torsdag 22 oktober 2009

Storseger för Benfica

Benfica förnedrade Everton genom att vinna med 5-0.image Daniel Majstorovic utvisad för AEK Athen.

Det var fem minuter i början av den andra halvleken som förstörde allt för britterna. Den misslyckade Barcelona-stjärnan Javier Saviola öppnade målskytten för Benfica efter en kvart, men Everton var inte uppenbart sämre än hemmalaget före pausvilan.

När spelarna gjort sig redo för avspark av den andra halveken på Estadio da Luz, var det med en ömsesidig tro på en fortsatt jämn tillställning. Av det scenariot blev intet. På fem galna minuter mellan 47:e och 52:e minuten satte först portugisternas Oscar Cardozo två mål på en drygt en minut och fyra minuter efter matchens tredje gjorde Anderson Luisao 4-0, vilket givetvis stängde matchen.

Argentinaren Saviola fick med sju minuter kvar av ordinarie tid nöjet att avsluta målmosningen av stympade Everton, som saknade inte mindre än elva spelare i afton, men som hade omkring 6.000 tillresta fans på plats. Förlusten var Evertons första i årets Europa League och lagets första förlust på lagets åtta senaste tävlingsmatcher.

I gruppens andra match mellan vitryska BATE Borisov och grekiska AEK Athen  fick svenske försvarsresen Daniel Majstorovic rätt kort knappt tio minuter in på den andra halvleken. Det blev i praktiken AEK:s fall. Borisov hade minuten innan utvisningen kvittera till 1-1 och grekerna försökte verkligen sitt bästa för att få med sig poäng från Gradski Stadium. Men i 86:e minuten frälste inhopparen Aleksandr Alumona hemmalaget till den 20.000 starka vitryska publikens jubel, genom att fastställa slutresultatet till 2-1.

Källa:sportal

FCK-förlust trots Wilands straffräddning

Jonathan Reis fick sin revansch och fixade tre poäng föimager PSV Eindhoven mot danskarna.

Svensklaget PSV Eindhoven, med Andreas Isaksson mellan stolparna och Ola Toivonen som inhoppare i 60:e minuten, toppar fortfarande sin Europa League-grupp efter tre omgångar. I afton blev det 1-0 mot FC Köpenhamn, med Johan Wiland som burväktare och Mikael Antonsson samt Oscar Wendt i startelvan (Peter Larsson bänkad hela matchen), efter några riktigt heta dueller mellan framförallt två spelare.

Efter en dryg halvtimmes spel lade PSV:s Jonathan Reis upp bollen på elvameterspunkten för straffspark, då Antonsson trippat honom inne boxen för att reda upp sitt eget bolltapp i momentet innan. Han tog sats, men placerade inte bollen bättre än att Johan Wiland kunde rädda på sin högra sida.

Matchen förblev ett ställningskrig á la 0-0, utan en klang och jubel-föreställning av målchanser inför ögonen på 18.000 åskådare på PSV Stadium, på promenadavstånd från centralstationen i Eindhoven.

Med knappt 20 minuter kvar fick Reis sin revansch på ex-Elfsborg-keepern, då han förvaltade ungrarens Balazs Dzsudzsaks vänsterinlägg genom att från nära håll placera bollen högt i nätet bakom Wiland. Den före detta Kalmar-stjärnan Cesar Santin hoppade in för FCK och hade på övertid ett avslut, som Isaksson dock kunde freda sitt mål från.

Berg kung i Skottland

Marcus Berg fixade en viktig seger för Hamburg i Europa Limageeague.

Förr om åren var Celtic Park Henrik Larssons hemmaplan och svensken kunde dominera matcher där som få andra. På torsdagskvällen var det Marcus Berg som tog över "Henkes" roll, men nu var det dock inte som hemmaspelare.

I första halvlek såg det dock ut som om hemmafansen skulle få jubla då det var Celtic som dominerade och skapade chanserna. Närmast att spräcka nollan var Shaun Maloney när han fick ett drömläge framför Hamburgkeepern, men stressade iväg ett volleyskott som gick långt utanför.

I andra halvlek började Hamburg att ta för sig mer och efter en timme satt ett riktigt läckert ledningsmål. Marcus Berg och Ze Roberto hade ett lysande samarbete som gav svensken ett bra läge och väl där var han iskall och tryckte in bollen vid stolproten. Ett klassmål.

Målet blev matchens enda och när tre matcher är spelade toppar HSV gruppen på sex poäng. Celtic ligger sist med en ynka pinne.

Dramatiskt när Lazio vann

Lazio vann en dramatisk match mot Villarreal i Europa Leimageague. Tommasso Rocchi gav ”Biancocelesti” segern i slutminuterna.

Lazio vann en dramatisk match mot Villarreal hemma på Stadio Olimpico. Argentinaren Mauro Zarate gav hemmalaget ledningen efter 20 minuter. Landsmannen Julio Cruz slog en krossboll som Zárate kunde göra 1-0-målet på. Fyra minuter före halvtidsvilan kvitterade den förra Hammarbyspelaren, Sebastian Eguren, på nick efter ett inlägg från Joan Capdevila.

I andra halvlek fick Lazio Matuzalém utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort. Italienarna hade inte gett upp hoppet om en vinst trots att man var en man mindre. Två minuter in på stopptid sköt Tommasso Rocchi bollen mellan benen på Diegop Lopéz i Villarreal-målet. Rocchis mål gav Biancocelesti segern.

Källa:Sportal

Dixon avgjorde i förlängning

Hemmajublet fastnade först i halsen. Stephen Dixon såg änIshockey, Elitserien, Södertälje - Brynäsdå till att Brynäs kunde vinna hemma mot Rögle med 3—2 efter förlängning.

- Alla poäng är viktiga för oss, sade Dixon efter matchen.

Inget skönspel, bara hårt arbete i kampen om viktiga poäng kring slutspelsstrecket. Och mängder av missade chanser, speciellt från hemmalagets sida.

Brynäs har totalt gjort 22 mål på elva matcher, sämst av alla elitserielag. Tur då för Brynäs att kanadensaren Stephen Dixon hittat målformen tidigt. Förra säsongen gjorde han åtta mål, denna är han redan uppe i fem.

- Jag har lite svårt att förklara varför. Men jag har gått lite mer på mål och fått lite fler lägen. Det känns också lite enklare i början av denna säsong. Nu känner jag killarna i laget och vet hur vi spelar, sade Dixon som gör sin andra säsong i Brynäs.

Dixon inledde med att kvittera till 1—1 i slutet av andra perioden, en retur. Anton Rödin satte sedan sitt första elitseriemål och det såg länge ut att kunna ge Brynäs tre poäng.

Men inte. Mads Bödker kvitterade på ett löst skott från blå och lite senare fick Brynäs Simon Bertilsson fem minuters utvisning plus matchstraff efter en knätackling mot Rögles Andrée Brendheden.

- Han har drabbats av en inre ledbandsskada som det verkar. I så fall är han borta cirka två månader. Men han kommer att undersökas mer noggrant av vår läkare under fredagen, sade Rögles sjukgymnast Billy Nilsson.

Rögle var dock lika ineffektivt som Brynäs varit i numerärt överläge och tog inte chansen att rycka ifrån Brynäs i tabellen.

I stället lyckades Brynäs utnyttja sin sista chans i numerärt överläge, Dixon igen.

- Det är svårt att förklara varför vi har så svårt att göra mål i numerära överlägen. Vi försöker göra det lite för snyggt, slår en extra passning i stället för att gå på avslut. Det är något vi måste bli bättre på även om det var skönt att kunna utnyttja den sista chansen vi fick, sade Dixon kritiskt.

Mellan Rögle som har sista slutspelsplatsen och Brynäs på platsen efter skiljer nu bara en poäng.

- Vi ska till slutspel men det är tufft och vi kommer att få kriga om varje poäng, avslutade Dixon.

TT

Jämnt när Timrå bortaföll igen

Timrås tunga bortasvit förlängdes när Luleå vann en tät och spännande uppgörelse mot Medelpadslaget på torsdagskIshockey, Elitserien, Frölunda - Luleåvällen. Matchen slutade 3—2 efter förlängning och Timrå har nu åtta bortaförluster i rad.

Det avgörande målet gjordes av Luleås Johan Fransson med en ispuck från blå.

Båda lagen kom till spel med varsitt nyförvärv på isen.

Timrås artistspelare Martin Sonnenberg, som anlänt en vecka i förtid för att hjälpa sitt lag ur bottenträsket, gjorde nytta redan i sin första match för säsongen. Han fick en passningspoäng när Daniel Corso gjorde Timrås första mål i slutet av första perioden, vilket betydde kvittering till 1—1.

Matchens första mål gjordes av Luleås Mats Lavander, som ur snäv vinkel pricksköt mellan benen på Anders Lindbäck i Timråkassen.

Timrå tog ledningen med 2—1 i början av andra perioden, genom Magnus Pääjärvi-Svensson. Men Timrå drog på sig utvisningar, och Luleå kunde kvittera i numerärt överläge genom Pär Arlbrandt.

Slutrundan, som blev mållös, var tät och het med flera slagsmål, där Martin Sonnenberg var inblandad i ett.

Luleås nyförvärv, backen Alexander Hellström, hämtad från AHL i Nordamerika, noterades för en utvisning i matchen, men gjorde en stabil insats.

TT

Ny seger för HV

Frölunda gjorde en ganska bra bortamatch, men HV 7HV_jublar011 var klassen bättre. Jönköpingslaget tog sjunde hemmasegern av sju möjliga när man vann med 4—1 på torsdagen.

HV 71 har varit ruskigt starka i Kinnarps Arena i höst. Mot Frölunda visade man musklerna ännu en gång.

HV pressade Frölunda stenhårt under långa spelsekvenser. Det blev inte alltid så heta målchanser för hemmalaget, men det bjöds på många vackra dragningar och fina passningskombinationer.

Det märks tydligt att HV är samspelta. Få nya spelare inför året och inga stora ändringar av nye tränaren Janne Karlsson innebär att Jönköpingslaget ser väldigt samtrimmat ut. Spelarna vet var de har varandra och alla fyller sina roller.

Två nya assistpoäng av David Petrasek innebär att HV-backen nu gjort 17 poäng på 12 matcher och skuggar Johan Davidsson i poängligan.

Matchens lirare var annars Mattias Tedenby som gjorde ett mål, fixade en straff och firade stora triumfer med sin teknik och skridskoåkning.

Båda lagen saknade flera viktiga spelare. HV klarade det bäst. I den breda HV-truppen märktes det knappt att Per Gustafsson, Lance Ward, David Ullström och Teemu Laine var borta.

Frölunda saknade Ville Mäntymaa, Tobias Viklund, Andreas Karlsson och Philip Larsen. Göteborgarna gjorde ingen dålig match, men mot HV räcker inte det.

Källa:TT

Hadelöv stoppade Linköping

Ishockey, elitserien, FŠrjestad - SkellefteŒ

Skellefteå slog överraskande ut Linköping i vårens SM-kvartsfinal. I höstens första elitseriemöte skrämde Andreas Hadelöv östgötarna. Han räddade 39 av 40 skott och ordnade sjunde segern, 2—1, på elva omgångar.

Trots att hemmalaget vann skottstatistiken med förkrossande 40—17 lyckades man inte göra mer än ett enda mål.

Kraftig ineffektivitet är en förklaring — ett uppoffrande försvar i Skellefteå och en het målvakt en annan.

I våras var det Nicklas Dahlberg som knäckte Linköping, nu var det Andreas Hadelöv.

Östgötarna tryckte på ordentligt i både den andra och tredje perioden, utan att lyckas få en puck att passera honom någon gång.

Annars fick Linköping en drömstart med ledning redan efter 1.34 minuter. Efter åtta assists kom landslagsbacken Magnus Johanssons första mål, ett dragskott i krysset.

Laget hade möjlighet att öka på nästan direkt efter i power play — i stället kontrade Jimmie Ericsson in 1—1 när Skellefteå hade en man mindre.

Erik Forssell styrde in 1—2 och Skellefteå visade då varför man vunnit sex av de tio inledande omgångarna.

Forssells mål blev även segermålet.

TT

Färjestad körde över Modo

Ishockey, Elitserien, Modo - FärjestadFoto:Bildbyrån

Bara två ordinarie spelare utanför laget. Niklas Sundström i säsongsdebut. Hemmaplan. Inte hjälpte det Modo. Färjestad förnedrade Örnsköldsvikslaget och vann med 6—3.

Krislaget Modo, tidigare hårt skade- och sjukdomsdrabbat, hade rasat till sista plats i tabellen efter tre raka förluster.

Med nu bara två man på skadelistan och stjärncentern Niklas Sundström på isen för första gången den här säsongen fanns dock förhoppningar i hemmalaget om en vändning.

De kom per omgående på skam.

Färjestad tog initiativet från första nedsläpp — och släppte det aldrig.

Efter knappt åtta minuter av första perioden hade Färjestad 10—1 i skott.

Och 1—0 i mål.

Efter elva minuter var det 2—0.

Dryga tre minuter in på andra perioden 3—0 och matchen var i praktiken över. Modo var inte i närheten av ett hot mot Färjestad.

Färjestads 1—14 på de två senaste bortamatcherna verkade inte ha påverkat laget. Tvärtom lyste självförtroendet om spelarna. Inte minst om Dragan Umicevic, som stundtals hade uppvisning.

Framtiden ser mycket ljus ut för Färjestad, trots att många av de stora namnen försvunnit sedan förra säsongen. De nya ser ut att väl ha fyllt ut luckorna.

För Modo ser framtiden mycket, mycket mörk ut. Nye tränaren Miloslav Horava har inte direkt gjort succé och mot Färjestad var han häpnadsväckande passiv. Halva matchen hade gått innan han över huvud taget gjorde någonting — när tåget redan gått.

TT

SSK bortavann

Ishockey, Elitserien, Djurgården - Södertälje

Djurgården kunde summera 08-derbyt så här: 1—0 i spel fem mot fem, 5—1 i stenhårda tacklingar, 38—20 i skott och 1—1 i skador. Matchen? Den vann Södertälje med 2—1.

Det hade inte ens gått fyra minuter när Södertäljes backtalang Lukas Kilström fult tacklade in Mathias Tjärnqvist i sargen när djurgårdaren just haft ett friläge. Tjärnqvist fick lämna isen med trasig vänsteraxel.

Kedjekamraten Jimmie Ölvestad tyckte inte två minuter för boarding var ett tillräckligt straff och såg ut att vilja hämnas på alla rödvita han såg under resten av matchen. Ryan Glenn, Robert Carlsson och Jens Olsson fick alla rätta till hjälmen efter att ha mörbultats av Lennart "Nacka" Skoglunds dotterson.

Men Ölvestad prickade inte bara in stenhårda tacklingar, han prickade även in Djurgårdens mål. Tjusigt frispelad av Andreas Holmqvist skickade han in pucken bakom Björn Bjurling knappt halvvägs in i den andra perioden.

Det blev matchens enda mål i spel fem mot fem.

Problemet för Ölvestad, och de flesta av de 6 407 åskådarna i Hovet, var att Södertälje gjorde två mål i numerärt överläge. SSK:s power play sänkte Djurgården lika effektivt som Ölvestad sänkte SSK:are:

David Fredriksson tryckte in sitt första mål i SSK-tröjan när han rakade in sin egen retur i öppningsperioden.
Yanick Lehoux kunde efter en perfekt passning av Linus Videll skicka in 2—1-målet bara några minuter efter Ölvestads kvittering i mittakten.
Trots tungt tryck mot Bjurling i tredje perioden höll SSK undan, men fick inte bara med sig tre poäng utan även en skada på Julian Jacobsen. Dansken fick väldigt ont i vänster arm efter att han tampats med Marcus Ragnarsson.

Källa TT

Nu kommer de billiga utmanarna till Iphone

I dagarna börjar mobiloperatören Tre att sälja en ny social mediemobil på den svenska marknaden. Det som skiljerimage den nya INQ 3G från smartphones är priset, den kostar en bråkdel av vad man får ge för en Iphone eller Androidtelefon.

Den första INQ-modellen som lanseras är INQ Mini 3G. Trots sitt format hävdar företaget att den är den mest kompletta sociala mediemobilen på den svenska marknaden. De händelser som sker i användarens olika sociala medier, exempelvis poke, tweet eller skickade meddelanden, visas direkt på skärmen. Genom ett klick kommer man åt bland annat Facebook- och Twitterapplikationer.
– Vi ville skapa en mobiltelefon för vanligt folk. En telefon som fungerar med ett knapptryck, säger Jeff Taylor, marknadsansvarig på INQ Mobile.
En intressant sak med telefonen är adressboken som utöver kontaktpersonernas telefonnummer även visar löpande statusuppdateringar från Facebook. Alla kontakters profilbilder integreras automatiskt från Facebook.

Nokia stämmer Apple

image

Nokia anklagar Apple för att vägra betala patentavgifter för teknik som andra uppfunnit och som Apple utnyttjar i Iphone. Efter att ha misslyckats med att få Apple att betala för teknik som Apple utnyttjar i Iphone lämnar nu Nokia in en massiv stämningsansökan mot Apple.

utnyttjat på ett sätt som gör intrång på Nokias patent. Det handlar om tekniker inom gsm, umts (3G) och wlan.
- Patenten det gäller täcker mobil dataöverföring, talkodning, säkerhet och kryptering. Patenten inkräktas av alla Apple Iphone-modellerna från och med den första Iphone 2007, skriver Nokia i ett pressmeddelande.
”Under de senaste två decennierna har Nokia investerat ungefär 40 miljarder Euro på forskning och utveckling, och byggt upp en enorm samling patent”, skriver Nokia i sitt pressmeddelande där man går till attack mot Apple.
- Grundprincipen i mobilindustrin är att de bolag som bidrar till teknikutvecklingen skapar ett värde som andra är skyldiga att betala för att använda. Apple förväntas också följa denna princip. Genom att vägra att komma överens om lämpliga villkor för Nokias immateriella rättigheter försöker Apple åka snålskjuts på Nokias innovation., säger Ilkka Rahnasto, Vice President och rättschef på Nokia.

Källa:mobil

Kandidaterna till Fotbollsgalan

Är Zlatan Ibrahimovic en av dem som kan plocka himageem pris på Fotbollsgalan i november.

Den 9 november är det dags för fotbollsgalan och i dag presenterades kandidaterna till de olika priserna - för såväl herrar som damer.