söndag 12 juli 2009

Tour de France: Fransman vann den nionde etappen

Pierrick Fedrigo knep segern i den nionde tour-etappen efter en sanslös spurtduell. Bara metern före mål gick fransmannen om Franco Pellizotti och kunde skrika ut sin glädje.

Trots att etappen sträckte sig över två anrika berg så blev det ingen kamp mellan favoriterna. Istället höll en utbrytning för tredje etappen i rad och Pierrick Fedrigo kunde under de sista självaste metrarna gå om Franco Pellizotti i den avgörande spurten.

Mark Webber hade aldrig vunnit ett F1-race. Förrän nu. Webber vann överlägset på Nürburgring.

- Det här är en stor dag för mig, säger Webber.

Efter att ha vunnit kvalet i Tyskland hade Mark Webber en bra chans att vinna ett F1-race för första gången.

– Det är en fantastiskt möjlighet. Jag måste bara kontrollera mina känslor, sa Webber innan lördagens lopp.

Orden kommer från Rafael Benitez och syftar på att flera storklubbar har visat ett konkret intresse för Fernando Torres, men Benitez menar att det aldrig har varit aktuellt att sälja någon av nyckelspelarna.

Liverpools nyckelspelare har varit hett villebråd under sommarens transferfönster, men det har varit förhållandevis tyst kring en av de allra största – Fernando Torres
Nu medger dock Rafael Benitez att det har funnits bud på Torres, och att dessa har varit av den större storleken.

Gästande Malmö tog ledningen i den 15:e minuten. Guillermo Molins avancerade centralt mot fallande backlinje och från cirka 22 meter skjuta ett hårt lågt skott som letade sig in i mål intill höger stolpe.

I slutet av den första halvleken drog Molins på sig andra varning och åkte ur.

I den andra halvleken jagade hemmalaget ett kvitteringsmål. BP skapade bra tryck mot Malmö, och det saknades inte chanser för en kvittering. Det var dock Malmö som tidigt in i den andra halvleken var mycket nära att öka på sin ledning, men Jiloan Hamads skott träffade stolpen.

Hemmalaget kunde kvitter genom Philip Haglund som med en fin nick på Gabriel Petrovics frispark efter en knapp timmes spel. Haglund - som var en av planens bättre aktörer - fick senare utgå skadad. Stort beröm även till BP:s allt annat än ordinarie backlinje.

Efter kvitteringen var BP närmast att göra segermålet då Pablo Pinones-Arce prickade krysset med en frispark.

Allsvenskan:Oavgjort mellan Gais och Halmstad

Fotboll, Allsvenskan, Gais - Halmstad

Den första halvleken var ganska jämn historia, och det var GAIS som var lite bättre. Det var dock Halmstad som gjorde halvlekens ända mål. I den 37:e minuten efter en lång press på flera minuter så flyttade Halmstad upp spelet i banan. Tim Sparv fick bollen på mitten och lyfte den in i GAIS straffområde. Bollen gick över två spelare innan den nådde fram till Emir Kujovic som nickade in bollen otagbart i Dime Jankulovskis vänstra hörn.

Det var GAIS som dominerade den andra halvleken. HBK hade bara ett avslut mot mål, och den kom från Emir Kujovic som gick högt över, men annars var det hemmalaget som hade all spel. GAIS såg ut att inte få några poäng med sig, men i sista sekunden så kom kvitteringen genom Wanderson som lyfte en frispark från mittlinjen som gick rakt in i mål.

Poängen var vikiga för båda lagen, men båda lagen var i behov av tre poäng.

Helsingborg satte stopp för Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, Helsingborg - Elfsborg

Helsingborg satte stopp för Elfsborgs svit utan förlorade matcher. Idag vann HIF en mycket underhållande match på Olympia. Hemmalaget inledde matchen bra, och tog ledningen i den 12:e minuten.

Christoffer Andersson slog hörnan kort mot René Makondele som spelade tillbaka till vänster i straffområdet där förstnämnde sköt ett lågt skott som gick via Martin Ericsson och in lågt till höger om Covic.

Det var även halvlekens ända match, en halvlek som Helsingborg var klart bättre laget i.

Tre minuter in i den andra ökade Rasmus Jönsson på till 2-0. Henrik Larsson vann fram bollen till Jönsson på offensiv planhalva där ynglingen drev fram med bollen mot den högra delen av straffområdet innan han lobbade den otroligt snyggt och kyligt över en chanslös Covic . Efter det tog Elfsborg över, och för första gången i matchen började man spela på det sättet som laget gjort tidigare.

I den 52:a minuten reducerade Emir Bajrami, och gav Boråslaget nytt hopp om en poäng. Bajrami höll sig fram och nickade in ett vänsterinlägg från Danielsson.

Elva minuter senare kvitterade samme Bajrami för Elfsborg. Bajrami väggspelade sig fram till vänster i straffområdet och sköt från snäv vinkel mot målet där Hansson lite överrumplad fick bollen på sig och in i målet. Det var en målvaktstavla av Hansson.

Det här var dock HIF-s och framförallt Rasmus Jönssons match. I den 70:e minuten avgjorde han matchen. Ett vänsterinlägg nådde fram till Jönsson som lobbade på nytt bollen över målvakten.

Helsingborg gick upp på en tredje plats i en haltande tabell och har nu 25 poäng - två poäng bakom tabelltvåan Elfsborg som ger IFK Göteborg ett gyllene läge att rycka lite i toppen imorgon då man möter AIK borta på Råsunda.

Frank Mir vinnare igen

Dan Henderson Vs. Michael Bisping UFC 100

Ricardo Santos kallas tillbaka

Kalmar väljer att kalla tillbaka Ricardo Santos som har varit utlånad till Jönköpings Södra. Anledningen att Santos kallas tillbaka är att Kalmar har drabbats av skador inför den stundande Champions L kval nästa veckan. Kalmar besegrade Djurgården igår med hela 6-1, och laget kommer under två veckor att spela hela fem matcher.

Santos kommer att ansluta till Kalmar den 25 juli. J-Södra försöker köpa loss brassen, och enligt källor är man nära att lyckas med det. Enligt Jönköpings Nytt hoppas klubben att det ska bli verklighet vid årsskiftet.

Chelsea vill har Zlatan Ibrahimovic

Enligt rapporter via News Of The World sägs Chelsea vara på väg att lägga ett bud värt totalt 60 miljoner pund för svensken Zlatan Ibrahimovic.

Chelsea kommer att erbjuda Inter 50 miljoner pund och kommer att inkludera spelarna Deco och Ricardo Carvalho i utbyte. Två spelare med ett uppskattat värde på £10 miljoner och två spelare Inter sedan tidigare varit intresserade av.
Zlatan själv är positiv till en flytt till London:

Det har pratats om Labinot Harbuzi var på väg att lämna Malmö, och nu är det klart. Harbuzi har skrivit på för Gençlerbirligi. Harbuzi har skrivit på för tre och ett halvt år, och prislappen hamnade på 15 miljoner kronor. Harbuziz kontrakt går ut med Malmö vid årsskiftet och då väntas han ansluta till sitt nya klubb.

Det ska bli intressant och se hur mycket speltid Harbuzi får i Malmö. Han har blivit bänkad i den senaste matchen, och petat till U21-laget,