tisdag 25 augusti 2009

Tisdagens Champions L

Anderlecht - Lyon 1-3 (2-8 totalt)

Lyons utgångsläge var minst sagt gynnsamt efter hela 5-1 borta och i kväll var det Lisandro Lopez som fick leka fritt. Nyförvärvet från Portugal ägde matchens första 45 minuter och slog under den perioden till med ett äkta hattrick. Anderlecht snyggade till siffrorna i andra halvlek med en straffspark från Matias Suarez, men närmare kom man aldrig.

Kim Källström spelade 80 minuter för fransmännen som nu således är klara för Champions Leaguegruppspelet.

 

Atletico Madrid - Panathinaikos 2-0 (5-2 totalt)

All spänning i kvällens match försvann redan efter fyra minuter när Loukas Vintra slog bollen i eget mål och gav hemmalaget ett i princip helt säkert läge. Grekerna kämpade på för en kvittering - men det mynnade egentligen bara ut i en lång rad kort i andra halvlek - för Djibril Cisse var kortet dessutom rött.

Sergio Agüero punkterade tillställningen med knappt tio minuter kvar när han satte 2-0.

Debreceni - Levski Sofia 2-0 (4-1 totalt)

Kalmar FF:s banemän tog i dag klivet in i till gruppspelet då man mycket välförtjänt och komfortabelt vann hemma med 2-0 efter två mål under matchens första 35 minuter. 4-1 totalt för ungrarna som får finna sig i att vara underdog i kommande omgångar.

FC Zürich - Ventspils 2-1 (5-1 totalt)

Maccabi Haifa - Red Bull Salzburg 2-0 (5-1 totalt)

Campbell till Notts County

 

Det har ryktats och spekulerats länge. Idag tog det slut.
Sol Campbell har skrivit på för Notts County.
Enligt flera klubbens största värvning genom tiderna.

Sol Campells nästa klubbtillhörighet efter det at han lämnade Premier League-laget Portsmouth på fri transfer har varit en ständig följetong i engelska medier. Få trodde att det var allvar när Notts County nämndes för första gången. Men på senare tid har ryktet intensifierats och inte minst när Campbell själv fotograferades utanför Meadow Lane i fredags.
Idag blev det alltså helt klart. Snart 35-årige Campbell har tecknat ett femårskontrakt med Notts County. Uppgifterna om lönen varierar kraftigt i brittisk media, från 15 000-60 000 pund i veckan, men inget är bekräftat från Notts County.
- Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Notts County idag och jag tycker att det som klubben försöker uppnå är spännande. Jag känner att jag fortfarande har mycket att erbjuda på fotbollsplanen och jag hoppas att jag kan återgälda det förtroende som Notts County har visat mig, säger Campbell på klubben hemsida.

KÄLLA: Svenskafans.com

Storseger för Häcken

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - Brommapojkarna

FOTO:BIldbyrån

Häcken tog en storseger tidigare ikväll, när man på hemmaplan besegrade Brommapojkarna med hela 5-1. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra spel. Häcken skapade lite, och BP ingenting.

Hemmalaget tog ledningen redan i den 5:e minuten. Josef Karlsson fick med sig bollen på mitten, och spelade ut den till Jonas Henriksson. Han i sin tur spelade en lätt passning in i straffområdet till John Chibuike som tog med sig bollen i steget, vände inåt och drog till med vänstern. Ett distinkt avslut vid första stolpen som Kristoffer Nordfeldt inte hann ner på.

Häcken hade det mesta av spelet, men få klara målchanser skapades i den första halvleken. Brommapojkarna hade inte ett avslut på mål under den första halvleken.

I den 34:e minuten utökade hemmalaget sin ledning. Erik Friberg slog en bra frispark. Paulinho vann luftduellen mot Kim Odelius och lurade Kristoffer Nordfeldt som stod i helt fel hörn efter nicktouchen.

Inledningen av den andra halvleken var ännu sämre än den första. Laget turades om att slå fel passningar till varandra. I den 63:e minuten gjorde Paulinho ett klassmål.

Häcken fick en frispark bara meter från hörnflaggan. Paulinho la upp den och liknande dom hörnor han slagit tidigare är den hård och inåtskruvad. Skillnaden är att den här hade en högre båge som dök ner i bortre krysset, utan chans för Kristoffer Nordfeldt. Ett konstmål från en brasiliansk högerfot.

Direkt på avspark trasslade inhopparen Andreas Eriksson med hjälp av Benyahia sig igenom Häckens mittfält och skickade iväg ett lågt distansskott. Bollen gick in vid Christoffer Källqvists högra stolpe och Häcken har knappt förstått att spelet var igång igen efter 3-0 målet. Detta var BP:s första skott på mål!

Häcken var det bättre laget i den här usla matchen. I den 70:e minuten spelade Paulinho bollen in till Jonas Henriksson som stötte in 4-1 med hjälp av ribban.

John Chibuike fastställde två minuter senare slutresultatet.

Landslagsmålvakt är klar för Luleå Hockey

Mattias Modig har brutit fingret och Anders Nilsson har ett landslagsläger framför sig. Därför väljer sportchefen Lars "Osten" Bergström att ge Daniel "Hento" Henriksson chansen i kassen.

Daniel Henriksson är en välmeriterad målvakt. Han tog över som förstemålvakt efter Jarmo Myllys säsongen 2001/2002 och gjorde bra ifrån sig i Luleå-tröjan under tre års tid. Därefter styrde kosan mot Färjestad och "Hento" hann med att vinna ett SM-guld, samtidigt som han fick chansen i Tre Kronor-sammanhang ett antal gånger.
"Hento" har även hunnit med ett äventyr i ryska Sibir Novosibirsk och spelat hockey i österrikiska Salzburg. De senaste säsongerna har spenderats i Linköping och det har spekulerats i en comeback i Luleå de senaste månaderna. 
Nu står det alltså klart att Daniel Henriksson är tillbaka - i första hand under resten av försäsongen.

- Vi tyckte att det var en bra lösning för alla, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till NSD.

Mattias Modig beräknas för övrigt vara borta i cirka tre veckor efter ett skott på klubbhandsken som resulterade i ett pekfingerbrott.


- Det känns fördjävligt, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Källa:Svenskafans.com

Truppen till måstematcherna

Under eftermiddagen presenterade Lars Lagerbäck landslagtruppen som åker till Ungern och Malta med vetskapen om att segrar är det enda som gäller.

Den trupp som Lagerbäck presenterade under eftermiddagen var väldigt väntad och spelare som Mikael Lustig, Pontus Wernbloom och Ola Toivonen tycks nu på allvar tagit steget upp till det riktiga landslaget. Från allsvenskan hittar vi fyra spelare; John Alvbåge, Rasmus Elm, Tobias Hysén och Anders Svensson. Bland de som saknas noterar vi bland andra Viktor Elm och Daniel Andersson.

Truppen:
Målvakter:
John Alvbåge (Örebro)
Andreas Isaksson (PSV Eindhoven)
Eddie Gustafsson (Red Bull Salzburg)

Försvarare:
Andreas Granqvist (Groningen)
Petter Hansson (Rennes)
Mikael Lustig (Rosenborg)
Daniel Majstorovic (AEK Athen)
Olof Mellberg (Olympiakos)
Mikael Nilsson (Bröndby)
Behrang Safari (Basel)
Oscar Wendt (FC Köpenhamn)

Mittfältare/anfallare:
Marcus Berg (Hamburg)
Ramus Elm (Kalmar)
Johan Elmander (Bolton)
Samuel Holmén (Bröndby)
Tobias Hysén (Göteborg)
Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)
Kim Källström (Lyon)
Sebastian Larsson (Birmingham)
Anders Svensson (Elfsborg)
Ola Toivonen (PSV Eindhoven)
Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar)

Microsoft höjer priset på Windows 7 i Europa

Microsoft kommer att höja priset på fullversionen av Windows 7 i Europa efter den 1 september.

Microsoft meddelade igår att det kommer att höja priset på fullversionen av Windows 7 i Europa efter den 1 september. Företaget menar dock att det inte kommer att drabba många användare då de flesta väljer att uppgradera från en tidigare version av Windows.
Prishöjningen är en bieffekt av Microsofts tidigare beslut att inte sälja en europeisk version av Windows 7 som levereras utan webbläsare. Istället kommer Microsoft att inkludera samtliga konkurrerande webbläsare tillsammans med operativsystemet så att kunderna själva kan välja webbläsare.
Prishöjningen kommer att bli mellan 20 till 80 euro beroende på vilken version av Windows 7 som avses. De svenska riktpriserna för Windows 7 har ännu inte släppts utan kommer endast att kunna fastställas när den svenska versionen av Windows 7 släpps den 31 oktober.
Priserna för uppgradering kommer dock att kvarstå. De europeiska riktpriserna för Windows 7 är enligt följande:

Uppgradering:

  • Home Premium 119,99 Euro
  • Professional 285 Euro
  • Ultimate 299 Euro

Fullversion (efter 1 september):
  • Home Premium 199,99 Euro
  • Professional 309 Euro
  • Ultimate 319 Euro

KÄLLA:Idg.se

Nokia + netbook = sant

Igår presenterade Nokia något som resten av världen känt till ett tag; företagets första netbook. Nokia Booklet 3g har dock några detaljer som gör att den står ut från massan.

Nokia är ett av teknikvärldens sämsta företag när det kommer till att hemlighetshålla kommande produkter. Många av företagets mobiler har varit kända flera månader innan någon officiell presentation och att de skulle snickra ihop en netbook har varit ett faktum åtminstone under hela sommaren.

Nokia Booklet 3G heter den första modellen och bygger inte helt oväntat på en Atom-processor, precis som i stort sett alla andra netbooks. Batteritiden är hyfsat imponerande, med tolv timmars drift enligt Nokia. Däremot blir vikten aningen hög, 1,24 kilo för att vara exakt. I och med att det är Nokia kan vi även vänta oss uppkoppling i form av blåtand, 3g/hsdpa, wlan och faktiskt även en a-gps. Datorn ska även vara ”hd-ready” och kunna koppla upp sig på externa skärmar via hdmi.
Exakt vad hd-ready betyder eller några mer handfasta detaljer, såsom mått eller vilken version av Windows den kör på, är inte avslöjade än utan kommer att presenteras på Nokia World den 2:a september.
Eftersom Nokia står bakom datorn finns däremot Ovi inlagt. Det innebär ett gäng småtaffliga molntjänster för att bland annat synka telefonen och sköta mail, Nokia Maps och den fatalt sega musikbutiken Nokia Music.
Mer information och tidiga användarintryck kan du läsa här på M3 nästa onsdag.

 

KÄLLA:m3.se

Betatestare stoppas hos Voddler

Den uppmärksammade videotjänsten Voddler har stängt av de flesta av sina cirka 1 500 betatestare. Skälet är driftstörningar i kommunikationen.

Det är många som står i kö för att få testa den strömmade videotjänsten Voddler. Nu får de vänta lite till för i lördags kväll stod det klart för Voddler-teamet att tjänsten haltade.


– När flera användare var online samtidigt märkte vi att kommunikationen i nätet blev så seg att kvaliteten på tjänsten blev lidande för flera användare, säger Björn Isakson, en av grundarna och sälj-och marknadschef på Voddler.


Därför valde Voddler att stänga ner tjänsten och jobbar nu med att åtgärda problemet.


– Detta var mycket värdefull information och det är precis sådana saker vi vill få upp till ytan under en betafas, innan kommersiell lansering.


Just nu testar en mindre grupp betatestare en ny klient med en effektivare nätkommunikation. Björn Isakson tror att den kommer att vara tillgänglig för alla betatestare innan veckoslutet.

– Voddler befinner sig just nu i en intensiv fas i betatestningen där vi kontinuerligt utökar antalet betatestare för att göra belastnings- och stresstester av tjänsten, säger han.


Och tillägger att driftstörningar kan komma att inträffa igen under den återstående betafasen. Idag har Voodler cirka 1 500 betaanvändare och lägger till fler allt eftersom av de Bredbandsbolagskunder som har anmält intresse som betatestare.

Källa:IDG.se

Sabotage mot Pirate Bays

Black Internet har utsatts för sabotage sedan de stängde av The Pirate Bays uppkoppling. Nu får företagets övriga kunder inte heller någon uppkoppling.
Kunder till Black Internet har ingen uppkoppling mot internet. Det efter att företaget utsatts för sabotage sedan de i går stängde av uppkopplingen för fildelningssajten The Pirate Bay.

"Mycket stora driftstörningar efter sabotage mot B.Is infrastruktur. Vi jobbar för fullt med att återställa alla förbindelser.", står att läsa på företagets hemsida.
Black Internet ABs kunden One Call Support säger till Computer Sweden att driftstoppet kostar oerhört mycket pengar.

– Det handlar om miljonbelopp för oss, säger Peter Wedin, vd på One Call Support till tidningen.

The Pirate Bay är efter gårdagens vedstängning återigen uppe. Bara några timmar efter att Black Internet bröt uppkoppling fungerade allt som vanligt igen på fildelningssajten. Dock kan många användare ha svårt att nå The Pirate Bay på grund av sina respektive internetoperatörers system för domännamn. När en webbsida tvingas flytta kan det ibland ta timmar, eller till och med dagar innan alla servrar mellan användare och webbsidan har förstått att sajten flyttat. Den som har ett öppet dns-system installerat kan nå The Pirate Bay redan nu.
Black Internets vd Victor Möller är försiktig med att koppla sabotaget till nedstängningen av The Pirate Bay.


- Infrastruktur är alltid känsligt. . . och det finns andra funderingar, säger han till TT.

Hur sabotaget gått till vill Victor Möller inte avslöja.
Arbetet med att återuppbygga Black Internets nät har pågått sedan natten mot tisdagen och företaget hoppas att större delen av nätet ska vara i drift under eftermiddagen.

Källa:Metro.se

Dagens matcher och Dagens höjdare

Som ni har märkt har lite rapporter från gårdagens Allsvenskan droppat in på bloggen, då jag inte hann med det igår. Hur som helt. Idag tisdag spelas fem kvalmatcher i Champions L. Kommer att se ett par av dessa, och rapporter kommer efter slutsignalen. Det spelas även en match i Allsvenskan, och det mellan Häcken och Brommapojkarna. Matchrapport kommer från den matchen också. Det spelas en del matcher i engelska Carling Cup.

Dagens höjdare presenterades inte igår, men det få gå till Trelleborg, som körde över Halmstad. Jag såg inte själva matchen, med efter att jag läst en del rapporter imponerade TFF under den första halvleken.

Viktig seger för ÖIS

Örgryte höll undan med andan i halsen efter att i minut 27 ha gjort matchens enda mål genom brasilianen Alex efter fin framskarvning av Sebastian Johansson.

Gästerna låg periodvis på i den andra halvleken och skapade mer än hemmalaget men Örgryte vinner välförtjänt då man egentligen kanske skulle ha haft en tvåmålsledning i paus. MFF förmår endast totalt tre avslut på mål trots kvitteringsjakt i en timme mot seriejumbon. Samtliga tre kommer dessutom från distans.

Roland Nilssons manskap ståtar nu med två raka förluster - Häcken hemma och Örgryte borta - efter ytterligare två i mängden av undermåliga insatser. Kan Nilsson och/eller MFF motivera att han har jobbet kvar säsongen ut?

Storseger för Trelleborg

Trelleborg tog en övertygande seger över Halmstad med hela 4-0 efter att ha avgjort matchen i den första halvleken där man seglade upp i en 3-0-ledning. Fredrik Jensen var mycket lyckosam mot långsamt HBK-försvar och gjorde två av de tre målen i första halvleken. Tränare Janne Andersson stuvade om rejält i laget inför den andra halvleken med två byten och det gav viss effekt till bortalaget som spelade upp sig men hade fortsatt svårt att skapa något framåt. I den 65:e minuten avgjorde Andreas Wihlborg friställd av i kväll mycket duktige Andreas Drugge och matchen var vunnen. HBK får åka hem och träna försvarsspel medan TFF går upp på en åttonde plats i tabellen med gott självförtroende efter en perfekt genomförd fotbollsmatch.

Tung förlust för Hammarby

Matchen på Strömvallen hade två ansikten. Ett blekt Hammarby i första medan man i andra skapade massvis med chanser som borde gett utdelning. Men Gefle plockade hem samtliga poäng efter ett olyckligt självmål.

I den 15:e minuten föll målet som avgjorde hela matchen. Jonas Lantto gjorde en aning turligt bort Christian Traoré på mittplan och kunde efter det fortsätta att avancera. Han spelade ut bollen till vänster där Alexander Gerndt direkt slog ett lågt inlägg. Bollen gick mot en gråzon mellan Rami Shaaban och Igor Armas och den senare bestämde sig för att lägga ett ben emellan. Olyckligt lurade han Hammarbymålvakten och bollen gick i fel mål.

Gefle lyckades på nåt sätt reda ut den här stormen som blåste upp i andra halvlek. Hammarby kom ut som ett nytt lag och skapade en lång rad med farliga målchanser och det måste kännas tungt efter en sån här match. Haris Laitinen har bra fart under fötterna men lite för snäll i avslutningslägena samtidigt som Mattias Hugosson gör flera fina räddningar.

Oavgjort mellan Djurgården och Göteborg

Göteborg tappade viktiga poäng i toppstriden medan Djurgården tog en viktig pinne i botten av tabellen. Hemmasupportrarna kommer dock vara besvikna då nästjumbon definitivt hade förtjänat alla tre.

Djurgården hade i den första halvleken en boll som dansade på mållinjen och hemmalaget fortsatte i den andra halvleken att pressa på. Mikael Dahlberg missade ett friläge och hans halvvolleyskott från straffpunken var för vekt och Kim Christensen kunde rädda. Mot slutet av matchen började IFK skapa målchanser, men Hannes Stiller hade inte tillräcklig skärpa för att avgöra matchen.

Äntligen hemma

Då var man äntligen hemma från Jönköping. Rapporter från Allsvenskan och Premier L kommer under dagen, men försening.

Hade hoppas kunna uppdatera bloggen under resan, men det fanns inte tid till det.