fredag 30 oktober 2009

Stiller klev av träningen

När IFK Göteborg tränade på Kamratgården under fredagen, två dagar före guldmatchen mot AIK, tvingades Hannes Stiller kliva av träningen. Men enligt sjukgymnasten Roland Johansson ska deimaget inte vara någon fara. "Det var planerat att han skulle träna med laget fram tills dess", säger han.

Hannes Stiller har plågats av en magskada de sista matcherna och när han klev av träningen på fredagen trodde nog många på Kamratgården att han åkt på ännu ett bakslag. Men enligt IFK Göteborg var det en planerat.

- Det var planerat, det var för magen som krånglat. Vi vill inte reta det i onödan. Han fick vara med på det taktiska och sedan körde han cykelintervaller för att få upp lite flås, säger Blåvitts sjukgymnast Roland Johansson till eurosport.se.

- Det är inte heller sämre än tidigare. Det gäller att inte fresta på det för mycket på träningarna, vi satsar på matcherna istället.

Stiller har dock inte klarat av att spela en hel match de senaste veckorna. Oftast har det blivit en halvlek för anfallaren.

- Tanken är att han ska spela längre. Jag hoppas och tror att det är lite bättre nu. Har du ont i magen så försöker du på något sätt skydda dig för det, även om du inte vill det. Mot Malmö FF han kramp i ljumskarna för det. I mina ögon är han fit for fight.

"HAR SETT JÄVLIGT PIGG UT"

Inhoppet mot Halmstad var Niclas Alexanderssons längsta sedan comebacken. När den förre landslagsmittfältaren avslutade sin karriär hade han problem med skador som störde honom i matcherna. Men så är inte fallet nu. Mittfältaren känner inte av några av sina gamla problem och har börjat hitta flåset igen.

- Det är svårt att säga hur länge han kan spela, men han lever mycket på rutin och vilja. Han har sett jävligt pigg ut när han tränat och spelat med oss. Det positiva är att han inte heller har haft några, inte fått ont av den här träningen.

Källa:Eurosport

Gerrard opereras?

Steven Gerrards svåra ljumskproblem kan få en drastisk lösning.

Rafael Benitez är orolig, hans bästa spelare Steven Gerrard fortsätter att ha svåra ljumskproblem och eventuellt kommer det krävas operation för att få slut på mittfältarens krämpor.image

-Nästa vecka blir kritisk för Gerrard. Han jobbar just nu med det medicinska teamet men om hans återhämtning inte börjar gå fortare få vi titta oss om efter andra lösning, berättade spanjoren för Teamtalk.

Boven i dramat, anser Benitez, är Stevie Gs vinnarmentalitet och ambition att alltid sätta laget i främsta rum.

-När det är mycket matcher, både klubblag och landslag, är det väldigt svårt att får Gerrard att vila en match. Det är en fantastisk egenskap han har att alltid vilja hjälpa laget men i framtiden måste vi hantera situationen på ett annat sätt.

Källa:Sportal

Ingen Hamrén i blågult

Det svenska fotbollslandslaget är fortsatt utan ledare. image

Sven-Göran Eriksson, Hasse Back och i dag Erik Hamrén. Listan över potentiella ersättare till Lasse Lagerbäck blir allt kortare och i dag tvingades Lars-Åke Lagrell stryka ytterligare ett namn när Rosenborg-tränaren Hamrén tackade nej.

-Tyvärr kan vi konstatera att parterna står allt för långt ifrån varandra för att det ska kunna öppnas en möjlighet för Erik Hamrén att bli vår näste förbundskapten, säger förbundets ordförande Lagrell i ett pressmeddelande.

Man gråter dock inte över spilld mjölk i förbundet utan arbetet för att hitta ett nytt högsta höns inom svensk fotboll fortsätter omgående.

-Vi kommer att hålla tempot uppe, lovar Lagrell.

Källa:Sportal

MOTOROLAS GOOGLE-VÄRSTING LANSERAD

 imageSnabb webbläsare, Googles röstnavigering och en design som är exklusivare än tidigare Google-mobiler hör till de saker som gör att Motorolas Droid skiljer sig från övriga Android-mobiler.

Motorolas senaste mobil med operativsystemet Android har figurerat på nätet sedan en tid tillbaka, bland annat har den fått visa upp hur version 2.0 av operativsystemet ser ut. Men med sin säregna design och metallskal har även dess yttre väckt en del uppseende.
Att skärmen på 3,7 tum och upplösningen 800x480 bildpunker lämpar sig för webbsurfning är kanske en självklarhet. Men förhandsinformationen talar också om en webbläsare som är betydligt snabbare än andra mobila webbläsare.
Även om telefonens utseenden får den att stå ut är det nog insidan som imponerar mest. Då den börjar säljas hos den amerikanska operatören Verizon nästa vecka blir den först ut på marknaden med version 2.0 av Android. Det innebär bland annat enklare hantering av kontakter och meddelanden än i tidigare versioner av systemet. Droid har också en ny version av Google Maps installerad som kan styras med rösten och som ger röstguidning till destinationen.
Droid är en cdma-telefon anpassad för den amerikanska marknaden. Det återstår att se om Motorola kommer att släppa en europeisk version av Droid.

Motorola Droid

System: Android 2.0
Mått:115,8x60x13,7 millimeter
Vikt:169 gram
Skärm: 3,7 tum, 480x854 bildpunkter
Minne: Minneskort på 16 gigabyte ingår, upp till 32 gigabyte möjligt
Kamera: 5 megapixel autofokus

 

 

Källa:Mobil

Baksmälla för Bajen - svår väg tillbaka

image

Foto:Bildbyrån

Ekonomin är usel, ledare efter ledare har hoppat av och raset till superettan är ett faktum. Frågan är hur Hammarby ska komma tillbaka? "Det måste finnas en person, eller personer, som pekar ut färdriktningen. Det har vi inte i dag", säger tillfällige tränaren Thom Åhlund.

Dagen efter förlusten mot Trelleborg satte sig deppiga hammarbyare på tåget till Stockholm. Matchen på Söderstadion mot Häcken på söndag blir betydelselös. Nästa år väntar superettan.
Och resan tillbaka kan bli lång. Redan i våras togs beslutet att Hammarby skulle spara 20 miljoner kronor på två år – och degraderingen ur allsvenskan innebär minskade intäkter åtminstone i 20-miljonersklassen.
I takt med de sportsliga motgångarna har flera tunga poster lämnats tomma och ingen vet vem som styr Hammarby i morgon – eller vart.
– Det som är viktigast är att spelarna måste känna att det finns en vision, en uttalad general som går ut pekar: ”Dit ska vi”. Den eller de personerna har vi inte idag. Nu är det jävligt luddigt vart det ska ta vägen, säger Thom Åhlund till TT.
Han kom själv in i bilden med nio matcher kvar, då Tony Gustavsson fick sparken. Det har bara blivit en seger till.
– Klart att allt som hänt kring laget har påverkat, det är ju i spelarnas miljö. Det här är ju en oerhört ung trupp, rutinen finns inte.
– Vi har heller inte presterat tillräckligt bra fotboll, så är det ju. Jag håller inte med Micke Andersson (avgående vd:n) när han säger att det finns sex-sju trupper som är sämre i allsvenskan. Där går jag bestämt emot. De som har kommit till oss är oerhört mycket utvecklingsspelare, som inte är färdiga på långa vägar.
Bland flera spelarförsäljningar var det en som fick särskilda konsekvenser.
– Vi tappade den som poängmässigt gav oss ganska mycket, Charlie Davies.
– Jag vet inte om man var tvungen att göra det av ekonomiska skäl, men med facit i hand så har vi definitivt påverkats av det. Vi har ju tolv uddamålsförluster och en jäkla massa matcher där vi inte har gjort något mål. Det hade kanske räckt om vi hade haft någon som hade levererat åtta, nio mål till.
Davies hann med fyra mål på nio matcher innan han såldes till Sochaux. Med honom försvann lagets enda riktigt vassa anfallsvapen.


TT

Brynäs besegrade Djurgården

Ett mycket snyggt mål i numerärt överläge lade grunden till

Ishockey, Elitserien, Södertälje - Brynäs

Brynäs hemmaseger mot Djurgården. Matchen slutade 3-1 vilket innebar att Brynäs passerade Djurgården i tabellen.

Vissa mål är snyggare än andra, så är det bara.

Brynäs 2-1-mål hemma mot Djurgården i numerärt överläge var ett av de snyggare i Gävle denna säsong. Det innebar också första steget mot tre poäng för hemmalaget.

Mikael Kahnberg, som haft förfärligt svårt att göra mål själv, slog en passning från backposition på offensiv blå linje till Ove Molin som i sin tur direktpassade Juuso Hietanen. Finländaren drog till direkt och Stephan Ridderwall hade inte en chans att stoppa pucken. Riktigt snyggt, lite gammaldags ryskt klapp-klapp-spel, som gav välförtjänta applåder från de drygt 6 000 på läktarna.

Djurgården satte full fart i sista perioden och fick också ett gyllene läge att kvittera. I över en minut spelade Djurgården fem mot tre. Trycket mot Jacob Markström var rejält men Markström lyckades freda sitt mål. Trycket mot Markström var ännu tyngre efter ytterligare Brynäsutvisningar lite senare i perioden, men utdelning uteblev.

Istället kunde Stephen Dixon spika hemmasegern i ett av få hemmaanfall i slutperioden, Dixons sjätte mål för säsongen.

Segern innebar att Brynäs passerade Djurgården i tabellen.

 

 

Fortsatt tungt för jumbon Modo

Ishockey, Elitserien, Frölunda - Modo

Foto:Bildbyrån

Frölunda tog säsongens tredje hemmaseger. Modo avfärdades med 4-2. För gästerna ser det fortsatt blytungt ut.

Det var två lag som verkligen var i behov av poäng som ställdes mot varandra i Scandinavium, i synnerhet gästande Modo. Men av det syntes inte mycket på isen. Det var tamt, snällt, händelsefattigt och emellanåt lamslaget.
Och för jumbon Modo fortsätter det att se riktigt jobbigt ut. Trots en spelmässigt ganska jämn kamp inkasserade det forna topplaget säsongens nionde förlust.
– Vi gjorde ingen dålig match, det var nog en av de bättre hittills i år. Därför känns det tufft att förlora igen. Men vi har gjort dåliga tredjeperioder hela året och det är därför vi inte vinner.
Det är något vi måste hitta en lösning på, säger Modos tränare Miroslav Horova.
Avsaknaden av ledargestalterna Andreas Salomonsson och Niklas Sundström är verkligen tydlig. Inte konstigt att sportchefen Fredrik Andersson jobbar hårt på förstärkningar på forwardssidan.
Laget tog visserligen ledningen genom Mats Zuccarello-Aasen och höll 2-2 när två perioder var avklarade. Men i den avslutande akten sänktes Modo av en norsk landslagsduo. Mathis Olimb hittade Martin Röymark som framför mål rakade in 3-2 med en backhandavslutning.
Och med 48 sekunder kvar av matchen sköt Fredrik Pettersson in 4-2 i tom kasse.
– Det är klart att det inte är någon ljus vardag just nu men vi måste fortsätta kriga och det känns som vi är på väg i rätt riktning ändå. Fast samtidigt måste vi börja vinna matcher, säger Modos norrman Per-Åge Skröder.
För Frölunda var de tre poängen välbehövliga då laget har högre ambition än den åttonde plats laget låg på inför mötet. Dessutom förbättrade Frölunda på sin hemmastatistik, tredje vinsten, som hittills varit ganska skral.
– Vi möter fem man i mitten hela tiden men jag tycker vi gör det jädrigt bra. Det var riktigt starkt av oss att vinna och skönt att ta tre poäng på hemmaplan, säger Frölundas målvakt Johan Holmqvist.

 

Källa:TT

Lavanders hattrick knäckte Timrå

Grovjobbaren Mats Lavander svarade för finliret när Luleå såg till att Timrå åkte på sjätte raka förlusten. Den 29-årige Luleåforwarden svarade för ett hat-tric när han gjorde tre mål i andra periIshockey, Elitserien, Frölunda - Luleåoden i en match som Luleå vann med 3-1.

– Det känns som en osannolik dröm – tre mål i samma period, det har jag nog aldrig gjort tidigare, sade Luleås matchhjälte med ett stort leende.
Lavander riktigt njöt av situationen efter matchen. Men han var blixtsnabb med att tacka sina lagkamrater för en perfekt uppbackning.
– Jag fick ju kanonpass vid såväl 2-0, som 3-1-målet – båda gångerna från Pär Arlebrandt.
Mats Lavander brukar ytterst sällan få glädjen att fira sina egna fullträffar, men den här kvällen var han ensam i huvudrollen.
Sitt rätta jag som grovjobbare visade Lavander när han i numerärt underläge slet åt sig pucken av en Timråback och kämpade sig över hela banan där han lyckades tråckla in pucken förbi Magnus Åkerlund i Timråmålet.
0-1-målet blev en rejäl kalldusch för Timrå – och riktigt tungt blev det för hemmalaget när Luleåforwarden prickade in ett direktskott vid krysset och ökade på till 2-0.
Magnus Pääjärvi-Svensson tände hemmalagets poängförhoppningar genom att reducera till 1-2. Men då dök Lavander upp igen. Den här gången krävdes varken kraft eller precision – det räckte med att hålla fram klubban för att lägga in en perfekt passning från Pär Arlebrandt i öppet mål.
– Det är klart att jag gläds över Lavanders galakväll, men det som känns allra bäst är att hela laget svarade för ett formidabelt jobb. Vi gjorde en helt hundraprocentig insats, konstaterade Luleås tränare Roger Rönnberg.
Det var andra gången som Timrå och Luleå drabbade samman inom loppet av en vecka och drabbade samman var rätt ord då flera slagsmål resulterade i ett halvdussin utvisningar.
Det hårdaste straffet fick Luleåbacken Alexander Hellström som kastade sig ut från avbytarbåset för att puckla på Timråbacken Pär Styf och det resulterade i ett matchstraff för Hellström samt två plus två minuter.

– Jag ropade åt Alexander att han skulle stanna kvar i båset, men han var alldeles för het, konstaterade Roger Rönnberg.
Men de fyra utvisningsminuterna som Hellströms tilltag resulterade i hade ett synnerligen ineffektivt Timrå dock ingen glädje av.
– I kväll var vi inte ens nära att ta poäng. Det är nog många spelare som börjar känna sig pressade av den situationen som vi hamnat i, tvingades Timråtränaren Challe Berglund konstatera.
– I vissa situationer vill spelarna så himla mycket att de inte hinner koppla på skallen riktigt– och då spelar man inte alltid så smart, sade Timråtränaren

Källa:TT