onsdag 24 juni 2009

Robin Söderling vidare

Tennis, Wimbledon

Foto:Bildbyrån

Söderling spelade inte bra i första set och förlorade den med 6-4. I den andra blev det bättre spel från svensken, men långt ifrån det som han presterade i Franska öppna. Den andra setet vann Söderling efter tiebreak. Han brände tre setbollar, och fick en emot sig, innan han vände det hela och vann. I tredje började spelet stämma lite bättre, och han tog hem setet med 6-4. I den fjärde blev det hårdare, men Söderling vann med 7-5- nästa match möter Söderling spanjoren Nicolas Almagro.

USA slog ut Spanien

Fotboll, Confederations Cup, Spanien - USA

Foto:Bildbyrån

För två matcher sedan var USA uträknade och mer eller mindra utslagna från Confederations Cup. Då fick laget hjälp av Brasilien som besegrade Italien, samtidigt som USA vann mot Egypten. Där med gick laget vidare till semifinal.

Tidigare ikväll svarade man för en heroiskt insats när man besegrade Spanien med 2-0. I den första halvleken var Spanien inte bra, och det såg långa stunder som att man underskattade USA. Jozy Altidore vände bort Piqué och satte 1-0 för USA efter 27 minuter. Efter det jagade Spanien en kvittering under hela matchen. Laget skapade chans på chans, men bollen ville inte in. Det ska sägas att USA gjorde en mycket heroisk insats i försvaret.

Även i den andra halvleken pressade Spanien på, men mitt i deras press gjorde USA matchavgörande 2-0. USA fick flera kontringar. Det var efter en sådan som Sergio Ramos fick tag på bollen och skulle slå bort den, men tog god tid på sig utan att se den amerikanske anfallaren Clint Dempsey bakom ryggen. Dempsey stal bollen från Ramos och slog den distinkt i mål med kvarten kvar att spela.

I finalen får USA möta vinnaren i morgondagens match mellan Sydafrika och Brasilien.

Sverige – Serbien i repris

Iranska förbundet förnekar avstängningen

060617 Fotboll, VM 2006, Portugal - Iran: Ali Karimi, iran och Deco, Portugal
© Bildbyrån - Cop 39
SWEDEN ONLY

Imorse skrev jag om att sex Iranska landslagsspelare har blivit avstängda på livstid. Det var i matchen mot Sydkorea förra veckan som spelarna protesterade mot valresultatet i Iran. Bindlarna åkte av i halvtid, utom hos lagkaptenen Mahdavikia som spelade hela matchen. Nu förnekar det Iranska fotbollsförbundet att spelarna är avstängda. Engelska The Guardian citerar den regimvänliga tidningen Iran som uppger att de fyra spelarna fått förbud att tala med medier.

- Det har aldrig funnits avstängda spelare, säger Satvad Mohammad, till Svt.se

Hur vida dessa uppgifter är sanna eller inte återstår att se.

Ny Googlemobil från HTC

htchero

HTC lanserade idag en ny Googlemobil. Det har ryktats om en ny Googlemobil en längre tid, men idag blev det officiellt. Android systemet är anpassad för personer som tigare använt HTC-telefoner. Man känner igen sig på startskärmen. Telefonen kommer att vara inställningsbar beroende på om man jobbar eller är ledig. Man ska kunna ställa in vilken information som ska visas. Man ska även kunna koppla ihop tjänster som Facebook Flickr och Twitter.

Telefonen är den första androidmobilen som har Flash inbyggt. Det innebär att man i webbläsaren kan se Youtube och annan flashbaserad webbvideo, men även till exempel spela enklare flashspel direkt i webbläsaren.

Fakta HTC Hero

Typ: Pekskärmsmobil med Android och turbo-3g och wlan
Mått: 112 x 56,2 x 14,4 mm
Vikt: 135 gram
Skärm: 3,2 tums TFT pekskärm med 320 x 480 pixel
Kamera: 5 megapixel med autofokus
Övrigt: Styrboll för navigering, GPS, hörlurskontakt 3,5 mm, mm.

Formel 1 räddat

Motor, F1

Åtta team hotade av att hoppa av nästa års formel 1, då FIA föreslog ett budgettak. Ferrari, Toyota, BMW, McLaren, Red Bull, Toro Rosso, Renault och Brawn hotade som sagt att bryta sig från FIA, och bygga en egen serie.

I samband med mötet i Paris idag enades teamen och FIA om reglerna. Målet sägs vara att man ska minska kostnaderna till 1990-talets nivå inom två år. Dessutom klargjorde Max Mosley att han efter fem perioder som president i FIA nu har gjort sitt. Enligt Autosport har teamen lovat att skrota den egna serien samt att skriva under ett nytt Concorde Agreement som gäller till 2012. Vilka team som kommer att tävla nästa år kommer att redovisas under kvällen.

Människor i Iran ger inte upp

Irandemonstranter

Regimen i Iran tycks ha lyckats att kväva protesterna på gatan, men folket har inte gett upp. Under natten kom det uppgifter om folk som protesterar från tak. Det ett nytt sätt att demonstrerar och frågan hur regimen ska lösa det.

Opositionen har krävt att hela landet ska sörja de som dödades under lördagen. Vissa källor uppger att det är 10-tal döda efter lördagen, medan andra källor pekar på fler än så.

I onsdags spelade Irans landslag VM-kvalmmatch  mot Sydkorea och sex spelare spelade med gröna armbindlar. Fyra av dessa sex har dragits sig tillbaka från fotbollen. Spelarna är Hosein Kaabi, Mehdi Mahdavikia, Vahid Hashemian och storstjärnan Ali Karimi, "Asiens Maradona". I halvtiden beordrades spelarna att ta av sig gröna banden. Bara Mehdi Mahdavikia fortsatte spela med grön armbindel matchen ut.

Spelarna stängs nu av på livstid av regimen, och det är oklart om de får spela utanför Irans gränser. När spelarna återvände till Iran fick de inte sina pass tillbaka. Matchen slutade 1-1 och det betyder att Iran missar VM. Men det är väl det minst viktiga.

Fortsättning följer!!!

Fantastiskt bra Sverige

Fotboll, U21, EM, Sverige - Serbien

Foto:Bildbyrån

Satt på bussen hem från Linköping, och slog på webbtv först till att börja med, för att se matchen mellan Sverige och Serbien. Hade innan matchen tänkt att Sverige skulle spela för oavgjort, men faan vad fel jag hade.

Bilden hackade något, och eftersom mitt batteri på burken visade bara 50% kvar, så valde jag att följa matchen via radio. Det lilla jag såg var imponerande. Sverige behövde som sagt bara en poäng, men att spela på resultat ingick inte i lagets planer. Efter åtta minuter gjorde Marcus Berg ettan, och efter en kvart slog han in straffen. Där efter tappade serber som vanligt humöret, när de ligger under. Ofattbart är att serberna inte fick fler än två man utvisade i den här matchen. Serbien var inte med i matchen, trots att man reducerade efter en hörna. Minuterna efter slog Ola Toivonen in 3-1, och där med var det ridån ner för serberna.

Både på läktaren och på plan tappade serberna huvudet, och jag skulle bli förvånad om UEFA inte bötfäller Serbiens förbund. I andra halvleken kontrollerade Sverige matchen helt, och tog hem det hela.

Vad jag är mest imponerad av är mentaliteten som det “nya landslaget” visade upp. Det var bara full fart framåt som var i huvudena på spelarna. Trots 2-0, så backade inte vi inte hem. Trots att Serbien reducerade, så backade vi inte hem. Vi blev inte heller ängsliga eller rädda. Bara minuter efter reduceringen så gjorde Toivonen 3-1, och även där visade vi att det var bara vinst som räknades.

Det tråkiga är att Emir Bajrami och Pontus Wernbloom är avstängda i semifinalen, men jag är helt säker att de som kommer in inte kommer att göra bort sig.

Publiken gjorde sitt

En annan sak bortsett från det fina spelet som var otroligt bra, är stödet från läktarna. Det är inte ofta som man ser att landslaget överhuvudtaget för så pass bra stöd, som killarna fick idag. Helt otroligt och fantastiskt bra.

Hoppas nu bara att publiken i Göteborg ger killarna samma stöd som de fick i Malmö idag.

Semifinalen mot England går på fredag, och jag undrar om inte Sverige kommer att stanna upp. Något stort kan vara på gång.