onsdag 15 juli 2009

Champions L: Snöplig förlust för Kalmar

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Djurgården Inget jubel för Kalmar ikväll

Den första halvleken var jämn spelmässigt. Båda lagen hade nästan lika mycket boll. Kalmar valde att inte bara försvara sig utan, laget höll i bollen. Båda lagen skapade några farliga lägen i den första havleken. I den 24:e minuten var Dudu nära att nicka in ettan, men Wastå räddade.

Kalmar skapade ett par fina lägen, men det blev inga mål i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Kalmar över spelet i inledningen av den andra halvleken. Hemmalaget var lite tagna på sängen, och Kalmar skapade ett par farliga lägen som dessvärre inte resulterade.

I den 72 min kom Rasmus Elm till skottläge. Han fick på en bra skott, som tvingade målvakten till en kvalificerad räddning.

Direkt efter det vände hemmalaget spelet, och Kalmars försvarare hängde inte med i det läget. Man tappade markeringen, och Varga slog in bollen i mål. Det hela borde inte ha hänt då en Dabracan spelare Leandro var i offsideläget, när bollen kom till honom på högerkanten.

Med nio minuter kvar fick Kalmar en frispark. Rasmus Elm drog på ett jätte skott från 30-35 meter. Skottet gick lite för rakt på målvakten, som räddade bollen till en resultatlös hörna.

Med fem minuter kvar av matchen ökade hemmalaget på till 2-0. Kiss fick på en drömträff strax utanför straffområdet, och Wastå var chanslös på det skottet.

Inbytte Dauda fick ett jätte läge att reducera, men målvakten kom bra ut och räddade hans skott.

Kalmar måste nu göra tre mål i returen nästa vecka för att gå vidare.

Superttan: Åtvidaberg: Anton Tinnerholm blir borta en månad

Anton Tinnerholm blev igår skadad i toppmötet mot Mjällby på bortaplan. Det var i den första halvleken som Tinnerholm ramlade efter en närkamp. Han ramlade och fick armbågen under sig. ÅFF-s läkarteam sövde ner Tinnerholm innan han fördes till sjukhus. Första rapporterna pekade på en fraktur på armbågen. Idag kom beskedet att 18-årige Tinnerholm klarat sig från någon fraktur, och slipper där med opereras.

Armbågen har hoppat ur led och Tinnerholm väntas vara borta från fotbollen under tre-fyra veckor. Han har armen i en skena, och stödkragen över halsen.

- Jag ska upp till sjukhuset i Linköping på återbesök om en dryg vecka, och det känns inget vidare. Men jag hade ändå tur i oturen. Det kunde ha varit värre, säger Tinnerholm till corren.

Världens snabbaste kommer till DN galan

gay-powel

Idag blev det klart att Tyson Gay kommer till DN-galan. Gay kommer där med att möta Asafa Powell. Powell slog Usain Bolt på förra årets gala och innehar stadionrekord på 9,86. För Gay, som sprungit 9,77 i år, blir det VM-genrep.

Gay och Powell möttes senast förra fredagen och bjöd då på toppunderhållning. Gay gick in på 9,77 – världens snabbaste tid i år – och Powell var bara elva hundradelar efter. Nu ser Gay DN-galan som sista uppladdningen inför VM.

– Det blir mitt sista 100 meterslopp före VM i Berlin, säger han i pressutskicket.

Tour de France: SPURTKUNGEN

Britten Mark Cavendish är just nu oslagbar i spurterna på Tour de France. På torsdagen tog han fjärde etappsegern i Frankrike och tog därmed också över den gröna poängtröjan från Thor Hushovd. Cavendish fick återigen ett perfekt uppdrag från sitt lag Team Columbia.

Tyler Farrar (Garmin) sa i går att han känner att han har vad som krävs för att slå Cavendish i en spurt. Amerikanen var också den som kom närmast när klungan gick in på upploppet i Saint-Fargeu, men decimetern före honom var, som på de andra spurtetapperna, Mark Cavendish.

Enligt Expressen har Mattias Bjärsmyr skrivit på för Panathinaikos. Bjärsmyr landade i Grekland under gårdagen, och under onsdagsmorgonen skrev han på för Panathinaikos. Bjärsmyr väntas ansluta till klubben under dagen.

Serie A: Andrea Pirlo på väg till Chelsea

Enligt uppgifter som kom idag kan ännu en nyckelspelare vara på väg bort från Milan. Andreas Pirlo uppges vara på väg till Chelsea. Enligt vissa källor har Chelsea och Milan kommit överrens om en övergång. Dessa rykte har inte kommenterats av klubbarna.

Superettan: Erton Fejzullahu klar för Nijmegen.

Fotboll, superettan, Mjällby - Vasalund

Igår gjorde han mål mot Åtvidaberg, slängde tröjan till klacken och tackade för sig. Erton Fejzullahu åker idag till Holland för att skriva på för spel i Nijmegen. Priset uppges vara runt 5.5 miljoner kronor, men det mesta av pengarna Mjällby får går till en investmentbolag som är knutet till Mjällby.