fredag 31 juli 2009

Teknik: Firefox når 1 miljard nedladdningar

Firefox förväntas nå en miljard nedladdningar någon gång under fredagen.

Mozilla har skapat en webbsida och ett Twitter-konto där användarna kan följa antalet nedladdningar i realtid. Enligt företaget räknar det med att nå över en miljard nedladdningar av webbläsaren någon gång under fredagen amerikansk tid.
Räknaren inkluderar samtliga versioner av Firefox sedan den först släpptes i 2004. Räknaren inkluderar om en person laddat ned Firefox eller en uppdatering flera gånger, så det betyder inte att en miljard människor använder Firefox.
Siffror från Statcounter tidigare denna månad visar att Internet Explorer fortfarande leder med 60 procent av marknaden för webbläsare. Firefox ligger på andraplats med 31 procent.
I Europa har Firefox ett starkare fotfäste med 40 procents marknadsandelar och Internet Explorer har 47 procent. I Asien har Firefox 23 procent och Internet Explorer 72 procent.
På måndag kommer Mozilla att lansera en webbplats med mer information om hur företaget lyckats med så många nedladdningar.


Computerworld

Teknik: Mejlstopp för miljon svenskar hos Telia

1,1 miljoner svenskar kunde inte skicka e-post på torsdagen. Telia Sonera drabbades av teknikproblem som slog ut kundernas e-post, uppger företaget.

Felet blev värre och värre under dagen. Först var det svårt för kunderna att logga in på mejlen och när de väl var inne var det problem med att skicka och ta emot mejl, säger Hans G Larsson, informationsansvarig vid Telia Sonera, till TT.

Vid 15.30-tiden blev det helt stopp i e-posttjänsten och även bredbandstelefonin drabbades av störningar.

Vid 21-tiden hade felet hittats och åtgärdats, uppger Hans G Larsson.

– Vi hade svårt att lokalisera felet och därför tog det en sådan tid. Det är beklagligt att det blev så här. Vi ska titta på varför det blev fel, varför det tog så lång tid att hitta felet och undersöka hur vi ska göra för att minimera sådant här, säger han.

Henrik Larsson frakturskadad

Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Örgryte

Henrik Larsson utgick i gårdagens match mot Sarajevo i Europa league. Idag röntgades Larsson och det visar sig att Larsson har en fraktur på knäskålen.

Helsingborgs läkare säger att det tar mellan sex och tio veckor för skadan att läka. Helsingborg vann matchen mot Sarajevo med 2-1. 

VÄRLDSREKORD AV ALSHAMMAR

Therese Alshammar slog världsrekord på 50 m fjäril med tiden 25,07 i VM-semifinalen. "Jag var lite spänd men nu känns det fantastiskt", säger Alshammar till Eurosport.

Therese Alshammar fick en utmärkt start på loppet och ledde från start till mål. När Tessan slog näven i kaklet så slog hon Magdalena Veldhuis nysatta världsrekord från det föregående heatet.

- Jag var lite spänd under loppet men nu känns det fantastiskt bra.

Kände du att det gick så fort?
- Nej, absolut inte. Jag kände bara att det gick fort och försökte pressa mig och tänkte bara hårdare, hårdare, hårdare. Sedan märkte jag att jag var i ledningen och då var det bara att hålla tummarna.

Alshammars 25,07 var en rejäl putsning av Veldhuis tid på 25,28 och svenskan är nu storfavorit inför finalen. En final där Alshammar själv tror att det kan gå ännu fortare.

- Det kommer att bli snabbt och det är det jag hoppas på. Varje lopp har gått superfort här och jag hoppas att det blir detsamma.

Målet är att försvara VM-guldet.

- Det vore fantastiskt att ta det igen.

 

Källa:Eurosport.se

Teknik: Nya Iphone 3gs slutsåld

iphone3gs

Idag startade försäljning av ny Iphone 3gs. Jag själv förbeställde den hos tre, och fick svar idag att den kommer hem på måndag. Jag hade nog tur. Sitter och läser just att den första sändningen till den svenska marknaden är slut.

Jag har suttit lite och kollat vilken operatör som är billigast. OM man kollar till själva telefonen (hur mycket man betalar under bindningstiden) så är det tre som är billigast. Om man tar den som jag har köpt. Iphone 32gig kostar hos tre 49 kr i månade i 24 månader. Hos Telia kostar samma telefon får man betala 995 kr kontakt och 150 kr i 24 månader. Tre gånger mer än hos tre.

Hos Telenor får man betala 170 kr i 24 månader för Iphone 3Gs 32 gig.

Det ska sägas att alla operatörer har olika abonnemang och jag tycker att Tre och Telenor är bättre än Telia. Hos Telenor ingår fri surf i alla former av abonnemang. Både hos Telenor och Tre kan du utnyttja dina pengar till vad du vill.

Telia väntas inom kort att presentera flera alternativ vad det gäller abonnemang.

0-0 mellan Malmö och AIK

Än en gång tvingas vi MFF:are konstatera att vårt lag gjort en fantastisk fotbollsmatch utan att vinna.

 

AIK är allsvenskans mest effektiva lag stod det att läsa i programbladet inför matchen mellan MFF och AIK. Trots att laget precis som MFF haft problem med målskyttet under första halvan av årets allsvenska så ligger man på en fjärde plats i tabellen med häng på topplagen. Lagets tränare Mikael Stahre menar att spelet kan bli bättre, men är såklart nöjd med sitt lags poängskörd så här långt.
För MFF är det precis tvärtom. Man har visat upp en skrämmande ineffektivitet i matcherna. Trots att man spelat en fin fotboll och haft många målchanser har man inte lyckats vinna. Laget har som mål att hamna topp fyra, men har istället fått finna sig i att slåss på den nedre halvan.
Efter 3-0-segern mot Halmstad tidigare i veckan var vi därför många MFF:are som hoppades att det nu skulle vända för Malmö. Inledningsvis i matchen mot AIK talade också mycket för att så skulle bli fallet. MFF dominerade matchen från första stund och radade upp målchanser.
På topp spelade Edward Ofere för andra matchen i rad. Han gav MFF:s anfallsspel tyngd, visade upp en stor rörlighet och hade flera bra möjligheter att ge MFF ledningen i den första halvleken. Bästa chansen kom i den 36:e minuten på ett inlägg från Daniel Larsson som Ofere nickade strax ovanför ribban.

 

Läs mer

Elfsborg besegrade Braga

När IFK Göteborg klantade bort chansen för övertag i sin matchserie visade serieledarna i Borås hur fotboll skulle spelas. Ett mer eller mindre chanslöst Elfsborg på förhand skulle åka ner till Portugal för att hålla nollan mot Braga, men laget ville annat och vann med 2-1.

Då många dömt ut Elfsborgs chanser nere i Portugal på förhand var det upp till bevis för laget. Med tunga avbräck i truppen som Mathias Florén och Martin Ericsson, var det en något annorlunda uppställning som Magnus Haglund ställde på benen. Daniel Mobaeck fortsatte som högerback, Johan Karlsson gick in som vänsterback och Daniel Nordmark spelade offensivt centralt på mittfältet.
Dánielssons första mål i Elfsborg
Elfsborg fick en dröminledning i matchen då endast kvarten var spelad när Helgi Dánielsson gjorde sitt första mål i Elfsborgströjan. Sedan tidigare hade Helgi visat i Öster att han hade ett fint skott, något som han inte visat i Elfsborg. Nu fick Helgi på ett riktigt fint skott efter James Keenes inspel som nickades bort av mittback i Braga. Dánielsson måttade volleyn från 25 meter, och bollen gick snyggt in längs marken bakom en ställd Braga-målvakt.

 

Läs mer

Tung förlust för Göteborg

Vad ska man egentligen säga efter en sådan här match? IFK Göteborg tappar ännu en gång i andra halvlek och chanserna till avancemang är nu väldigt små.
- Det kommer att bli väldigt svårt nere i Israel säger Stefan Rehn efter matchen.

Det var med glädje som man tog sig till Gamla Ullevi idag, det var äntligen uppehåll i Göteborg och dags för Europaspel igen. Men nu ett par timmar efter matchen känner man sig fortfarande helt tom. Hur kunde det gå så fel? Någon underskattning var det inte tal om innan matchen då spelarna visste att Tel Aviv är ett mycket bra lag. Men på hemmaplan där IFK Göteborg inte hade tappat en enda poäng, där skulle man väl ändå kunna få med sig ett bra resultat?

Cirka 7600 åskådare (ganska dålig publiksiffra) hade bänkat sig på Gamla Ullevi idag för att följa lagets Europaäventyr. Bägge lagen visade direkt att de satsade på att vinna matchen, det smällde friskt i varje duell och det dröjde inte länge förrän det första gula kortet var utdelat. Det var hemmalaget som skapade de flesta chanserna inledningsvis men Israelerna var långt ifrån ofarliga framåt. Det nya försvaret med Turunen och Sigurdsson som mittlås såg darrigt ut redan från början och det saknades en hel del i kommunikationen.
Men efter 21 spelade minuter kommer djupledsbollen mot Hysén som ur misstänkt offsideposition kan placera in 1-0 med högerfoten bakom Vincent Enyeama i Hapoel Tel Avivs mål. Det märktes i den första halvleken vilket lag som var i full gång med sin säsong och vilket som inte var det. Detta skulle dock ändras i den andra halvleken. Men trots en del farliga chanser från bortalaget så kunde IFK Göteborg gå till pausvila med en 1-0 ledning. Men en fotbollsmatch spelas i 90 minuter och inte i 45. Göteborg har tappat flera matcher i år i den andra halvleken och nervositeten inför andra halvleken var påtaglig.

 

Läs mer

Läsa på

Igår blev det inte så mycket bloggande om annat än Superettan. Lägger snart upp om Europacup spel för våra tre svenska lag. Helsingborg vann över Sarajevo ned 2-1, och det tror jag inte räcker för att gå vidare. Elfsborg svarade för en bragd när man besegrade Braga på bortaplan.
Sämre gick det för Göteborg som föll . på hemmaplan med 1-3.
Återkommer snart med mer info om dessa matcher

I Linköping

Har suttit och skrivit om matchen till hemsidan på Svenska Fans. Är nu i Linköping. Vad ska man säga om matchen då. 2-2 var ett rättvist resultat får man säga. I övrigt var spelet inte det bästa. Syrianska var bättre i den första halvleken, medan Åtvidaberg var bättre i andra.