onsdag 28 september 2011

Sammanfattning av Superettans 26:e omgång

Brommapojkarna - Sundsvall 1-3
Sundsvall tog tre viktiga poäng, när laget besegrade Brommapojkarna på bortaplan. Sundsvall började matchen bäst och i den 12:e minuten kunde Pontus Engblom nicka in ledningsmålet. Sex minuter senare sköt Fredrik Holster in 0-2 för bortalaget. Tio minuter in i den andra halvleken reducerade hemmalaget genom Pablo Pinnones Arce. Efter det jagade hemmalaget en kvittering, men i den 68:e minuten punkterade Fredrik Holster matcher med sitt andra mål för dagen.

Ljungskile - Assyriska 1-0
Ljungskile tog tre tunga poäng i bottenstriden, när laget besegrade Assyriska på hemmaplan. Den här matchen var viktig för båda lagen och det speglade matchen. Ingen ville släppa till något gratis och det ledde till att få klara målchanser skapades. Med åtta minuter kvar kom matchens enda mål och det var Alexandar Kitic som sköt tre poäng till Ljungskile.

Qviding - Värnamo 0-2
Även Värnamo knep tre poäng i bottenstriden när laget på bortaplan besegrade Qviding. Vladica Zlojutro gav bortalaget ledningen i den 28:e minuten. Dzenis Kozicas fastställde slutresultatet i den 67:e minuten.

J-Södra - Ängelholm 3-0
Ängelholm tappade viktiga poäng i toppstriden, när laget på borta plan föll mot J-Södra. J-Södra var klart det bättre laget under den första halvleken och i den 43:e minuten kom ledningsmålet. Fredric Fendrich spelade fram Daryl Smlie som tryckte in 1-0. Ängelholm lyfte upp spelet i den andra halvleken, men hade svårt att skapa chanser. Carl Björk ökade på hemmalagets ledning i den 77:e minuten och fyra minuter senare fastställde Fendrich slutresultatet i den här matchen.

Landskrona - Degerfors 0-0
Landskrona höll nollan för femte matchen i rad. Båda lagen var ute efter tre poäng, men få klara målchanser skapades och matchen slutade mållöst.

Brage - Öster 0-0
Trots mängder med målchanser för båda lagen slutade den här matchen mållöst. Matchen var mycket underhållande och båda lagen skapade chanser, men oskärpa och oflyt gjorde att publiken inte bjöds på några mål.

Åtvidaberg - Falkenberg 4-0
Åtvidaberg besegrade Falkenberg på hemmaplan och gick där med upp i serieledning. I den 20:e minuten rann Oscar Möller igenom och placerade in ledningsmålet för hemmalaget. Nio minuter fick Magnus Eriksson på ett jätte skott och ökade på hemmalagets ledning. I den andra halvleken spelade Åtvidaberg ut. 3-0 kom i den 57:e minuten. Jesper Arvidsson slog inlägget fram till Möller som tryckte in trean. Magnus Eriksson avslutade målskyttet i den 83:e minuten.

Västerås - Hammarby 1-2
Hammarby var illa ute i bortamötet med Västerås. Västerås tog ledningen i den 49:e minuten genom Filip Tronét. Efter det klev Maic Sema in och räddade Bajen. Han först kvitterade i den 61:a minuten och i den 75:e minuten sköt in avgörande målet för Hammarby.