måndag 26 oktober 2009

HTC TATTOO ANDROID ÅT FOLKET

Den har ett mindre format och lägre pris än någon tidigare Google-mobil. Samtidigt är Tattoo först med version 1.6 av Android.

HTC och Samsungs telefoner med Googles operativsystem Android har varit ganska likartade, en del av förklaringen är att det enbart varit möjligt med en skärmupplösning på 320x480 bildpunkter i alla föregående versioner av systemet. Med från och med Android 1.6 kan systemet köras på telefoner med olika upplösningar, bland annat på den lägre upplösningen 240x320 bildpunkter som Tattoos skärm har.
Om man använt någon av de tidigare modellerna märker man skillnaden direkt när man startat Tattoo. Det fåtal ikoner och widgets som finns på startskärmen från början tar upp en stor del av skärmen och det finns inte så mycket ledigt utrymme över. Kanske är det mer korrekt att tala om ”en av startskärmarna” eftersom man kan scrolla i sidled och få fram mer yta. Androids standardgränssnitt, som finns i HTC Magic, har tre skärmar. I Tattoo, liksom den dyrare Hero, finns fem startskärmar eftersom HTC har lagt in sitt eget gränssnitt Sense. Android ger i sig stora möjligheter att anpassa telefonen genom att välja ut och placera genvägar och widgets som man vill. Widgets är en sorts miniprogram som visar uppdaterad information från nätet eller sådant som finns lagrat i den egna mobilen, till exempel de noteringar i kalendern som ligger närmast i tiden.
Tyvärr gör sig Sense inte alls lika bra i Tattoo som i Hero och det är ett av problemen som den mindre skärmen ger upphov till. Textrader under ikonerna som inte får plats klipps av på ett märkligt sätt. I menyerna ser man att typsnittet inte har anpassats ordentligt, vilket ger något oskarp och suddig text. Nästan ännu värre är att samma fenomen uppträder, om än inte lika påtagligt, i webbläsaren. Vårt testexemplar har levererats med den första officiella versionen av mjukvaran för Tattoo och när vi frågar HTC säger man att en uppdatering redan är på gång. Vi kan bara hoppas att man ser till att få ut den snabbt till användarna.

Kan man bortse från skönhetsfelen är gränssnittet riktigt trevligt och intuitivt. Android har tidigare haft en tekniknörd-stämpel och den tvättas förhoppningvis bort med hjälp av Tattoo.
Så kallade vanliga användare kanske avskräcks något av att man måste vara beredd att knyta sig mer eller mindre till Googles webbtjänster. Men dels kan man avgöra nivån själv, dels är skillnaden mot synk- och backup-tjänster som finns hos exempelvis Nokia eller Microsoft inte så väldigt stor. Att adressbok, kalender och mejl i telefonen hela tiden kan hållas synkade mot en server tycker jag själv är betydligt smidigare än att komma ihåg att koppla ihop telefonen med datorn. Om man inte vill vara beroende av Google har telefonen kalender, e-post och adressbok som kan fungera fristående och HTC lär med största sannolikhet komma med en Tattoo-version av sitt program för synkning av Android-telefoner med Outlook.
Utöver användarupplevelsen får man en telefon med turbo-3g, Wlan, gps och fm-radio i ett riktigt smidigt format. Storleken och de rundade formerna gör att den ligger riktigt bra i handen. Även den som har små händer kan nå hela skärmen med tummen, vilket betyder att man aldrig behöver två händer för att styra telefonen. En uppenbar nackdel är att skärmtangentbordet är litet och har man stora händer kommer man säkert att sakna en pekpenna.
Att HTC ersatt styrkulan med en förmodligen billigare fyrvägsknapp under skärmen tycker jag bara är en fördel. Det blir enklare när man ska ändra text som man har matat in om man förflyttar sig stegvis och i exempelvis webbläsaren trycker man direkt på skärmen så även där är styrkulan onödig.

Webbläsaren lider som sagt av problemen med skärmupplösningen men eftersom den kan hantera i stort sett alla typer av fullstora webbsidor snabbt och smidigt står den sig ändå väl i jämförelse med konkurrerande telefoner.
En av styrkorna med Android är utbudet av program som kan laddas ned från Android Market, en programbutik vars utbud hela tiden växer. Men här visar sig en annan begränsning med den mindre, lågupplösta skärmen hos Tattoo. En del av favoritprogrammen jag hunnit vänja mig vid från andra Google-mobiler är inte anpassade till den här skärmen och dyker överhuvudtaget inte upp då jag söker efter dem. En del kommer säkert att dyka upp i anpassade versioner framöver men man bör nog vara beredd på att utbudet kommer att vara begränsat eftersom en del utvecklare säkert kommer att strunta i de enklaste telefonerna.
En funktion som finns i telefonen redan från början är fm-radio. Headset eller hörlurar fungerar som antenn och det är positivt att HTC, trots telefonens slimmad format, kostat på sig att ge plats åt en 3,5 millimeters kontakt så att vanliga hörlurar kan användas utan adapter. Ljudet är helt okej men Tattoo kvalificerar sig inte som någon riktig musikmobil.

Med undantag för att radio finns klarar den sig inget vidare när det gäller mediafunktioner. Kameran har varken autofokus eller någon typ av lampa eller blixt så några högkvalitativa bilder blir det inte, inte ens under gynnsamma förhållanden. Även om man inte satsat på kameran kunde man ha försett Tattoo med en kamera-knapp på sidan. Nu måste man först gå till startskärmen eller huvudmenyn för att sätta igång kameran och sedan ta bilden med navigeringsknappen, vilket känns ovanligt krångligt när man vant sig vid att det mesta annat går så snabbt och smidigt.
Med ett pris på omkring 3500 kronor känns den här telefonen prisvärd trots sina brister. Om Google och HTC rättar till olägenheterna som skärmen för med sig och förmår en stor del av Android-utvecklarna att tänka även på användare med enklare mobiler kan Tattoo och liknande mobiler ge andra tillverkare en riktigt hård match i mellansegmentet. Tvekar man inför att köpa en Tattoo på grund av detta kan det vara lämpligt att avvakta lite och se vad som händer den närmaste tiden.


Betyg

Användarupplevelse 8

Material & kvalitet 7

Multimedia 6

System & program 8

Telefoni & data 9


Totalbetyg
76%

Toppbetyg

Henrik Thoresson/Mobil.se

NOKIA 5530 XPRESSMUSIC: BÄSTA BRA BUDGETLUREN

Nokias senaste mobil med pekskärm bjuder på en ovanlig kombination. På vilket sätt? Jo, den är både billig och funktionsfylld.image 

Nokias senaste mobil med pekskärm bjuder på en ovanlig kombination. På vilket sätt? Jo, den är både billig och funktionsfylld.

Kombinationen lågt pris och många funktioner, inklusive då den obligatoriska pekskärmen är inte vanlig och visst har Nokia fått banta bort en del saker. Som en av få Nokiamobiler saknar 5530 både gps och 3G, men den har en hel del annat.
Först och främst är det en musikmobil och den lyckas klara det uppdraget riktigt bra. Nyckeln till framgång är först och främst uttaget för vanliga hörlurar med 3,5-millimeters plugg, men de medföljande lurarna går ju också att använda så klart. De är av in-ear-typ och det finns tre olika proppstorlekar som man kan byta emellan för att få bästa passform. Vill man ha några andra hörlurar så missar man mikrofonen och svarsknappen för samtal som är integrerade i det medföljande headsetet. Då får man istället titta på tillbehör att köpa till.
Nokia 5530 är ju först och främst en musikmobil och utöver hörlurar och uttagen gör den faktiskt flera saker för att förtjäna det epitetet. Telefonen i sig har inga musikknappar på utsidan, eller för den del musikstyrning på headsetet, vilket är lite synd. Däremot har startskärmen en musikstyrning så fort musik spelas. Då är man i alla fall bara något knapptryck från att kunna ändra låt om man vill det, istället då för att ta sig in i menyerna och leta fram musikspelaren.

I startskärmen är musikspelaren inte ensam. Med en skärmyta på 2,9 tum finns det där även plats för en del annat. Högst upp hittar man genvägarna till de personer som man kontaktar oftast. I själva skärmbilden får tre personer plats, men de ligger i något som kan liknas en karusell. Om man drar med fingret över raden så får man fram fler och det är alltså så att bara tre åt gången syns. Resten får man snurra fram när de behövs. Jag ska återkomma till vilken nytta de här genvägarna gör och vilken information man egentligen kan få fram där om respektive person.
Nokia har länge haft fullt av innehåll direkt på startskärmen, och det i de flesta av sina mobiler. Apple har en helt annan tanke med sina rader av koner och Nokia har istället presenterat inkomna sms, e-post, kalenderposter, genvägar och annat nyttigt. Tanken finns även i dessa nya pekskärmsmobiler. Flaggskeppet N97 har en startskärm fullproppad med personligt anpassad och aktuell information och 5530 är på väg åt det hållet även om den har en bit kvar.
E-post som kommit kan man få visad direkt i startskärmen och på ett sätt visas även inkommande sms. I startskärmen kan man lägga upp en rad med sina favoritkontakter, de man har mest kontakt med. Där samlas då alla deras meddelanden och samtal, så det går enkelt att följa en konversation med en av dessa personer direkt i startskärmen. Det blir en form av genväg som plockar information från flera av telefonens funktioner. Utöver samtal och sms/mms kan man även lägga upp en prenumeration på kontaktens blogg och få nya inlägg serverade direkt i mobilen.

I skärmens nederkant finns fyra ikoner för genvägar och de kan man byta ut till andra om man vill. Facebook är en av de som ligger här från start när man köper telefonen, men det är bara en genväg till den mobila hemsidan Facebook har. Det är alltså inte så integrerat som Facebook blivit i många andra mobiler.
Trots att 5530 inte är utrustad med 3G så har den bra möjligheter att använda olika internettjänster. Facebooklänken från startsidan är en sak, men här finns även musikbutiken som är Nokias egna, en mobil butik där man kan ladda ner någon gratislåt i veckan som medlem, men framförallt kan köpa låtar även när man inte sitter vid datorn utan rör sig ute. Det finns även podradio-program så man kan lyssna på sändningar där gratis och ladda ner till telefonen. Visserligen tar det en stund att ladda ner via mobilnätet, men betydligt snabbare givetvis om man har wlan-uppkoppling. Samma sak gäller möjligheten att konsumera och ladda upp bilder till/från nätets olika bild- och videosajter. Nokia har verktyg för enkel uppladdning till Flickr och sitt eget Ovi, samt genväg till Youtube för den som vill kolla film där. Kort sagt så har 5530 alla de internetmöjligheter som storesyskonen med 3G har.

E-posten är något som Nokia förbättrat den senaste tiden, främst genom att göra inställningarna från start enklare och genom att stödja html-meddelanden och förbättra översikten, så långt allt väl. Den här utvecklingen har gjort som ett speciellt program kallat Nokia Messaging, ett program som nu letar sig in från start i allt fler Nokiamobiler. Att som första fråga när man ska ställa in e-post få välja mellan E-post och Nokia Messaging är minst sagt förvirrande och risken är stor att man väljer ”fel”. Det är också ett exempel på det stora antal val och inställningar som gömmer sig i Symbian S60 som är operativsystemet i Nokia 5530.
Animationer i menyerna visar att Nokia försökt att snygga till systemet, men det är ändå relativt krångligt. Framförallt när man ger sig på att ändra i någon inställning kan man hamna i ett hav av valmöjligheter som visar att Symbian S60 har många år av förändringar och uppdateringar bakom sig. Den senaste handlar givetvis om att försöka anpassa sig till den pekskärm som 5530 är utrustad med.


Betyg

Användarupplevelse 7

Material & kvalitet 7

Multimedia 7

System & program 7

Telefoni & data6


Totalbetyg
68%

Toppbetyg

Erik Mörner/Mobil

Linus Omark uttagen i Karjala Cup-truppen

Bengt-Åke Gustafsson har tagit ut laget som ska representera Tre Kronor i Karjala Cup som avgörs nästa helg. Truppen utgimageörs bland annat av den svenska trion i Dynamo Moskva.

Tre Kronors trupp:


Målvakter:
Stefan Liv, HV71
Mikael Tellqvist, AK Bars Kazan


Backar:
Mattias Timander, Modo
Johan Åkerman, Lugano
Magnus Johansson, Linköping
Christian Bäckman, Frölunda
Marcus Ragnarsson, Djurgården
Dick Tärnström, AIK
Daniel Tjärnqvist, Lokomotiv Yaroslavl


Forwards:
Per-Johan Axelsson, Frölunda
Christian Berglund, Rapperswil
Niklas Nordgren, Rapperswil
Patrik Zackrisson, Linköping
Martin Thörnberg, HV71
Niklas Persson, Neftekhimik
Linus Omark, Dynamo Moskva
Johan Harju, Dynamo Moskva
Marcus Nilson, Djurgården
Jimmie Ölvestad, Djurgården
Daniel Widing, Davos
Johan Davidsson, HV71
Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva

Källa:SvenskaFans.com

TV 4 misshandlar The Championship

image

Förhoppningar kom på skam när livefotboll ersätts av gammal skåpmat.

När det i somras meddelades att TV 4 Sport skulle ta över sändningarna av engelska andraligan The Championship så jublade undertecknad med många andra. Äntligen så skulle sändningarna från en av världens bästa fotbollsligor nå ut till en stor publik, TV 4 Sport kan ju ses av nästan 80% av de svenska hushållen och har sålunda en klart större potential än vad Viasat hade att nå ut med ligan på ett bra sätt. Via sin satsning på Fotbollskanalen.se samt La Liga-sändningarna har man också visat att man tar fotboll på allvar, äntligen skulle The Championship få den exponering den förtjänar!
14 omgångar in i seriespelet vet vi hur det gick. Den frikostighet med matcher från The Championship (och även från League 1 och 2) som Viasat sedan tidigare visat är nu som bortblåst! Sedan den 18 september så har vi bjudits på futtiga fem (5!) matcher från andraligan vilket är ett klart nedköp jämfört med vad som tidigare varit fallet. Nu har den gångna perioden visserligen innehållit ett VM-kval-uppehåll men det döljer inte hela sanningen. Och faktum är att TV 4 Sport hade kunnat visa betydligt fler matcher, bara man hade velat. En titt i engelska Sky:s tablå visar att 2-4 matcher per vecka TV-produceras och dessa bör sålunda vara tillgängliga för fyran om man bara har viljan.


Några exempel från kommande veckor:
Idag måndag visar Sky Reading mot Leicester med start kl. 21 svensk tid. TV 4 Sport bjuder samtidigt på innebandy som dock slutar kl. 21.30, därefter har man någon slags såpa med Russel Crowe i huvudrollen på menyn...


På fredag spelas QPR-Leicester, även den matchen med TV-kameror på plats. TV 4 Sport toppar detta med några riktiga blockbusters, vad sägs om ”Smärtsamma smällar” kl. 21.15 samt Gladiators kl. 21.40..
Nästa vecka, närmare bestämt på måndag spelar Sheffield United hemma mot Newcastle, en högintressant match men, just det, då var det ju Russel Crow-showen följt av WWE Smackdown, kampsport smäller tydligen högre än fotboll på TV 4 nuförtiden..

Fredagen den 6:e då, en dag där konkurrensen från andra ligor är minimal och borde vara en kanondag för fyran att bjuda på bra fotboll i form av Derby-Coventry, nej då är det återigen dags för två år gamla ”Smärtsamma smällar” samt dammiga Gladiatoravsnitt från 1993.
Först lördagen den 7:e hittar man nästa Championship-match inplanerad med start kl. 16, det skulle dock inte förvåna om ledningen för TV-4-sporten väljer att i sista minuten stoppa in en repris av ”Fiskedrag” eller kanske en femtioelfte repris av någon La Liga-match.
Frågan är varför TV 4 investerar stora pengar i en rättighet som man inte ämnar utnyttja till fullo! Ser man The Championship som utfyllnad, strömatcher som man i brist på fler innebandy- och pingisfighter kan stoppa in lite här och var i tablån när man inte har något annat att visa? Har man kanske inte ens köpt rättigheten till mer än knappt en match i veckan? Eller menar man allvar med investeringen och verkligen ämnar ”visa upp många klassiska lag för en bred publik när engelsk fotboll i höst 40-årsjubilerar i svensk TV” som fyrans sportchef Hans Pekkari så fint lade ut texten om i det pressmeddelande som gick ut i samband med köpet av rättigheten i våras? För visst måste väl direktsänd fotboll från en liga som har ett publiksnitt i paritet med det som gäller för italienska Serie A och franska Ligue 1 vara värd ett bättre öde?
Jag vet inte men helt klart är att jag och många andra Championshipfans känner sig blåsta på konfekten och just nu söker andra alternativ såsom spelbolagens sändningar, gratis-streams samt Skys sändningar på engelska pubar. Detta känns lite synd, fyran har ett gott renommé som sportleverantör men i fallet The Championship har man svikit fotbollsfansen rejält!
--
Är inte heller du nöjd med TV 4:s Championship-bevakning? Maila Fyrans tittarombudsman HÄR så kanske vi kan få till en förbättring!

 

MEDIAGRANSKAREN

Tack till personen som har skrivit detta och valt att dela med sig texten på bloggen.

Beckham till Milan på lån

Milans vice president säger idag att det är helt klart med ett lånekontrakt.image

AC Milan kommer under våren att kunna njuta av David Beckhams högerskruvade hörnor och frisparkar. Det säger Adriano Galliani, vice president i klubben, idag.

- Det är 100 procent klart. Det enda som saknas är en signatur. Överenskommelsen är helt klar, säger Galliani till Sky TV.

34-årige Beckham har hela tiden varit inställd på att lämna MLS för Europa efter nyår, med anledning av att han vill spela VM i Sydafrika under Fabio Capello nästa sommar.

Källa:sportal

Ingen Foppa i Modo

Peter Forsberg kommer med allra största sannolikhet inte att spela något mer i Modo den här säsongen. "Peter berättade för mig att det till 95 procent är klart att han inte spelar med Modo den här säsongen", säger tränaren Miloslav Horava till Aftonbladet.

I lördags förvärrades Modos kris ytterligare när man förloraimagede med 3-0 borta mot Skellefteå. Klubben har de senaste veckorna hoppats på ytterligare en comeback från Peter Forsberg, men tycks ny ha slutat drömma.

Enligt klubbens huvudtränare Miloslav Horava tyder just nu väldigt lite på att Forsberg kommer att ansluta till klubben under säsongen.

- Peter berättade för mig att det till 95 procent är klart att han inte spelar med Modo. Det var bra för laget att han var så tydlig, nu vet de övriga spelarna att det inte kan räkna med någon Peter Forsberg, säger Horava till Aftonbladet.

Forsberg gjorde tre matcher för Modo när säsongen inleddes men har inte kunnat spela mer för att kunna hålla dörren öppen för NHL-spel. Sedan förra veckan tränar han med klubbens juniorer. Anledningen är att han inte vill störa laget i ett oerhört prekärt läge, av samma anledning tänker han inte spela med klubben mer i år, uppger Horava.

- Peter förklarade för mig att han inte ville skada laget, och det tycker jag var stort av honom, säger Horava.

Markus Näslund har också flaggat för en comeback men än så länge är det upp till Modos egna spelare att försöka lösa krisen.

- Ingen frälsare kommer in och ska rädda oss, utan det är spelarna vi redan har i truppen som måste vända det här. Om Peter plötsligt ändrar sig är det enbart en bonus.

Källa:Eurosport.se

Ferguson kritisk till domarinsatsen på Anfield

Sir Alex var inte alls glad på domare Andre Marriner efterimage en del kontroversiella beslut mot Liverpool igår.

Sir Alex Ferguson var ordentligt upprörd efter gårdagens förlustmatch mot Liverpool på Anfield och kritiserade domaren Andre Marriner efter en del, i Fergusons ögon, tveksamma domslut.

- Det rådde en mycket svår atmosfär. Det fanns en aspekt av "skadeskjutet djur" i matchen, vilket påverkade både spelarna och domaren. Det var så många kontroversiella saker som hände att vi måste känna oss förfördelade, sa Ferguson efter matchen.

- Vidics varning var det värsta domslutet. Det är frispark, men spelaren har spelat vidare, vunnit andrabollen och bollen gick ut till inkast.

- Det satte press på Nemanja. Det värsta beslutet var när Carragher drog ner Michael Owen. Han var igenom. Domaren stod bara 4-5 meter ifrån händelsen och kan inte använda sig av förklaringen att en försvarare stod ivägen. Michael var igenom och med hans snabbhet coh skulle han sprungit ifrån.

Källa:Sportal

Superclásico slutade oavgjort

En av årets stora höjdpunkter avgjordes inatt.image

Efter en trevande inledning från båda lagen tar River Plate kommandot över matchen. Unge Diego Buonanotte och veteranen Marcelo Gallardo samarbetar bra och hotar Boca Juniors backlinje vid flera tillfällen.

I den 24 minuten fälls Buonanotte i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Boca-spelarna protesterar men straffen är korrekt dömt.

Ariel Ortega tar sikte mot målvaktens vänstra hörn. Straffen är för löst. Bocas målvakt Abbondanzieri slänger sig och lyckas stöta bollen till hörna.

Bara fyra minuter senare får River en farlig frispark några meter utanför straffområdet. Det är återigen Buonanotte som blivit nerdragen.

Marcelo Gallardo tar hand om frisparken. Han smeker bollen i en båge över den hoppande muren och in i mål. Abbondanzieri slänger sig men missar bollen precis. Ett fantastiskt vackert frisparksmål.

Precis innan halvtidsvilan visas Rivers högerback Christian Villagra ut.

Andra halvlek inleds med ytterligare en utvisning. Den här gången är det Bocas paraguayanska mittback Julio Cácares som får syna det röda kortet.

Nu vaknar plötsligt Juan Roman Riquelme och sätter fart på sitt Boca Juniors som tar över mer och mer. De dominerar spelet men lyckas inte skapa några riktigt farliga målchanser.

Lagets super-målgörare Martin Palermo har inte fått spelet att fungera under hela matchen men i 63 minuter stiger han fram och kvitterar.

Palermo har tendensen att göra mål när man minst anar det. Han är van att göra de viktiga och avgörande målen. Så även den här kvällen.

River Plate var på väg mot sin första Superclasico vinst på två år men inte heller den här kvällen skulle resultatet gå deras väg.

Efter flipperspel i Rivers straffområde hamnar bollen framför Martin Palermos fötter. Han klipper till och bollen går längs marken in i vid målvaktens högra stolpe.

Boca Juniors trycker efter målet på för seger. Men kommer aldrig riktigt nära. River har sina chanser. Men när Buonanotte och byts ut med en kvart kvar av matchen tappar de helt sitt anfallsspel.

Två mål av Zlatan

barcelona - zaragoza

Foto:Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic nätade två gånger och målpassade en gång när Barcelona gick upp i topp i La Liga efter 6–1 (3–0) hemma mot Zaragoza.

De som köpt biljetter till söndagens match på Camp Nou fick njuta av en het Zlatan och ett Barcelona i högform. Efter en halvtimme fick Barcelona en frispark som Ibrahimovic valde att ta. Stenhårt sköt han runt muren och trots att Juan Pablo Carrizo fick fingrarna på bollen lyckades han inte förhindra 2–0-målet.

Strax före paus spelade Ibrahimovic sedan fram Seydou Keita till dennes andra mål. Maliern tackade i andra med att spela fram Zlatan till 4–0, en lätt volleytouch med höger yttersida direkt i mål.

Ibrahimovic, som också fick ett mål bortdömt för offside, lekte och briljerade med klackningar och läckra framspelningar innan han byttes ut mot Bojan Krkic i 72:a minuten. Innan matchen var över hann Zaragoza reducera innan Messi chippade in 5–1 och Keita nickade in 6–1.

Tack vare storsegern övertog Barca ligaledningen före Real Madrid som bara fick 0–0 på lördagen mot Gijon. I skytteligan är Ibrahiomvic i topp med sju mål på sju matcher.

Valencias David Villa har också gjort sju, det senaste innebar 1–0 när Valencia slog Almeria med 3–0. De två sista målen kom sedan Diego Alves blivit utvisad för Almeria. Omgångens förlust råkade La Coruna ut för, 0–4 borta mot Valladolid där Nauzet Alemán blev tvåmålsskytt.

I botten tog Villarreal första segern, 2–1 mot Malaga som fick överta bottenplatsen.

Berg tvåmålsskytt

image

Marcus Berg gjorde två mål och såg länge ut att bli stor matchhjälte för sitt Hamburg borta mot Schalke 04. Men Kevin Kuranyi förstörde kvällen för svensken med sitt 3-3-mål i matchminut 90. "Vi förlorar två poäng i dag", säger Berg till Eurosport.

I veckan avgjorde Marcus Berg Europa League-matchen borta mot Celtic med tillställningens enda mål. Och storformen håller i sig för svensken, som dock blev blåst på hjälterollen i den andra halvleken.

Hamburgs David Rozehnal blev tidigt utvisad och på den efterföljande frisparken kvitterade hemmalaget till 2-2. Schalke öste på för ett ledningsmål med en man mer på planen - men då kontrade Berg i stället in ledningsmålet för gästerna. Svensken frispelades i djupled av Zé Roberto och rullade in 3-2 mellan benen på målvakt Manuel Neuer.

Kevin Kuranyi förstörde dock Hamburgs och Bergs fest. Anfallaren nickade in 3-3 den 90:e matchminuten och snuvade bortalaget på segern och serieledningen.
- Det känns som att vi förlorar två poäng i dag, vi är besvikna. Jag är såklart glad över att jag gör mål men alla är lite besvikna nu, säger Berg till Eurosport.

Svensken gav Hamburg ledningen 26 minuter in i matchen när han styrde in Eljero Elias inspel. HSV gick till halvtidsvila med 2-0 men tappade alltså till 2-2 i andra halvlek innan Berg åter gav Hamburg ledningen.

- Jag har en bra chans vid 2-0 där jag borde göra mål och avgöra matchen. Det är små detaljer som avgör, säger Berg.

Källa:Eurosport