men Växjö kvitterade på nytt. Den här gången i fem mot tre. Ilkka Heikkinen målskytt.
Trots detta var det Linköping som gick till pausvila i ledning. Pär Arlbrandt frispelade Carl Söderberg, som tryckte in pucken i öppen kasse.
Linköping bevakade sedan resultatet på ett klokt sätt de sista 20 minuterna. Närmare än ett ribbskott från Nils Andersson kom aldrig Växjö. I stället satte Magnus Johansson 2-4 från egen zon när Växjö plockat ut målvakten Martin Gerber.
Källa:TT

AIK vann på straffar

Noll poäng på nio matcher mot Färjestad förra säsongen.
På lördagen bröt AIK äntligen den sviten.
Stockholmarna vann med 2-1 efter straffar i en målvakternas match i Karlstad.
Södertäljeförvärvet Linus Videll gjorde mål även i sin andra match för AIK då han i slutet av första perioden med en fin prestation dribblade sig förbi Färjestadsbacken Kristofer Berglund, bröt sig in från kanten och avslutade med ett rappt handledsskott i bortre. Debuterande Färjestadsmålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel kunde ingenting göra.
Via ett tidigt numerärt överläge tog Färjestad sedan över taktpinnen totalt i andra perioden och skapade ett antal heta chanser. Närmast var Christian Berglund som missade öppet mål och Marius Holtet som prickade ribban.
Kvitteringen till 1-1 kom - men först mot periodens slut. Än en gång spelade hemmalaget i numerärt överläge och Anton Grundels skott styrdes via Per Åslund förbi landslagsmålvakten Viktor Fasth i AIK-målet.
Efter en mållös tredje period, där AIK:s Christian Sandberg och Daniel Bång hade de hetaste chanserna, gick matchen till förlängning.
Men inte heller där lyckades något av lagen hitta rätt varpå matchen gick till straffar. För Färjestad en repris av premiären mot Skellefteå.
Men den här gången lyckades man inte vinna. Extrapoängen gick till AIK sedan Richard Gynge satt den avgörande straffen och Viktor Fasth räddat två av tre Färjestadsstraffar.
Källa: TT

Andra raka för Frölunda

För andra matchen i rad vände Frölunda ett 0-1-underläge till seger.
Luleås besegrades på lördagen med 2-1 hemma i Scandinavium.
Segermålet kom i den tredje perioden. Det var Anton Axelsson som efter en lång Frölundapress kunde sätta pucken högt bakom målvakten David Rautio. Då hade det gått knappt sex minuter av slutperioden.
Luleå orkade efter det inte komma tillbaka i matchen.
Luleå startade allra bäst och satte press på Frölunda direkt från första nedsläpp. Gästerna dominerade stort i första perioden.
Det var också rättvist att Luleå tog ledningen efter drygt sex minuters spel. Det var Johan Harju som kom helt fri med målvakten Frederik Andersen och satte pucken enkelt mellan benskydden och i mål.
I mitten av perioden trodde Frölunda att man kvitterat till 1-1, men efter videobedömning dömdes det bort. Pucken var aldrig över mållinjen.
I den andra perioden vände matchen helt och Frölunda tog över spelet och fick press på Luleå i deras försvarszon. Samtidigt började Luleå spela lite slarvigt i den egna zonen.
I mitten av perioden kunde Mikael Johansson kvittera till 1-1 efter en målvaktsretur från David Rautio.
Frölunda har nu inlett ishockeyns elitserie med tre raka segrar.

Rydström bröt okbenet

Henrik Rydström fick bryta matchen mot Halmstad efter bara sju minutersspel. Ikväll kom beskedet att Rydström blir borta under en längre period. Mittfältaren har nämligen brutit okbenet på tre ställen.

Rydström skrev på sin twitter.
"Okbenet av på tre ställen. Operation imorgon. Morfin nu"

Hur länge han blir borta är ännu oklart.

Timrå straffade SAIK

Timrå kom tillbaka starkt efter premiärförlusten mot AIK.
Mot Skellefteå borta vann laget inte skottstatistiken - men man vann matchen med 3-2 efter straffar.
Experterna har dömt ut Timrå på förhand. Truppen må vara tunn och de nya spelarna många, men kommer att kriga sig till många poäng i vinter. Precis som nu.
Med ett smart försvarsspel tog man udden ur Skellefteå, som i den här matchen var en blek kopia av förra säsongens succélag. Silverlaget har tappat en hel hög av sina bästa spelare från i fjol både västerut och österut.
Superfemman som toppade elitseriens poängliga i våras saknades stort mot Timrå.
Skellefteå fick inte alls igång sitt spel i numerärt överläge och manövrerades enkelt ut av Timrå, som tog ledningen efter 4.18 i mittenperioden genom lagets tjeckiska stjärna Petr Vampola.
Svaret från Skellefteå kom bara 18 sekunder senare när backen Niclas Burström prickade in kvitteringen till 1-1.
Hemmalaget visade inte alls samma skärpa bakåt som Timrå och två minuter senare bäddade en ny markeringsmiss för Timråledning med 2-1. Matt Murley fick stå helt ensam framför Skellefteås mål och när pucken kom loss satte han dit den.
Kvitteringen till 2-2 kom efter 18.24 i slutperioden genom Bud Holloway i spel sex mot fyra sedan Skellefteå tagit ut sin målvakt.
Johan Andersson satte sedan den matchvinnande straffen för Timrå.
Källa:TT

Seger för Brynäs

Brynäs powerplay knäckte HV71.
Alla hemmalagets mål i 3-1-segern kom i numerärt överläge.
Elitseriens näst äldste spelare, Andreas Dackell, visade vägen för Brynäs när han satte 1-0 efter knappt åtta minuter. Passningen från Jonas Nordquist var egentligen ämnad för Mats Lavander som stod placerad framför Daniel Larsson i HV-buren, men när pucken gick mellan dennes ben fick i stället veteranen Dackell öppet mål.
Fullträffen kom i numerärt överläge, vilket blev något av hemmalagets framgångsrecept. Även 2-0 och 3-0 kom med en HV-spelare i utvisningsbåset.
Calle Järnkrok satte tvåan på pass från Jakob Silfverberg efter en bjudning i egen zon av Oscar Fantenberg. Brynäs tredje mål kom precis efter att gästerna klarat av ett 3 mot 5-spel, förorsakat bland annat av ett lindrigt matchstraff på Noach Welch efter en våldsam tackling mot Brynäsforwarden Sebastian Lauritzen.
Jönköpingslaget, som föll hemma mot Djurgården i premiären, hade under matchen stora problem i sitt eget spel, även när man hade fem spelare på isen. Visst hopp fick laget när Jesper Fasth tryckte in en reducering till 3-1 med elva sekunder kvar av andra perioden, men i slutperioden spelade Brynäs effektivt på resultatet och hade bud på fler mål.
Gävlelaget hade bland annat ett ribbskott genom backen Lars Jonsson och vann rättvist.
Ett bråk i slutsekunderna ledde till matchstraff för HV-spelarna Oscar Sundh och Daniel Grillfors samt Brynäsbacken Simon Bertilsson.
Källa:TT

Modo besegrade Djurgården

Nya Modo slog tillbaka efter mardrömsinsatsen i elitseriepremiären mot Frölunda.
Ett par före detta stockholmare såg till att Djurgården besegrades på bortaplan med 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).
Förre Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson och nyförvärvet Fredric Andersson, från Södertälje, gjorde båda mål i segermatchen.
Andersson satte matchvinnande 2-1 på ett direktskott efter 6.26 av den sista perioden, och när Morten Madsen knappt fem minuter senare gjorde 3-1 var revanschen ett faktum. Danielsson stod för 1-0 och satte också 4-1 i tom bur efter 17.40.
Förre Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist såg dessutom till att hemmalagets forcering blev resultatlös.
Det var en betydelsefull seger för tränaren Ulf Samuelsson och hans nya Modo, som haft det kämpigt under försäsongen och sedan öppnade elitserien med att bli fullständigt utspelat i premiären hemma mot Frölunda (1-4).
Djurgården, som började serien med att vinna över HV71 på bortaplan, såg segt och viljelöst ut.
Men bjöds ändå in i matchen i den andra perioden då Kyle Klubertanz kvitterade till 1-1 i powerplay, sedan Ulf Samuelssons 17-årige son Henrik tagit en fullständigt onödig roughingutvisning.
Nu fixade sig allt ändå i sista perioden och Samuelsson revanscherade sig med en passningspoäng till Madsens 3-1.

Källa: TT

Werder Bremen i topp

Spel för Rasmus Jönsson i andra halvlek. Det var det svenska facit i lördagens Bundesligaspel. Jönssons Wolfsburg bortaförlorade mot Hoffenheim med 1-3.
Topplaget Werder Bremen fick en poäng, 1-1, i Nürnberg efter att ha fått Tim Wiese utvisad efter en kvart. Mönchengladbach är tvåa, också på tretton poäng, efter 1-0 borta mot Hamburg. Lukas Podolski gjorde två mål när Köln slog Leverkusen 4-1.
På söndagen kan Bayern München återta serieledningen.

Halmstad nära Superettan

Halmstad är på väg ut Allsvenskan. Laget föll tidigare idag mot Kalmar på borta plan.

Halmstad började matchen bäst och skapade fyra-fem riktigt bra målchanser, direkt i inledningen av matchen. Det var Kalmar målvakt som höll laget kvar i matchen.

I den 7:e minuten tvingades Henrik Rydström bryta matchen, efter en duell med en Halmstads spelare.

När man satt och väntade på att Halmstad skulle ta ledningen, då slog Kalmars Israelsson till och gav Kalmar ledningen. Israelsson rann igenom och placerade in målet som gav Kalmar seger.

Om Trelleborg vinner imorgon så är HBK mer eller mindre ute ur Allsvenskan.

Joel Johnasson sade till canal +:
- Vi är det bättre laget och borde ha gjort ett par mål, innan vi åkte på en onödigt mål. Det är riktigt tungt nu, men vi kommer att kämpa vidare. Så länge chansen finns kvar, tänker vi inte ge upp.

Det mesta talar nu att Halmstad får börja om i Superettan nästa år.

Nytt ras för Arsenal

Arsenal åkte på en ny förlust när laget föll på bortaplan mot Blackburn. Det blev en fullständigt galen match.

Gervino gav Arsenal ledningen efter tio minutersspel. Yakubu kvitterade för hemmalaget och när det kändes som att hemmalaget skulle börja ta över matchen, då tog Arsenal ledningen på nytt. Efter det hade gästerna flera chanser att öka på till 3-1, men lyckades inte det med.

Istället kvitterade hemmalaget i början på den andra halvleken. Martin Olsson byttes in i den andra halvleken och han fixade en hörna som styrde in i det egna målet av Yakubu.

Arsenal lyfte upp spelet i jakten på en kvittering. Istället avgjorde hemmalaget matchen genom en kontring från Olssons sida. Han kom loss och spelade bollen in i straffområdet, där en Arsenal spelare styrde bollen i eget mål.

Arsenal reducerade fram till 3-4 men närmare än så kom man inte.