tisdag 27 september 2011

Åtvidaberg upp i serieledning efter storseger

Åtvidaberg svarade för en stark insats när laget besegrade Falkenberg hemma på Kopparvallen med klara 4-0. Oscar Möller och Magnus Eriksson svarade för målen.

Åtvidabergs spel i början av den första halvleken var inte alls bra. Falkenberg hotade ett par gånger med långa bollarna och det såg oroligt ut i försvaret hos hemmalaget. Efter tio minuter fick Thomas Olsson kasta in handduken.

- Det brann till i baksidan, men jag tror att det inte är så farligt, sade Olsson efter matchen.

Amir Suljic ersatte Olsson och gjorde mycket bra på mitten. Åtvidaberg tog sedan kommandot i den här matchen och i den 20:e minuten kom ledningsmålet. En djupledsboll hittade fram till Oscar Möller som höll undan sin bevakare och placerade sedan in bollen förbi en chanslös Lukic i målet. Efter målet tvingades Falkenberg satsa framåt. Det gav Magnus Eriksson och just Oscar Möller större ytor i anfallet.

Falkenberg var inte alls ofarliga i den första halvleken. Mikael Boman som inför matchen mot Åtvidaberg hade gjort 6-mål, hade ett bra läge, men nickade över.

I den 25:e minuten var Åtvidaberg mycket nära att öka på sin ledning. Jesper Arvidsson slog ett bra inlägg, som hittade fram till Kristian Bergström. Bergström fick stå helt omarkerad men trots det sköt veteranen över. Bara minuten senare kom dock 2-0 för hemmalaget. Efter en hörna nådde bollen fram till Eriksson, som dribblade bort ett par försvarare innan han från 20-25 meter sköt bollen i mål.

Närmast mål för Falkenberg var Mikael Boman, som fick ett bra läge efter att Alberis da Silva slarvat. Daniel Hallingström gjorde dock ett mycket bra jobb och anfallaren sköt bollen utanför.

I den andra halvleken satte Åtvidaberg ännu bättre fart framåt. Bergström träffade ribban i den 54:e minuten, men några minuter senare kom 3-0 som avgjorde matchen helt. Jesper Arvidsson hittade fram till Möller som tryckte in trean. Falkenberg skapade några bra lägen även i den andra halvleken, men Åtvidaberg höll nollan i den här matchen.

Magnus Eriksson fastställde slutresultatet och i och med segern gick Åtvidaberg upp i serieledningen, eftersom Ängelholm förlorade mot J-Södra på bortaplan.