lördag 1 augusti 2009

Linköping på väg mot CL-slutspel

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - Malmö

Linköping slog nordirländska Glentoran med 3-0 i den andra matchen i kvalgruppspelet till damernas Champions league i fotboll. Samtliga mål kom i andra halvleken genom Ida Brännström, Kosovare Asllani och mittfältaren Maria Karlsson.

Linköping toppar gruppen med full pott - men det har även Clujana från Rumänien. Linköping leder gruppen på bättre målskillnad - 14-0 mot Clujanas 10-0 - men på tisdag väntar en helt avgörande match mot rumänskorna om direktplatsen till Champions league.

TT

Allsvenskan: Inför morgondagens matcher

Inför: Kalmar - Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Djurgården

Har ju redan skrivit om toppmötet mellan Kalmar och Elfsborg. Jag skrev att Elfsborg var obesegrade inför morgondagens match, och det är givetvis fel. Elfsborg är obesegrade på hemmaplan däremot.

Kalmar som ligger på en femte plats ligger bara tre poäng efter Elfsborg. Matchen är inte på något sätt avgörande för guldstriden eftersom det återstår hela 13-omgångar. Skulle Elfsborg vinna så blir försprånget till Kalmar hela sex poäng. Elfsborg har vunnit tre av de fyra matcher laget spelet efter uppehållet.

Till söndagens match saknar Elfsborg Jari Ilola, Martin Ericsson och vänsterbacken Mathias Florén pga skador och eventuellt saknas även Anders Svensson.

Kalmar saknar fortfarande Mikael Eklund, Marcus Lindberg och Erik Israelsson pga skador och nu även Tobias Carlsson av samma orsak. Däremot är Stefan Ålander tillbaka i truppen efter några influensaveckor och troligtvis går han direkt in i startelvan. Precis som Elfsborg så har KFF för första gången tillgång till sitt senaste nyförvärv, nämligen brassen Reinaldo da Silva.

Almer tips: 2 1-2

 


Inför: Göteborg – Häcken

Fotboll, allsvenskan, IFK Göteborg - Malmö FF

Häcken vann i våras motsvarande match med hela 4-1, och Göteborg är ute efter revansch. Göteborg är inblandade i toppstriden, medan Häcken ligger i mitten av tabellen. Göteborg föll tungt mot Tel Aviv i Europa L. Göteborg som föll mot Trelleborg i den senaste omgången av Allsvenskan tappade serieledning till Elfsborg. Göteborg ligger två poäng efter Elfsborg.

Göteborgs form har varit sviktande ett tag och de det är alltid svårt för en svensk klubb när man tappar så pass många viktiga spelare. Bjärsmyr, Wernbloom, Söder, Carlsson, Adam ta bort lika många spelare ur något annat allsvenskt lag och de skulle märkas rejäl skillnad.

Almer tips: 1 2-1


Inför: BP – Halmstad

När HBK på söndag spelar mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP kan det för fjärde matchen i följd bli så att HBK presenterar en debutant. Något som är helt unikt i HBK:s historia under de 48 allsvenska säsongerna.

I de tre senaste matcherna har, i tur och ordning, Kujtim Bala, Markus Gustafson och Jonas Gudni Saevarsson gjort sina allsvenska debuter för HBK. På söndag finns möjligheten att Johnny Lundberg debuterar i Allsvenskan för HBK.

Inför matchen mot BP så är Emil Salomonsson avstängd efter att ha dragit på sig årets tredje varning mot Malmö senast. Annars saknas tre anfallsalternativ; Marcus Olsson, problem med ljumsken, Joe Sise, foten, samt Anselmo.

Det ska sägas att jag inte har så bra koll på Brommapojkarna. BP har gjort klart med Mikkel Jensen från Hammarby, och han väntas gå in direkt i startelvan. BP har två poäng mindre än Halmstad och ligger på en 12:e plats. Det laget som tar en seger imorgon kan titta uppåt i tabellen, medan den förlorade laget får fortsätta att kämpa i bottenstriden.

Almer tips: X 1-1

Allsvenskan

Tre matcher spelas imorgon. Toppmatchen i Kalmar, där hemmalaget tar emot Elfsborg. Kalmar har fått upp farten i Allsvenskan. Ska bli interessant att se om Kalmar kan skaka om Ekfsborg, som är obesegrade i Allsvenskan. Elfsborg svarade en jätte insats i Europa L, där man bortavann mot portugisiska Braga.

Återkommer med mina tankar kring de andra matcherna under kvällen.

Få händelsen idag

Idag blir det få uppdateringar på bloggen. Orsaken är att det inte händer så jätte mycket varken på sport eller IT sida. Återkommer under eftermiddagen med Allsvenskan.