torsdag 1 oktober 2009

Nya partners klara

Som en del kanske har märkt har bloggen fått flera partners. Bloggen har fått rättigheter till att publicera text och bilder från följande sajter: Eurosport, Sportal och TT.

Sedan tidigare har bloggen rättigheter till att publicera bilder från TV 4, och Csport, samt IDG.se.

Jag vill passa på och tacka alla dessa sajter, som gör att bloggen kommer att bli ännu bättre framöver.

Jag kommer att publicera för det mesta texterna själv, men ibland är det svårt med tiden, och då är dessa källort extra välkomna.

På återhörande!!!

Adebayors dom: 280 000 kr

Foto:Bildbyrån

Emmanuel Adebayor får en villkorlig avstängning på två matcher och bötfälls på 280 000 kronor för hans firande vid 3-1-målet i 4-2-segern

mot Arsenal.

"Skönt att vi kan lägga det här bakom oss och han kan spela mot Aston Villa på måndag", säger Citys tränare Mark Hughes.

Emmanuel Adebayor utmärkte sig verkligen när hans nya klubb Manchester City mötte Arsenal tidigare i höstas. Matchen stod och vägde, vid ställningen 2-1, när Adebayor gick upp och nickade in det viktiga 3-1-målet för hemmalaget. När han såg bollen gå i nät mot sin förra lagkamrater valde han att fira målet på ett något ovanligt vis.

Adebayor sprang över hela planen för att sedan kasta sig ner och jubla framför Arsenals supportrar. Scenen gav starka reaktioner och på torsdagen kom FA:s dom: 280 000 kronor och två matchers villkorlig avstängning. Anfallaren ska ha besökt Wembley för att be om ursäkt för sitt uppträdande, vilket FA tog hänsyn till i sin bestraffning.

- Kommissionen tog hans erkännande, offentliga ursäkt och den extrema provokationen han mottog i beaktande, står det på FA:s officiella hemsida.

Adebayor har nyligen avtjänat en avstängning efter att ha stämplat Arsenals Robin van Persie i samma match. Citys tränare Mark Hughes är väldigt nöjd över att Adebayor är spelklar igen.

- Det har sagts och skrivit mycket om Emmanuels målfirande. Vi är bara glada att kunna lägga det här bakom oss nu och jag är lättad över att han kan spela mot Aston Villa på måndag, säger Hughes.

Källa:Eurosport

Två mål av Berg

Efter en tung period verkar Marcus Berg ha vaknat igen. Svensken gjorde två mål när Hamburg slog Hapoel Tel Aviv med 4-2.Fotboll, Kval till Europa League, Hamburger SV-Rande

Det dröjde inte mer än fyra minuter innan Marcus Berg slog till på HSH Nordbank Arena. Svensken fick boll till höger i straffområdet, avancerade några steg och tryckte sedan in bollen stenhårt i det bortre hörnet. Knappt tio minuter senare utökade svensken sin målskörd.

På ett inlägg från vänster nickade Berg in 2-0 till Hamburg via ribban. Itay Shechter reducerade sedan för Hapoel Tel Aviv, men bara minuter senare utökade Eljero Elia till 3-1.

Tel Aviv fick sedan lite kontakt med Hamburg när Samuel Yeboah reducerade till 2-3 med halvtimmen kvar att spela. Ze Roberto, som varit suverän i inledningen av den här säsongen, fastställde sedan slutresultatet 4-2 till Hamburg.

Källa:eurosport

Överlägset Roma segrade

Roma spelade bättre än på länge och tog välförtjänt fullpoäng mot CSKA Sofia.

Efter den inledande förlusten mot Basel i Europa League var Claudio Raineris lag i desperat behov av tre friska poäng i kväll mot bulgariska CSKA.

Det syntes också på hemmalaget som började i ett furiöst tempo och gjorde allt i sin makt för att undvika ytterligare en missräkning.

Trots den helhjärtade inledningen och det överlägsna spelövertaget dröjde det ända till den 20.e minuten innan huvudstadslaget fick utdelning i form av Okakas 1-0. Det förlösande 1-0 följdes kort därefter av Perottas 2-0 och den resterande timmen var en ända lång transportsträcka.

Bulgarerna försökte komma tillbaka i andra men det lilla som man lyckades skapa avfärdades enkelt av Roma-försvaret och Romas seger var var till slut lika viktig som säker.

Källa:Sportal

Wandersons tillstånd klart - men anfallaren polisanmäls

På torsdagseftermiddagen blev det klart att Wanderson beviljas arbetstillstånd retroaktivt av Migrationsverket från och med den 17:e september. Men GAIS och anfallaren kan straffas ändå. Migrationsverket kommer att polisanmäla dem.

Wandersons uppehålls- och arbetstillstånd gick ut den 27 juli och först i september märkte brassen att hans tillstånd inte var giltigt längre. Gais hjälpte då anfallaren att skicka in en ny ansökan som anlände till Migrationsverket den 17 september. Den beviljades först i eftermiddag och det betyder att Wanderson under flera veckor vistats och arbetat i Sverige olagligt.

- När ansökan kom in hade han rätt att vistas i landet, men inte jobba här, säger Gunilla Wikström, beslutsfattare på Migrationsverket, till Sportbladet.

I och med att Wanderson arbetat illegalt i Sverige kommer Migrationsverket att polisanmäla Gais och brassen.

- Våra regler säger att vi ska göra en anmälan när vi upptäcker att någon vistats eller arbetat olagligt i Sverige i mer än fyra veckor, säger Wikström.

Vem riktas anmälan mot?

- Det blir sannolikt mot både arbetstagaren och arbetsgivaren. Ofta finns de på samma ort och då är det samma polismyndighet som får utreda båda anmälningarna, säger Gunilla Wikström.

Om Gais och Wanderson åtalas blir straffet förmodligen böter. Brassens förnyade tillstånd innebär att han kan spela när Gais möter Göteborg på Gamla Ullevi på måndag den 5 oktober.

Källa:Sportbladet och Eurosport

Förlust för Villarea

Villareal fortsätter att kravla längst havsbotten.

Villareal ansågs inför säsongen ha möjligheter att skrälla både i ligan och i Europa, men bottenprestationerna har avlöst varandra på sistone och i kväll kom ytterligare en.

Österrikarna formligen flög fram till en början på Red Bull Arena och den ledning man tog genom ett "lycka till-skott" från Marco Janko var klart välförtjänt.

Målet kom i mitten av den första halvleken och tycktes väcka de dittills sömniga spanjorerna som avslutade halvleken bättre än Salzburg hade inlett den.

Hemmalagets ledning lyckades dock inte Villareal göra något åt och i den andra halvleken föll man tillbaka i gamla synder.

Laget blottade sig gång på gång för farligheter och av det försvar som Pellegrini noggrant formerade i fjol fanns inte mycket kvar.

På slutet agerade den gula ubåten som det vrak laget för närvarande är och Somen Tchoyi kunde enkelt skjuta slutresultatet till 2-0.

Werder Bremen tappade mot Athletic Bilbao

Werder Bremen spelade strålande i den första halvleken men tappade fart, fokus och spelare i den andra.

Det var en match med två ansikten när Werder Bremen tog emot Athletic Bilbao på Weserstadion i Europa League idag. Tyskarna, anförda av Ozil och Frings, inledde matchen klart bäst och var med fart, finess och styrka helt spelförande de inledande 45 minuterna.

Aaron Hunt inledde målskyttet i den 18:e minuten när han fick bollen av Claudio Pizzarro till höger i straffområdet. Den unge forwarden fixerade bollen och dundrade in den på volley i den bortre burgaveln - mycket snyggt.

Efter målet så fortsatte hemmalaget att trumma på mot ett tamt och paralyserat Athletic, där Llorente på topp fick agera alldeles på egen hand. 2-0 skulle också komma strax innan halvtid. Pizzaro lurade backlinjen och var onside när han osjälviskt passade Naldo som i öppet mål gav Bremen andrum inför den andra halvleken.

Men baskerna kom ut som ett helt annat lag i den andra halvleken och tog över taktpinnen totalt. Dessutom fick gästerna hjälp av Peter Niemayer som bara behövde en handfull minuter på planen för att få två gula kort och reducera Bremen till tio man.

Athletic hade helt plötsligt det tempo som lyst med sin frånvaro i den första halvleken, men Tim Weise räddade Bremen gång på gång. Det skulle dröja till den 90:e minuten innan Fernando Llorente kunde reducera till 2-1. Men strax därefter revs Ozil ner i straffområdet och Torsten Frings kunde fastställa slutresultatet till 3-1. Markus Rosenberg fick göra ett inhopp, men var tämligen osynlig när Bilbao tryckte på för en reducering.

Storseger för Djurgården

Ishockey, Elitserien, Frölunda-Djurgården

FOTO:Bildbyrån

Johan Holmqvist hade en tung afton mot Djurgården.

Målvakten stod för en riktig dundertavla när Frölundas segersvit bröts.

Gästerna vann med hela 5–1.

Johan "Honken" Holmqvist blandar och ger i elitserien. I senaste omgången var han i stort sett omutbar när Frölunda vann borta mot Brynäs med 2–1. Men hemma i Scandinavium mot Djurgården var han darrig värre.

Den svaga insatsen inleddes i slutet av första perioden. Med en man utvisad kontrade Djurgårdens David Printz och fick iväg ett ganska lamt avslut mot "Honken". Frölundas målvakt räddade skottet men när han skulle slå bort pucken på volley lyckades han i stället stöta den i egen bur. Ett präktigt självmål.

Tre minuter senare var det dags igen för Djurgården. I powerplay höll talangen Marcus Krüger sig framme och vallade pucken i mål via stackars Holmqvist. I mittenperioden stod Djurgården för en snygg spelvändning som avslutades med ett dragskott av Christian Eklund– ett avslut som inte heller det såg otagbart ut. Gästerna hann även göra 4–0 innan Frölunda spräckte säsongsdebuterande Stefan Ridderwalls nolla genom Andreas Karlsson.

Hemmalaget försökte i sista perioden komma ikapp Djurgården men stockholmarna drygade i stället ut segersiffrorna till 5–1. Därmed stannade Frölundas segersvit på tre matcher. För Hardy Nilssons mannar var det andra raka segern. Och ungdomskedjan med Jakob Josefson, Andreas Engqvist och Marcus Krüger fortsätter att imponera. Trion låg bakom tre av Djurgårdens mål.

Oavgjort mellan Modo och Brynäs

Ishockey, Elitserien, Modo - Brynäs

Foto:Bildbyrån

Första matchen utan Peter Forsberg. Det gick inget vidare för Modo. En poäng hemma mot Brynäs, 1-1, i en match där gästrikarna borde ha vunnit.

Peter Forsberg gjorde ju en bejublad comeback i Modo i inledningen av elitseriesäsongen. Forsberg motsvarade i allra högsta grad förväntningarna, med bland annat tre mål, innan han tog en ny time out efter tre matcher.

I övrigt har Modo haft en dålig start med nye tränaren Miloslav Horava i båset och bara tagit två poäng, via en förlängningsseger mot Djurgården (Forsberg avgjorde). När dessutom laget bäste center, Niklas Sundström, fortfarande är skadad, fanns stora frågetecken när det gällde laget – och framför offensiven.
Frågetecknen rätades inte ut mot Brynäs.
Tvärtom.

Modo gjorde en av sina sämre matcher inför den minsta publiken någonsin i sin nya hemmaarena, 5 205.
Brynäs, däremot var bra och dominerade matchen till 75 procent. Det var snabba tempoväxlingar, bra uppspel och väldigt ofta hårt tryck i ett Modos försvar som såg direkt förvirrat ut stundtals.
Unge målvakten Niklas Svedberg var rinkens bäste spelare och höll Modo kvar i matchen i två perioder – då Brynäs hade 30-14 i skott, men bara hade 1-1 i mål.


Modo var något bättre i sista perioden, jämnade ut spelet och räddade en poäng som laget knappast var värt sett till matchen.
Örnsköldsvikslaget har uppenbara problem med bara sex mål på fyra matcher, medan Brynäs däremot såg stabilt ut – trots en backbrist som innebar att laget tvingades ställa upp med tre juniorer i försvaret.

Första seger för Rögle

Ishockey, Elitserien, Rögle - Luleå

FOTO:Bildbyrån

Rögle tog säsongens första trepoängare. Vann över Luleå med 3-0 på energi och vilja.

Andra perioden brukar Rögle vara som starkast.
Nu höll laget ångan uppe även i den sista.
Den första var jämn utan karaktär i spelet. Bara Mikael Gaths boxningsmatcher med förra säsongens lagkompisar Cam och Chris Abbott stack ut.
Rögle tog över i mittenperioden.
På mindre än åtta minuter åkte Luleå på fem utvisningar.
Under den femte släppte målkrampen. Kanadensaren Jeremy Colliton, nyförvärvet, satte 1-0 för Rögle. Då hade matchen pågått i nästan 29 minuter.
Colliton hittade en fri yta bredvid kassens förlängda mållinje. Därifrån slog han en isare som gick in i bortre hörnet.
Han har besegrat svenska spelare förr. I junior-VM 2005 slog Kanada juniorkronorna med 8-1 i gruppspelet. Kanada och Colliton tog guldet i final mot Ryssland.
Luleå fick bara jaga puck i numerärt underläge i mittenperioden.
Och orkade bara med två skott på mål mot Rögles femton.
Men Luleå hade fullt manskap när Mathias Porseland klämde in 2-0 med ett långskott.
En minut före slut sköt Dominik Granak in 3-0.

Två snabba mål sänkte Södertälje

Två blixtsnabba mål inom loppet av åtta sekunder blev Timrås lycka när Södertälje besegrades med 3-1 i en match som länge kändes som ett riktigt bottenmöte.

Timrå_jubel

Timo Pärssinen såg en bit in i tredje perioden till att Timrå fick segervittring när han fiskade upp en puck vid sidan av Södertäljes målbur och lyckades tråckla in pucken förbi SSK-målvakten Björn Bjurling.


Södertälje hann inte hämta sig från chocken. Åtta sekunder senare när matchuret visade 7:54 jublade Timrå på nytt sedan 18-årige supertalangen Magnus Pääjärvi-Svensson prickskjutit pucken upp i nättaket bakom Björn Bjurling.
Det var först i tredje perioden som Timrå tände till och presterade ett spel som gladde hemmapubliken.


Den första halvan av matchen var en riktigt trist tillställning mellan två försiktigt spelande lag som en tempofattig och tafatt ishockey. Det var nog ytterst få i publiken som hade känslan av att det var en elitseriematch som utspelades på isen.


Matchen tände till först 17:13 in i andra perioden då Jiri Bicek prickade in 1-0 bakom Anders Lindbäck i Timråmålet.
Baklängesmålet blev en rejäl väckarklocka för Timråspelarna som plötsligt blev mer aggressiva skridskoåkningen och tog för sig mer rejält i närkamperna om pucken. Det lönade sig också för det kanadensiske nyförvärvet Daniel Corso som gjorde sitt andra mål i Timråtröjan och kvitterade till 1-1.

Ny skada stoppar Elmander

En ny skada gäckar Johan Elmander i hans försök att hitta målformen i England.

Johan Elmander kommer att missa VM-kvalmatcherna mot Danmark och Albanien om en dryg vecka. Efter undersökningen, gjord av Boltons läkare, visade det sig att det handlade om en skada på en sena som fäster lårmuskeln vid knäet.

10 dagar är det sagt att Elmander kommer att tvingas vila och det gör att ahn "bara" missar Boltons match mot Tottenham kommande helg.

- Det är en lårskada som kunde ha varit betydligt värre - de kallar det första graden - och dte innebär att han kommer att vara borta i tio dagar - minst, säger Boltons manager Gary Megson, till klubbens hemsida.

- Vi får se helt enkelt men han kommr inte att finnas med mot Spurs den här helgen. Han kommer nog inte att kuna spela Sveriges matcher heller.

Elmander har haft mycket svårt att övertyga Megson och hela fotbollsengland att han är en målskytt av rang - som han rekordvärvades som till Bolton.

Hammarby anmäler GAIS och Wanderson

Örebro SK har redan anmält Gais och Wanderson. Nu sällar sig nästa klubb till sällskapet.

Hammarby skriver i ett pressmeddelande att klubben lämnat in en anmälan till det svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd angående Wandersons ottillåtna spel under hösten.

"Via massmedia har det kommit till Hammarby Fotbolls kännedom att GAIS använt en okvalificerad spelare, Wanderson do Carmo, i matchen GAIS-Hammarby den 23 september 2009 vilket är ett brott mot Tävlingsreglerna. Då olika besked har lämnats via massmedia kring tolkningen av Tävlingsreglerna vill Hammarby Fotboll med denna anmälan försäkra sig om att regelbrottet tas upp snarast i SvFF:s Disciplinnämnd", skriver Hammarby i sitt pressmeddelande.

Det är fortfarande oklart när disciplinnämnden kommer att utreda om brassen Wanderson och Gais gjort sig skyldiga till regelbrott. Om det skulle visa sig att Gais handlat fel så kan poängavdrag kasta om den allsvenska tabellen fullständigt.

Även Örebro SK har lämnat in en anmälan mot Gais.

Anelka avgjorde för Chelsea

Chelsea tog revansch för ligaförlusten i helgen när laget reste till Cypern idag. Sena mål fällde avgörandet i Porto. 

Efter Apoel Nicosias starka insats senast mot Atlético Madrid på bortaplan så var det nog många som trodde att Chelsea, utan avstängde Drogba och Bosingwa, skulle få en tuff uppgift på Cypern ikväll.

Och mycket riktigt var det inte tal om någon större klasskillnad. Chelsea vårdade boll och kunde med sin tyngt etablera ett visst tryck mot cyprioternas mål. Även Ballack och Mikel saknades i Carlo Ancelottis trupp, men det hindrade inte Nicolas Anelka från att ge gästerna ledningen i den 18:e minuten.

Och som så många gånger förr så visade sig engelsmännens defensiv vara svårgenomtränglig och Apoel fick aldrig hål på Petr Cech denna afton. Chelsea vann med 1-0 och toppar nu gruppen före Porto.

"Drakarna" skulle vänta länge innan avgörandet kom mot Atlético Madrid på Estádio do Dragao. Först i den 75:e minuten kunde det nya stjärnskottet Falcao ge hemmalaget ledningen mor Abel Resinos manskap.

Och sju minuter senare fastställde Rolando slutresultatet till 2-0.

Manchester Utd vände och vann

Med ett fantastiskt skott avgjorde Michael Carrick på Old Trafford mot Wolfsburg.

Förväntningarna på underhållning var som alltid höga på Old Trafford, när tyska mästarlaget Wolfsburg gästade på onsdagskvällen. Ett svårt test på var Wolfsburg egentligen står i den europeiska konkurrensen.

I den första halvleken visade det sig att man står sig väldigt bra. United försökte och kom till vissa avslut, men Wolfsburgs defensiv håll hemmalaget stången länge och väl. Michael Owen tvingades utgå redan efter 20 minuter, till förmån för Dimitar Berbatov, med vad preliminära rapporter säger ska vara ljumskproblem. Offensivt  var Wolfsburgs Christian Gentner framme ett par gånger, men hade inte marginalerna med sig i avgörande moment.

Gästernas Edin Dzeko hade dock huvudet på skaft tio minuter efter pausvilan, då han inne i straffområdet nickade ett överraskande 0-1-mål, efter framspelning signerad Makoto Hasebe. Baklängesmålet visade sig, paradoxalt nog, bli precis vad United behövde. Hemmalaget vaknade till, tog ett bättre grepp om händelserna på planen, och drygt tre minuter senare kvitterade den hysteriskt formtoppade Ryan Giggs på en frispark, placerad i det nedre vänstra hörnet av Diego Benaglios målbur.

Giggs var också den som spelade fram Michael Carrick vid dennes fantastiska 2-1- tillika segermål - ett skott utanför straffområdet i det högra övre hörnet!

Manchester United toppar grupp B med full poängutdelning efter två omgångar.

Milan föll på hemmaplan

Det var ett blixtverk - en klack från en finne (!) - som nollade Milan på deras egen hemmaplan.

Hört talas om Hannu Tihinen? Ikväll vet hela Europa i allmänhet och hela Italien i synnerhet, vem Zürich matchhjälte mot Milan på San Siro är.

På Milan Gajics hörna fick den finländske landslagsmannen sin klack på bollen och vips var storlaget Milan åter i gungning, så som säsongen hittills har varit en besvikelse för Rossoneri. Hemmalaget gjorde förstås allt det förmådde för att återställa ordningen i matchen, men vändningen kom aldrig trots bra lägen. Klackmålet blev matchens enda.

Zürich hotade hemmaförsvaret under stundom med hjälp av ett kvickt och effektivt passningsspel genom mittfältet, personifierat av den nyblivne svenske landslagsmannen Dusan Djuric, Silvan Aegerter and hörnläggaren Gajic. Sett till matchen i sin helhet hade ingen, inte ens Zürich-spelarna, protesterat om den slutat oavgjord. Så jämnt var det.

Tre mål på fem minuter av Real

Fotboll, Champions League, Real Madrid - Marseille

FOTO:Bildbyrån

Mållöst i 58 minuter, sedan sade det pang, pang, pang inom loppet av fem minuter och Real Madrid ledde med 3-0 mot Marseille.

Cristiano Ronaldo ger Real Madrid valuta för pengarna - fyra mål på två Champions league-matcher.

I mötet med Marseille blev det två baljor och seger med 3-0.

Efter Real 5-2-seger i första Champions league-matchen mot Zürich gick det till en början trögare på målfronten hemma mot Marseille. Real saknade dock inte chanser framför det franska målet i första halvlek. Cristiano Ronaldo hade bland annat några tunga skott på mål.

Lyckan skulle vända i andra halvlek, tack vare en viss målfarlig portugis. På sex minuter hade Real gjort 3-0.

Första målet kom sedan Ronaldo sprungit på Pepes djupledsboll och rullat in bollen bakom Steve Mandanda i Marseille-målet. Tre minuter senare kapades Ronaldo i straffområdet av Souleymane Diawara. Diawara blev också utvisad av den svenske Martin Hansson och Kaka rullade enkelt in 2-0 på straff.

Trean kom efter ytterligare tre minuter, Benzema och Kaka väggspelade innan bollen nådde Ronaldo som satte trean.

I den 70:e minuten byttes Ronaldo ut sedan han kolliderat med Mandanda och gjort illa foten.