onsdag 5 oktober 2011

Sammanfattning av 27:e omgången i Superettan

Sundsvall - Ängelholm 6-0
Sundsvall krossade Ängelholm i toppmötet. Sundsvall visade stor effektivitet i den första halvleken. Laget gjorde fyra mål på fem avslut. 1-0 kom redan i den 8:e minuten och det genom ett straffmål av Ari Skúlason. Robert Lundström ökade i den 14:e minuten på till 2-0. Ängelholm uppträde inte som något topplag i den här matchen, utan laget vek ner sig helt. I mitten på den första halvleken svarade Sundsvall för ett fint anfall. där Fredrik Holster höll sig framme och styrde in trean. Emil Forsberg sköt sedan in 4-0 i den 29:e minuten. Trots hot från sin tränare om att bli hemskickade, så blev inte Ängelholms spel bättre i den andra halvleken. Pontus Engblom gjorde sitt andra och hemmalagets fjärde mål i den 48:e minuten. Slutresultatet fastställdes av Jonas Wallerstedt och det på stopptid. I och med seger gick Sundsvall upp i serieledning, medan Ängelholm trillade ner på en tredje plats.

Degerfors - Värnamo 2-0
Degerfors tog tre viktiga poäng och hakade där med på allvar i toppstriden. I den här omgången besegrades Värnamo på hemmaplan. Andreas Eriksson gjorde första målet i den 8:e minuten och Martin Broberg fastställde slutresultatet redan i den 34:e minuten.

Ljungskile - Västerås 5-0
Ljungskile besegrade Västerås på hemmaplan med klara 5-0. Den första halvleken bjöd dock inte på någon vidare underhållning. I den 23:e minuten tog hemmalaget ledningen. Efter en hörna hamnade bollen hos Erik Nilsson som kunde trycka in ledningsmålet. Bättre fart på spelet blev det i den andra halvleken och det var hemmalaget som satte bättre fart. I den 75:e minuten fick hemmalaget en straff som Michael Thomas satte säkert i mål. Med tio minuter kvar satte Joakim Runnemo trean och med två minuter kvar av matchen gjorde Gabriel Vannenyr även 4-0. Robin Iglicar fastställde slutresultatet på stopptid.

Assyriska - Åtvidaberg 2-0
Assyriska tog tre viktiga poäng i bottenstriden, när man besegrade Åtvidaberg. Åtvidaberg började matchen bra och i den 15:e minuten hade Kristian Bergström ett bra läge, men målvakten räddade. Istället tog hemmalaget ledningen genom Kyle Konwea som nickade in ledningsmålet. Efter målet var hemmalaget det bättre laget och man skapade flera bra lägen, men några fler mål blev det inte i den första halvleken. Åtvidaberg startade den andra halvleken bäst och Oscar Möller hade ett friläge, men återigen gjorde hemmamålvakten en bra räddning. Mikael Ishak gjorde i den 72:a minuten 2-0, vilket också blev slutresultatet i den här matchen.

Landskrona - Qviding 3-0
Landskrona gjorde processen kort med Qviding och vann med klara 3-0. BoIS startade matchen bäst och redan i den 8:e minuten nickade Ajsel Kujovic in ledningsmålet. Fem minuter senare höll sig Kujovic framme igen och ökade på till 2-0. Qviding var inte alls ofarliga i den första halvleken, men Ivo Vazgec lyckades med hjälp av stolpen hölla nollan. Fredrik Olsson fastställde slutresultatet i den 62:a minuten.

Brage - Brommapojkarna 0-2
Brage förlorade på hemmaplan mot Brommapojkarna. Brommapojkarna tog ledningen i den 27:e minuten, när Pablo Pinnones Arce fick på en drömträff strax utanför straffområdet. Brage var uddlösa under den första halvleken och skapade få klara målchanser. Hemmalagets spel blev lite bättre i inledningen av den andra halvleken och man var nära en kvittering vid några tillfällen. I den 74:e minuten avgjordes matchen då Pinnones Arce gjorde sitt andra mål för dagen och säkrade seger för sitt lag.

Hammarby - Falkenberg 0-0
Hammarby fick bara 0-0 på hemmaplan mot Falkenberg och nu är laget riktigt illa ute. I den första halvleken skapade Bajen en hel del framåt och hade jätte möjlighet att ta ledningen på straff, men Fadi Malke slog en riktigt dålig straff, som målvakten räddade. I den andra halvleken var det Falkenberg som var det bättre laget och man var ett stolpskott från att ta hem tre poäng. Matchen slutade 0-0.

Öster - J-Södra 2-1
Öster besegrade J-Södra på hemmaplan. Öster började matchen bäst och i den 20:e minuten tog man ledningen genom Johan Persson. I den andra halvleken kvitterade J-Södra genom Branimir Hrgota. Öster avgjorde matchen i den 55:e minuten då Kevin Amunike sköt in segermålet.