torsdag 17 september 2009

Dagens matcher

Det spelas en hel del matchen i Europa League idag. Matcherna där börjar 19.00 och 21.05. Det spelas även en match i Allsvenskan, där tar GAIS emot Gefle på hemmaplan.

Rapport från en del av dessa matcher kommer under kvällen.

HP:s slimmade bärbara får 18 timmar batteritid

HP:s intåg i segmentet för slimmade datorer blir Envy13. Den är inte lika tunn som konkurrenterna men insidan ser vid en första anblick spännande ut.

HP:s senaste bärbara ska slåss mot snyggingar som Macbook Air och Dell Adamo. Datorn har fått det passande namnet Envy, i detta fallet Envy13 eftersom det är en 13-tummare, och är skapad för toppsegmentet.

Styrkorna med Envy ska enligt HP ligga i storleken och i LED-skärmen. Enligt specifikationen är datorn cirka två centimeter tjock och har en vikt på 1,7 kilo. Det speciella med HD Radiance LED-skärmen är dess ljusstyrka. Den uppges vara dubbelt så ljusstark som andra 13-tummare, 410 nit (hd) för att vara exakt.
På insidan av datorn hittar du en Intel Core 2 Duo SL9400-processor på 1,6 gigahertz och ett ATI Mobility Radeon HD 4330-grafikkort. Lagringsutrymmet ligger på 250 gigabyte och på sidan sitter två usb-ingångar och en hdmi-port. Vid val av extra-batteriet ska du ha upp till 18 timmars användning att se fram emot enligt HP. Datorn levereras med Windows 7.
Tyvärr vet vi inte vad den kan tänkas kosta när den dyker upp i Sverige. 1 700 dollar är det sagt i USA, vilket motsvarar hissnande 12 000 kronor, men priset brukar alltid bli en tusenlapp eller två högre här.