fredag 2 oktober 2009

Kim Christensen straffas inte

Kim Christensen kommer inte att straffas för stolpflytt i matchen mot Örebro.

- Jag fick precis ett dokument här och där står att Kim inte kan bestraffas enligt de regler som finns, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild till eurosport.se.


- Skickat med BlogPress från min iPhone

Anders Svensson om toppstriden

Nu är bollen rund i Sjuhäradsbygden igen.
Allt kan faktiskt hända.
Poängen har börjat trilla in på boråsarnas pluskonto och uträknade Elfsborg är hux flux guldkandidat.

Det räcker att slå AIK på söndag.
I så fall skiljer bara en poäng och vem hade trott något sådant för några veckor sedan.
Bortastryk med 5-0 av Malmö och 4-0 av IFK Göteborg och bara 2-2 mot Gais hemma.
Elva insläppta på tre matcher och 2006 års guldmedaljörer befann sig i fritt fall. Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Elfsborg

-Vi var uträknade av alla, säger Anders Svensson till TT.
-Inklusive oss själva.

Nu har den 33-årige och 100-faldige landslagsmannen på mittfältet fått tillbaka den där intensiva glöden igen, som tyder på att något är i görningen.

Fullt fokus Inte ens VM-kvalet mot Danmark nästa helg finns just nu på agendan för Anders Svensson.
Han värjer sig tydligt mot frågor om den matchen.

-Vill jag inte prata om, säger han.

-Det får vänta.

Det är AIK och endast AIK som är i fullt fokus, och den gyllene chansen att komma med i guldsnacket igen.

-AIK är Sveriges bästa lag för närvarande, med stort självförtroende och med två otroliga matchvinnare, och hur vi än gör så kan vi inte gå upp i serieledning.

-Men vi kan skapa nerv och sätta press, säger Anders Svensson.

TT: Skulle du bli bättre i VM-kvalet om du har en seger mot AIK i ryggen? -Vet inte, en seger ger självförtroende och det gör mig bättre att vinna än att förlora. Samtidigt känner man en jävla revanschlusta efter en förlust.

-Nja, jag tar nog gärna en seger ändå, säger han.

Hack i kurvan Tränaren Magnus Haglund, vars roll ifrågasattes, förklarar Elfsborgs svacka med att spelarna var slitna efter Europaspel. Möjligheten till återhämtning var för liten.

-Det blir alltid något hack i kurvan, men det gäller att titta långsiktigt, säger han.

TT: Men ni släppte bara in 18 mål under hela säsongen i fjol, nu 32 med fem omgångar kvar. Det är en markant skillnad?

-Ja, och det beror på att vi höjde risknivån och spelade ett spel med högre svårighetsgrad, och så länge vi hade självförtroende och var fräscha i benen klarade vi det.

-När vi tappade det gick det inte längre, säger Magnus Haglund, fast det har vi rättat till nu. Vi är på väg upp igen.

Hårt arbete Inför AIK-matchen är defensivträning prioriterad liksom nötning i att få laget kompakt.

-Nycklarna, säger Magnus Haglund, är hårt arbete och bra försvarsspel.

-Utifrån det ska vi försöka få tag i bollen i bra lägen och göra så mycket som möjligt offensivt.

TT: Är det bättre att jaga än att jagas?

-Det är alltid bäst att ligga etta, säger Magnus Haglund.

TT

Hammarby får vänta på dom - för att de ska kunna få högre böter

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - GAIS Hammarby får vänta på dom för läktarskandalen i de allsvenska fotbollsmatchen mot Gais den 23 september.

Förbundets disciplinnämnd måste bereda ärendet på nytt då det felaktigt lagts fram som ett arrangemangsärende i stället för ett bestraffningsärende, vilket minskar straffvärdet tiofalt.

-Vid arrangemangsärenden kan vi bara döma ut böter på 25 000 kronor. Vid bestraffningsärenden är den summan 250 000 kronor, säger disciplinnämndens vice ordförande Staffan Anderberg till TT.

Nämnden har vid bestraffningsärenden även möjlighet att tvinga lag att spela utan publik.

Djurgårdens fick nyligen böta 70 000 kronor för inkastade föremål, otillåten pyroteknik och obehörigt beträdande av planen i hemmamatchen mot Malmö FF. Det var säsongens hittills strängaste straff.

Hammarbys fans skämde ut sig när Gais fick straff i 74:e minuten och omskrivne Wanderson sköt 2-0. Matchen fick tillfälligt avbrytas och delar av Hammarbys styrelse fick ta emot hot. Efter det har Hammarbys fotbollsstyrelse i ett öppet brev skrivit att den senaste tidens skandaler kan komma att kosta Hammarby miljoner i böter och uteblivna intäkter.

Gais kan bara få poängavdrag för Örebromatchen

Fotbollförbundets disciplinnämnd har bestämt att den inte kommer att på eget initiativ ta upp några matcher, inom 14 dagar, som Wanderson spelat utan arbetstillstånd.

Därmed kommer Gais enbart att kunna straffas för att ha använt Wanderson i måndagens match mot Örebro. Örebros protest lämnades in inom gällande tidsgräns på fem dagar.

Men Wanderson hade såväl arbets- som uppehållstillstånd i matchen mot Örebro.
Det är innebörden i ett yttrande som Gais skickar iväg, antingen under fredagen eller på måndag.

-Örebro har påstått att han har spelat utan arbets- och uppehållstillstånd och det är fel, säger Sebastian Arby, klubbdirektör i Gais.

-Det är vårt enkla svar i yttrandet och så får disciplinnämnden ta det som underlag och så får vi se vad den beslutar.

Sebastian Arby säger också till TT att klubben nu måste lära av det som skett och att man måste se över sina rutiner.

-Vi är inte stolta över det som hänt, men jag vill inte hänga ut enskilda handläggare som jobbat med frågan.

TT

Colorado hyllade Sakic med seger

Colorado Avalanche hissade under stora ovationer upp Joe Sakics tröja nummer 19 i taket på Pepsi Center. Därefter gick den pensionerade stjärncenterns lagkamrater ut och besegrade San José Sharks med klara 5-2. Joe Sakic

När Sakic kom in i omklädningsrummet inför matchen överraskades han av att hans namn fortfarande fanns uppmonterat ovanför hans gamla plats. Platsen kommer att vara hans i all evighet.

- Det hade inte förvarnat mig, så när jag klev in i omklädningsrummet fick jag en chock. Sedan kom Adam Foote fram till mig och jag tänkte "åh nej, kamerorna är på, jag kan inte gråta nu". Aldrig i mina drömmar kunde jag drömma om det här, sade Joe Sakic till AP efter ceremonin.

40-åringen meddelade sitt avsked från sporten i juli. Han lämnar Colorado Avalanche efter 20 säsonger i organisationens tjänst. Under sin tid i klubben vann han Stanley Cup två gånger och gjorde 625 mål och 1 641 poäng. Det är en notering som gör honom till tidernas åttonde bästa poängplockare i NHL.

På isen inspirerades de forna lagkamraterna bevisligen av sin gamla kaptens avsked. Trots att Colorado under långa stunder var utspelat tog de en moraliserande seger.

Nye målvakten Craig Anderson , i fjol i Florida, stoppade 38 skott medan Wojtek Wolski gjorde två av Denverlagets mål.

Källa: Hockeysverige

Superkedjan strålade

Inatt spelade Washington Capitals sin premiär i NHL och stjärnduon gjorde ingen besviken.

Washington Capitals inledde årets NHL-säsong på bästa sätt och det var som vanligt Alexander Ovechkin, Alexander Semin och Nicklas Bäckström som låg bakom segern mot Boston Bruins.

Den ryske världsstjärnan Ovechkin , NHLs bäste spelare förra säsongen, tog vid där han avslutade och satte två puckar bakom Thomas i Bruins-målet.

Brooks Laich gav gästerna ledningen i TD Banknorth Garden på pass från Bäckström. I den andra perioden ökade Ovechkin på ledningen till 2-0, äevn denna gång noterades Bäckström för en framspelning.

Laich och Ovechkin fortsatte målproduktionen i den tredje perioden och gav Capitals en ointaglig 4-0-ledning. Bäckström gjorde tre assist inatt och inledde den nya säsongen på bästa sätt.