fredag 16 oktober 2009

”Tidernas” bästa straff – av en nioåring

Se straffen som en hel hockeyvärld snackar om

"Lidas" - först till tusen poäng

Efter några veckors väntan kom det. Nicklas Lidström spelade fram till två mål i segermatchen mot Los Angeles Kings. Därmed blev han den första europeiska backen genom tiderna att göra 1 000 poäng.
- Det känns skönt att äntligen få nå det, säger backveteranen.

Att göra tusen NHL-poäng som back är specimageiellt. Så speciellt att det bara är sju backar som har lyckats med det innan Nicklas Lidström. Och många av den var verksamma under en epok när försvarsspelet inte var vad det är i dag.

"Lidas" Klev in i matchen med ett mål på fem matcher den här säsongen. Tack vare två passningspoäng i nattens 5-2-seger över Detroit Red Wings fick han fira sin milstolpe inför hemmafansen i Joe Louis Arena.

De var inte sena att hylla den 39-årige svenske lagkaptenen med en lång stående ovation.

- Det var en oerhört skön känsla när fansen gav mig ett sådant gensvar, sade Nicklas Lidström till FSN Detroit efter matchen.

Zetterberg bakom poäng nummer 1 000

- Det känns skönt att äntligen få nå det. Det har varit en del matcher sedan jag gjorde några poäng och folk pratade om det. Det var en skön känsla att få göra det här hemma också.

Hans 999:e poäng kom när han spelade fram Tomas Holmström till Red Wings 2-1-mål i den andra perioden. Han kvitterade sedan ut sin milstolpe på Henrik Zetterbergs första mål för säsongen. "Zäta" vann en tekning tillbaka till Lidström och styrde sedan elegant in backens skott fram till 3-1.

Övriga backar som har gjort tusen poäng är Ray Bourque (1 579), Paul Coffey (1 531), Al MacInnis (1 274), Phil Housley (1 232), Larry Murphy (1 216), Denis Potvin (1 052) and Brian Leetch (1 028). Den enda svenska spelare som har nått milstolpen tidigare är Mats Sundin.

Jonathan Ericsson blev också målskytt för Detroit, som kom till spel utan Pavel Datsyuk. Ryssen har drabbats av en överkroppsskada och räknas som dag till dag.

 

Källa:hockeysverige.se

Modo går mot ny miljonförlust

Förra säsongen gjorde Modo Hockey en stor miljonförlust. I år hoppades klubbledningen på en liten vinst, men nu ser det dystert ut igen.
- Den största skillnaden i dag är att intäktssidan är betydligt sämre än budget, säger klubbens nye ordförande Sven Kågevall, tilIshockey, Elitserien, Modo - Brynäsl Allehanda.se.

Modo Hockey hade budgeterat att gå med vinst på 1,5 miljoner kronor det här verksamhetsåret. Nu pekar siffrorna i stället mot ett underskott på 6 miljoner. Detta trots stora besparingar inom organisationen i somras.
Nu vädjar klubbledningen till sponsorer och supportrar om hjälp.
- Det vi vill är att folk känner till att vi har en jättejobbig situation, inte bara sportsligt utan framförallt ekonomiskt. Det är väldigt viktigt att supportrar och sponsorer känner till läget I Modo Hockey och att vi behöver deras stöd, säger Kågevall.

WINDOWS MOBILE 6.5 FÖR HTC TOUCH PRO2 OCH SNAP

Nu kommer de första uppdateringar till Windows Mobile 6.5 för några av de modeller som funnits ute på marknaden en tid.

Redan vid lanseringen vid Mobile World-mässan lovade HTC att Touch Pro2 skulle kunna uppdateras till den kommande versionen av Windows Mobile. När HTC Snap började säljas under sommaren gällde samma förbehåll för den.image
Nu finns uppdateringar att ladda ner från HTC:s webbplats som ger den senaste versionen av Windows Mobile, eller Windows Phone som Microsoft numera föredrar att man kallar systemet.
Den nya versionen kommer att innebära störst skillnad för användare av pekskärmsmobiler som Touch Pro2. Ny utformning av startskärmen och idag-vyn samt större och mer fingervänliga menyer när man går in de olika applikationerna. HTC har i och för sig redan förändrat användarupplevelsen i den här riktningen med hjälp av sitt TouchFLO-gränssnitt, men i Windows Mobile 6.5 är förändringarna mera genomgående och konsekventa.
Även för mobiler utan pekskärm, som HTC Snap, finns en del nyheter. Outlook-applikationen har förändrats så att man kan se inkommande och utgående mejl i form av trådade konversationer och man får tillgång till Microsofts backup-tjänst MyPhone och programbutiken Marketplace.


Uppgraderingen för Touch Pro2 finns här:
http://www.htc.com/se/SupportViewNews.aspx?dl_id=703&news_id=286
Uppgraderingen för Snap finns här:
http://www.htc.com/se/SupportViewNews.aspx?dl_id=712&news_id=295

Källa:mobil

DELL FÖRBÄTTRAR SIN GOOGLE-MOBIL

Dells första Android-mobil var en enkel modell för den kinesiska marknaden. Nu kommer en uppföljare som ska vara mer välutruimagestad.

Dells Mini 3i hade visserligen en variant av Googles operativsystem Android då den presenterades av den kinesiska operatören China Mobile. När det gällde övriga egenskaper var dessa ganska blygsamma. Bland annat var Mini 3i en gsm-telefoner utan vare sig turbo-3g eller vanlig 3g. Wlan saknades också, men bluetooth och A-gps fanns.
Nu bekräftar Dell att man har en liknande telefon på gång. Den sägs vara avsedd för den amerikanska marknaden men det är inte osannolikt att man också försöker lansera den i Europa. Istället för den ganska kraftigt modifierade versionen av Android som används av China Mobile ska den nya versionen ha en mer ”klassisk” version av systemet där man bara gjort mindre modifieringar.
Dells kommande Google-telefon ska lanserar under 2010, uppger Dell-chefen Michael Dell för webbplatsen Techpulse360.com

FIFA:s ranking oktober

FIFA släppte idag sin världsranking. Kamerun, Colombia och Algeriet var de stora vinnarna medan Australien, Danmark och Turkiet tappar mark.image

FIFA släppte idag den nya, som vanligt tvivelaktiga, världsrankingen. Brasilien ses fortfarande som världens bästa landslag före Spanien, Holland och Italien. Argentina och Portugal har tagit kliv upp i toppen av rankinglistan medan Tyskland och Ryssland tappat i toppen.

Lite längre ner i listan hittar vi månadens stora vinnare och förlorare. Kamerun avancerar från en 29:e plats till en 14:e samtidigt som Algeriet och Colombia klättrat 15 respektive 18 placeringar.

De stora förlorarna under september och oktober blev Australien, Turkiet och något förvånande Danmark. Danskarna tog sig i helgen till VM, vilket inte alls tycks väga tungt när rankingen formas av FIFA.

Sverige ligger kvar på en blygsam 41:a plats.

Här är FIFA:s ranking för oktober:

1. Brasilien

2. Spanien

3. Holland

4. Italien

5. Tyskland

6. Argentina

7. England

8. Kroatien

9. Frankrike

10. Portugal

11. USA

12. Ryssland

13. Schweiz

14. Kamerun

15. Tjeckien

16. Grekland

17. Chile

18. Mexiko

19. Elfenbenskusten

20. Serbien

21. Paraguay

22. Ukraina

23. Bulgarien

24. Australien

25. Uruguay

26. Israel

27. Danmark

28. Egypten

29. Algeriet

30. Colombia

37. Norge

41. Sverige

57. Finland

"Ni kan suga kuk"

Trots att Argentina inatt blev klart för VM i Sydafrikaimage så var stämningen allt annat än uppsluppen. Maradona var furiös.

Argentina är i VM. Mario Bolatti gjorde matchens enda mål. Han fångade upp ett skott av Verón som följt på en frispark, och placerade bollen i mål.

Det var en tät och intensiv match. Mer krig än skönspel. Båda lagen hade några halvchanser men den här matchen handlade inte om det offensiva spelet. Det var hundra procent i alla dueller, mängder av gula kort och tillslut även ett rött. Ett klassiskt derby helt enkelt.

Men den här kvällen var det Argentina som hade marginalerna på sin sida. Mario Bolatti kom in istället för Gonzalo Higuain då det bara återstod tio minuter av matchen. På sin första bolltouch gjorde han mål.

Maradona jublade och kramades så intensivt att han föll omkull. Argentina vibrerade.

Den gastkramande vägen till VM tog slut och Argentina åker till Sydafrika nästa sommar.
Och det efter en vinst i Montevideo. På en arena där man inte vunnit sedan 1976.

Uruguay kämpade minst lika hårt som Argentina men tvingas, i och med förlusten, att kvala mot antingen Honduras eller Costa Rica.

Montevideo hade laddat hela veckan för fest. Men festen uteblev. Kanske kommer den om en månad då kvalet är avgjort.

Festen uteblev även i Argentina. Det var snarare lättnad som spred sig från Eldslandet i söder till Salta i norr. Folk pustade ut. Det är svårt att tänka sig ett VM utan Argentina.

Vägen dit har varit lång och ångestladdad. Med 6-1 förlusten mot Bolivia i La Paz som det absoluta bottennappet.

Efter matchen kramade Maradona om Carlos Bilardo, det argentinska landslagets manager, och tillsammans skrek de ut sin glädje över segern.

Men det var en allvarlig och stridslysten förbundskapten som en stund senare gjorde entré på presskonferensen. Det första han gjorde innan frågorna började ställas var att dedicera triumfen till sina spelare och till det argentinska folket som stått bakom honom hela tiden.

Endast laget och folket, ingen annan.

Sedan riktade han sig mot media och alla kritiker och sa rakt ut att de kunde suga kuk:

– Jag minns, broder, jag glömmer inte alla de som inte trott på mig. Damerna får ursäkta, men ni kan suga kuk.

I samma andetag fortsatte han:

Jag är svart och vit, grå kommer jag aldrig att bli. Fortsätt suga, ni har behandla mig som skit, men jag glömmer aldrig.

När journalisten Juan Carlos Pasman från America TV därpå försökte ställa en fråga till Maradona fick han till svar att han är en av de som har hans kuk inuti sig. Pasman svarade direkt:

– Genom den kommentaren har du behandlat mig med mindre respekt än vad jag någonsin behandlat dig.

Tidigare på kvällen när spelarna var på väg av plan fick den statliga Tv-kanalen Trece några kommentarer av Juan Sebastián Verón som var djupt kritisk till hur saker och ting fungerat inom det argentinska landslaget:

– Allting har gjorts fel, från toppen till botten av organisationen. Nu får vi inte gömma alla problem under mattan. Vi måste stänga in oss och reda ut allt så att vi kan njuta och inte lida av att spela för landslaget. Tillsammans måste vi, från Julio Grondona till spelarna, analysera vad som gått fel.

När Maradona fick höra vad Verón sagt under presskonferensen verkade han häpen och förvånad. Varpå han svarade att Verón är en av de spelare som han lyssnar på och respekterar allra mest. Finns det något att reda ut så kommer de att göra det.

Sen fortsatte han att kommentera kritiken som han fått utstå under sin tid som förbundskapten:

– Om jag ska vara ärlig har jag själv inte lyssnat på vad som sagts. Men Dalma och Giannina (hans två döttrar) har berättat för mig vilka som slagit efter mig, vilka som inte slagit efter mig, vilka som är horungar (hijos de putas) och vilka som inte är det.

Maradona slog ut med armarna och fortsatte:

– Här är jag nu! Här är jag!

Källa:Sportal

"Special teams" bakom Luleåseger

Lysande spel i numerärt över- och underläge lade grunden till Luleås 3—1-seger över ett blekt Modo på torsdagskvällen. - Box Ishockey, Elitserien, Frölunda - Luleåplay-spelet var matchavgörande, sade Roger Rönnberg, Luleås tränare efteråt.

Förstafemmans Chris Abbot gav Luleå ledningen i slutet av första perioden. I numerärt överläge.

Kort därefter fick Modo en guldchans att kvittera i spel fem mot tre i en dryg minut. Utan att lyckas. Hemmalagets försvarsspel var exemplariskt. Modo lyckades knappt komma till avslut.

Roger Rönnberg brukar berömma sina "special teams". Men i Luleås tappning är de inte vad det låter som.

- Vi har inte bara en enhet som kan spela power play, vi har tre enheter som kan göra det. Vi blir för lätta att läsa för motståndarna annars, säger han.

Enheterna är lagets tre första kedjor.

- Men vi kan spetsa till dem ibland genom att byta backar, säger Roger Rönnberg.

TT: Varför kallar ni dem för "special teams"?

- Jag vet inte, det är väl ett väldigt bra ord, säger Roger Rönnberg.

I numerärt underläge har Luleå en specialformation, anfallarna Emil Lundberg, Anders Burström och Robin Lindqvist tillsammans med olika backar.

Johan Fransson fick spetsa Abbotkedjan mot Modo, och spelade fram till Chris Abbots mål.

Boxplaykedjan fick visa sina kvaliteter, både i spelet tre mot fem och i spel fem mot sex i slutet när Modo tagit ut målvakten i ett sista försök att vända matchen.

- Det är inte i många matcher det är inte är matchavgörande hur "special teams" fungerar, säger Rönnberg.

Luleå har elitseriens bästa boxplay. På nio matcher har laget bara släppt in sex mål i numerärt underläge.

Samtidigt är powerplayspelet övertygande, av totalt 26 gjorda mål har laget gjort tolv i numerärt överläge.

Modo hade svårt att skapa vassa chanser mot Luleå. En förklaring är att laget sköt för lite, 14 skott på hela matchen, varav tre i slutperioden.

- Jaså, jag trodde det var fler. Det går inte att göra mål utan att skjuta, sade Miloslav Horava, Modos tränare.

Modos enda mål gjordes av junioren Eddie Larrsson, hans första elitseriemål.

Larsson, som var nära spel med Linköping den här säsongen, hamnade i Modo i stället.

Mot Luleå fick han börja i fjärdekedjan, men flyttades snabbt till andrakedjan där han gjorde ett bra jobb.

TT

Puistola bakom HV-seger

HV71 befäste serieledningen tack vare seger med 4—2 hemma mot Södertälje. Södertälje stod emot bra, men till slut blev HV föHV_jublar01r starka. - Credit till Södertälje. De är tippade sist och de ligger sist, men de kämpade riktigt bra, sade HV-backen Pasi Puistola.

Elitseriens ledarlag HV71 mot jumbon Södertälje blev jämnare än väntat. HV avgjorde inte förrän sent i matchen.

- När vi gjorde 2—1 och 3—1 i tredje perioden kändes det som att matchen var över, sade HV-backen Pasi Puistola.

Finländaren inledde själv segerrycket när han smällde in 2—1 i krysset i power play. Det var Puistolas trettonde poäng på nio matcher, fantastiskt bra för en försvarare.

- Det är godkänt. Men mina poäng beror bara på att vårt power play har fungerat så bra, konstaterade Puistola.

På senare tid har David Petrasek fått mest uppmärksamhet av backarna i HV:s förstafemma, inte minst tack vare sina sex poäng i matchen mot Färjestad.

Men det är Puistola som är den pålitligaste poängplockaren av de båda. På sina tre tidigare säsonger har finländaren som sämst gjort 31 poäng, medan Petraseks bästa notering är 28 poäng.

- Det har blivit ganska många poäng alla tre säsongerna, men jag är ingen speciellt offensiv back. Jag är allround, konstaterade Puistola.

Säkert passningsspel och ett välriktat skott kombinerat med stabilt defensivt spel gör definitivt finländaren till en av elitseriens bästa backar. Men han har länge fått jobba lite i skymundan i profilrika HV.

- Det passar mig bra. Jag vill inte bli omnämnd som en av seriens bästa backar, uppmärksamhet är absolut inte min grej. Jag vill prestera på isen så får andra prata. Det är kanske lite typisk finsk mentalitet, men det är så jag är, sade Puistola.

Pontus Sjögren i SSK-målet hade betydligt mer att göra än Stefan Liv. HV vann skotten med hela 40—21, men Sjögren gjorde en bra match.

Segern innebär att HV fortfarande har tagit full pott i höstens hemmamatcher. Fem vinster på fem matcher nu.

TT

Andra raka för Rögle

Ishockey, Elitserien, Modo - Rögle

Ett tamt Djurgården förlorade tredje matchen i rad och nyförvärvet Mathias Tjärnqvist står fortfarande på noll poäng efter mötet med sitt gamla lag Rögle.

Nu verkar bortaspöket vara puts väck för Rögle. 3-1 mot Djurgården var andra bortasegern på fem dagar.

När Rögle i lördags äntligen fick till det och besegrade Modo var det första trepoängaren på bortaplan sedan den 1 november förra året. Nästa bortaskalp kom av bara farten.

Rögle utnyttjade ett oinspirerat Djurgården och gick fram till 2-0 i den första perioden. Johan Alcén sköt 1-0 redan efter 1.55 och Dominik Granak gjorde 2-0 från långt håll med 1.19 kvar av perioden.

När Tommy Enström enkelt fick göra 3-0 efter 7.29 av den andra perioden fick olycklige målvakten Gustaf Wesslau lämna plats för Stefan Ridderwall.

Dif spelade upp sig i andra perioden, men fick bara in ett reduceringsmål genom Marcus Ragnarsson. Trots flera bra chanser i den sista perioden höll gästerna undan.

För Mathias Tjärnqvist blev mötet med förra säsongens lagkompisar ingen höjdare. Tjärnqvists flytt i somras rörde upp känslorna i Ängelholm och sportchefen Roger Hansson menade att Skånelaget håller minst samma nivå som Djurgården. Tjärnqvist har inte gjort en enda poäng för Djurgården i elitserien ännu och var inne på Rögles första mål. Tack vare segern klättrade dessutom Rögle förbi Djurgården i tabellen och ligger tre poäng före.

Adam Larsson stal showen

Timrå har blivit en mardrömsmotståndare för Skellefteå i elitserien. Men 16-årige Adam Larsson skrämde bort Timråspöket Timrå_jubelpå torsdagskvällen. Hans två mål lade grunden till seger för Skellefteå med 4—2 (3—0, 0—0, 1—2).

Statistiken mellan Timrå och Skellefteå var dyster för de sistnämnda. Timrå hade vunnit de sju de senaste mötena i elitserien. Lägg därtill att de besegrade Skellefteå med 5—3 under försäsongen.

Men någon gång ska trenden brytas även om det krävs något extraordinärt.

Unge backlöftet Adam Larsson är definitivt något utöver det vanliga. Det har han redan visat många gånger, men i den här matchen klev han fram och stal hela showen.

I första perioden gjorde Larsson de två första målen. Båda gångerna var det välplacerade skott i spel med två man mer på banan.

- Vid första målet fick jag en pass av Pavel (Skrbek) och klev in och sköt. Det var lite tur att den gick in. Andra målet siktade jag lite.

Det var Larssons första mål på hemmaplan. Han gjorde sitt första mål i A-lagströjan borta mot Modo.

- Det här var mycket roligare mål att göra.

När sedan den gamle Timråspelaren Christian Söderström gjorde 3—0 såg det riktigt mörkt ut för Timrå.

Matchen präglades av många onödiga utvisningar och ganska hafsigt spel. Hemmaspelarna var heta framför sitt mål och Timrå hittade ingen skärpa i sina avslut i första perioden.

Mittenperioden innehöll många utvisningar för Skellefteå, men Timrå hade förtvivlat svårt att ens komma till avslut och perioden slutade mållöst.

Mittenperioden innehöll många utvisningar för Skellefteå, men Timrå hade förtvivlat svårt att ens komma till avslut. Perioden slutade mållöst.

- Det var för dåligt i powerplay, tyckte Timrås tränare Challe Berglund.

Den tredje perioden var av samma karaktär som de två första. Timrå kunde kom närmare i målprotokollet och reducerade två gånger om. Men Petr Tenkrat, som spelade Timrå i fjol, fick sista ordet. Han säkrade en ny trepoängare till Skellefteå genom att göra 4—2 i tom kasse.

Behållningen var dock supertalangen Adam Larssons två mål.

TT

Norrena höll nollan mot Brynäs

Bara 89,52 i räddningsprocent och nästan tre insläppta puckar per match. Fredrik Norrena har haft en tuff återkomst i Linköping HC. Under torsdagen höll fansens favorit nollan första gånge060329 Ishockey, SM-semifinal, Frölunda - Linköping: 
© Bildbyrån - 62178n i höst när östgötarna slog Brynäs med 3—0.

Mellan 2003 och 2006 hade Linköping målvakten för att vinna SM—guld — men inte laget i övrigt.

Sedan dess har klubben haft laget, men inte målvakten för att gå hela vägen.

Den här säsongen är det tänkt att man ska ha allt.

Efter två och ett halvt år i NHL och en halv säsong i ryska ligan, där han förde Kazan till guld — är Fredrik Norrena tillbaka i LHC.

Trots att den finske hjälten vaktat kassen var det bara fyra lag som släppt in fler mål i elitserien.

- Man kan väl säga att pucken inte riktigt studsat min väg så här långt. Dessutom har vi tappat in alldeles för många mål i box play, menar burväktaren.

Pressen och kraven på 36—åringen är skyhöga från fansen. Men det är inget som han störs av.

- De är garanterat inte högre än mina egna krav. Det är kul att supportrarna tror på mig och jag ska göra allt för att vara med och ta Linköping långt i vinter.

Niondeplatsen och fyra raka bortaförluster med totalt 4—11 innan torsdagens omgång, var inget som oroade.

- Vilket lag som helst i serien hade haft lite problem utan de två bästa poänggörarna från i fjol. Klart att Hlinka och Hlavac kommer att tillföra mycket när de kommer. Men samtidigt måste vi fokusera på det som är här och nu. I stället för att snacka gäller det att prestera.

Det gjorde Norrena mot Brynäs. Han stoppade samtliga 19 skott och nollade motståndaren för första gången i höst.

- Skönt att ta revansch på mig själv från senast mot Timrå, då jag drog på mig en utvisning och orsakade ett mål när jag tappade pucken, säger Fredrik.

En annan matchvinnare var Andreas Jämtin. Med bara tre sekunder kvar av den andra perioden kastade han sig och tryckte in en retur fram till viktiga 2—0. Ett mål som knäckte gästerna.

Extra speciellt eftersom anfallaren var den ende som fälldes i Gävle tingsrätt förra veckan efter bråket med Brynäs sportchef Michael Sundlöv. Straffet för misshandeln den 12 februari blev 40 dagsböter.

- Jämtin visade verkligen vägen för oss. Det där målet gav mycket energi och blev avgörande, framhåller tränaren Slavomir Lener.

Ett blekt Brynäs, utan Andreas Dackell och Lars Jonsson, fick sin svit med fem raka utan förlust bruten.

- Så här billigt får vi inte släppa tre poäng, Linköping behövde inte spela särskilt bra för att vinna, kritiserar tränaren Niklas Czarnecki.

TT

Frölunda körde över Färjestad

Ishockey, Elitserien, Frölunda - Färjestad

FOTO:Bildbyrån

Utskällda och rejält ifrågasatta. Då lossnade det ordentligt för Frölunda och lagets stjärnspelare. Färjestad kördes över med hela 6—1.

Axelsson och Joel Lundqvist på noll poäng och Tomi Kallio väntade på sin första fullträff.

Men de forna NHL-spelarna och publikfavoriten Kallio visade att de visst har något att tillföra Frölunda.

- Klart att det var skönt för hela laget och att man får jubla lite i Scandinavium. För egen del känner jag att det går åt rätt håll och att axeln håller är extra skönt, säger Joel Lundqvist.

Även Axelsson känner att han är på väg mot formen.

- Jag visste att det skulle ta ett tag att ställa om sig till stor rink, det var lika tufft sist jag var hemma, säger "Pebben" efter sina två assist.

Efter en skakig förstaperiod, 1—1 med fördel Färjestad, exploderade hemmalaget och de etablerade spelarna under de två avslutande perioderna. Efter 27 sekunder styrde lagkapten Lundqvist in 2—1 efter skott av Axelsson. En dryg minut senare låg duon bakom 3—1 som Janne Niskala stötte in bakom Andro Michel i gästernas mål. Innan perioden var slut passade backen Niskala på att även göra 4—1.

- Vi får bra utdelning i den andra perioden. Men spelar vi bra defensivt så finns det offensiva kvaliteter, summerar Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Dessutom fick till slut Kallio spräcka målnollan. I öppen kasse rakade han in 5—1. Strax efteråt stod 18-årige Carl Klingberg för matchens prestation när han på egen hand tryckte in sexan. Segern var Frölundas första sedan den 29 september.

För Färjestad fortsätter det att se trögt ut på bortais. Efter en lovande start med ett aggressivt och rakt spel föll FBK ihop och darrade betänkligt när de sattes under press. Laget inkasserade säsongens tredje bortaförlust på fyra försök.

- Vi får en mardrömsstart i andra och både 3—1 och 4—1 kommer efter situationer när vi egentligen har kontroll på pucken. Det var inte bra och generellt sett får vi inga anfall vilket gör att vi inte tar någon energi av Frölunda, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

TT