torsdag 30 juli 2009

Syrianska – Åtvidaberg 2-2 Slut

TRYCK F5 FÖR UPPDATERA SIDA

100_6828

93 min Matchen slutar 2-2. Återkommer med kommentarer.

92 min Båda lagen verkar vara nöjda med en poäng.

90 min Tre minuter stopptid.

89 min Hemmalaget pressar på för ett seger mål. Åtvidaberg försvarar sig bra.

87 min  Hemmalaget känns lite hetare just nu. Det skapas inga målchanser just nu.

86 min Båda lagen säkrar defensiven i första hand.

84 min Hemmalaget försöker få till något i anfallsväg, men lyckas inte med det.

82 min Bergström lyfter frisparken mot Radetinac som nickar långt utanför.

81 min Åtvidaberg får en frispark.

79 min Hörnan går förbi alla i straffområdet och ut över kortlinjen.

79 min Hemmalaget får en hörna.

77 min Bergström slår hörnan och hemmalaget får en frispark.

76 min Ny hörna för Åtvidaberg.

3964 på plats.

74 min Många långa bollar från båda lagen, och de flesta utan någon mottagare.

72 min Hemmalaget har jämnat ut spelet något efter målet. Det var mycket Åtvidaberg ett tag.

70 min Alberis da Sliva ställer till det för själv och Gustavsson i målet. Hörna för SFC.

69 min Tydligen träffade bollen handen på målskytten Kanga, och där med straff.

68 min Jag såg inte vad som hände vid hörnan i straffområdet, men domaren pekade för straff. Försöker se på bilder från TV4 sport, men reprisen dröjer. Få återkomma till det.

Daniel Hallingström sätter säkert straffen i mål. Det är oklart vad som hände.

STRAFF för ÅFF

65 min Oscar Möller skaffar en ny hörna för Åtvidaberg.

64 min Haris Radetinac kommer in istället för “Bruno” Det är Åtvidabergs första byte.

62 min Daniel Hallingström slår ett bra inlägg, som Oscar Möller nickar över. Nära för Åtvidaberg.

62 min Hemmalaget backar hem, men trots bollinnehavet har Åtvidaberg svårt att skapa klara målchanser.

60 min Hörnan är braslagen, och går mot bortre stolpen, men ingen hemmaspelare kommer till avslut.

60 min Möller nickar bollen till en ny hörna.

59 min Hemmalaget får ett jätte efter slarv i ÅFF-s försvaret, men Henrik Gustavsson räddar till hörna.

58 min Hörnan nickas enkelt bort.

58 Ny hörna för Åtvidaberg.

57 min Otroligt slarvigt passningsspel från båda lagen just nu. Det delas ut smällar på mitten till höger och vänster.

55 min Tio minuter spelade i den andra halvleken som har bjudit på slarvigt spel, från båda lagen.

53 min Åtvidaberg slarvar bort det läget.

52 min Åtvidaberg får en billig frispark, vänster om hemmamålet.

52 min Åtvidabergs mittback Alberis da Silva bryter en bra anfall från hemmalagets sida.

50 min Åtvidaberg för spelet medan hemmalaget backar hem. Åtvidaberg har dock svårt att få igång sitt passningsspel.

48 min Möller kommer igenom vid kortlinjen, och spelar in bollen mot Marinho, men hemmalaget bryter. Möller drar på sig en frispark.

48 min Ganska avvaktande inledningen på den andra halvleken.

46 min Inga byten har gjorts i halvtid.

Den andra halvleken är igång.

Spelarna är på väg in för andra halvlek.

Den första halvleken var ganska jämn spelmässigt. Åtvidaberg började bäst och skapade en het chans. Sedan gjorde hemmalaget 1-0, och tog över matchen en stund. Åtvidaberg kvitterade efter ett vackert mål av Marinho. Åtvidaberg har en hel del problem på sin vänsterkant, och även den andra målet kom just från den kanten. Jesper Arvidsson har stora problem med hemmalagets Imad Zatara.

45 min Den första halvleken är över.

45 min Vi har en minut stopptid i den första halvleken.

44 min Hörnan blir resultatlös.

44 min Ny hörna.

43 min Åtvidaberg får en hörna, och det för första gången på fem sex minuter man är uppe i anfall.

41 min Arvidsson har stora problem och hemmalaget får ett bra läge. Bollen går på handen på en ÅFF-spelare, men domaren friar.

39 min Åtvidaberg måste täppa till luckorna på sin vänstersidan, där Jesper Arvidsson och Pontus Karlsson finns. Hemmalaget kommer anfall efter anfall på den sidan.

38 min Ny anfall av hemmalaget där Jesper Arvidsson går bort sig totalt, och bollen går till Besim Kunic som rinner igenom och skjuter bollen under Gustavsson i målet.

37 min Återigen anfaller hemmalaget på högersidan där Åtvidaberg har stora problem. Det är nära att hemmalaget tar ledningen, men anfallet blir avblåst för offside.

34 min Åtvidaberg vinner bollen och till anfall, där bollen till slut kommer till Bruno Marinho som placerar in 1-1 från 20-meter.

33 min Åtvidaberg spelar slarvigt just nu, och hemmalaget vill inte vara sämre.

32 min Åtvidabergs Jesper Arvidsson slarvar och det ger hemmalaget nästan ett friläge. Johan Niklasson bryter det hela, och hemmaspelaren försöker filma till sig en straff.

32 min Båda lagen spelar nu avvaktande.

29 min Bergström lyfter frisparken, men då blåser domaren av för offside.

29 min Prodell får med sig en frispark i mycket bra läge.

28 min Hemmalaget för spelet efter målet. Åtvidaberg ser darriga ut helt plötsligt.

26 min Åtvidaberg försvaret hängde inte med där, och det straffade sig direkt.

25 min Snabb anfall av hemmalaget där bollen går ut på högersidan. Imad Zatara slår ett bra passning till Kutshi Kanga som fri med Henrik Gustavsson sätter bollen i mål.

23 min Åtvidaberg går till anfall och det är nära att Möller kommer igenom.

21 min Ganska mycket spel på mitten, och när lagen kommer upp på offensiv plan halva, så skapas det få klara målchanser.

20 min Hemmalaget slarvar en hel del i passningsspelet.

18 min Oscar Möller avslutar utanför.

17 min Åtvidaberg har hittills en klar övertag på mitten.

15 min Efter första kvarten så är det Åtvidaberg som har lite mer boll, men hemmalaget ser farliga ut i sina kontringar.

15 min Jesper Arvidsson driver upp ett anfall. Han spelar ut bollen till Pontus Karlsson som slår ett inlägg mot Möller. Möller får dock inte till någon avslut.

14 min Hörnan är resultatlös.

13 min Ny frispark som slås av Bergström. Frisparken blir farlig då målvakten boxar bollen mot det egna målet, men det blir bara hörna.

11 min Bra drag på läktarna båda klackarna håller igång.

10 min Ny frispark för Åtvidaberg i samma läge som den förra. Bergström lyfter bollen, men hemmalaget tar bort det försöket.

9 min Jesper Arvidsson slarvar när han ska rensa bort bollen, och Imad Zatara får ett bra läge, men skotet går utanför.

8 min Åtvidaberg skapar matchen bästa chans. Pontus Karlsson slår ett bra inlägg, som Bruno Marinho nickar strax över.

8 min Hemmalaget anfaller med mycket folk, men skapar inga farligheter.

6 min Johan Niklasson i Åtvidaberg har hamnat i ett par löpdueller med Vladimir Voskoboinikov och vunnit alla.

5 min Bergström lyfter hörnan, men bollen tas bort.

5 min Bergström hittar Pontus Karlsson som fixar första hörnan för ÅFF.

4 min Kristian Bergström lyfter bollen och Daniel Hallingström är nära att få skallen på den, men bollen går utanför.

4 min Åtvidaberg får en frispark i bra läge.

2 min Åtvidaberg ser ut som att spela med två anfallare på topp.

Matchen är igång.

Spelarna är på väg in.

Det är ganska mycket folk på plats, och det blåser en hel del. Undra om det kommer att påverka spelet idag.

Då kör vi igång minut för minut rapporteringen. Åtvidaberg väljer att sätta Haris Radetinac på bänken för andra gången i rad. Oscar Möller tar plats på mitten. Det återstår att se hur Åtvid kommer att ställa upp rent formationsmässigt. I Syrianska är Denis Velic tillbaka i startelvan. Velic gjorde lagets båda målen i serie premiären hemma på Kopparvallen.

Sändningen minut för minut börjar 19.05

På plats

Jaha då är vi på plats. Börjar sända live med start 19.10

På väg

Nu är matpausen över och vi åker mot Södertälje. Nu börjar det bli nervöst på allvar. Det känns att kvällens match kan sluta hur som helst. Såg att bilderna som jag lägger upp blir lite för stora, men det beror på att jag bloggar från mobilen.

Matpaus

Stopp på Sillekrog, man kan inte säga att det är prisvärt. Stötte även på våra publikvärdar.

Första paus

Nu är första paus avklarat. Stämmningen i busser stiger allteftersom.

Allt flyter på

Nu har vi åkt förbi Norrköping. Stämmningen i bussen är spänd. Fotboll disskuteras som vanligt.

Klart med live rapporten

Jag har fått nu klart från Svenska Fotbollsförnundet med att live rapportera från matchen. Vi åker nu från Åtvidaberg.

Södertälje resan

Idag åker jag till Södertälje för att se matchen mellan Syrianska och Åtvidaberg. Meningen var att jag skulle rapportera lite från matchen, men nu har jag fått besked från pressansvarige hos Syrianska att jag inte kanske får rapportera direkt från matchen. Det är tydligen så att Svenska Fotbolls Förbundet har gått ut och gett vissa lag direktiv att inte tillåta Liverapportering.

Jag väntar på svar och den kommer under dagen. Om det blir så att Jag inte får rapportera på bloggen, kommer rapportering att ske på Åtvidabergs FF officiella hemsidan.

Jag får återkomma under dagens med besked. Jag kommer dock att blogg från resan som senast mot Trollhättan.