lördag 13 juni 2009

Pittsburgh vann Stanley cup

talbotfinal09

Ett vilt kämpande Pittsburgh vann den sjunde, avgörande finalen i Joe Louis Arena i natt med 2-1. Den första perioden var en jämn historia som slutade målöst. I den andra fick Pittsburgh en drömstart när man genom Maxime Talbot tog ledningen efter 1.13. Samme Talbot ökade på till 2-0 efter tio minuters spel i den andra perioden. Hemmalaget jagade sedan en reducering och pressade tillbaka Pittsburgh, men Marc-Andre Fleury i målet gjorde ett par svettiga räddningar. Även i den tredje perioden pressade Detroit på, men Fleury var mycket bra i målet. Jonathan Ericsson reducerade med mindre än sju minuter kvar, efter passning från Niklas Lidström. Lidström fick en utmärkt läge att kvittera med bara sekunder kvar av matchen, men Flery gjorde en fenomenal räddning.

Förra året vann Detroit på Pittsburghs hemmaplan, men inatt fick Pengvins revansch.