Brommapojkarna – GAIS 1-0

102 miljoner för Berg

Fotboll, U21, EM, Sverige - Vitryssland

Enligt engelsk media så är Aston VIlle redo att lägga 102 miljoner kronor för Berg. Meningen är att Berg ska ersätta John Carew.

Efter sina sju mål på fyra matcher i U21-EM har bland annat Lazio, Tottenham, Everton, Ajax och AZ Alkmaar kopplats samman med Marcus Berg.

Fortsättning lär säkert följa…

Fabian Cancellara vann första etappen

Det blev Fabian Cancellara som tog hem den första etappen i årets Tour de France. Astana dominerade etappen till en början. Lance Armstrong och Levi Leipheimer låg länge i topp-tre och fick sedan sällskap av en tredje Astana-cyklist då Andreas Klöden tog ledningen.

Som vanligt startade favoriterna i slutet av etappen. När cyklisterna passerat den enda mellantiden så ledde spanjoren Contador med sex sekunder före Cancellara. Schweizaren låg då på samma tid som Bradley Wiggins, som redan hade gått i mål som ledare. Både Evans och Sastre var dock redan då borträknade från den absoluta toppstriden.

Till slut så blev det Cancellara som vann etappen med 18-sekunders marginal till tvåan spanjoren Alberto Contador.

Noterbart är att Lance Armstrong kom på tionde plats, 40 sekunder efter Cancellara, tätt följd av vår egen Gustav Larsson. Larsson svarade för en stark tempoetapp och cyklade in två sekunder bakom amerikanen.

Se video från Eurosport.

Andra etappen körs imorgon…

BP avgjorde med matchens sista spark

I en annars trist match var det en 19-åring som hade huvudrollen. Dalil Benyahia gjorde sitt första allsvenska mål någonsin när han gjorde 1-0 för BP i den 95:e minuten.

- Det här är oslagbart. Ett mål i matchens sista sekunder. Någon där uppe måste gilla mig, säger Dalil till BP:s hemsida.

Första halvlek var riktigt dålig. Matcherna mot Landskrona eller Häcken (båda på Grimsta) förra året var kanske sämre, men det säger i och för sig inte så mycket. Första chansen hade Miiko Albornoz på nick, bollen gick dock två-tre meter över ribban.
Joakim Runnemo stod för halvlekens farligaste skott när han sköt högt från dålig vinkel, men Dime Jankulovski sträckte ut och gjorde en bra räddning.

Hammarby slog Trelleborg med 2-1 efter mål av Freddy Söderberg, Patrik Gerrbrand. TFF reducerade i slutet genom Fredrik Jensen.

Sommarmatcher på lördagar har i min bok varit rätt sömniga, rent läktarmässigt. Därför var det oerhört trevligt att dagens match startade med rejält tryck på läktarplats. Att det dessutom bara gick drygt fyra minuter innan Freddy Söderberg fick hänga 1-0 gjorde inte saken sämre! Det målet kom dessutom efter ett riktigt snyggt anfall från Hammarby. Flera spelare var inblandade och Simon Helgs framspelning till Freddy var brilliant. Freddy stänkte sen upp bollen i krysstrakten och det stora jublet bröt lös! Freddy gör bra ifrån sig i anfallet idag. Han tar många löpningar och har dessutom en helt okej förmåga att suga in bollarna. Freddy får klart godkänt idag.
Målet innebar naturligtvis en otroligt skön start för Hammarby! Precis vad både lag och supportrar behövde.

Mer kommentarer om matchen kommer under kvällen.

90  min Matchen är slut, och Öster vinner fullt rättvist.

89 min Frispark Öster på egna planhalva.

88 min Två minuter kvar och Öster går mot en seger. Kan inte tänka mig att man ska tappa det här.

87 min Öster har bollen på mitten och har kontroll på det hela.

85 min Fem minuter kvar och Motala börjar lyfta långa bollar, men där står Östers mittbackar och nickar undan bollarna som kommer in.

Hörnan blir farlig. En Öster spelare skjuter i kryssribban. Inget mål dock,

83 min Öster är nära att öka på sin ledning då Olausson skjuter från bra läge, men målvakten räddar till hörna.

82 min Öster har full kontroll trots en man mindre.

80 min Motala kommer fram till den sista tredje delen, där blir det stopp.

77 min Öster försvar sig bra, och hemmalaget har mycket svårt att skapa något framåt.

75 min Öster backar nu hem av naturliga skäl, medan Motala pressar för en reducering.

74 min Öster får Månz Karlsson utvisad. Han tog bollen med handen, och fick sitt andra gula för dagen.

Hörnan blir resultatlös.

72 min Hörna för Öster.

70 min Östers fyrmanna mittfält styr matchen och även Motalas spel.

68 min Öster har bra kontroll på händelserna just nu. Motala kommer knappt över halva plan.

64 min Öster gör ett byte. Det är Niclas Olausson som kommer in och utgår Freddy Borg.

63 min Öster försvarar sig mycket bra, och hela laget kämpar för varandra.

61 min Motala slarvar vid det egna straffområdet och bollen kommer till Moberg som skjuter in 1-3 för Öster.

60 min Många tveksama frisparkar för båda lagen.

59 min Petry får nytt läge inne i straffområdet, men skjuter återigen över.

59 min Öster kommer igenom genom Petry som är helt fri, men skjuter utanför.

58 min Motala får en tveksam frispark i ett mycket bra läge. Frisparken skjuts rakt i muren.

56 min Bra slagen hörna som Rickard Göthberg boxar undan.

55 min Hörna för Öster.

52 min Jätte läge för Öster. Moberg kommer fri med målvakten men skjuter över.

50 min Östers målvakt Robin Malmqvist tar han om bollen.

49 min Motala har inlett den andra halvleken bra, och laget får nu en hörna.

48 min Fredrik Petersson i Öster drar på sig en varning.

46 min Motala har gjort ett byte i halvtid. Haddad har gått ut och inkom Ola Gränsås.

Den andra halvleken har börjat.

Spelarna är på väg ut till den andra halvleken.

Sammanfattning av den första halvleken

Hemmalaget inledde piggast första fem-sex minuterna, men efter det så är det Öster som är det bättre laget. Östers spel på mittfältet imponerar, då man vinner båda första andra och tredje bollarna.

45 min Den första halvleken är slut. Återkommer med den andra.

43  min Motala försöker att komma fram, men Öster försvarar sig mycket bra.

41 min Petry får en jätte läge framför målet, men hans skott går över. Mycket nära 1-3 för Öster. Motala försvarare tappar markeringen helt.

40 min Öster vinner boll på mitten, och Tomas Petry skjuter från 16-17 meter, dock rakt på målvakten.

39 min Ganska mycket kamp på mitten just nu, när Öster vinner 80% av närkamperna.

35 min Motala spelar mycket tveksamt och Öster leder helt rättvist.

33 min En lång boll når fram till Moberg som vänder bort sin försvarare och placerar mycket vackert in 1-2 vid bortre burgaveln.

31 min Motala kvitterar efter en bra anfall där man kom runt på vänstersidan. Bra vänsterinlägg som Abdulrahaman skarvar in kvitteringen.

30 min Hörnan ofarlig, Öster får en frispark.

30 min Motala får en hörna.

29 min Frisparken slarvas bort.

29 min Öster får en frispark ut till höger vid hörnflaggan.

27 min Nu är det Öster som för matchen, medan Motala bara försvarar sig. Öster har dock svårt att komma till avslut.

25 min Öster har hittat rätt i matchen, och är det bättre laget. Framförallt är det på mitten som Öster är överlägsna. Man tillåter inte Motala behandla bollen speciellt längre.

22 min Bra slagen frispark som nickas strax utanför. Nära igen för Öster.

22 min Öster frispark i samma läge som Motala hade strax innan.

21 min Motala är klart stressade då Öster sätter bra press på mitten.

20 min Motala får frispark 20 meter från mål. Frisparken rensas bort.

19 min Öster vinner många bollar på mitten, och hemmalaget har stora problem att få igång något ordnat spel.

17 min Även nästa hörna blir farlig, men Motala får till slut undan bollen.

16 min Bra hörna som Moberg nickar, men målvakten räddar till en ny hörna. Mycket nära 0-2.

15 min Farlig frispark för Öster. Bra slagen frispark, som nickar till en hörna.

14 min Motala sätter press, men Öster är mycket nära att komma i en farlig kontring. Motalas målvakt hinner före en Öster spelare.

12 min 0-1 Niklas Moberg håller sig framme på en retur, efter skott från Petry.

10 min Hemmalaget inledde matchen bäst, men de sista fem minuterna har Öster jämnat ut spelet. Det har dock inte skapats några klara målchanser.

9 min Öster kommer på nytt genom Moberg som hittar fram till Tamas Petry. Ptery slog sedan en usel passning, och det hela rinner ut i sanden.

8 min Ny anfall av Öster där Niklas Moberg kommer runt på kanten, men hans inlägg nickas bort.

6 min Öster kommer i en anfall, där bollen kommer ut på höger kanten. Enes Smajlovic får bollen, men en Motala spelare bryter det hela.

5 min Fösta fem spelade och det är hemmalaget som för spelet. Öster väljer att ligga rätt i försvaret, och ställa om snabbt.

4 min Motala är nära att spela sig igenom, men Östers backar lyckas rensa bollen.

3 min Ett 20-tal tillresta Öster fans håller igång.

2 min Motala får en frispark. Bollen lyfts in i straffområdet, men Öster får undan bollen.

1 min Båda lagen ställer upp enligt 4-4-2 uppställning.

1 min Matchen är igång.

Matchen skall till att börja…

Lagen är på väg ut.

Hej och välkomna till dagens sändning. Rapporterna kommer att lägga ut med två tre minuters intervaller. För att få sidan uppdaterad tryck på F5 på din dator.

Då var man på plats i Motala. Allt fungerar som det ska vad det gäller tekniken, nu väntar vi bara på matchstart.

Slippsfittor lägger sig i allt för mycket

brasilienjublar01Efter slutsignalen i Confederations Cup bad de brasilianska spelarna till gud. Det gillade inte Danska fotbollsförbundets Jim Stjerne. Jim Stjerne gör nu allt för att skilja fotboll och religion vilket är helt omöjligt. Den internationella fotbollskonfederationen har nu skickat ett brev till det brasilianska förbundet, där man ber om en viss "moderation" i de religiösa uttrycken

Stjerne har själv sagt att det inte finns plats för religion inom fotbollen, men han har glömt en viktig sak i det hela.

Det är nämligen så att FOTBOLL är RELIGION. Muslimer går till moské för att be, kristna till kyrkan osv. Vi fotbolls fansen går till våra arenor för att utföra våra behov.

Om nu FIFA ska börja stänga av spelare som ber på plan så kan det lika gärna stänga ner alla arenor så det inte spelas någon fotboll alls.

Det är allas rätt att be eller tro på vad de själva vill. Politiker och slipps fittor inom Kalla Anka förbund ska inte lägga sig i rättigheter som alla människor har. Nämligen att tro på vilken gud de vill, och när det vill…

Mattias Bjärsmyr överrens med Panathinaikos

Fotboll, U21 EM, Semifinal, England - Sverige

Enligt grekiska tidningar så är Panathinaikos och Bjärsmyr överrens om en övergång. Nu återstår att klubbarna ska förhandla om priset.

- Det verkar som att min agent har kommit överens med Panathinaikos. Det är bara några små detaljer som återstår, säger Bjärsmyr till Sportday.

Ny match i Motala

Åker snart till Motala igen. Tredje gången på en månad. Idag ska jag se Motala möta Öster. Öster som har haft det tungt, och ligger illa till i det jämna tabellen. Motala delar ledningen med Kristianstad. Öster ligger sju poäng efter Motala, men laget har bara en seger på de sju senaste matcherna. Öster ligger dock bara en poäng före lagen som ligger under sträcket. Dagens match är där med viktigt för båda lagen. Motala föll senast mot bottenlaget Lindome, och man kan vänta sig ett revansch suget Motala idag.

Matchstart är 16.00 och här på bloggen kommer att finnas rapporter från matchen under eftermiddagen.