måndag 19 september 2011

Åtvidaberg föll i seriefinalen mot Ängelholm

Åtvidaberg förlorade seriefinalen mot Ängelholm på bortaplan. Att fotbollen handlar om att göra mål vet ju redan alla. För att göra mål måste man sätta sina chanser. Det är något som Åtvidaberg inte gjorde i kväll. Ängelholm gjorde det och vann den här matchen.

Åtvidaberg var det bättre laget i den första halvleken. Det var Åtvidaberg som förde spelet, medan hemmalaget valde att backa hem och försvara sig i första hand. Första läget för Åtvidaberg skapade Thomas Olsson i den 4:e minuten, men hans skott gick strax utanför. Direkt efter hade Magnus Eriksson ett bra läge, men hans lobb gick utanför. Mitt i Åtvidabergs fina period i matchen stack hemmalaget upp i ett anfall. Åtvidaberg försvaret agerade passivt och tillät Jonas Lind avancera mot straffområdet och skjuta. Henrik Gustavsson var chanslös på skottet och 1-0 för hemmalaget var ett faktum.

Efter målet hade hemmalaget sin bästa period i den första halvleken, utan att för det saken skapa speciellt mycket framåt. Åtvidaberg tog sig dock tillbaka in i matchen och i den 34:e minuten var Haris Radetinac mycket nära att kvittera. Kristian Bergström slog ett bra inlägg. Framför målet dök en hemmaförsvarare och slog bort bollen framför näsan på Radetinac.

Åtvdaberg började även den andra halvleken bäst. I den 49:e minuten sköt Radetinac, bollen tog på en försvarare och smet strax utanför. Ängelholms spel var bättre i den andra halvleken. I den 51:a minuten fick man till en snabb omställning och Sebastian Andersson kom fri, men Henrik Gustavsson gjorde en fin räddning. På den efterföljande hörna missade Åtvidaberg markeringen på Andersson, som helt fri sköt utanför. Det var just Sebastian Andersson som oroade Åtvidabergs försvaret mest under den andra halvleken. I den 59:e minuten fick Andersson nästa läge, men den här gången fick han ingen vidare träff på bollen.

Åtvidaberg samlade kraft och gjorde en bra avslutning på den här matchen. I den 61:a minuten spelade Redetinac fram till Olsson, men hans avslut räddades av målvakten. Två minuter senare spelade Christoffer Karlsson fram Magnus Eriksson som sköt utanför. Åtvidaberg fortsatte att skapa chanser, men bollen ville inte in. Närmast mål var Kristian Bergström med tio minuter kvar. Han slog en frispark som via en spelade gick i stolpen. Istället kunde hemmalaget avgöra matchen i den 83:e minuten och det var inte helt oväntat Sebastian Andersson som gjorde målet.

Detta var Åtvidaberg första förlust efter sommaruppehålet. I nästa omgång möter Åtvidaberg, Falkenberg på hemmaplan.