onsdag 8 juli 2009

Tour de France: Hemmaseger i dagen etapp

Det blev hemmaåkare Thomas Voeckler som vann dagens etapp. Tillsammans med fem åkare stack fransmannen tidigt på dagens etapp. Det var för första gången i årets Tour som en utbrytning höll hela vägen.

Med 5km kvar av etappen började de fem attackera, men det var Voeckler som fick en lucka. Fransmannen åkte sedan i ensamt majestät hela vägen in i mål. Samtidigt som han höjde armarna i luften och firade så fick de andra utbrytarna se sig inhämtade av klungan, bara meter från mållinjen. Ignatiev lyckades dock ändå spurta in på en andra plats, bara millimeter före en framstörtande Mark Cavendish.

I sammandraget ändrades ingenting efter dagens etapp.

Google utvecklar ny operativsystem

Google arbetar nu med att utveckla ett operativsystem baserat på öppen källkod och den kommer att bli en direkt konkurrent till Windows och Linux.

Systemet kommer att heta Chrome och ska börja säljas någon gång under 2010.

Läs mer

Klüft borta resten av säsongen

Friidrott, GP i Karlskrona

Carolina Klüfts säsong är över. Hon tvingas till sex månaders rehabilitering. Det var på Karlskronas GP som Klüft åtdrog sig en lårskada.

– Det känns oerhört tungt givetvis. Det här är den värsta motgången i min idrottskarriär, säger Carolina Klüft till Radiosporten.

VM var säsongens stora höjdpunkt. Men i stället för att slåss om medaljer får nu längdhopparen Carolina Klüft rikta in sig på rehabilitering i sex månader – innan hon ens kan börja träna för fullt.

Det är en otrolig otur att jag halkar på plankan och alla tre fästen släpper. Men nu vet jag vad jag har att rikta in mig på och jag ska komma igen, säger Klüft till Radiosporten.