F1 - snabb mediamobil från Acer

Lagom till premiären för Windows Mobile 6.5 kommer Acer med en kraftfull mobil med 3.8 tums skärm och 1 GHz-processor.

Acer ger sig in i segmentet för Windows-mobiler med stor skärm och väl tilltagen processor. Värst bland de som finns på marknaden idag får nog Toshiba TG01 anses vara, en modell som i likhet med Acer F1 ännu inte har hittat till Sverige, även om det finns tecken som tyder på att åtminstone den förstnämnda av dessa båda kommer att göra det.
F1 har en 1 GHz-processor från Qualcomm med modellnummer 8250, alltså samma som uppges finnas i HTC:s kommande värsting Leo. Det verkar dock som att Acer lär komma före HTC ut på marknaden. Den brittiska återförsäljaren Clove uppger på sin blogg att F1 ska börja säljas den 6 oktober och då kommer att kosta 339,25 pund, vilket motsvarar cirka 3900 kronor.
Förutom en snabb processor och en skärm med storleken 3,8 tum och wvga-upplösning, alltså 800x480 bildpunkter. Mobilen har en 5-megapixelkamera och led-blixt. Operativsystemet är som sagt Windows Mobile 6.5 och det är därför som datumet för säljstart har satts till 6 oktober.
Att den här typen av mobil har Wlan får anses som en självklarhet, liksom stöd för turbo-3G. Högsta hastighet vid nedladdning över mobilnätet är 7,2 megabit per sekund och vid uppladdning 5,7 megabit per sekund.

Nytt stök på Söderstadion

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - GAIS

För andra gången på kort tid drabbades en allsvensk fotbollsmatch i Stockholm av en publikskandal. När Gais gjorde 2-0 tappade Hammarbyklacken tålamodet och domaren Martin Hansson beordrade alla spelare att lämna planen.

För andra gången på kort tid drabbades en allsvensk fotbollsmatch i Stockholm av publikskandal och avbruten match.

När Gais fick straff i 74:e minuten och Wanderson Do Carmo sköt 2-0 tappade Hammarbyklacken tålamodet. Mängder av bengaliska eldar och fyrverkeripjäser tändes, kravallutrustad polis var snabbt inne på planen framför läktaren och domaren Martin Hansson, Holmsjö, beordrade genast alla spelare att bege sig till omklädningsrummen.

Strax efter incidenten hotades vissa delar av klubbens styrelse på den motsatta läktaren. Flera av styrelseledamöterna valde att lämna läktaren, och polis kallades till platsen.

Matchen återupptogs efter ett ungefär tio minuteFotboll, Allsvenskan, Hammarby - GAISrs långt avbrott.

Matchen på Söderstadion är den andra på en dryg vecka som fått avbrytas i allsvenskan. Matchen mellan Djurgården och Malmö den 14 september fick avbrytas i tio minuter sedan flera hemmafans på Stadion kastat in föremål på planen och två fans tagit sig in hela vägen in på gräset.

Även efter match tog sig ett antal Hammarbysupportrar in på planen.

Våldsverkarna riskerar avstängning från matcherna och även fängelsestraff kan bli möjligt.

Påföljder för den förseelsen presenteras på torsdagen.

Ny tung förlust för Hammarby

GAIS tog en väldigt viktig seger och med sex matcher kvar av allsvenskan skulle man kanske i och med den kunna ge ut en biljett till nästa års allsvenska?

Man gjorde inte mer än man behöver men man fick det också mycket gratis då Hammarby inte kunde förvalta sina målchanser samtidigt som man bjöd på åtminstone andra målet.

En klumpig satsning utav Igor Armas gav straff för GAIS och en annars anonym Wanderson Do Carmo missade inte ett sånt läge.

Ingen ska egentligen hängas ut i Hammarby, det är ett misslyckande för hela laget. Är det någon som ska ha ett plus hos hemmalaget så är det Haris Laitinen som är den kreativa som faktiskt har kapacitet att lyckas med någonting framåt.

Hammarbys reducering kom för sent för att få nerv i det hela. Det kom någon halvchans till men det känns inte som att man trodde på mirakel den här säsongen.

Oavgjort mellan Häcken och Kalmar

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - Kalmar FOTO:Bildbyrån

Matchen mellan Häcken och Kalmar slutade oavgjort, trots att båda lagen skapade massvis med chanser.

BK Häcken rivstartade mot svenska mästarna Kalmar FF och skapade massor av målchanser. Men gästernas målvakt Petter Wastå storspelade och räddade 0-0 åt KFF.

- Det är mer eller mindre kalabalik i början. Det är väl nästa 0-10 i skott första kvarten, säger Wastå till PPV.

John Chibuke, Vinicius, Erik Friberg, Jonas Henriksson och Mathias Ranégie hade alla riktigt bra chanser att ge BK Häcken ledningen i första halvlek, men vid samtliga tillfällen avvärjde Kalmar FF:s målvakt Petter Wastå. KFF-keepern gjorde sin klart bästa match för säsongen.

I den hårda vinden på Rambergsvallen hade smålänningarna svårt att få igång sitt snabba patenterade kortpassningsspel. Ofta erövrade den mycket duktige John Chibuke bollen på mittfältet. Efter pausvilan lossnade det något för gästerna. Daniel Sobralense, Tobias Eriksson och Daniel Mendes hade fina lägen, men den här gången var det Häckens målvakt Christoffer Källqvists tur att briljera.

- Kalmar är ett bra lag så det är klart att de skapar chanser. Skönt att hålla emot, konstaterar Källqvist som var bäst i hemmalaget.

De bägge burväktarna var rörande överens om att resultatet var rättvist.

- De skapar målchanser och kan vinna matchen. Vi skapar målchanser och kan vinna matchen så oavgjort är rättvist, säger Wastå.

Christoffer Källqvist:
- I första skapar vi väldigt mycket chanser, men det gör de också så oavgjort är väl rättvist.

I tabellen förlorar Kalmar viktiga poäng i jakten på guldet, men är fortfarande kvar på tredje plats. Under torsdagen kan Elfsborg, via seger hemma mot Brommapojkarna, putta ner Kalmar ett pinnhål.

Upprörda känslor på Söderstadion *Tryck F5 för uppdatera sidan*

HAMMARBY – GAIS 1-2 SLUT

GAIS tar tre viktiga poäng i bottenstriden, och ännu en tung förlust för Hammarby.

93 min Domaren Hansson blåser av matchen.

93 min Farligt bakåt passning, som håller på att ställ Hammarbys Paulse fri, men Jankulovski hinner före.

92 min Hammarby kommer i anfall, Simon Helg skjuter, och bollen kommer till David Johansson som skjuter på en försvarare.

91 min Ny frispark för GAIS. GAIS tar lång tid på sig vid varje avbrott.

90 min Pär Eriksson är mycket nära att nicka in 1-3, efter en bra slagen frispark. Bollen smiter strax över.

89 min Tre minuters stopptid.

88 min Emil Johansson slår frisparken, och det är reducerad genom Gerrbrand.

87 min Hammarby får en farlig frispark, strax utanför GAIS-straffområdet. Bra läge för en reducering.

86:e min Hammarby fansen skanderar “Avgå Styrelsen”

85 min GAIS backar hem och Hammarby har svårt att komma till avslut.

83 min GAIS kommer i en farlig kontring men inlägg från Lindström nickas undan av Hammarby försvaret. GAIS byter ut Wanderson.

82 min  Hammarby lyfter många bollar in i straffområdet, men GAIS försvar försvarar sig bra.

81 min Hammarby skapar en chans, när Haris Laitinen skjuter från distans, men Jankulovski räddar.

80 min Tio minuter kvar. Hammarby försöker lyfta upp spelet, men GAIS försvar sig bra.

20.52 Det ska sägas att Hammarby fansen kastade inga bengaler på plan. Protester mot styrelsen fortsätter, det börjar även heta till det på plan.

20.50 Matchen är igång igen. Läget på läktarna har lugnat ner sig något. Bajen ligger under med 0-2.

20.45 Allt fler bland sittplats publiken skriker att styrelsen ska avgå. Det ser minst sagt hetsigt ut just nu. Hansson ska starta matchen, men frågan är om man inte borde bryta det hela.

Matchen mellan Hammarby och GAIS har brutits. Det var direkt efter att GAIS tagit ledningen med 2-0 på straff, som en del av Hammarby fansen började tända bengaler och skjuta raketer.

Domaren Hansson valde att bryta matchen i den 77:e minuten.

Osäkert kring Zlatans skada

Barcelonas läkarstab har meddelat att centertanken lider av en stukning i högerfoten, som i värsta fall skulle kunna hålla honom ur spel i veckor. Zlatan kommer undersökas ytterligare och under eftermiddagen väntas klarare besked.

Det var i andra halvlekens inledning som “El bombardero sueco” landade tungt på sin snedställda högerfot. Efter att ha haltat ut och fått behandling kom han tillbaka till spel, bara för att tvingas avbryta matchen minuterna senare. Omfattningen på skadan är fortfarande okänd, men enligt klubbens hemsida rör det sig om en stukning av första eller andra graden. Skulle det vara den allvarligare varianten så blir spelaren borta i minst två veckor, men det mesta tyder på att det är lindrigare än så. Om man ska tro Zlatan själv, så kan man inte utesluta att han är med redan på lördag:
- Jag vet inte om jag kan spela mot Málaga. Jag tror att jag är ok, men det är möjligt att jag behöver behandling. Jag är lugn, säger Ibra till fcbarcelona.cat.
Det blir alltså några nervösa timmars väntan för Guardiola, då en längre skadefrånvaro på Zlatan skulle slå hårt mot Barcelonas tunna trupp. Den naturliga ersättaren, Bojan Krkic, väntas vara borta ytterligare två veckor och den enda rimliga lösningen skulle vara att flytta in Messi eller Henry centralt. Men de spekulationerna behöver vi förhoppningsvis inte ägna oss åt och vi avvaktar läkarnas kommande besked.

Peter Forsberg gör comeback

Peter Forsberg får en veckas tryoutkontrakt. Det står nu klart och meddelades efter dagens träning av Peter själv och tränare Miloslav Horava. Sportchef Andersson tillsammans med Peter vill dock tona ner detta i största mån och påpekar att det i första hand endast handlar om en veckas tryoutkontrakt. Peter kommer dock finnas med i laget i premiären mot Frölunda imorgon och Horava är givetvis glad över beskedet:

- Älskar man hockey älskar man Peter Forsberg, säger Horava. Klart vi tycket det är hur kul som helst att han är med i premiären.
Peter spelade senast med Modo då laget deltog i en turnering i Schweiz under augusti månad.

- Då var jag grymt dålig och beredd lägga av för gott, men på sistone har det känts bra, säger Peter. Nu tar jag en match i taget säger han till modohockey.se

AIK lånar 7,7 miljoner kronor

AIK Fotboll AB meddelar under onsdagen att man tvingats ta kortfristiga lån med en löptid på sex månader.

Sportsligt går det bra för AIK med serieledning och en stundande cupfinal. Det ekonomiska läget verkar dock vara mörkare. Under onsdagen skickade AIK Fotboll AB ut ett pressmeddelande som berättar att man nu tagit kortsiktiga lån på knappt 8 miljoner kronor.

AIK Fotboll AB har, för att på kort sikt förbättra likviditeten i bolaget, tecknat ett kortfristigt lån. Totalt uppgår lånet till 7,7 mkr. I tillägg till ett antal externa långivare återfinns också några styrelseledamöter och större ägare inom närståendekretsen. Lånen upptas med kort löptid, maximalt 6 månader och räntan är 1,5 % per månad. Lånen innehåller inga konverteringsmöjligheter eller liknande klausuler till ägande i förekommande fall”.

Liverpool slog ut Leeds

Liverpool gjorde ingen av lagets bättre insatser i kväll när man besegrade forna storlaget Leeds med 1-0.

Med endast två spelare från helgens startelva i Premier League var mycket av spelet chansartat och hafsigt.

Leeds verkade tycka att det oregelbundna spelet passade laget ganska bra och fotbollsunderhållningen blev därefter.

Med 25 minuter kvar, ungefär vid den tidpunkt då samtliga Liverpool-anhängare började skrika efter Torres eller Gerrard på bänken, kom så 1-0.

David N'Gog snappade åt sig bollen i straffområdet, vände på en femöring och rullade in bollen i bortre hörnet.

Leeds kämpade beundrasvärt under slutet men lyckades inte, den entusiastisk hemmapublik till trots, forcera in någon kvittering.

Benitez kan pusta ut, Liverpool är vidare i Carling Cup.

Ny seger för Barca

Zlatan Ibrahimovic har redan skrivit historia i Barcelona.
Som första spelare har han gjort mål i sina fyra första ligamatcher för klubben, som slog Santander med 4-1.

Det var borta mot Santander som anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic fick göra sitt fjärde mål. Han slog därmed Hristo Stoichkovs 19 år gamla rekord, bulgaren gjorde mål i de tre första ligamatcherna under sin debutsäsong i Barcelona 1990/1991.Fotboll, spanska supercupen, Barcelona - Athletic Bilbao

Barcelona ångade på som vanligt på tisdagskvällen och hade sänkt Santander inom loppet av sex minuter i första halvlek. I den 21:a minuten skickade Lionel Messi in ett inlägg mot bortre stolpen som Ibrahimovic nickade in - 1-0. Bara sekunderna senare hade svensken ett skott i stolpen och efter ytterligare tre minuter fick han se Messi göra kvällens andra mål. Efter väggspel med Xavi placerade argentinaren enkelt in bollen bakom målvakten Tono.

Ibrahimovic var även inblandad i 3-0-målet, han klackade bollen till mittbacken Gerard Pique som stod friställd i straffområdet och bredsidade in bollen.

I början av andra halvlek trampade den svenske anfallaren snett i en närkamp och klev några minuter senare av, när matchen blåstes av var det ännu oklart hur illa skadan var. Även Messi byttes ut efter att han skickat upp 4-0 i krysset, sitt femte i ligan.
Santanders reducering stod Oscar Serrano för genom ett riktigt praktskott.