fredag 4 september 2009

LG satsar på Windows Mobile

Tre telefoner i år och ytterligare tio nya modeller med Windows Mobile planerar LG att släppa under nästa år.

Först i tur står en trio modeller med olika formfaktor. En skjutbar modell där tangentbordet skjuts in bakom dem tryckkänsliga skärmen när den inte används, en pekskärmsmobil utan fysiskt tangentbord och en där tangentbordet är placerat under skärmen (se bilden). LG har inte gett några exakt prisuppgifter men precis som man kan sluta sig till med tanke på telefonernas utformning kommer de att hamna i olika prisklasser där den sistnämnda modellen med tangentbord men utan pekskärm troligen kommer att höra till gruppen billiga smartphones. Även när det gäller säljstart är man återhållsam med information, det enda LG vill avslöja är att de först ska släppas i länder som valts ut på de europeiska, amerikanska och asiatiska marknaderna innan telefonerna i ett senare skede blir tillgängliga på den globala marknaden.
Alla modeller kommer att levereras med Windows Mobile 6.5, vilket är den senaste versionen av Microsofts operativsystem som ännu inte finns ute på marknaden. Version 6.5 ska vara mer användarvänligt än tidigare version men i likhet med många andra mobiltillverkare så nöjer sig inte LG med Microsofts eget gränssnitt utan lägger sitt eget S Class ovanpå Windows Mobile. S Class är ett gränssnitt som LG anpassat till olika typer av telefoner och även använder i enklare java-mobiler.
Under nästa år ska LG släppa ytterligare 10 modeller där Windows Mobile kombineras med S Class.

KÄLLA: Mobil

KO stämmer Telia för felaktig reklam

 KO tycker inte att Telias fastprisabonnemang verkligen är fast pris.

Nu stämmer Konsumentombudsmannen Telia Sverige till Marknadsdomstolen.

Telia Sverige gör reklam för ett av sina mobilabonnemang med begreppen "Fast pris" och "Ring så mycket du orkar!". KO tycker att den reklamen är missvisande och kräver nu att Marknadsdomstolen ska förbjuda Telias reklamupplägg.

Abonnemanget har en bortre gräns, det är inte tillåtet att prata i mer än 3 000 minuter i månaden och inte heller får abonnenten skicka mer än 3 000 sms.

Det finns också mobiltjänster som är avgiftsbelagda och det är inte gratis att ringa utlandssamtal.

Lagerbäck räknar med Ibrahimović

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck räknar med Zlatan Ibrahimović från start i lördagens VM-kval mot Ungern i Budapest. "Han tränade för fullt i går och jag hoppas att han gör det i dag också", sa LaFotboll, Sverige, VM-kvalgerbäck på dagens presskonferens.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck räknar med Zlatan Ibrahimović från start i lördagens VM-kval mot Ungern i Budapest.

- Han tränade för fullt i går och jag hoppas att han gör det i dag också. Han har lite smärta men jag hoppas och förväntar mig att han spelar i morgon.

Sverige måste vinna matchen för att ha en chans att nå VM-slutspelet i Sydafrika nästa sommar.

Har du någon gång varit orolig för att han inte ska kunna spela?

- Det är klart att när han kom och sade att han fått en smäll, dras tankar igång om att han är så pass skadad att han inte kan spela.

- Men efter det första dygnet har det sett ganska bra ut.

Nej, jag kan inte säga att jag gått och oroat mig, säger Lagerbäck.

TT

Cykel - Vuelta a Espana:Slovensk seger

André Greipel fick inte fullbordat ett hattrick utan blev istället tia på dagens etapp i Vuelta a Espana. Slovenen Borut Bozic vann en spurtstrid.

Efter totalt sex etapper är det fortfarande tysk ledning i Vuelta a Espana. André Greipel tog ledartröjan tidigare i veckan och höll fortfarande i den efter fredagens etapp.

Ledningen är dock knapp. Belgaren Tom Boonen skuggar fortfarande tysken bara sex sekunder bakom och tack vare tredjeplatsen i dag är Daniele Bennati ny totaltrea, ytterligare tre sekunder bakom täten.

Bennati var en av de åkare som slogs om etappsegern på fredagen. Den här gången räckte det dock inte riktigt hela vägen. Segern gick istället till slovenen Borut Bozic som kör för Vacansoleil.

Fredrik Kessiakoff körde in dryga halvminuten bakom täten och avancerade till 84:e plats i sammandraget. Han har 1.24 upp till ledande Greipel.

KÄLLA: Eurosport.com

Få inlägg på bloggen

Som ni har märkt så har bloggen fått få uppdateringar sista dagarna. Det beror på att det inte händer så mycket kring sport och teknik. Under kvällen kommer lite rapporter från lamslagets träning.

Polisen flyttar inte matchen

I Allsvenskans sista omgång möts IFK Göteborg och AIK. Blåvitt har slagit fast att spelplatsen är Gamla Ullevi och får nu stöd av polisen. "Det är klubben som bestämmer var den ska spelas. Vi kan inte flytta den", säger Erik Nord, chef för länsordningspolisen i Västra Götaland, till eurosport.se.
Båda lagens supportrar har diskuterat var matchen ska spelas, på Gamla Ullevi eller Ullevi. IFK Göteborg gick nyligen ut på sin hemsida och fastställde att det är Gamla Ullevi som gäller. IFK Göteborg får nu också stöd av polisen.

- Lagligt sett kan vi inte flytta ett arrangemang. Vi kan försöka påverka klubben att flytta, men vi kan inte bestämma var matchen ska spelas. Jag har pratat med IFK Göteborg om en eventuell flytt, men det är inte aktuellt, säger Erik Nord, chef för länsordningspolisen i Västra Götaland, till eurosport.se.

Polisen är medveten om att massor av AIK-anhängare kan bege sig ner till Göteborg oavsett om de kommer in på arenan eller inte. Men det förändrar inte spelplatsen.

För att flytta matchen krävs det att IFK Göteborg känner att de inte klarar av säkerheten.

Även Man Utd kan straffas

Under torsdagen slog Fifa fast att Chelsea inte får göra några värvningar förrän 2011. Detta eftersom klubben agerade regelvidrigt när Gael Kakuta kontrakterades. Nu riskerar Manchester United samma tuffa straff.
Franska Le Havre anklagar Manchester United för att med pengar under bordet ha lockat över 16-åringen Paul Pogba. Den engelska storklubben riskerar nu samma straff som Chelsea.

Le Havre bedyrar att supertalangen Pogba stod under kontrakt då han lämnade för Old Trafford och efter Chelsea-domen väcks fransmännens hopp om att få rätt gentemot United.

- Utgången med Chelsea är väldigt viktig och väldigt uppmuntrande, säger Le Havres ordförande Alain Belsoeur till The Times.