Espanyols Dani Jarque hittades död

Dani Jarque, 26-årig lagkapten i Espanyol i spanska högstaligan, hittades under lördagen död på sitt hotell under lagets försäsongsläger i italienska Coviciana, uppger spanska medier. Han ska ha drabbats av en hjärtattack.

Jarque ska ha drabbats av en hjärtattack och lagkamraterna hittade honom sedan han inte dykt upp för en gemensam måltid.

Jarque, som debuterade för Espanyols A-lag 2002, blev bara 26 år ung.

Jarques tragiska död kommer två år efter dödsfallet på Sevillas 22-årige försvarare Antonio Puerta, som drabbades av hjärtstillestånd under en ligamatch.

Under lördagskvällen, i en träningsmatch mellan Valencia och engelska Arsenal, hyllades också Jarque med en tyst minut inför den andra halvleken.

Källa TT

Bra start för Svennis

Sven-Göran Erikssons mål som ny sportchef i League Two-klubben Notts County har från början varit att ta klubben till Premier League. Den långa, långa resan fick ett fantastisk start på lördagen.

Förväntade toppkonkurrenten Bradford kördes över fullständigt med 5-0. Ben Davies satte 1-0 efter 17 minuter. Sedan tog förre West Bromwich-spelaren Lee Hughes över huvudrollen. Med en straff i den 55:e matchminuten fullbordade han sitt hattrick. Brendan Moloney spikade sedan slutresultatet till 5-0.

Leicester vände underläge mot Swansea

Leicester tog tre poäng i premiärmatchen mot Swansea. Vinsten kom efter att man hade legat under nästan halva matchen. Räddningen kom inom fyra minuter med två snabba mål från två Leicester nykomlingar.

Ashley Williams nickade in 0-1 för Swansea efter en hörna.

Leicester gick in i andra halvlek mycket starkare och, bara några minuter in tilldelades man en straff efter att Bruno Berner revs ner på en löpning. Steve Howard steg fram la den till vänster men De Vries i Swansea målet lyckades göra en kanon räddning.
Leicesters press fortsatte, utdelningen kom i den 68:e minuten när Bruno Berner la ett inlägg och debutanten Martyn Waghorn stötte in den. Leicesters nöjde sig inte med lika, tre minuter senare kom ledningsmålet. Matt Oakley la en hörna, den nådde Steve Howard som nickade ner bollen till Dany N'Guessan som sköt in den på volley, Leicester tog ledningen.
Efter det var det fortfarande Leicester, fast i ett lugnare tempo. Man hade en ribbträff.

Matchen slutade 2-1.

Liverpool föll mot Atlético Madrid

Liverpool föll mot Atlético Madrid tidigare idag. Liverpool hamnade i underläge, när Aguero nickade in 0-1. Martin Skrtel och Daniel Agger saknades i Liverpool, och idag blev även Carragher skadad.

Efter drygt en halvtimme ökade Diego Forlan på till 2-0 för Atlético.

Lucas Leiva reducerade för Liverpool, men närmare än så kom man inte den här gången.

Med en vecka kvar till starten har laget drabbats av tre svåra skador på försvarare. Återstår att se hur Benitez löser det problemet.

Knapp seger för Borussia Dortmund

Borussia Dortmund hade för all del bollen mest, men det tog ett tag innan man kunde skapa några större farligheter mot det försiktiga bortalaget. Första chansen hade Barrios, som efter att ha gått förbi en försvarare sköt ur en ganska snäv vinkel, ett skott som Mondragon räddade till hörna.

Riktigt farligt blev det på en hörna efter en kvart. Neven Subotic kom högst och satte till pannan, men Mondragon lyckades hålla fast bollen på mållinjen. Några minuter senare var det åter Subotic som stod för en farlighet, denna gång på frispark från cirka 25 meter. Mondragon räddade till hörna.

Den första halvleken blev mållöst.

Det blev bättre fart på Dortmunds spel bättre. Redan i början av andra halvlek skapades ett par heta chanser. Först nickade Barrios just över bortre krysset, och ett par minuter senare tog han ner bollen, som gick till Sahin, men dennes halvvolleyskott tippades undan av Mondragon.

I den 75:e minuten kom så matchens enda mål. Hajnal slog in en frispark från vänsterkanten, Tinga skarvade den vidare vid första stolpen, och framför mål stod Köln-försvararen Matip och skarvade in den i eget mål.

Köln lyckades egentligen inte skapa någon farlig kvitteringschans, och därmed vann Borussia Dortmund premiären med 1-0.

Bara 1-1 för Hoffenheim

Tidigare idag spelade Hoffenheim 1-1 på hemmaplan mot Bayern München.
I den 11:e minuten nickade Josip Simunić i stolpen, och bollen såg ut
att vara över mållinjen. Målet godkändes inte. Kviga Olić gav
sedan Bayern ledningen. I den 41:a minuten kvitterade hemmalaget genom
Chinedu Obasi. Trots flera bra lägen för båda lagen i den andra
halvlek blev 1-1 slutresultatet.

AIK vände 0-1 till 2-1

AIK tog efter många om och men tre poäng hemma mot Brommapojkarna. Gästerna var det bättre laget i den första halvleken och var nära att ta ledningen när Imad Shhadehs skott touchade en försvarare och prickade stolpen.

BP:s ledningsmål kom istället i den andra halvleken när Philip Haglund snyggt nickade in ett inlägg i mål via stolpen. AIK kvitterade sedan på en straff efter en hands på Mikkel Jensen. Straffskytt Markus Jonsson, naturligtvis. Matchen såg ut att sluta oavgjort, men i den 88:e minuten lyfte Dulee Johnson fram en boll till Iván Óbolo som kom före sin bevakare och nickade bollen förbi Kristoffer Nordfeldt.

I och med segern gick AIK upp på en andra plats i tabellen.

Äntligen seger för MFF

Malmö vann skånederbyt borta mot Trelleborg med 0-2 efter att ha haft full kontroll på tillställningen. Tempot var högt uppskruvat i början av matchen på ett varmt och soldränkt Vångavallen och de tog verkligen på spelarnas krafter. Wilton Figueiredo gav Malmö ledningen i den 9:e minuten och efter en halvtimmes spel sjönk tempot markant där dock närkampsspelet fortsatte att vara tufft.

I den andra halvleken så hände det inte så mycket - mest att Malmö spelade ut Trelleborg som inte hade många anfall i jakt på en kvittering. I stället avgjorde Daniel Andersson från elva meter i den 83:e minuten efter att den nyss inbytte Agon Mehmeti gjorts ned i straffområdet. Skönt för Malmö att fått igång målproduktionen igen men mindre skönt för Trelleborg som ser denna match som den största på året.

Åtvidaberg besegrade Väsby

100_6941

Åtvidaberg tog tre viktiga poäng tidigare idag, när man besegrade
Väsby. Åtvidaberg satte full fart från början, och Väsby hängde inte med i tempot i början av matchen. Resan i den 2:a minuten var hemmalaget nära att ta ledningen. Daniel Hallingström drog på ett skott, som gick strax utanför.
Tre minuter senare spelade planens gigant Kristian Bergström fram Oscar Möller. Möller kom fri med målvakten, men fick inte till skottet. Det dåliga skottet höll på att lura Niklas Westberg i målet. Westberg fick dock fingrarna på bollen och räddade till hörna.
Hemmalaget var klart bättre första kvarten. Väsby backade hem och
laget skapade få målchanser i den första halvleken. Oscar Möller som började matchen till höger var pigg i inledningen av matchen. Han hade ett farligt inspel i den 14:e minuten, som Viktor Prodell inte nådde fram på. I mitten av den första halvleken mattades hemmapressen av, och Väsby jämnade ut spelet. Efter knappa halvtimme spel kom lagets bästa möjlightet i den första halvleken. Admir Čatović dribblade sig förbi tre spelare, och avslutade med ett bra skott. Henrik Gustavsson i hemma målet svarade för en bra räddning. Hemmaspelet imponerade inte under andra delen av den första halvleken. Haris Radetinać fick börja matchen från start, men han hade svårt att ta sig igenom på sin kant. Hans spel blev lite bättre under den andra halvleken, men långt ifrån bra. 0-0 var ställningen i halvtid. I den andra halvleken tog Åtvidaberg året över spelet. Lagets anfallsspel blev bättre, och det blev spel mot ett mål i den andra halvleken. Åtvidaberg kom i anfall efter anfall, och frågan var inte om utan när ledningsmålet skulle komma. Oscar Möller byttes ut i halvtid. Möller fick smärtor i bröstet och tvingades utgå.

- Jag fick smärtor igår efter träningen och nu kom det igen. Det sitter på vänstersidan. Jag kommer att ta prover under nästa vecka, sade Möller efter matchen.

Dejan Došlić ersatte Möller och han gjorde mycket bra ifrån sig. I den 60:e minuten spelade han fram Bergström som kom fri med Westberg. Westberg lyckades rädda den gången. Tre minuter senare fick Došlić själv ett friläge, men han sköt utanför.
I den 71:a minuten fick Åtvidaberg en hörna. Bergström slog en kort hörna till Došlić, som med ett perfekt inlägg hittade Jesper Arvidsson. Arvidsson nådde högst och nickade in 1-0 för hemmalaget. I den 78:e minuten visade Christoffer Karlsson ut. Han gjorde en eftersläng mot Väsby spelare efter en närkamp, och domaren tvekade inte utan visade upp det röda kortet. Trots en man mindre så fortsatte Åtvidaberg att gå framåt. Väsby skapade inga farliga chanser under den andra halvleken.
Med två minuter kvar visade Kristian Bergström stort hjärta och vilja, när han hur trött som helst tog sig igenom på vänster sidan. Bergström skar sedan in i straffområdet, och fälldes. Domaren tvekade inte utan blåste helt rätt för straff. Daniel Hallingström satte den efterföljande straffen säker i mål.
Det blev även slutresultatet i matchen. Åtvidaberg vann matchen helt
rättvist, och lagets tålamod under andra halvleken var hur stor som helst. Det blev aldrig någon panik trots 0-0 med kvarten kvar. Kristian Bergström imponerade stort under hela matchen. Hans arbete både offensivt och defensivt var idag ovärderligt. I och med segern tog sig Åtvidaberg förbi Sundsvall och återtog andra platsen. I nästa omgång väntar Ljungskile på bortaplan för Åtvidaberg.

Dagens matcher

Idag spelas två Allsvenskan matcher. AIK tar emot BP, och Trelleborg mot Malmö. Själv kommer jag att se mötet i Superettan mellan Åtvidaberg och Väsby. Hoppas dock kunna se Allsvenska matcherna som går i repris runt 18.30. Återkommer med rapporter från dessa matcher. Det spelas även matchen i tyska Bundesligan. Där hoppas jag kunna se matchen mellan Hoffenheim och Bayern München. Sedan är åtta matcher i den franska ligan som spelas med start 21.00. Hoppas kunna se nån match om livestreamingen fungerar.

Till slut under kvällen kommer en längre artikeln om morgondagens match mellan Djurgården och Hammarby. Ni kommer kunna läsa om mina tankar varför det har gått så dåligt för dessa två lag.

Det var allt för nu, på återhörande under dagen.

Storseger för Real

Kaká, Raul Albiol, Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa fjorde alla sina debut i Real Madrid.

Trots en något trevande och försiktig inledning tog Real kommandot i matchen. Real tog ledningen genom ett mycket vackert mål utav kaptenem Raul, som enkelt skottfintade bort Toronto-försvaret vid straffområdesgränsen och dundrade in bollen i mål via ribban. målet kom efter tretton minuters spel. Cristiano Ronaldos ökade sedan på till 2-0. Raul ökade på till 3-0 i den 26:e minuten.

Den andra halvleken blev lite sämre spelmässigt från Reals sida. Trots det gjorde laget två mål till. Karim Benzema satte dit 4-0, och Arjen Robben spikade slutresultatet 5-1 till Real.