torsdag 5 november 2009

Återkomsten dröjer

Cristiano Ronaldos comeback skjuts upp ytterligare en månad - minst.image

Real Madrids säsong har inte utvecklat sig som klubben hoppats. Efter den pinsamma förlusten i Copa Del Rey har pressen mot klubben varit konstant och utan Cristiano Ronaldo har resultaten uteblivit.

Manager Pellegrini blev nog inte mycket gladare i dag när han vaknade upp till nyheten att portugisen blir borta i minst en månad till. Garantierna för att han i början av december ska vara frisk är inte heller speciellt optimistiska och CR9 kan eventuellt tvingas till operation.

Ett sådant ingepp betyder ännu längre rehab och tidningen Marca beräknar att Ronaldo kan bli borta i två-tre månader.

BLACKBERRY storm hos Telenor

Tangentbordsmobiler har varit kännetecknet för Blackberrymobilerna från RIM, men med modellen Storm gav man sig även in imagepekskärmssegmentet. Storm, som nu börjar säljas hos Telenor, har Blackberrys välkända mejlfunktioner och är betydligt starkare än märkets tidigare lurar på mediasidan.

Blackberry storm har en 3,25 tum stor pekskärm med upplösningen 360 x 480 pixel. Kameran på 3,15 megapixel har även autofokus och videoinspelning. Det finns ett riktigt hörlursuttag liksom plats för microSD-kort. Dock saknas FM-radio.
– BlackBerry är ett koncept som gör det möjligt att bli helt mobil och det finns en stor efterfrågan på en BlackBerry med pekskärm. Vi lanserade BlackBerry på den svenska marknaden för fem år sedan och BlackBerry Storm är en viktig del i ett komplett erbjudande för ett effektivt mobilt arbetssätt, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Företag på Telenor Sverige, i ett pressmeddelande.
Blackberry Storm finns i två varianter – den ursprungliga modellen kom förra hösten och uppföljaren 9520, nyligen lanserad, har nya funktioner som WLAN och snabbare uppkoppling. Telenor uppger för Mobil att det är den äldre modellen, Blackberry Storm 9500, som kommer att säljas i Sverige.

image

4-1 utan mankemang på Emirates Stadium mot holländarna.

Arsenal hade full kontroll mot ett blekt AZ Alkmaar med Rasmus Elm utanför matchtruppen och Pontus Wernbloom som inhoppare med 20 minuter kvar av matchen. AZ 4-1-tröstmål kom med åtta minuter kvar, då hemmalaget hade ett bra momentum under 25 minuter i den första halvleken och inledningen av den andra när man sprang ifrån till 3-0.

Cesc Fabregas förvaltade ett bra läge efter 25 minuter till 1-0 och Samir Nasri ökade på strax före halvtidsvilan. Arsenals offensiva maskineri tugga på i jämn takt i den första halvleken och även om målen dröjde såg syntes det i spelet att det skulle lossna förr eller senare. Mot ett i jämförelse så beskedligt motstånd som svartklädda AZ rullar allt som oftast målen in när Arsenal kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Det var oerhört svårt för AZ att stå emot i längden. Abouy Diaby satte 4-0 efter en glimrande spelvändning där bollen flöt fram mellan snabba hemmaspelare. Arsenal är efter aftonens seger nu i praktiken klart för utslagningsomgången.

I gruppens andra match vann belgiska Standard Liege en mycket viktig trepoängare hemma mot Olof Mellbergs Olympiakos. 2-0 slutade tillställningen efter att båda halvlekarna förärats med varsitt mål. Liege har i och med segern nu kontakt med grekerna på andraplatsen, då bara två poäng skiljer laget åt med två omgångar kvar. AZ är jumbo med fyra poäng upp till Olympiakos.

Liverpool illa ute

Matchen mellan Lyon och Liverpool såg ut att slutaimage 1-0 till de röda. Men ett mål i sista match minuten gör att Liverpools Champions League spel är näst intill över.

En match som Liverpool var tvunget att vinna för att ha häng på Fiorentina i grupp E fick ett väldigt dramatiskt slut. Liverpool, utan skadade kaptenen Steven Gerrard, kämpade på starkt i 83 minuter men gjorde sedan ett ödesdigert misstag i den allra sista matchminuten.
Det började bra för båda lagen som spelade snabbt och aggressivt från första matchminuten. Till skillnad från matchen mellan Atlético och Chelsea så radades målchanserna upp på löpande band. Men nästan varje anfall avstyrdes av dålig tajming eller en motståndarfot. Marginalerna saknades för båda lagen. Första halvlek slutade 0-0 trots ett överflöd av offensiv fotboll.
Andra halvlek började lika aggresivt som den första. Återigen anföll lagen friskt och både Lucas Leiva och Lisandro hade väldigt bra lägen att avgöra den här matchen åt sina respektive lag. Det skulle dröja tills den 83e matchminuten innan Liverpools inhoppande Ryan Babel kunde göra målet som gav Rafael Benítez lite andrum. 1-0 Liverpool och nu hade man lite hållhake på de två lagen i toppen av gruppen.
Matchen såg ut att sluta med vinst för det engelska laget trots frenetiskt anfall av fransmännen. Men som så ofta sker i stressade slutminuter så missade Liverpool-försvaret i kommunikationen mellan varandra och Lisandro López kunde göra sig fri och chippa in bollen över Pepe Reina och kvittera för Lyon. Klockan stod på 90 minuter och Liverpools Champions League resa var i praktiken över.
Eftersom Fiorentina slog Debrecen med 5-2 så ligger nu italienarna på 9 poäng medan Liverpool har 4. För att engelsmännen ska gå vidare krävs det vinst i båda matcherna utöver att Fiorentina måste förlora. Italienarna behöver bara oavgjort i en av matcherna för att deras avancemang ska säkras. Den redan ifrågasatta framtiden för Rafael Benítez hänger nu extremt löst och det kommer ett krävas ett mindre mirakel för att spanjoren ska kunna rädda sitt eget jobb efter detta.

Storseger för Fiorentina

Viola vann ikväll med 5-2 och har därmed gjort nio mål imagepå två matcher på Kalmar FF:s banemän.

Trots att Debreceni agerade hyperdefensivt åtminstone i den första halvleken Artemio Franchi ikväll så bjöds publiken på en ny målshow.

Show är det riktiga ordet att använda i sammanhanget: Prandellis lag kunde, när den inledande nervositeten lagt sig, spela ut de harmlösa ungrarna utan att bekymra sig alltför mycket om försvarsspelet (där det också brast en del).

Tack vare kvällens seger och Lyons sena kvittering mot Liverpool har Fiorentina - som var den första italienska klubben som spelade en Europacupfinal - nu fem poängs marginal till tredjeplacerade Liverpool. Man har dessutom den stora fördelen att möta ett redan kvalificerat Lyon, så det mesta tyder just nu på att de malvafärgade går till åttondelsfinal i vår. Synd bara att inte fler än lite drygt 20.000 fanns på plats ikväll.

Inter vände i slutet

image

Inter låg under i Kiev med 4 minuter kvar och för José Mourinhos lag såg det nattsvart ut. Men då trädde Diego Milito fram.

Efter ett års väntan hände det: Inter vann en Champions League-match igen, trots att lagets situation såg närmast desperat ut. I den polarkalla kvällen på Lobanovskystadion i Kiev tog nämligen hemmalaget ledningen mitt i första halvlek, då Andriy Shevchenko sköt ett halvvolleyskott som styrdes av Cambiasso och ställde Júlio César maktlös. Ukrainarna backade under halvlekens sista kvart hemåt med 8-9 man, men Inter saknade - som ofta sker i internationella matcher - precision och kreativitet att bryta ned motståndarförsvaret.

Efter paus gjorde Mou ett dubbelbyte Thiago Motta och Balotelli in, Cambiasso och Chivu ut och ett bestämdare uppträdande från italienarnas sida. Men det territoriella övertaget ville inte ge utdelning och trots att Dinamospelarna var allt tröttare och mindre benägna att själva spela sig till målchanser så stod sig 1-0 ända till den 86:e minuten, med den italienske TV-kommentatorn alltmer alarmerad av lagets ineffektivitet.

Men då steg Diego Milito fram igen: argentinaren, som varit Inters klart bäste spelare i de matcher han deltagit i, fick bollen i mitten av Wesley Sneijder och med en bredsida satte han bollen i nät till Mourinhos vilda glädje.

Men Inter hade ikväll den stora förtjänsten att inte låta sig nöjas med en poäng, och i slutminuten kom så belöningen: återigen höll sig Milito framme efter ett avslut av Eto'o: hans skott slog på målvakten Bogushs ben och Sneijder dök upp och tryckte in bollen till 1-2.

Efter matchen talade Mourinho om "en ny anda" i Inter, och helt säkert är han lättad efter att den evighetslånga sviten utan segermatch i CL avslutats. Gruppen är nu mer komprimerad än någonsin, men de svartblå måste ha känslan av att ha överlevt en hotande katastrof i den ukrainska polarnatten.