onsdag 21 oktober 2009

United mot gruppsegern

Manchester United har inlett gruppspelet på bästa möjliga simageätt.

När tre matcher är spelade har Manchester United ett lysande utgångsläge inför fortsättning efter att man i dag tagit hem sin tredje raka seger när man gästade CSKA Moskva.

Annars var det en match som visserligen var högkvalitativ taktiskt och disciplinärt, men under långa stunder var det inte en match för den stora delen av publiken.

Matchen präglades av att båda lagen främst hade framgångar defensivt, vilket gjorde de riktigt goda chanserna lätträknade.

I United var det främst Nani som var ett offensivt hot och ett par fina prestationer kunde ha lett fram till mål, men sista biten fallerade nästan varje gång.

För hemmalaget CSKA hade främst Alan Dzagoev fina intentioner, och också en boll i nät - men målet dömdes, korrekt, bort för offside.

Uniteds bästa chans var länge DImitar Berbatovs försök att fixa en straff, vilket belönades med ett gult kort, men sista tio minuterna vaknade Antonio Valencia.

Först hade han ett skott i ribban efter ännu en fin prestation av Nani, och sen i den 86:e minuten kom 1-0. Sommarköpet höll sig väl framme och petade in en boll i nät, vilket gav segersiffrorna och i princip en plats i åttondelsfinalen.

Chelsea körde över Atlético

image

Chelsea var numret större än Atlético Madrid hemma på Stamford Bridge. Engelsmännen kontrollerade matchen och vann övertygande med 4-0. Salomon Kalou blev tvåmålsskytt och Frank Lampard bröt sin mållösa svit på tio matcher.

Atletico Madrid hade inte särskilt mycket att sätta emot Chelsea som till slut vann matchen enkelt. Med undantag för ett par Atlético-lägen i inledningen av första halvlek hade hemmalaget full kontroll på spanjorerna.

Salomon Kalou brände två solklara målchanser för Chelsea i den första halvleken innan han revanscherade sig. Anfallaren öppnade målskyttet fyra minuter innan halvtid med sitt 1-0-mål, läckert framspelad av Ashley Cole. I början av andra halvlek utökade ivorianen när han omarkerad nickade in 2-0 på hörna.

LAMPARD BRÖT DYSTER SVIT

Frank Lampard hade inför matchen inte gjort mål för sitt Chelsea på tio raka matcher. Den dystra sviten bröt Lampard i mitten av andra halvlek med ett välplacerat skott vid stolpen. 4-0-målet var ett självmål från Atléticos mittback Luis Perea på nick.

Atlético, som även har det tungt i den spanska ligan, har bara en poäng efter tre omgångar och ligger sist i Champions Leagues grupp D. Chelsea toppar gruppen med maximala

Bordeaux slog Bayern M

image

Självmål, klackmål, utvisningar samt två straffräddningar av samme målvakt. Champions League-mötet mellan Bordeaux och Bayern München hade allt. Fransmännen vann med 2-1.

Sannolikheten att publiken på Stade Chaban-Delmas kommer att få bevittna en liknande match igen är minimal. Champions League-mötet mellan Bordeuax och Bayern München hade allt - och lite till.

Bayern fick en smakstart på matchen. Bordeauxs Michael Ciani gjorde vackert mål med en snedspark i krysset - men i egen bur. Mittbacken skulle dock få sin revansch.

I den 29:e minuten kvitterade samme Ciani. På en hörna från Wendel kvitterade mittbacken till 1-1 med en utsökt klackspark intill stolproten. Blott en minut senare gjorde en övertänd Thomas Müller bort sig.

Med en varning i bagaget kapade den 20-årige tysken Matthieu Chalmé klumpigt bakifrån och domaren tog fram det röda kortet. I den 40:e minuten kom nästa olycka för Bayern. En rensning från Hamit Altintop var på väg in i eget mål - men för säkerhets skull satte Planus fram foten och styrde upp bollen i krysset med tåspetsen.

STRAFFRÄDDNINGAR AV BUTT - STOLPTRÄFF AV TONI

I den 65:e minuten försökte Hans Jörg Butt dribbla bort Marouane Chamakh, men tappade istället bollen och sparkade ner marockanen i straffområdet. Yoan Gourcuff skulle bara kliva fram och avgöra matchen från elva meter, men fransmannens nonchalanta skott räddades av en listig Butt. I slutminuterna var det dags igen.

Chamakh blev återigen neddragen i straffområdet. Den här gången av Daniel van Buyten som blev utvisad. Inhopparen Jussie stegade upp och försökte lura Butt genom att skjuta i samma hörn som Gourcuff, men den tyske målvakten chansade rätt igen och räddade.

Trots att gästerna bara mäktade med ett skott på mål var Luca Toni nära att kvittera i den 72:e minuten. Men italienarens nick från nära håll träffade stolpen.

Pato frälste Milan

Milan lyckades på onsdagskvällen skrälla rejält när laget besegrade Real Madrid på Santiago Bernabeu. Slutsiffrorna skrevs till 3-2 i en match som hade allt: målvaktstavlor, heta målchanser, tveksamma domslut - och snygga mål.

Alexandre Pato blev stor hjälte för bortalaget när han avslutaimagede ett elegant anfall med att på volley stänka upp segermålet i krysset. Då återstod drygt fem minuter av en match som innehöll allt - och lite till.
Det började redan i den 19:e minuten då bortamålvakten Dida bjöd Real på ledningsmålet. Brassen plockade ner ett skott utifrån och ville starta ett anfall. Då fumlade han ner bollen på sitt eget lår, tappade den och tvingades se Raul rulla in ledningsmålet.

TVÅ MÅLVAKTSTAVLOR

Men Iker Casillas var inte sen med att bjuda tillbaka. När hemmamålvakten släppte in Andrea Pirlos långskott från 30 meter i den 62:a minuten blev det startskottet för en osannolik halvtimme.
För bara tre minuter senare följde Casillas upp med att matcha Didas jättetavla. Målvakten missbedömde en långboll och blev passiv utanför straffområdet. Pato tackade och tog emot, rundade hemmamålvakten och rullade in 2-1.

BORTDÖMT MÅL

Tio minuter därpå kvitterade Royston Drenthe till 2-2 och Real såg ut att gå för tre poäng. Då stack Thiago Silva upp och nickade in segermålet för Milan - trodde alla. Domare Frank De Bleckeere hade dock hittat en frispark som enligt reprisbilderna såg ut att vara minst sagt tveksam.

PATO STOR HJÄLTE

Men segermålet skulle komma för bortalaget. I den 88:e minuten svarade Clarence Seedorf för en elegant assist till Pato, som på volley tryckte in 3-2 och såg till att Milan gick upp på sex poäng i gruppen.
Real Madrid forcerade i slutet men kom inte närmare än Xabi Alonsos skruvade långskott som Dida räddade nere vid sin vänstra stolpe.

KÄLLA:Eurosport

Champions Hockey League återupptas

Nu står det klart att Champions Hockey League kommer tillbaka. Det internationella hockeyförbundet har skrivit ett avtal med Hockeimagey Europe (där bland annat Elitserien ingår) om att dra igång satsningen igen.

Finanskrisen resulterade i att det internationella hockeyförbundet tvingades lägga CHL på is. Nu, när konjunkuren är på väg upp igen och förutsättningarna för att knyta till sig sponsorer förbättrats, blir det alltså comeback för CHL.
Färjesad är garanterade en plats i turneringen, medan Linköping kommer att få en kvalplats oavsett hur det går den här säsongen.
- De är inte garanterade en plats, men får också en möjlighet att kvala oavsett placering i elitserien. Vi har en uppgörelse med Linköping, säger Peter Gudmundson (General Manager i Hockey Europe) till Expressen.
Lag från Tjeckien, Finland, Tyskland, Ryssland, Slovakien, Sverige och Schweiz kommer att medverka. Det är dock i dagsläget oklart exakt hur många lag som kommer vara med och formatet spikas i ett senare skede.

MINI-DATOR MED ANDROID FRÅN ACER

image Googles operativsystem Android får allt större spridning och nu kommer den första datorn som levereras med Android installerat från fabrik.

Det är Acer som försett en av sina vanliga minidatorer på 10 tum med dubbla operativsystem. Vid sidan av Windows 7 har man också installerat en särskild version av Android. Den är framför allt tänkt att användas när man vill kunna starta datorn snabbt och i stort sett nöjer sig med att surfa, maila eller chatta. För att citera Acer ska man dock gå över till Windows 7 när man vill vara ”produktiv”.
En ligt Acer ska en uppstart med Android gå på 20 sekunder och att stänga av datorn ska inte ta mer än tre sekunder.
Hårdvarumässigt är det fråga om en ordinär minidator som inte skiljer sig från andra modeller i Acers Aspire One-serie. Processorn kommer från Intel och är en Atom N280. Skärmen är 10,1 tum stor och hårddisken rymmer 160 gigabyte.
Acer kommer att sälja AOD250 på den amerikanska marknaden för 349,99 dollar, vilket motsvarar omkring 2800 kronor.