lördag 19 september 2009

Ny seger för Aston Villa

Aston Villa fortsätter att vinna i Premier League. I dag körde Birmingham-laget över jumbon ”Pompey”.

Aston Villa tog en ny seger i dag. Matchens första mål kom på en straff. Bulgaren Petrov löpte och blev fälld av vänsterbaFotboll, Premier League, Aston Villa - Portsmouthcken i Wigan, Belhadj, i straffområdet. Engelsmannen James Milner stegrade fram och satte säkert matchens första mål.

Två minuter före paus vänder Gabriel Agbonlahor uppe och skjuter in bollen mycket elegant vid krysset. I andra halvlek hade Portsmouth ett par lägen att reducera men Brad Friedel stod i vägen.

För Portsmouth är det blytungt. Inte en enda poäng och sex spelade matcher. Laget är förankrat på jumboplatsen i Premier League.

Storseger för Arsenal

Fotboll, Champions League, Arsenal - Villarreal

Den nya belgaren Thomas Vermaelen fixade med sina två mål i dag vinsten för Arsenal.

Den nya mittbacken från Ajax, belgaren Thomas Vermaelen, sänkte Wigan med sina två mål i dag. Matchens första mål kom på en hörna. Van Persie slog en hörna och Vermaelen var där och nickade in sitt första mål i 24:e matchminuten.

Sedan fem minuter efter paus var det dags igen. Vermaelen väggspelade utanför Wigans straffområde och, när han fick tillbaka bollen, drog han till med vänstern och bollen gick in i krysset. Bara nio minuter efter 2-0-målet utökade Arsenal sin ledning. Det var rörigt i Wigan straffområdet och till slut hamnade bollen hos Eduardo som sköt och bollen tog på Eboué och gick in.

Wigan hade en boll inne, men det blåstes av för offside. Istället fick Arsenal sista ordet. Bendtner slog ett inlägg på högerkanten som Fábregas stötte in 4-0-målet.

Bayern München hemmavann

Bayern München vann mot Nürnberg med 2-1 efter att mittbacken Daniel van Buyten avgjort i matchens slutminuter.

Segern, som förde upp laget till en tredjeplats i tabellen, satt dock långt inne. Det var först i den 83:e minuten som den belgiske mittbacken Daniel van Buyten kunde säkra de tre poängen när han på pass från den duktige Arjen Robben kunde trycka in 2-1.

Matchen började annars trevande. Landslagsanfallaren Mario Gomez hade visserligen en nick i ribban men annars så det dröjde ända till den andra halvleken, och Franck Riberys inträde, innan det hände saker.

Den vindsnabbe kroaten Ivica Olić gav Bayern ledningen på pass från den unge jättetalangen Thomas Müller. Nürnberg kvitterade visserligen genom inbytte Eric Chuopo-Moting men hemmalaget vägde tyngst.

Viktigt seger för Halmstad

Fotboll, Allsvenskan: Halmstad - Helsingborg

Halmstad tog tre mycket välbehövliga poäng i bottenstriden efter vinst mot Helsingborg med 2-1. Hemmalagets första halvlek var väldigt bra. Halmstad ledde rättvist i halvtid. Laget tog ledningen med 1-0 sedan Michael Görlitz fått på ett fint skott från distans i den 29:e minuten. Innan dess hade Pär Hansson gjort en kanonräddning på Marcus Olsson näravslut men fick sedan bytas av på grund av en sträckning i samband med en inspark.

René Makondele i Helsingborg fick två gyllene chanser att kvittera i den 35:e minuten men var inte Magnus Bahne i vägen så var ribban det.

Halmstad fick en drömstart i den andra halvleken när Anselmo Nascimento gavs ett friläge i straffområdet av Adama Tamboura som sparkade i luften. 2-0 i den 49:e minuten och det kändes tämligen avgjort.

Helingborg ryckte då upp sig väsentligt och fick till en reducering i den 64:e minuten genom Marcus Lantzs distansskott.

Spelet böljade fram och tillbaka i planen de sista tjugo minuterna med målchanser för bägge lagen men inga fler mål kom och Halmstad gick upp på en elfte plats i tabellen. Helsingborg ligger kvar på sin femte plats i en haltande allsvensk tabell.

Dagens matcher

Lördag betyder som vanlig massvis med matcher. Rapport från matcherna kommer att börja komma strax efter 18-tiden.

Torres trivs i Liverpool

Liverpoolstjärnan talar om framtiden och Steven Gerrards roll i laget.

Fernando Torres har sedan ankomsten från Atletico Madrid varit en av Liverpools absolut bästa spelare, och han har även tagit steget ut till att bli en av hela världens bästa anfallare.

Någon återkomst till Spanien verkar dock inte vara på tapeten för europamästaren.Liverpool

- Jag tror jag har fyra år kvar på kontraktet och är trivs väldigt bra här. Jag tänker inte på att återvända till Spanien, sade Torres till Sky Sports News.

- Jag vet inte (när jag återvänder) - kanske om tio år. Jag vill spela i England länge.

Under starten på säsongen har Torres samspel med Gerrard inte varit lika framgångsrikt som tidigare, och Torres vet varför.

- Stevie spelar i mitten nu - lite längre ner, eftersom vi har skador på den positionen.

- Jag hoppas att Mascherano blir frisk och att Steve kan spela mellan anfallet och mittfältet eftersom han är väldigt, väldigt viktig för oss i den positionen. Han gör mycket mål och spelar fram till alla.