Felipe Massa har nu gett sin första intervju efter den svåra kraschen i kvalet till Ungerns Grand Prix.

Felipe Massa svävade länge i livsfara efter den svåra kraschen i Ungern. Brassen träffade av en lös bit från Rubens Barichellos bil.

- Jag minns ingenting av vad som hände. Olyckan var en väldig otur men jag vet att jag haft tur som är vid liv, säger Massa till News of the world i sin första intervju efter olyckan.

- När jag vaknade förstod jag inte varför jag var på ett sjukhus utan frågade "varför är jag här?". Jag försökte dra ut alla slangar och min bror Eduardo försökte stoppa mig så vi började bråka.

Nu är Massa på väg tillbaka och kommer under måndagen att skrivas ut från sjukhuset för att återvända till sitt hem i Brasilien. Stjärnan själv är helt säker på att kunna tävla igen.

- Jag vet att jag har tur som är vid liv - men jag kommer att tävla igen, säger Massa som verkar gräma sig mer över de förlorade poängen än den otäcka olyckan i Ungern.

- Jag skulle ha vunnit det racet.

Stor förlust för Liverpool

Inget jubel för Liverpool ikväll

Liverpool förlorade kvällens match mot Espanyol. Det var främst Liverpools dåliga försvarsspel som bäddade för förlusten. Vid samtliga mål var det försvaret som gick bort sig. P
Den första halvleken var chansfattig historia. Lagen tog ut varandra på mitten, och det blev en del tuffa tag. I den 19:e minuten lurade Luis Garcia tre Liverpool försvarare och rullade bollen förbi Raina.
Liverpool skapade inte speciellt mycket framåt. Närmast mål var Steven Gerrard som i den 28:e minuten träffade stolpen, med en fin slagen frispark.
Espanyol hade en boll till i nätet, men det målet bortdömmdes korrekt för offside.
I inledningen av den andra halvleken tog Liverpool över matchen, och pressade för en kvittering.
I den 54:e minuten fick Fernando Torres ett bra läge, men han sköt över.
Mitt i Liverpools press kontrade Espanyol.
I den 63:e minuten gjorde Liverpool försvaret bort sig, när man misslyckades ställa Ben Sahar offside. Sahat placerade sedan säkert bollen mellan benen på Raina.
Under den andra halvleken bytte båda lagen ut en hel del spelare. Liverpool spelade nästan med en helt ny startelva.
Efter Espanyols 2-0-målet lyckades inte Liverpool skapa några reducerings lägen. Med fyra minuter kvar bjöd Livrpool försvaret på nästa läge. Ben Sahar tackade och tog emot. Två minuter senare var Sahar nära ett göra sitt tredje mål i matchen, men bollen räddades av försvaret på mållinjen. Matchen slutade där med 3-0.

Allsvenskan: Viktig seger för BP

BP vann efter odiskutabelt övertag men med viss onödig spänning i slutet. Hemmalaget var klart bättre på att skapa chanser - bland annat 12-3 på mål.

BP tog ledningen redan i den 5:e minuten. Miiko Albornoz slog ett inlägg som Philip Haglund ganska omarkerad nickade in.

I den 25:e minuten ökade BP på till 2-0. Olof Guterstam hittade Pinones-Arce på djupet till höger. Pinones-Arce. och serverade snett bakåt till Benyahia vars avslut gick in i målets bortre gavel via den utsträckte Bahnes armar.

Halmstad hade mycket svårt att skapa chanser under hela matchen. BP-s försvar gjorde en stark insats. Det blev dock lite spänning i slutet av matchen. Emir Kujovic reducerade för Halmstad efter en hörna. Närmare än så kom inte Halmstad. I och med dagens förlust är Halmstad på allvar indraget i bottenstriden.

Allsvenskan: Göteborg räddade en pinne på stopptid

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Häcken

IFK Göteborg var illa ute i derbyt mot Häcken. Göteborg var det bättre laget i den första halvleken. Laget borde ha fått med sig minst en straff. I den 18:e minuten revs Tobias Hysén ner i straffområdet, men domaren valde att fri. Tre minuter efter det hade Häcken en bra chans. men Mattias Renégies skott tog i stolpen.

I den 35:e minuten kom nästa straffsituationen. Mattias Östberg tog bollen med handen, men även den här gången blev det ingen straff för Göteborg. Hemmalaget hade mycket boll, men hade svårt att skapa klara målchanser.

Med fyra minuter kvar av halvleken fick Häcken en hörna. Det uppstod kalabalik framförmålet. Bollen nådde till slut fram till Mattias Östberg som gjorde 1-0 för Häcken.

Häcken fick sedan drömstart i den andra halvleken. I den 54:e minuten tog sig Jonas Henriksson runt på kanten, och spelade in bollen till Josef Karlsson som gjorde tvåan.

Häcken såg mycket stabilt ut, och trots att Göteborg hade mycket boll skapade man inte speciellt mycket. I den 66:e minuten fick Häcken John Chibuike sitt andra gula kort, och lämnade där med planen.

I den 85:e minuten reducerade Göteborg. Ett inlägg från Nicklas Bärkroth gick förbi Mattias Östberg, som ramlade på ett närmast komiskt sätt, och nådde fram till Hannes Stiller. Denne verkade hålla i avslutet för länge, men precis innan Källqvist hann ut för att knipa bollen stötte Stiller den i mål invid den bortre stolpen.

På stopptid kvitterade sedan hemmalaget. ETT inlägg från Bärkroth nådde Thomas Olsson i ett läge han inte gärna kan missa. Han gjorde inte heller något misstag, utan nickade in bollen i mål förbi den chanslöse Källqvist.

Matchen slutade där med 2-2.

Allsvenskan: Kalmar vann toppmötet mot Elfsborg

Fotboll, allsvenskan, Kalmar - Elfsborg

Kalmar besegrade Elfsborg på hemmaplan tidigare idag. Den första halvleken var spelmässigt jämn. Båda lagen hade perioder i matchen där dem förde spelet. I den 13:e minuten skapade Kalmar första farlighet i matchen. Daniel Sobralense spelade in bollen till David Elm, som klackade bollen strax utanför. Det var också hemmalaget som tog ledningen i matchen. I den 35:e minuten hittade Stefan Larsson, David Elm som satte pannan till. Nicken satt säkert i mål, utanchans för Ante Covic i målet.

Tre minuter senare replikerade Elfsborg. Emir Bajrami tog sig igenom på högersidan, och framspelade Helgi Danielsson som kvitterade. Det blev även ställningen efter den första halvleken.

I den andra blev det mycket kamp och massvis med frisparkar. Det gjorde att tempot i matchen sjönk i mitten av den andra halvleken.

I den 61:a minuten bjöd Rasmus Elm publiken på en mycket vackert mål. Elm fick bollen strax utanför straffområdet, och han lyfte iskallt bollen över Covic via stolpen gick sedan bollen i mål.

Elfsborg försökte sedan lyfta upp spelet, men laget skapade få klara målchanser. Med två minuter kvar rann Abiola Dauda igenom och satte avgörande 3-1 bakom Covic i målet.

Elfsborg hade sedan två bra chanser att reducera, men några fler mål blev det inte i matchen.

Stor seger för Arsenal

Arsenal tog en ny seger i Emirates Cup. Tidigare idag besegrade man Glasgow Rangers med klara 3-0. Arsenal tog tag i matchen direkt, och redan i den 2:a minuten tog laget ledningen. Jack Wilshare sköt ett lågt skott, som Rangers-målvakten släppte under sig. En liten målvaktstavla var det, då skottet inte var speciellt hård.

I den 10:e minuten ökade sedan Eduardo da Silva på till 2-0. Arsenal skapade flera bra lägen, men fler mål blev det inte i den första halvleken.

Arsenal hade även övertaget i den andra halvleken, och i den 72:a minuten gjorde inhopparen Andrey Arshavin 3-0. Det blev även slutresultatet i matchen.

Oavgjort för Atlético Madrid

I den andra omgången av Emirates cup, spelade Atlético Madrid och PSG oavgjort 1-1. PSG vann i den första omgången mot Rangers med 1-0, medan Atlético Madrid föll med 1-2 mot Arsenal.

Den första halvleken var ganska jämn spelmässigt, och Sergio Agüero gav Atlético ledningen på straff i slutet av den första halvleken. I den andra hade Atlético två ramträffar, men det var PSG som gjorde målet. I den 71:a minuten kvitterade PSG genom Ludovic Giuly.

I den andra matchen mötts just nu Arsenal och Rangers. Arsenal leder i skrivande stund med 2-0 efter två tidiga mål

Säker seger för Ajax

Ajax tog en säker seger på bortaplan mot Groningen. Ajax var det bättre laget under hela matchen. I slutet av den första halvleken sköt Miralem Sulejmani in ledningsmålet. Under den andra halvleken skapade Ajax en hel del chanser, och Dennis Rommedahl missade tre fyra jätte lägen. I den 72:a minuten höll sig Rommedahl framme och slog in tvåan. Det var när Groningens målvakt kolliderade med mittbacken. Groningen tvingades byta ut sin första målvakt.

AZ Alkmaar föll på hemmaplan

Fotboll, Holländska Ligan, Heracles - AZ

Pontus Wernbloom gjorde igår debut i holländska ligan. Hans AZ Almaar föll överraskande på bortaplan mot Heracles Almelo med 2-3. Wernbloom kom in med cirka 40 minuter kvar av matchen - och klackade snyggt fram Graziano Pellé som gjorde reduceringen till 1-3. Han var också med i förarbetet till 2-3-målet minuten senare.

I slutet av matchen revs Wernbloom ner i straffområdet, men domaren valde konstigt nog att fria.

Heracles-AZ Alkmaar 3-2 ((1-0))

1-0 Everton (6), 2-0 Willy Overtoom (48), 3-0 Mark-Jan Fledderus (61), 3-1 Graziano Pelle (77), 3-2 Mounir El-Hamdaoui (78).
Utv, AZ Alkmaar: Gill Swerts (89), Graziano Pelle (90).
Publik: 8 371.

Otroliga siffror

För två måndager sedan startade jag denna blogg, och första månaden var det strax under 600 besökare. Det var jag mycket nöjd med, men bloggen har vuxit.

Under förra månaden var det 5 118 som läste bloggen. Det ska dock sägas att dessa 5 118 inte är unika besökare, men ändå.

Jag trodde aldrig att så många skulle läsa detta ändå.

Tack till er alla som läser min blogg…

FIA överens med tolv stall tre år till

Formel 1-cirkusen tar nästa steg i en fullständig lösning. FIA är nu överens med tolv stall om vissa ändringar i Concorde-avtalet. FIA menar att Formel 1 nu går en stabil framtid till mötes.

FIA och FOTA har kommit överens om vissa ändringar i det så kallade ”Concorde Agreement”, en överenskommelse mellan FIA, FOTA, CVC Capital och Ecclestone kring frågor vad gäller regler och marknadsföring kring Formel 1. De nya ändringarna accepterades av FIA:s ordförande Max Mosley på fredagskvällen.

Tolv stall överens
Avtalet löper ut den 31:a december 2012 och tolv stall är överens om de nya ändringarna. Det är endast BMW som ställer sig utanför då de drar sig ur Formel 1 nästa säsong på grund av ekonomiska skäl kombinerat med uteblivna resultat. Det finns dock fortfarande möjlighet att BMW också går med i avtalet, om man väljer att sälja teamet istället för att lägga ner det. FOTA har också gjort det klart att man kommer att ge allt nödvändigt stöd till BMW för att de ska kunna fortsätta delta i Formel 1 under en ny skepnad.

Manchester City vill har Rasmus Elm

Fotboll, Champions League, Kalmar - Debrecen

Sedan tidigare har Fulham och Everton visat intresse för Rasmus Elm. Nu sägs det att även Manchester City vill ha svensken.

Men Elms agent Patrick Mörk försöker att tona ner uppståndelsen en smula.
- Det har blivit lite upphaussat, säger han.
- De är i Sverige och ska se matchen, mer än så är det inte, fortsätter han.

Enligt Expressen kommer dessutom Fulhams manager Roy Hodgson att vara på plats på Fredriksskans när Kalmar möter Elfsborg på söndagskvällen.
- Han eller någon från deras absoluta ledning kommer nog att vara på plats, säger KFF-ordföranden Johnny Petersson, till Expressen.

Arshavin avgjorde för Arsenal

En ganska underhållande match där London-laget drog det längsta strået sedan nyförvärvet Juanito bjudit Arshavin på segern. Glädjande är dock att Pacheco, den unge argentinaren, återigen nätade och är bästa målskytt under försäsongen med detta.

Den spanska huvudstadsklubben öppnade Emirates Cup mot värdarna, Arsenal i London under lördagskvällen, men det blev inte riktigt som man hade tänkt sig. Innan matchen var tanken att Abel Resino skulle försöka få ihop försvarsspelet mot ett spelskickligt lag och det såg ganska lovande ut till slutet av matchen då båda lagen exploderade.
Atlético ställde upp med Asenjo i mål, en fyrbackslinje som styrdes av tjecken Ujfaluši där han hade nyförvärvet Juanito bredvid sig i mittlåset. På kanterna startade canteranon Álvaro till vänster samt Heitinga på motsatt flank. Mittfältet bestod av Paulo Assunção som hade med sig Raúl García centralt på mitten, Reyes startade precis som tidningarna i Spanien hade förutspått samtidigt som Sinama-Pongolle fick ta över högerkanten. Längst upp på topp spelade Forlán och Kun.
Arsenal inledde dock matchen starkast, speciellt Rosický som kommit tillbaka från ett långt uppehåll av skador. Heitinga hade fullt upp under de inledande 10-15 minuterna, intentionerna från tjecken var väldigt bra, men det skulle ändå vara gästerna som skulle få den första riktiga målchansen. Reyes hade tagit sig runt på vänsterkanten och skapat en hörna som han själv tog hand om, den slogs in mot första stolpen och därifrån skarvades den vidare till en fristående Agüero som i sin tur nickade bollen i Mannones högra stolpe, väldigt nära ledning.
Minuten senare spelar sig Arsenal igenom Atlétis försvar och Rosický ger London-laget ledningen med en fantastisk avslutning upp i Asenjos vänstra kryss, men domarna har blåst av för offside. Värdarna spelade väldigt bra under de första 20 minuterna och kunde mycket väl ha tagit ledningen, men det gjorde man alltså inte. Då, efter just 20 minuters spel, så är Reyes väldigt nära att ge Atléti ledningen, detta sedan de röd-vita spelat sig igenom och andalusierna tagit steget in mot straffområdet, men hans skott går utanför, en dålig träff.

Barcelona besegrade LA Galaxy natten till Söndag. Barcelona dominerade stort matchen igenom. Barcelona tog även ledningen i den 10:e minuten. Pedro Rodriguez slog in en retur, efter skott från Leo Massi. Barcelona hade mycket boll, men skapade inte så mycket i den första halvleken. Hemmalaget LA ägnade sig för det mesta att jaga boll i den första halvleken.

Med ett par minuter kvar av halvleken fick LA en frispark. En frispark som David Beckham skruvade vackert in i mål.

Barcelona bytte in ett helt nytt lag under den andra halvleken. Barcelona var det bättre laget även i den andra halvleken, och i den 67:e minuten avgjorde Jeffren matchen, efter en fin framspelning av Busquets.