torsdag 18 juni 2009

Rökförbud: Fantastiskt eller förmynderi?

cigg

Sitter och läser om att var fjärde kommun i Sverige har bestämt att det ska bli rökfritt under arbetstiden. I 18 kommuner får man inte heller snusa under arbetstiden.

Jag kan förstå att arbetsgivarna jublar över detta, då det kostar varje gång som någon ska ut och röka (om det nu finns möjlighet). Jag själv jobbar inom yrket där man har möjlighet att gå ut och röka, och jag röker själv.

Jag tycker att det är upp till var och en, men frågan är inte helt enkel heller. Många säger att rökare arbetar mindre efter de röker på arbetstid. Där håller jag inte riktigt med om, eftersom rökare sköter sitt jobb lika bra som icke rökare.Så länge rökaren sköter sitt jobb och inte tar fler raster än andra bara för att röka, då tycker jag att det är riktigt löjligt att förbjuda nån att gå ut, avsides, för att ta sig ett bloss.

Jag tycker att man ska sluta med det hetsjakten som pågår mot rökare och snusare. Så länge en person sköter sitt jobb, och så länge missbruket inte påverkar jobbet, borde personen i frågan få ta ett bloss eller en snus.

Det sägs att man borde förbjuda rökning helt och hållet, eftersom det skadar icke rökare.  Att röka inomhus bland massa folk är såklart inte riktigt okej men utomhus skadar det bara en själv. Om man har gjort rökning lagligt i Sverige så tycker jag att man ska kunna röka vart man vill, visserligen kan jag förstå det där med att det ligger fimpar överallt, sätt lag på det i stället att man inte får slänga dom hur som helst!

Om man nu ska förbjuda rökning helt och hållet, så ska man förbjuda allt som inte passar en människa.

Förbjud barn på affärer eftersom någon kan bli störd att det är ett jävla liv på ungarna, och inte kan läsa sin nota. Förbjud alla djur, eftersom det kan lukta när det utför sina behov utom hus. Förbjud alla att hångla utomhus. Det kan uppfattas stöttande mot äldre eller någon ensamstående. Det kan även påverka barnen, när någon pussas eller kramas.

Som sagt om man ska förbjuda allt som vi människor stör oss på, så kan vi lika gärna lägga oss och dö.

Brasilien till semifinal

brasilienjublar01

Brasilien blev tidigare klart för semifinal i Confederations Cup, efter 3-0 seger över USA. Filipe Melo nickade in 1-0 i den sjunde minuten. Brassarna var helt överlägsna under hela matchen. Ribinho rullade in 2-0 i den 20:e minuten, och i den 63:e minuten pangade Maicon in slutresultatet.

Åt helvete med Ipred

pratebay

Ett domslut slår fast att det är olagligt att registrera IP-adresser. 

Regeringsrätten har idag tagit ett beslut som gör det omöjligt för Antipiratbyrån att med lagliga medel tillämpa Ipredlagen.

Regeringsrättens beslut säger att insamlig av ip-nummer strider mot personuppgiftslagen. Det gör att Antipiratbyrån inte kan på lagligt sätt spåra enskilda personer som fildelar. Intemetleverantörerna får inte lämna uppgifter om vem som innehar abonnemang och där med en viss IP-adress.

Jag skrev tidigare i veckan att polisen skulle anställa fler som skulle jaga fildelare. Undrar hur det blir med det nu :)

Mer åsikter om det hela kommer under dagen. 

Inter vill ha en miljard för Zlatan

zlatan01Foto:Bildbyrån

Inter sätter press på Europeiska klubbar, och säger om man vill köpa Zlatan Ibrahimovic så har man tio dagar på sig. Enligt italiensk media vill Inter ha 1 miljard kronor för Zlatan. Barcelona har varit intresserade att köpa Zlatan i utbyte mot Samuel Eto. Inters tränare José Mourinho tror dock att Zlatan stannar i Inter.

9.77 av Usain Bolt

200 meterUsain Bolt gjorde ingen besviken. Han showade före start och dammade sedan av 100 meter på 9,77 - dock i något för starkt medvind. Loppet var jämn i 60-meter, men sen växlade Bolt ifrån de övriga. Han världsrekord är 6.69. 

Henke gör comebak

Fotboll, VM-kval, Sverige A - Danmark Foto:Bildbyrån

Efter Sveriges match mot Danmark lämnade Henrik Larsson Vm-truppen, då han lillebror gick bort. Nu är Larsson på väg tillbaka och väntas göra comeback i Helsingborgs tröja nästa vecka. 

Seger för Sydafrika och Spanien

Fotboll, Confederations Cup, Sydafrika - Nya Zeeland

Foto:Bildbyrån

Sydafrika besegrade Nya Zeeland igår med 2-0. Bernard Parker blev stor matchvinnare med sina två mål. I den 21:a minuten sköt han in 1-0, och i den 52:a minuten skarvade han in 2-0.

Spanien hade stora problem i sin match mot Irak. Spanien dominerade matchen stort, men målet dröjde fram till den 55:e minuten. David Villa nickade in segermålet i matchen. Det var Spaniens 34:e match utan förslut. Brasilien har rekordet på 35-matcher utan förlust.

I och med segern blev Spanien klart för semifinal i Confedarations Cup.